Låtfesten kan bli et løft for kulturlivet i Bodø!

Chris Slettvoll mener at Den store Låtfesten kan bli et løft for kulturlivet i Bodø. Han har sendt inn låta Poker som bidrag i Den Store Låtfesten.

17.11.202109:50 Frida Bringslimark

Fortell om låta di, hva handler den om?

- Den handler om demonene i livet, som også kan overta deg helt. I låta bruker vi metaforer som poeng, og «et godstog i full fart uten bremser» er ett eksempel. Den er litt i Johnny Cash-landskapet.

 

Hvilke forventninger har du til den store låtfesten?

- Vi har store forventninger til det store apparatet som skal settes i gang, og håper at det blir proft. Jeg tror Den store Låtfesten blir et løft for kulturlivet og jeg håper vi klarer å lage en glamorøs kveld. Det har vi alle godt av nå. 

 

I hvor mange år har du drevet med musikk?

-Oj, i alle fall i 20 år. Per nå har vi et band bestående av Kim Lie fra Reggae-verdenen, Alexander Emilsen fra fest-popen og meg fra rock og metal. En brennhet kombinasjon som faktisk ble etablert under pandemien i 2020 da alle andre stoppet opp. Alle tre med tidligere karrierer på hver vår kant. Målet nå er å bringe den flotte visekunsten og rocken vi har fra Nord-Norge til folket, rett og slett bringe arven videre.

 

 

Hvor mye tid bruker du på musikk?

- Fryktelig mye. Alt fra å skape musikk, spille musikk til markedsføring og slikt. Store deler av dagen går med, i tillegg til kvelder og helger. Vi ga ut ei plate i høst, og satser stort på enda et album.

  

Hva er dine ambisjoner med musikken?

-Det å skape noe godt for folk rundt oss. Vi har en dobbel bunnlinje hvor vi også inviterer inn folk fra gatemiljøer der hvor livene er preget av rus, psykiatri og fattigdom. For oss er den sosiale profilen veldig viktig. Da vi var på turné tidligere i høst inviterte vi bymisjonen iblant annet Mo i Rana. Vi møttes gjennom Gatas Evangelium, og for oss er den røde tråden i det vi gjør noe som er større enn oss selv.

 

Hvem er ditt musikalske forbilde?

- Mark Knopfler, David Gilmour i Pink Floyd og James Hetfield i Metallica. De er så utrolig stødige låtskrivere og unike gitarister. Låten kommer alltid foran. De er brilliante - alt de gjør tjener låta og det er ingen brifing.

 

Hva er det mest interessante du har gjort innenfor musikken til nå?

- Det vi gjør akkurat nå er ganske spesielt. Det å reise til Italia sammen med Bodø/Glimt for å spille nordnorsk vise-pop på en gallamiddag i Roma.

 

Hva er din største utfordring akkurat NÅ med tanke på det å drive med musikk?

- Jeg tror det er å komme igjennom støyen. Det er så mye der ute, så det må være det å bli noe folk ønsker å høre på. Det er krevende. Det er mange om beinet, men på en bra måte egentlig. Derfor satser vi på det nære med instrumentene vi spiller.

 

Hva er din beste egenskap som artist?

- Gjennomføringskraft. Hvis jeg har bestemt meg for noe, så gjør jeg det. Akkurat det er viktig for å kunne stå i denne bransjen.

 

Fortell en ting folk flest ikke vet om deg! 

- At jeg har sett nesten alle sesongene av Hotell Cæsar!