Stormen konserthus følger regjeringens smitteverntiltak

4. januar innførte regjeringen flere nasjonale smitteverntiltak for å kontrollere og begrense ny økning i smitte. - Vi følger regjeringens anbefalinger om å enten utsette eller avlyse arrangementer inntil videre, sier direktør Rasmus Adrian i Stormen konserthus.

17.02.202114:02 Eline Christine Aunmo

Han forteller at det fortsatt er lov til å arrangere konserter med et begrenset antall publikum, men at det likevel er anbefalt å ikke arrangere noe som helst, inntil regjeringen letter på dagens nasjonale smittevernanbefalinger.

- Regjeringen anbefaler å utsette eller avlyse alle arrangementer. Det har vært gjeldende siden 4. januar, og gjelder fortsatt. I første omgang var det snakk om 14 dager, men så kom en ny melding hvor de nasjonale tiltakene ble forlenget uten utløpsdato, sier Adrian.

Han forklarer at beslutningen er tatt i dialog med Bodø kommune, og at holdningen er å følge regjeringens anbefalinger, selv om det er lovlig å arrangere for et begrenset publikum fra samme kommune.

- I tillegg har også styret i Stormen konserthus besluttet at vi konsekvent forholder oss til regjeringens anbefalinger. Og i det øyeblikket koronasituasjonen endrer seg, og de nasjonale tiltakene lettes, så vil vi raskest mulig gjennomføre konserter og andre arrangementer, sier Adrian.

Direktør Rasmus Adrian forteller at Stormen konserthus følger regjeringens nasjonale anbefalinger om å utsette eller avlyse arrangementer inntil koronasituasjonen er under kontroll, og at denne beslutningen er forankret gjennom dialog med Bodø kommune og vedtak fra styret i Stormen konserthus. (Foto: Christine Karijord)

Kan snu fra uke til uke

Adrian mener det er vanskelig å skulle arrangere konserter når anbefalinger om å utsette og avlyse arrangementer kommer fra regjeringshold. I tillegg er det krevende å sitte på vent fra dag til dag og uke til uke - både for konserthuset som arrangør, artister og for publikum.

- Vårt dilemma er at vi ikke vet når ting endrer seg. Neste uke kan det komme nye anbefalinger som sier noe annet enn det vi må forholde oss til i dag. Vi skal forsøke, så godt vi kan, å omstille oss fortest mulig når regjeringen kommer med nye beskjeder og anbefalinger, sier konserthusdirektøren.

Han henviser til gårdagens pressemelding hvor regjeringen var klar i sin tale.

- Der ble det sagt at vi skulle ta anbefalingen om å avlyse eller utsette arrangementer alvorlig. I tillegg må vi som arrangør holde døren på gløtt for nye anbefalinger. Jeg håper publikum har forståelse for dilemmaet vi står i, for vårt største ønske er å åpne dørene igjen, avslutter Adrian.

Christine Karijord
Direktør Rasmus Adrian står på scenen i Stormen Konserthus.