Streetdance for ungdom

Stormen blir en del av Soul Sessions Community og lanserer nytt dansetilbud til høsten. - Tanken er å stimulere dansemiljøet i Bodø i tillegg til at vi ønsket å tilby et alternativ til de andre dansestilene vi allerede har mye av, forteller Mari Woll Produsent for Dans og scenekunst.

08.06.202212:56 Tina Charlotte Andersen

Til høsten kan 20 ungdommer få plass på "Souls Sessions" som gjennom ett år byr på workshops med dyktige lærere, Battles og ikke minst sommerskole i Oslo. Prosjektet er et ledd i en konserthusets satsing på dans og scenekunst og ikke minst innsats for ungdom i Bodø.

- Vi ser også dette som et viktig ledd i dette kretsløpet med danseutvikling, derfor er det så viktig at vi får beholde danselinjen. Det henger sammen, sier Woll.

Soul Sessions er en organisasjon som jobber for å fremme hip hop kulturen i Norge og baserer seg i Oslo. Konserthuset har søkt på deres Community program som går ut på å bygge et miljø for streetdance og hip hop lokalt. Med denne sastsingen ønsker Stormen å inspirere og bygge opp oppunder interessen for streetdance og hiphop-kultur i Bodø. 

Lokal breakdancer som ambassadør

En av de som er begesistret for prosjektet er Robin Silberg som kom på pallen i NM i breakdance i fjor. Han kjenner Soul Sessions godt og roser miljøet og instruktørene. - Dette vil bidra til å motivere og skape felleskap. Nå er det bare treninger, men det å ha et møtested for å danse, skape danseglede, inspirere hverandre og ikke minst at man har noe å øve til, slik som Battles, vil være et godt bidrag til Bodø, sier han. 

Silberg er med som ambassadør på Soul Sessions og vil være med på flere workshops for å bidra til å etablere et større miljø. Han fremhever verdiene rundt street kulturen som særs viktig for ungdom. - Street feirer anderledeshet. Man dømmer ikke, det er åpenhet, delingskultur og du kan ikke danse feil. Du kan være fri og gjøre det som du vil, det viktigste er at du har det GØY!, understreker han.

Påmelding

Det er bare 20 plasser tilgjengelig til ungdommer mellom 13-18 år så det er bare å skynde seg å melde seg på. Det eneste som kreves er at du forplikter deg til å engasjere deg gjennom året og stille opp på det som er satt opp i programmet, ellers er det helt gratis. Program og påmelding kan gjøres her: https://konserthus.stormen.no/soul-sessions-community-info

Marianne Vigerust-Jensen Produsent for barn og unge, Breakdancer Robin Silberg og Produsent for dans og scenekunst Mari Woll ser frem til å bidra til å inspirere og bygge opp er større miljø for Hip Hop i Bodø.