- Dette har garantert vekket kulturlivet i Bodø

Chris Slettvoll, Alexander Emilsen og Kim Lie i bandet Elsk har så vidt rukket å komme seg etter lørdagens finaleshow. Jeg var ikke forberedt på at det ble oss, jeg blacket ut et sekund før jeg begynte å rope, sier Slettvoll.

04.04.202214:43 Tina Charlotte Andersen

Et halvt år med jobbing med låta, samarbeid med mentor og produsenter, innspilling i studio, sosialt opphold på Kjerringøy og ikke minst en uke med forberedelser til show fra morgen til kveld, endte med seier for Bodøbandet.

- Vi er slitne, men på en god måte, konstanterer vokalist Kim Lie. Det har ikke helt rukket å synke inn at det ble seier på lørdag, for han ble det hele veldig surrealistisk.   - Men det viktigste var ikke å vinne, poengeter han, - Det var hele denne prosessen som har vært gevinsten og det å få bli med å engasjere, sier Lie. Slettvoll stemmer i: - Det har vært helt fantastisk å få bli kjent med de andre og få jobbe med dem. Det er definitivt ting som har skjedd her som vil påvirke i flere år fremover. Jeg møtte Alexander i 2013 og nå nesten ti år senere ble det et samarbeid, det blir sådd frø, sier Chris som til daglig jobber Kirkens Bymisjon. Det han sitter igjen med etter Låtfesten er en sterkere følelse av at det er et kulturliv i Bodø. 

Stole på låta

Bandet som kom sammen under korona har skrevet mange låter sammen, men det ble "Det hyla i bræmsan" som til slutt ble sendt inn om bidrag til Låtfesten, til tross for at den langt fra var den mest kommersielle. "Det handler om å stole på låta. Vi hadde mange mer radiovennlige låter, men vi valgte låta foran vinnersjansen. Det er som Slyngstad skrev om det å skape musikk som prøver å si noe, foran å følge en oppskrift på en hit. Det gjør det mer ekte, til noe annet, sier Slettvoll. 

I tillegg hadde gruppa troen på at låta var rigga for en så stor produksjon som Låtfesten tilbød, med husband og strykere fra Arktisk Filharmoni. Men til tross for dette ble Elsk overraasket over størrelsen på produksjonen. - Det var da vi kom og så riggen på scena at vi skjønte at Stormen hadde tatt det så langt som det var mulig. 

Vi har spilt mye konserter rundt omkring, men når musikerne sitter oppe i lufta og det er mulig å blåse det skikkelig opp og skape nærhet, da begynner det å bli kult.

Erfaringer

Hva har vært de viktigste erfaringene gjennom månedene med Låtfesten i følge gutta? 

I følge Chris har de blitt bevisst på at de kan holde roen i mye "trøkk". Det har vært mye stress, men internt i trioen har det vært en kontinuerlig lagfølelse, det er bra å ha med seg. For Kim som tidligere har vært med i Norske Talenter, så mener han dette ikke kan sammenlignes fordi eierskapet rundt prosjektet er 100%. - I NT er man bare et sandkorn i et stort maskineri, mens her har artistene eierskap og stolhet til helheten av prosjektet og til showet. Her har man et tettere forhold til alle som er med fra musikere til teknikere, sier Lie.

- Ja, også den tekniske avdelingen på huset er så profesjonelle og vennlige. Vi har følt veldig på at alle på huset her virkelig ønsker at dette skal bli bra. Alle her har vært flotte. Og denne måten å jobbe tverrfaglig på fra teknikk til dans, frisør og styling skal man ikke undervurdere. Slike synergier gjør oss til en profesjonell by.

Planer videre

Neste for bandet er konsert på Sinus allerede 16. april og i følge guttene er det snart ny singel og nytt album på vei. Med som support på konserten har de med seg en annen Låtfesten deltager, nemlig Thea Meyer. Også deltagere Cecilie Haukland og Simen Neverdal har startet et musikalsk samarbeid som følge av Låtfesten samarbeidet. Elsk tror definitivt det kan komme enda mer samarbeid i fremtiden. - Dette har garantert vekket kulturlivet i Bodø, konserthuset har gjort noe unikt, fastslår trioen. 

Thea Meyer blir å se på påskekonserten på Sinus sammen med Elsk. Her fra Kjerringøy Bryggehotell hvor deltagerne tilbragte helgen sammen i februar.