Sivert tar det som det kommer

Sivert Mclean er bitt av musikk-basillen og bruker nesten all sin tid på land til låtskriving og grubling på noe nytt, noe enda bedre enn sist låt. Likevel er han nøktern og tar det hele med knusende ro. – Jeg tar det som det kommer, sier han.

23.11.202111:59 Tone Ingvaldsen

Sivert er en av åtte deltagere som skal konkurrere om beste låt i "Den store Låtfesten" i januar.

Fortell om låta di, hva handler den om?

– Låta er vel en salig blanding, og den inneholder mer enn ett poeng. Jeg skriver støtt og stadig, og innholdet i låta var tankene mine den dagen. Feelingen er at man har en jobb og at man må gripe den. At vi må gjøre det vi må gjøre - bare drive på selv om ikke alle dager er like gode. Jeg laget låta en februardag, satt meg ned med et par ideer og koblet de i hop. 

Hva inspirerte deg til å delta i den store låtfesten?

– Jeg styra nå med musikken, og kunne like gjerne sende inn noe. Uten at jeg tenkte så veldig nøye over det. Litt tilfeldig kanskje.

Hvilke forventninger har du til den store låtfesten?

– Jeg forventer masse liv og stor holoi. Deretter tar jeg det som det kommer, men forventer å ha det artig.

I hvor mange år har du drevet med musikk?

– Jeg har styra med forskjellige instrumenter siden jeg var ganske ung, men det er vel de siste fire årene at det har blitt mer seriøst. En ting er å ha et instrument liggende, noe annet er å komme på et nivå hvor jeg kan skrive og lage egen musikk. Så det har vært fire år med dypdykk og mye trening. Om igjen og om igjen. Repetisjoner. Jeg spiller grunnleggende gitar og piano. Sangen er egentlig ikke min greie. Hun som skal synge låta mi heter Emma Snoen.

Hvor mye tid bruker du på musikk?

– Når jeg er på land og ikke ute på havet så kan jeg bruke hele dager på musikken. Jeg har bestandig noe i hodet. Hender seg at jeg tenker på musikken mens jeg jobber ute på havet, så sparer jeg det til jeg kommer i land. Det er bestandig rett på musikken når jeg kommer hjem.

Hva er dine ambisjoner med musikken?

– Ambisjoner har jeg aldri tenkt på. Skriver jeg en sang så er jeg fornøyd. Jeg liker å overraske meg selv, og det er bestandig et mål om å lage noe som blir enda bedre - perfeksjonere. Alt annet er «i tillegg». Høyeste ambisjon er kanskje det å ha fått noe til. Men selv om jeg kan satse mer på musikken, så kommer jeg nok aldri til å slutte å fiske. Der puster jeg frisk luft, arbeider og tjener penger. Det er en del av identiteten og det jeg kommer fra. Ikke så «gale» det heller.

Hvem er ditt musikalske forbilde?

– Det er mye forskjellig, men tekstmessig så vil jeg trekke fram Bob Dylan og Hank Williams og Carole King. Jeg er opptatt av lyrikk. Musikalsk så er det mange lyder jeg liker. The Beatles er også en inspirasjonskilde, så jeg går nok tilbake i tid for å finne forbilder.

Hva er det mest interessante du har gjort innenfor musikken til nå?

– Det var å være i studio. Der fikk jeg se en hel verden av muligheter. Jeg har egentlig ikke gjort så mye til nå, men ser at det er et hav av muligheter der ute.

Hva er din største utfordring akkurat NÅ med tanke på det å drive med musikk?

– De som lever av musikken har kanskje bedre svar enn meg. Jeg er jo mye ute på havet, men med tanke på fremtiden så er kanskje utfordringen at det er mye musikk der ute. Over alt. Så det å nå ut er kanskje den utfordringen jeg ser. Derfor blir Den store Låtfesten en gylden anledning til å nå ut.

Hva er din beste egenskap som artist?

– Jeg er låtskriver og artist er evnen til å gjennomføre en idé med den disiplinen som behøves for å fullføre. At jeg har interesse nok til å jobbe meg ferdig med det jeg holder på med før jeg drifter videre.

Fortell en ting folk flest ikke vet om deg!

– Det er ikke så mange som vet så mye om meg uansett. Mange tror jeg er 190 høy, men jeg er bare 189