29.10.202107:57 Tina Charlotte Andersen

Aria Borealis - Sangkonkurransen som vil samle sangere og musikere fra hele verden i Bodø

-

24. juni - 2. juli, 2022 inviteres musikkentusiaster fra hele verden til en festival med konserter, workshops, muligheter til å spille sammen og ikke minst følge med på sangkonkurransen. Alt dette under midnattsolen i vakre Bodø. Festivalen er et ledd i Stormens målsetning om å være et sentrum for kulturell utvikling i tillegg til å sette Bodø på kartet.  

Aria Borealis Bodø internasjonale sangkonkurranse i tidligmusikk er en 9-dagers festival hvor sangere og musikere vil samle seg, og utveksle sang, erfaringer og kompetanse sammen med fire prominente barokk-orkestre og verdensledende stjerner på feltet. 

Med stolthet, og uten nøling, kan vi slå fast at denne festivalen er helt unik og forskjellig fra de fleste ande konkurranser. Den innovativ både i format og for at den i motsetning til tradisjonelle konkurranser, har et fokus på samspill med musikere og kommunikasjon med publikum. Målet til konkurransen er rett og slett å bidra til utvikling og inspirasjon for sangere og musikkmiljøeer.

I mange konkurranser kan man oppleve en ekstremt stressende atmosfære. I steden for dette skal Aria Borealis fokusere på den tradisjonelt samarbeid hvor alle ideer er delt og tatt hensyn til. Alles stemme vil bli hørt, inkludert hver enkelt deltaker. 

Vinnere

De som blir valgt ut til å komme til Bodø kan allerede anse seg selv som vinnere. De har allerede vunnet en innledende pengepremie og får muligheten til å tilbringe en uke hvor de får  drive med musikken de elsker sammen med andre elitemusikere. Reise- og boutgifter blir dekket for de utvalgte deltakerne, og alle kandidater vil bli invitert til å synge i begge rundene. Ved slutten av hver runde vil det utkåres vinnere, men hver eneste deltaker vil komme fra konkurransen mer polert og bedre forberedt til en stor sangkarriere.

Jury

Juryen består av berømte musikere og artister som sopranen Emma Kirkby, den norske regissøren Stefan Herheim, sopranen Tuuli Lindeberg, tenoren Anders J. Dahlin og cembalisten Lars Ulrik Mortensen - kunstnerisk leder for Concerto Copenhagen. Kjernen i konkurransen vil være basert på barokkrepertoaret, men elementer av folkemusikk vil også bli inkludert.

Concerto Copenhagen (CoCo) fra Danmark, Finsk Barokkorkester (FIBO), Barokkanerne fra Norge og Drottningholm Barokkensemblefra Sverige er sammen med oss i Stormen konserthus som initiativtakere og utviklere av konkurransen og festivalen.

Levende festival

Vi ser frem til en levende by for musikere, lokalt publikum og interesserte gjester i juni. 

Alle tidligmusikk-entusiaster, amatørmusikere, musikkstudenter og besøkende er inviterte til å nyte konkurransens prøver og konserter, pluss festivalkonserter, workshops og muligheter til å spille kammermusikk med andre. Dette ved siden av å følge den spennende konkurransen i en by som er garantert å summe av barokkmusikk hele uken.