Program Big Bang 2021

Bodøs første Big Bang-festival går av stabelen 27. november!

08.11.202109:30 Tone Ingvaldsen

Velkommen til Bodø sin første Big Bang festival, fylt med lyd og musikkopplevelser for barn og unge! Big Bang foregår i Stormenkvartalet, med et spennende program både på biblioteket og konserthuset.

Festivalen er helt gratis, og på de arrangementene med plassbegrensninger trenger du bare å booke billetter. 

Program Big Bang-festivalen 27. november: 

(Les mer om hvert arrangement under)

Biblioteket: 

11.00, 12.00 og 14.00 RITSJ - Stormen Bibliotek, Møteplassen 1. etasje

12.00 Kouame møter barna i Bibliotekets boksamling


Konserthuset: 

11.00 og 15.00 Sanger med røtter i Store sal 

11.00-13.00: Interaktiv lydinstallasjon i Foaje Kjeller 

13.00 Hva er lyd?  I Lille sal

14:00 Kouame møter barna i Foajeen 2. etasje

  • Finn billetter:
  • 14.00: Trenger ikke billett til denne forestillingen.

Mer om forestillingene

RITSJ - katma

Ritsj er en forestilling med teip, spesielt egnet for publikum mellom 0-6 år. Ruller med teip i mange farger som klistres, trilles, stables og kan dras ut til lange tråder. Hvilke lyder lager teipen? Hvordan kjennes den ut mot huden? Ritsj, og den rives i stykker. Ruttetuttene leker og oppdager teipen, og på magisk vis forvandles den til et instrument, en klissete ball, en ponni og mye mer. Ritsj gir publikum rom for undring og deltagelse. Etter forestillingen får barna være med å leke med teipen.

Kouame møter barna

En familieforestilling med Kouame Sereba, som egner seg for alle fra 3 år og oppover. Vokalist og multiinstrumentalist Kouame Sereba fortryller publikum med sang, perkusjon, dodo (afrikansk munnbue), djembetromme, kalimba (tommelpiano) og historier. Hans musikalske reiser går gjerne til Elfenbens-kysten og den rikholdige musikktradisjonen og fortellerkulturen han vokste opp med. Konsertene hans er alltid unike. Han inviterer også publikum til å bli med, både med stemme, hender og føtter. Det loves musikk, sang, dans, rytme og glede – noe som kan oppsummeres i ett eneste ord på hans hjemdialekt: «SAH»! 

Sereba har siden han flyttet til Norge i 1984 spilt en aktiv rolle i det norske kulturlivet, med både soloprosjekter og musikalske samarbeid innen jazz, folkemusikk, samtidsmusikk og moderne afrikansk musikk. Bak seg har han hundrevis av konserter for barn, unge og voksne – fra scener i Sør-Afrika, Kina, Japan og Norge så vel som på Grønland. Alltid med musikk-gleden i fokus.

Sanger med røtter 

Soetkin Baptist har fått med seg sangglade Bodø-væringer på en vakker musikalsk reise jorda rundt. De skal fremføre fortryllende sanger fra hele verden. 

Ellen er en veldig spesiell jente. Hun kan høre alt, og overalt hvor hun ferdes, hører hun sang, fortryllende lyder eller musikk. En natt drømte hun at hun laget en maskin, som kunne samle opp alle sangene i hele verden.

Så neste dag, med båndopptakeren under armen, dro hun ut i verden og samlet inn sanger fra alle verdens hjørner. Sanger som kunne få babyer til å sove, sanger som healer, sanger som gjør folk glade og sanger for feiring; men også, sanger som kiler, sanger som stikker og sanger som er morsomme...

Hva er lyd? 

Med Arktisk filharmoni og Astrid Wara.
Grusomme lyder, vakre lyder, stillhet, støy. Hva er egentlig lyd, og når bli lyd til musikk?
Hva skjer med lyder i et rom uten luft? Hvordan ser en lydbølge ut? Bli med lydentusiast Astrid Wara fra Vitensentret i Tromsø når hun sammen med musikere fra Arktisk Filharmoni drar på oppdagelsesferd i lyd og musikk. Gjett hva som skjer når musikerne tester ut ulike lydeksperimenter og ikke minst: Hør hvordan de lydene settes sammen til fengende, svingende, vakker musikk.

Interaktiv lydinstallasjon

I foajeområdet kan du før konserten «Hva er lyd?» selv teste ut og oppleve hvordan lyd oppstår. En konsert passende for barn fra 6 år. Hør, se og kjenn hvordan objektene på ulike måter transformeres til instrumenter som produserer lyd. Kan denne lyden også bli musikk?

, click to open in lightbox