Med mål om å inspirere andre

Tommy Nilsen Andressen, eller «Tommy Tito», setter gjerne av 20 timer hvor han jobber med musikken i strekk. For ambisjonen om å inspirere andre gjennom musikken han skaper, den sitter dypt, vekker konkurranseinstinktet og gir skaperkraft.

30.11.202110:35 Frida Bringslimark

Fortell om låta di, hva handler den om?

- Den handler om alt man går igjennom i livet, det man «dealer» med fra dag til dag. Krigene man har med seg selv, slikt vi alle opplever. Skrev denne låta når jeg var 23 år, men innholdet er fortsatt relevant og vil nok være det resten av livet. Det er ingen depressiv låt, men den handler om livet og det å «stå i det».

Hva inspirerte deg til å delta i den store låtfesten?

- Det var min søster som tipset meg, og den dagen søknadsfristen gikk ut så var jeg i studio og hadde fortsatt ikke sendt inn noen låt. Da kom det en kar innom og sa «meld deg på - det skader ikke». Så da gjorde jeg det. Det er kult at det jeg holder på med blir satt pris på.

Hvilke forventninger har du til den store låtfesten?

- Jeg er spent på hva Lars Bremnes som er veldig forskjellig fra meg kan bidra med inn i min musikk. Tror det kan være en positiv ting. Jeg synes det er kult å få være med på Den store Låtfesten første gangen den arrangeres. Av meg selv så forventer jeg å gripe muligheten og gjøre mitt aller beste. Så de største forventningene ligger nok på meg selv.

I hvor mange år har du drevet med musikk?

- Har spillt gitar siden jeg var 9 år. Men det begynte å bli mer seriøst i 15-16-årsalderen. på den tiden åpnet det seg opp noe når jeg begynte å synge. Det var nok live-spillingen som trigget meg. Jeg begynte med cover-låter.

Hvor mye tid bruker du på musikk?

- Da jeg var yngre spilte jeg når jeg ville og hadde lyst. Ble mere som en lek hvor timene bare gikk og plutselig var det tidlig på morgenen. Nå for tiden tar jeg det mer seriøst. Er ofte i studio til jeg er så sliten ikke har energi til å tenke lengre. Jeg ser på det som en idrettsutøver, hvor man må jobbe hardere en konkurrenten.

Hva er dine ambisjoner med musikken?

- Jeg ønsker å inspirere andre på samme måten som jeg har blitt inspirert selv. Det er en spesiell følelse å bli hekta og dypt interessert i noe og den følelsen ønsker jeg at andre skal få oppleve. Men mest av alt ønsker jeg frihet. Frihet til å gjøre det jeg har lyst til, det å få drive med musikken på heltid, og da er Den store Låtfesten et lite steg i stigen.

Hvem er ditt musikalske forbilde?

- Fra jeg var liten ble jeg matet med Elvis Presley. Så begynte jeg å spille gitar og kan vel trekke fram Stevie Ray Vaughan, Vidar Busk og John Mayer som inspirasjonskilder. I senere tid med mer fokus på låtskriving, må jeg si at jeg er inspirert av Prince. Han representerer den komplette pakka for meg, en av de mest hardtarbeidende musikerne som har vært. Det er en slags moderne Mozart i hans komponering.

Hva er det mest interessante du har gjort innenfor musikken til nå?

- Det er nok det jeg holder på med nå - solokarriere. Det gir meg mye og jeg liker å jobbe alene. Jeg har spilt i band, og liker det også, men liker mest å holde på med min egen greie. I dag er det gjerne opp til ti stykker som står som låtskrivere på en låt, men jeg vil helst gjøre låtskrivings-prosessen selv. Det er gøy og lærerikt å samarbeide til en eventuell collab release, men når det kommer til mine egne låter, så er jeg ganske ærekjær.

Hva er din største utfordring akkurat NÅ med tanke på det å drive med musikk?

- Penger. Det å generelt leve i dag kan nesten kalles moderne slaveri. Enten må man pushe veldig på dersom man er så heldig og har en lidenskap man kan tjene penger på, ellers må man finne seg en jobb for å tjene penger og overleve. En jobb man kanskje ikke liker og som tar mye av inspirasjonen og humøret. Men det positive er at det er også veldig mange muligheter i dag til å gjøre det man har lyst til.

Fortell en ting folk flest ikke vet om deg!

- At jeg er glad i sport, fascinert av idrettsutøvere og prestasjoner. Og kanskje vet ikke folk at jeg er ganske god i fotball - selv om toget for en proffkarriere har gått for lengst.