For Sigve fra Bodø er musikken ekte lidenskap

Med låta «Falling» skal medisinstudent og musiker Sigve Andreas Mikkelsen ta oss med inn i et univers som handler om å tørre og åpne opp hjertet for den ene. Og selv om han ikke har de største ambisjonene med musikken sin, så er det ingen tvil om at lidenskapen i seg selv kan nå lengre enn langt.

30.11.202110:30 Frida Bringslimark

Fortell om låta di, hva handler den om?

- Låta mi ja. De siste årene etter videregående, så har jeg jobbet litt og bodd hjemme. Jeg laget meg et hjemmestudio og har virkelig koset meg med musikken. Låta er et produkt av det og handler om å falle for noen. Det å tørre, rett og slett åpne opp for tanken om å binde seg, finne noe ekte. Ja, litt inspirasjon fra eget liv kan man si. Jeg er jo student og det er vel litt i tiden å ha det gøy, ikke finne DEN ENE, men så er det et behov vi mennesker har, det å knytte seg.

Hva inspirerte deg til å delta i den store låtfesten?

- Det var egentlig mamma som sa «meld deg på». Jeg har medisinstudiene som førsteprioritet nå, men har en skikkelig lidenskap for musikk og ikke helt «guts» til å kjøre løpet ut. Men så dukket Låtfesten opp, og da var det bare å prøve.

Hvilke forventninger har du til den store låtfesten?

- Det virker som et veldig kult konsept, og det er kult at Stormen konserthus virkelig gjør noe ut av dette. Jeg forventer at det skal bli skikkelig gøy. Det blir fint å fordype seg i musikken igjen.

I hvor mange år har du drevet med musikk?

- Tja, jeg er jo født inn i musikk med to foreldre som er musikklærere. Så jeg startet med å lære meg piano som 6-åring, gikk på kulturskolen fra 1-10 klasse. Det var vel etter det jeg begynte som smått å skrive egen musikk, noe jeg har drevet med i nærmere åtte år.

Hvor mye tid bruker du på musikk?

- Mindre tid nå, men jeg spiller gitar hver dag etter skolen. Kanskje 30 minutter eller en timestid. Før jeg flyttet til Tromsø og begynte å studere - så kanskje 3-4 timer daglig. Noen dager hele dagen. Tror det handler om skapertrangen i kombinasjon med musikkgleden.

Hva er dine ambisjoner med musikken?

- Det er kanskje å få spille konserter på scener der det kommer folk for å høre på. Jeg kommer aldri til å slutte å lage musikk. Jeg kjenner noen i Bodø som går «all in», men jeg er ikke der. Likevel er det skikkelig gøy å spille. Det er ikke ambisjoner som driver lidenskapen for musikk.

Hvem er dine musikalske forbilder?

- Jeg hører mye på musikk, lytter til mye forskjellig egentlig. Skal jeg trekke fram noen så får det være Coldplay som jeg skal på konsert med til sommeren. Det kan vel karakteriseres som favorittbandet. Jeg inspireres også mye av Podcaster, som den med Christine Dancke hvor hun snakker om musikk i alle former.

Hva er det mest interessante du har gjort innenfor musikken til nå?

- Det største til nå var å spille under Parken på Skogen-scena. Jeg og kompisen min Torbjørn Fossum Vik meldte oss på en konkurranse, kom videre og hadde konsert. Min første ordentlige konsert. Det var litt «kick». Husker jeg var nervøs før vi gikk på scenen, noe som gikk over når vi begynte å spille. Da ble det heller et aldri så lite adrenalin-rush.

Hva er din største utfordring akkurat NÅ med tanke på det å drive med musikk?

- Den er kanskje selvforklarende med tanke på medisinstudiet som tar tid. Så det handler om prioriteringer.

Hva er din beste egenskap som artist?

- Kanskje at jeg lett lar meg inspirere og at jeg liker å utforske nye ideer. Så er jeg god på å catche melodier. Jeg hører de i hodet og spiller de ut på instrument.

Fortell en ting folk flest ikke vet om deg!

- For første gang i livet synger jeg i et kor. Jeg har meldt meg inn som 1. tenor i «Mannskoret Ultralyd», et studentkor for medisinstudenter. Så langt har det vært veldig gøy og lærerikt å få være med, og ikke minst består koret av en veldig fin gjeng.