Låtfesten dro meg ut og trigget motivasjonen!

Etter en skikkelig smell med planer om å legge musikken på hylla, håper nå Cecilie Haukland på en skikkelig kick-start og ny motivasjon med "Den store Låtfesten".

05.11.202116:01 Tina Charlotte Andersen

 Fortell om låta di, hva handler den om?

- Den handler om en uoverensstemmelse med ei venninne. At det samme skjer på nytt og på nytt, og at man til slutt trekker seg ut av vennskapet. Dette var følelsesmessig sterkt mens det sto på, og jeg vil nesten sammenligne det litt med kjærlighetssorg. Sett positivt, så kan slike situasjoner være en god kilde til inspirasjon. Jeg brukte iallfall mye energi på denne hendelsen, og skriving fungerer litt som terapi for meg. Så det ble en låt. For ordens skyld, må jeg bare si at vi har en grei relasjon nå, og hun vet at låta handler om oss.

 

Hva inspirerte deg til å delta i den store låtfesten?

- Egentlig så var det Alice Sivertsen som inspirerte meg til det. Hun sendte ut brev fra Stormen konserthus med informasjon. Egentlig vurderte jeg å legge musikken på hylla etter jeg gikk på en skikkelig smell i 2020. Kort fortalt så handlet det om forskjellige ting, men kanskje mest av alt korona-situasjonen vi alle har vært del av. Jeg orket ikke digitale konserter i den tiden og la rett og slett musikken vekk. Men, så snakket jeg med Karl Petter Aarseth Nordbøe, gitaristen min - og vi ble enig om å sende inn en låt i siste liten. Vi kan vel si at den store Låtfesten dro meg ut og trigget motivasjonen igjen.

 

Hvilke forventninger har du til den store låtfesten?

- Jeg vet ikke helt, men håper og tror at det blir skikkelig gøy. Og jeg tror det vil trigge motivasjonen til å jobbe med musikk igjen. Det blir en slags kick-start etter korona og smellen jeg gikk på. Samtidig har jeg nådd et punkt i livet hvor jeg ikke «jager» like mye lengre, så jeg har kanskje et ganske avslappet forhold til det som skal skje. Og det er kanskje bra.

 

I hvor mange år har du drevet med musikk?

- Jeg har sunget hele livet, før jeg begynte å prate. Alice Sivertsens mamma var min dagmamma, og de fikk meg inn i sangskolen i Domkirka som 3-åring. Der ble jeg frem til i 2008 når jeg var med å starte opp «Det Vilde Kor» som jeg sang i ut 2015. Etter det har jeg jobbet med egne prosjekter. Alt i alt en veldig fin og lærerik tid.

---

Cecilie fikk nyheten under et radiointervju i Radio 3. - Jeg ble helt satt ut, sier Haukland

 

-

Hvor mye tid bruker du på musikk?

- Oj, jeg bruker nok ikke like mye tid på egen musikk nå etter at minstejenta mi kom til verden. Likevel er eldstejenta på elleve et musikktalent, så jeg bruker mye tid sammen med henne med fokus på sang og musikk. Ønsker å hjelpe henne best mulig med å nå sine musikkdrømmer og backer henne opp. Men jeg hører selvsagt en del på musikk, selv om det også går i perioder. Med tre kids og en hund blir det naturligvis mye lyd i heimen, så å bare ha det helt stille er faktisk også vanvittig deilig innimellom. (Hehe..) Men forhåpentligvis blir Den store Låtfesten en Kick-start, til at jeg finner fram til den delen av meg selv igjen med større fokus på egen musikk.

 

Hva er dine ambisjoner med musikken?

- Ambisjonene mine er nok noe nedskalert sammenlignet med tidligere mål. Jeg føler at jeg har oppnådd det jeg i utgangspunktet ville og drømte om. Jeg har ikke lengre jaget etter å leve av musikken. Hovedfokuset nå er på doktorgraden min som omhandler ADHD og entreprenørskap, et felt jeg virkelig brenner for. Men får jeg musikk-oppdrag så er det helt klart et rungende JA, men jeg er nok ikke like ivrig på markedsføring av meg selv lengre. Skal jeg opptre er det fordi jeg har lyst.

 

Hvem er ditt musikalske forbilde?

- Av norske så synes jeg Sigrid er helt rå. Så er jeg glad i Ava Max og ikke minst Eva Cassidy som jeg synes har mange gode tolkninger. Egentlig er jeg ganske allsidig og preget av å være i festivalbransjen. Hører gjerne på musikk vi ønsker å booke. Litt rølpemusikk og russelåter er must-have i festlige lag. Men jeg lytter også på klassisk musikk, jazz og blues.

 

Hva er det mest interessante du har gjort innenfor musikken til nå?

- Det er kanskje den gangen jeg turte å ta skrittet, promoterte meg selv, spilte inn singel og hadde releas-konsert. Men også deltakelsen i The Voice var vanvittig kult. Det var fryktelig artig, men så ble jeg uplanlagt gravid oppi det hele. Og det var ikke bare bare for å si det sånn. Jeg hadde termin på samme tid som direktesendingene var planlagt, husker jeg. Det var mye oppmerksomhet rundt den deltakelsen, og stor stas for ungene på skolen. Jeg har nesten ikke klart å ta inn alt som skjedde, men alt i alt var det en kul opplevelse sammen med dyktige folk og et stort apparat. Noe slikt kunne jeg godt gjort igjen. Og det er kjempebra man gjør noe lignende for Bodø-regionen nå.

 

Hva er din største utfordring akkurat NÅ med tanke på det å drive med musikk?

- Kanskje det at hovedpartneren min «in crime», Karl Petter Aarseth Nordbøe ikke bor her og er langt unna. Det er ei utfordring. Etter 2020 hadde jeg behøvd han enda mer enn før, for motivasjonens del. Det hadde gjort ting enklere. Håper fortsatt han tar med familien og flytter til Bodø for en periode! Fingers crossed! Også er det tid. Jeg har erfart og innsett at jeg som alle andre har en grense for hvor mye jeg kan bruke tid på. Døgnet har rett og slett ikke nok timer noe som merkes ekstra godt med 3 barn.. Så jeg prøver å være bevisst på hva jeg bruker tida mi på.

 

Hva er din beste egenskap som artist?

- At jeg ikke tar meg selv så høytidelig. Jeg er ikke redd for å drite meg ut. Jeg har jo selvsagt ikke lyst til det, men det er ingen katastrofe. Før var jeg litt mer redd for hva andre måtte tenke, mens nå gjør jeg det som kjennes riktig for meg og mine. Det er jo ingen som bryr seg så veldig uansett.

 

Fortell en ting folk flest ikke vet om deg! 

- Jeg er jo som en åpen bok, og folk vet mye om meg. Men det at jeg faktisk er ganske lat, selv om det kanskje ikke virker sånn, det er det få som vet. Jeg er god på prokrastinering, og utsetter gjerne huslige gjøremål til mannens store frustrasjon.