For Thea handler musikken om å gi

For Thea Meyer er formidlingsgaven i musikken noe hun ønsker å bruke for å ta mennesker med på reiser inn i noe som kan gi både trøst og gjenkjennelse. - Det er veldig verdistyrt, sier hun.

19.11.202115:07 Frida Bringslimark

Thea er en av åtte deltagere som skal konkurrere om beste låt i "Den store Låtfesten" i januar.

Fortell om låta di, hva handler den om?

- Denne låta har vært igjennom mange prosesser. Først handlet den om håp og roen etter noe tungt, men da jeg begynte å synge den, fant jeg ut at den kan relateres til mye mer. Men for meg handler den om å komme seg gjennom noe vanskelig, og er både en trøst og en hyllest til de som ikke er her mer. Det føles aldri likt å synge denne sangen, og noen ganger er det rett og slett tungt, men også terapeutisk. For min egen del så handler det om å se tilbake på det som har vært smertefullt, og samtidig vite at man sitter igjen som en sterkere utgave av seg selv.

Hva inspirerte deg til å delta i den store låtfesten?

- Jeg gikk lenge uten å melde meg på. Kjente på den der «styggen på ryggen» som fortalte at jeg ikke kom til å bli valgt videre uansett. Så fikk jeg både støtte og inspirasjon hos Torbjørn Fossum Vik, som også har vært med og skrevet låta. All kunst er en berg- og dalbane, og den største kampen er alltid mot deg selv.

Hvilke forventninger har du til den store låtfesten?

- Jeg ble enig med meg selv etter en prat med Torbjørn og meldte meg på Den store Låtfesten for reisens skyld. Jeg forventer å ha det gøy, bli kjent med andre artister og knytte bånd med andre musikere. Jeg håper vi blir et fellesskap heller enn konkurrenter.

I hvor mange år har du drevet med musikk?

- Jeg har nok drevet med musikk i vel 20 år. Jeg begynte å synge før jeg begynte å snakke. Jeg har drømt om det å stå på en scene og synge fra så lenge jeg kan huske tilbake. Jeg var også med i band i en periode før jeg som 18-åring startet jobben med egen musikk. Først var planen musikal-musikk, men jeg ble mamma tidlig og det måtte settes på vent. Det å bli mor i ung alder var ganske ensomt tidvis, og da var virkelig musikken redningen. Så fikk noen øynene opp for meg og fikk pushet meg litt videre. Så de siste 4-5 årene har jeg vært ordentlig involvert i egen utvikling. Musikk er en så stor del av meg at det kan likestilles med å puste.

Hvor mye tid bruker du på musikk?

- Jeg bruker veldig mye tid på musikken og alt rundt. Likevel har jeg hatt en nyfødt baby som også har krevd sitt. Det går også mye tid til søknader om støtte og jeg øver hver eneste dag.

Hva er dine ambisjoner med musikken?

- Min største ambisjon er at min musikk kan gi trøst og hjelpe de som har det vanskelig. Det kan være mennesker som sliter psykisk, er utestengt eller har mistet noe eller noen. Jeg ønsker å gjøre noe bra og nå så langt som mulig. Være i studio og dra på turné. Men jeg gjør det ikke for å bli sett i seg selv, men for å kunne ta publikum med på en reise. Alt er veldig verdistyrt. Jeg begynte å lage musikk fordi jeg fikk en formidlingsgave, og den ønsker jeg å bruke for å gi noe til andre.

Hvem er ditt musikalske forbilde?

- Jeg har flere, men vokste opp med Freddy Mercury og Sissel Kyrkjebø. Drømmen var å kunne synge som Sissel og eie scenen som Freddy. Nå i dag er mine forbilder alle som gjør sin egen greie.

Hva er det mest interessante du har gjort innenfor musikken til nå?

- Det må være da jeg spilte med Sondre Justad på Slipen Scene. Følelsen og opplevelsen av jubelen hvor alle ropte navnet mitt. En slags barndomsdrøm som gikk i oppfyllelse selv om det bare var en låt. I fjor organiserte jeg to veldedighetskonserter til inntekt for Flyktninghjelpa og Evakuer barn i Moria nå. Jeg sto for all organisering, fant musikere og ordnet filming. Det var veldig givende å kunne bidra til et godt formål i jula - tiden som handler om å gi.

Hva er din største utfordring akkurat NÅ med tanke på det å drive med musikk? - Økonomi. Definitivt. Og at tiden ikke strekker til. Skriver jeg ikke søknader så kommer det ikke penger. Jeg gjør dette alene og har ikke et band å støtte meg på, så det er også en kamp med meg selv for holde meg motivert.

Hva er din beste egenskap som artist?

- Det er nok viljestyrken. At jeg står på. Vil jeg noe så får jeg det gjort.

Fortell en ting folk flest ikke vet om deg!

- Det blir to ting. Det ene er at jeg gråter for den minste ting og er veldig lettrørt. Så er det at jeg skater. Skatemiljøet i Bodø er viktig for meg.