Stormen Konserthus avlyser store deler av programmet

På grunn av innføring av strengere koronatiltak blir det utfordrende å gjennomføre flere av arrangementene før jul.

14.12.202116:42 Tina Charlotte Andersen

Vårt bud har vært at vi skal gjennomføre så mange arrangementer som mulig, og vi har jobbet hardt siden første pressemelding med å få sikret gjennomføring av trygge arrangement. Med ekstra innsats fra konserthuset så vi at vi kunne gjennomføre hele 11 av 13 arrangement før jul med begrensninger.  - Etter innstrammingen i går ser vi oss nødt til å avlyse flere arrangementer dessverre, sier direktør for Stormen Konserthus Rasmus Adrian.

Nøtteknekkeren, England Brooks og Bodø Big Band er noen av arrangementene som blir rammet.

 - Vi kommer til å fortsette å gjøre det vi kan for gjennomføre så mye som mulig også på nyåret slik at vi kan bidra til å opprettholde aktivitet i kulturlivet. Det har vært tøft for kulturliv, artister og ikke minst for publikum de siste to årene, dermed ser vi på det som viktig at vi ser på hvordan vi kan bidra.

Låtfesten

 

På grunn av forventninger om forlengelse av tiltakene også etter jul har konserthuset besluttet å flytte dato for «Den Store Låtfesten». Showet som skulle avgå 22. januar med åtte låtskriver-finalister som kjemper om førsteplassen og tar sikte på ny dato i april.  

– Det er selvsagt skuffende, men samtidig så skal Låtfesten være en fest, og det blir det ikke når situasjonen er slik den er nå. Dermed tar vi sikte på at samfunnet har åpnet opp og at vi kan ha en ordentlig folkefest og feiring av lokale talenter her i april, sier Adrian.

Utsettelsen kan også gi andre fordeler til deltagerne, de får nå mer tid til å forberede seg til showet, finpusse på låten og jobbe sammen med innleid producer av Låtfesten. I tillegg gir det folk enda bedre tid til å bli kjent med deltagerne.

 

Viktig med positive opplevelser

Det oppleves for mange tungt å skulle gå gjennom nye tiltak igjen. Spesielt når det som

begrenses er det som gir glede og opplevelser.

 - Vi bretter opp ermene og gjør det vi kan. Sist nedstengning introduserte vi Kulturambulansen for å kunne tilby tiltrengte gode opplevelser. Dette tilbudet vil vi fortsette med så langt det lar seg gjøre, i tillegg til å gjøre det vi kan i konserthuset. Så håper vi dette ikke blir langvarig denne gangen.

 

Hjertet hans går ut til alle artistene og de som jobber i kulturbransjen som har vært hardest rammet under korona. – Det har ikke vært lett for kulturbransjen i denne perioden og vi har som mål å bidra på det vi kan for å kunne sysselsette artister og avholde arrangementer. Vår ambisjon er å gjøre Bodø til et bedre sted å bo, og det arbeidet stopper ikke tross korona, avslutter Adrian.

 

Vi vil komme tilbake med mer informasjon og ny dato for Den Store Låtfesten fortløpende.