Disse skal vi lære av!

Gruppebilde av BIF Kunstnerisk Råd

Møt vårt nye Kunstneriske Råd. Fra venstre: Elizaveta Glushchenko (Norsk-Russisk forening), Miguel Castro (Latinamerikagruppen i Bodø), Ørjan Pettersen (Bodø 2024), Amal Tabid-Mathisen (Somalisk forening Bodø), Valeria Orudzhev (Norsk-Russisk forening), Rowena Daliva Ryvold (Filipino Community Bodø), Nourah Ahmad (Kvinnenettverket Noor), Mohamed Jirde Ali (Somalisk forening Bodø), Bendik Stavstad (Stormen Konserthus), Mari Woll (Stormen Konserthus), Nicole Natalie Furnes (Bodø 2024), Fereshta Akbari (Afghansk forening i Bodø), Andreas Jarvin Larsen (Bodø 2024)

Hvordan skal kulturlivet kunne speile alle i byen vår? Vårt nye Kunstnerisk Råd skal hjelpe oss med dette. - Vi må lytte og involvere for å kunne være et relevant konserthus for hele byens befolkning, sier produsent på Stormen Konserthus Mari Woll

Bilde fra møte med det nyetablerte rådet.

Produsent på Stormen Konserthus Mari Woll er svært fornøyd etter første møtet med det nyetablerte rådet.

Rådet skal være med på å forme kulturtilbudet til konserthuset og består av representanter fra de forskjellige internasjonale foreningene i Bodø (BIF). De er også invitert til å arrangere aktiviteter og komme med innspill til kunstnere Konserthuset bør vurdere i sitt program.

- Mangfold er ikke bare et trend-ord for oss. Det handler om å være et kulturhus som er åpent for alle og som tilbyr et mangfold av opplevelser, sier Mari Woll

Rådet er et nytt initiativ som har sprunget ut fra jobben Bodø 2024 har gjort med å knytte sammen internasjonale foreninger i byen. Prosjektet skal leve videre på Stormen også etter kulturhovedstadsåret er over.

Mohamed Jirde Ali, leder for Somalisk Forening Bodø

Spennende mulighet

Mohamed Jirde Ali som er leder for Somalisk Forening Bodø og en av deres representanter i BIF Kunstneriske råd, er opptatt av integrering. Han forteller at Somalisk Forening Bodø hele tiden jobber med å integrere norsk kultur og verdier i deres forening og tror dette er en mulighet til å bygge langsiktig positivitet i det somaliske miljøet i Bodø.

- Vi jobber hele tiden med å integrere Norske kultur og verdier, og da er dette en utrolig fin mulighet til å vise frem vår kultur til Bodøs befolkning, forteller Mohamed Jirde Ali.

Konserthuset vil involvere mer

Konserthuset jobber stadig med å øke tilknytningen til målgrupper man ønsker å nå. Ifølge direktør på Stormen Konserthus Rasmus Adrian er involvering viktig for konserthuset av flere grunner. Å bidra til å sikre tilbud til alle byens målgrupper gjennom dypere innsikt, men også for å knytte folk tettere til konserthuset.

- Å involvere gjør vi i økende grad og vi ser at det gir oss en tilknytning til menneskene vi skal være der for, sier Adrian.

Konserthuset har også gode erfaringer fra etableringen av NU-rådet som representerer studenter og unge i byen.

- Det er viktig å få disse stemmene inn i konserthusets slik at vi kan forme tilbudene etter ulike miljøer og ikke tre ting over hodet på dem. Det er naivt å tro at vi ikke har bruk for innspill. Da risikerer vi å bomme. Vi kan bli tonedøv, sier direktøren.

Nye-Stormen strategien vektlegger et mer åpent konserthus og derfor vil det bli mer fokus på involvering også fremover.

- Vi er hele tiden interessert i å se hvordan vi kan spille en større rolle i folks liv og hvordan vi kan være en ramme for det lokale kulturlivet. Det må vi gjøre i tett dialog med folket i Bodø, sier han.


Kunstnerisk Råd på omvisning for å se på mulighetene på konserthuset.





Nu-Rådet er et annet eksempel hvor konserthuset inviterer inn folk til å sette sitt preg på konserthuset. - Det skaper eierskap, innsikt og vi kommer tettere på de vi skal være her for, sier Rasmus Adrian. Rådet har vært en fantastisk ressurs for konserthuset blant annet i forbindelse med etableringen av konsertserien Sinus NU.

Gruppebilde av NU-rådet

Fra venstre: Fredrik Riis Gjertsen, Johanne Helene Svendsen, Sebastian Pereira Tymi, Grethe Svea






Forrige
Forrige

Årets sesongkort er klart

Neste
Neste

Vi bretter opp ermene hvis det blir kutt