For Simen er Låtfesten er stor gavepakke

Med manglende motivasjon, pandemi og et altfor snevert nettverk - så har musikken vært en utfordrende vei for Simen Tostrup Neverdal de siste årene. Nå håper han Den store Låtfesten blir en anledning til å vise Bodø hvem han er.

23.11.202112:07 Tone Ingvaldsen

Simen er en av åtte deltagere som skal konkurrere om beste låt i "Den store Låtfesten" i januar.

Fortell om låta di, hva handler den om?

– Den handler om hvordan folk kan fremstå, en type menneske som ikke klarer å se seg selv utenfra. Type folk som tenker at de tar seg godt ut, men som ikke gjør det likevel. De seiler gjennom livet uten å forstå hvilke problemer de forårsaker for andre. Likevel kan låta tolkes ut fra hvor folk er i livet sitt.

Hva inspirerte deg til å delta i den store låtfesten?

– Har drevet lenge med musikk, og hjemme i Meløy visste folk hvem jeg var. Der drev jeg med mitt, men da jeg flyttet til Bodø for å ta utdanning innså jeg fort at jeg ikke hadde et navn her. Så kom pandemien og det ble stillstand i musikkbransjen og kulturlivet. Så samboeren min tipset meg om Den store Låtfesten som er en anledning til å vise Bodø hvem jeg er.

Hvilke forventninger har du til den store låtfesten?

– De var ikke store i starten. Det var en konkurranse, og jeg skulle egentlig bare ta det derfra. Nå jeg nå ser at det faktisk er Bodøs svar på melodi Grand Prix, så kommer forventningene om en folkefest og et løft for musikkmiljøet og artister som ellers sliter med å komme seg inn i bransjen. Så jeg skal rett og slett gi alt.

I hvor mange år har du drevet med musikk?

– Jeg har sunget hele livet og begynte som smått med akustisk gitar som 9-åring. Da jeg var 13 år, begynte jeg med elgitar for alvor. Samtidig begynte jeg å skrive egne låter. Jeg er selvlært, og nå er musikken en stor del av identiteten min.

Hvor mye tid bruker du på musikk?

– Jeg har musikk rundt meg hele tiden, men utøver litt mindre enn jeg skulle ønske. Jobb, småbarns-livet og kanskje litt manglende motivasjon har nok vært en forklaring. Men jeg tenker hele tiden på musikken. Den store Låtfesten ble faktisk til ny motivasjon.

Hva er dine ambisjoner med musikken?

– Ideelt sett så skulle jeg gjerne levd av musikken, men i en mer realistisk verden så får det holde å vise fram det jeg lager og at folk setter pris på det. Får jeg gitt ut noen låter, så holder det også. Det er vel en todelt ambisjon.

Hvem er ditt musikalske forbilde?

– Har hatt mange opp igjennom årene, men en mann som heter Paul Gilbert, en gitarist fra USA - kjent fra 80- og 90-tallsbandet Mr. Big skiller seg ut. Bandet var kjent fra en ballade, men var egentlig et intenst rockeband. I bunn og grunn er jeg en rock- og metal-gitarist, men så skriver jeg mye pop også. Jeg er glad i det også, men da med ordentlige instrumenter. Gjerne gitar-dreven pop.

Hva er det mest interessante du har gjort innenfor musikken til nå?

– Det må være den gangen jeg var gitarist i et storband-prosjekt sammen med Meløy hornmusikk med band og vokalist. Det het Blow Show, og det mest interessante var en reise til Spania, nær Barcelona, hvor vi deltok i en spansk versjon av Oktoberfest med korps fra hele Europa i gatene. Så avsluttet vi showet i verdens største partytelt for flere tusen mennesker. Vi spilte kjente radio-hits og slagere.

Hva er din største utfordring akkurat NÅ med tanke på det å drive med musikk?

– For min del handler det om å mangle kontakter. Jeg behøver et nettverk, og etter at Den store Låtfesten er over, så er nok litt av det problemet løst håper jeg. Denne reisen er en gavepakke og jeg er utrolig takknemlig for muligheten.

Hva er din beste egenskap som artist?

– Det er at jeg er ganske så perfeksjonistisk. Jeg jobber alltid for at det jeg gjør skal bli best mulig. Lager jeg låter så er det «all in», og jeg jobber bestandig for å bli bedre.

Fortell en ting folk flest ikke vet om deg!

– Jeg er en ganske åpen person, og deler mye av meg selv - så den er litt vanskelig. Men skal jeg trekke fram noe - så får det være det jeg pleide å si når jeg gikk lærerhøgskolen: «Dette er bare noe jeg gjør mens jeg venter på å slå igjennom som artist». Men så ble virkeligheten motsatt, men det er aldri for sent.