Fargespill Bodø

Fargespill sommerskole – hele verden på en scene

Fargespill Bodø er langt mer enn en forestilling. Det er en overbevisning om at vi mennesker kan møtes som likeverdige, selv om vi kommer fra svært forskjellige kulturer.

07.09.202012:38 Eline Christine Aunmo

Fargespill er et prosjekt hvor vi fokuserer på det vi har til felles. Kultur har en unik evne til å virke samlende, og å viske ut forskjeller mellom folk. For å få til dette, ønsker vi å samle deltakere fra ulike land og kulturer, som sammen skaper en mangfoldig og fargerik forestilling ved å dele sang og dans på tvers av kulturer.

Gjennom kultur finner man likhetstrekk, felles interesser og mye glede. Prosjektet har vist seg å være både en kunstnerisk suksess i andre byer, samtidig som det har hatt vesentlige positive sosiale konsekvenser i samfunnet for øvrig. Nå vil vi få det til i Bodø!

Vil du være med å skape Fargespill? Meld deg på her.

Foto: Helge Hansen

– Du er en ressurs!

Barn og unge som er nye i Norge sitter på verdifulle ressurser, og det er nettopp disse ressursene Fargespill verdsetter og ønsker å fremheve. 

– Vi blir til det som omverdenen definerer oss som. Sånn er vi laget. Når du da forteller folk "du er en ressurs", så blir de en ressurs. Det er egentlig utrolig enkelt, sier Ole Hamre. 

Ole Hamre og Sissel Saue startet Fargespill i 2004 som et bestillingsverk til Festspillene i Bergen. Dette ble en forestilling med barn og unge mellom 7 og 22 år med bakgrunn fra hele verden. Deltakerne tok med seg musikk og dans fra sin oppvekst som ble satt sammen til en fantastisk forestilling.

Fargespill ble en stor suksess og har etter hvert etablert seg som en egen stiftelse og fått på plass forestillinger ikke bare i Bergen, men flere steder i landet. Nå kommer Fargespill til Stormen Konserthus etter å ha solgt ut blant annet Grieghallen flere ganger.

Fargespill Bodø

Fargespill Bodø er et samarbeidsprosjekt mellom Arktisk Filharmoni, Nordnorsk Jazzsenter, Bodø Rhythm Group, Stormen Bibliotek og Norsk Folkehjelp, og er organisert under Stormen Konserthus. Det er også en del av Bodø 2024.

Arktisk Filharmoni og Bodø Rhythm Group stiller som kunstneriske ressurser sammen med musikklærer Arnfinn Bergrabb og sanger Thale Krogtoft. Cecilie Haugseth står for koreografi og har ansvaret for danseopplæring. 

Forestillingen settes sammen av sang og dans deltakerne har med seg fra sin egen kultur og oppvekst, samtidig som de får lære sang og dans fra norsk musikktradisjon.

Informasjon på عربى, tigrinja og türk

Vil du være med å skape Fargespill?

Vi søker deg mellom 7–25 år med krysskulturell bakgrunn som elsker å synge og danse. Du må ha et ønske om å lære bort det du kan fra din egen kultur, og samtidig være villig til å lære noe nytt fra andre kulturer du ikke kjenner fra før.

Hørtes dette ut som noe for deg?
Fyll inn søknadsskjema her, eller ta kontakt med prosjektleder, Marianne Vigerust-Jensen, på mail marianne.vigerust-jensen@stormen.no.

Praktisk info:

  • Øvingene foregår hver tirsdag i Stormen Konserthus, fra 28. september. De fra 7–15 år øver kl 13.30–15.30, og de fra 16–25 år kl. 15.00–16.00.
  • Sommeren 2022 settes forestillingen opp i konserthuset. 
  • Språk skal ikke være noe hindring for forståelse og utfoldelse av prosjektet, og vi stiller derfor med tolk og informasjon på aktuelle språk.
  • Vi ordner med skyss til øving fra elevens skole, og tilbake.
  • Foresatte som ønsker det er hjertelig velkommen til å hjelpe til med prosjektet – vi har arbeidsoppgaver til de voksne også.
  • Det er selvfølgelig gratis å delta!
Helge Hansen
Thor Brødreskift