Vi bretter opp ermene hvis det blir kutt 

Dette gjør vondt, spesielt nå når vi var begynt å komme på et godt sted, men vi skal gjøre vårt beste for å finne gode løsninger, sier direktør på Stormen Konserthus Rasmus Adrian.

Kuttforslaget som styret har lagt frem innebærer store kutt i konserthusets tilbud fremover, blant annet Lørdag i Stormen, Lunsjkonsertene, Ungdomsklubben Sinus Café, 17. mai feiringen og Sinus Lokalt for det lokale kulturmiljøet, for å nevne noen. Ifølge Adrian er det verste med dette at det er det som gir verdi til folket som nå blir kuttet.

 – Det gjør så vondt for oss fordi vi har jobbet så hardt for å bli en større del av folks liv her i Bodø. Vårt arbeid har vært drevet av bystyrets eierstrategi for Stormen Konserthus og målet om å skape et "nye Stormen." Når det er sagt, skal vi her på konserthuset selvfølgelig gjøre det vi kan for at det skal bli så lite merkbart som mulig, sier han. Vi bretter opp ermene igjen, sier direktøren

 

Positiv trend

Perioden under og etter pandemien var utfordrende for konserthuset som også opplevde kutt i tilskuddet under den vanskelige tiden.

– Det som er skummelt nå er at det er et permanent kutt som rammer oss hardt på et tidspunkt hvor vi enda ikke har funnet fotfeste etter pandemien. Vi må nå tenke grundig og vurdere hvilke muligheter vi har på kort og lang sikt for å fortsette å spille en rolle for byen, forteller Adrian

Foruten kuttet er det mye positivitet på konserthuset om for tiden. 

Bildetekst: Det var full sal på blant annet Bjørn Eidsvåg tidligere denne uken.

- Vi er på vei mot lysere tider, så det er synd hvis det igjen blir et tilbakesteg, sier direktør Rasmus Adrian.

- Billettsalget går oppover og bare denne uken hadde vi tre kvelder med utsolgt sal. Det yrer av liv på huset også utenom konsertene, både på Lørdag i Stormen, ungdomsklubben vår, lunsjkonsertene og Street Dance prosjektet Souls Sessions på tirsdager. Vi begynner å bli den møteplassen vi ønsker å være, erklærer Rasmus Adrian.


Inviterer politikerne inn

Kuttforslaget kom ikke som noe overraskelse for direktøren. Det har vært en lang periode med usikkerhet.

Lørdag i Stormen er en av de tilbudene som er truet av de nye kuttforslaget.

– Jeg tror det har skjedd noe med bevisstheten vår og vi lar oss alle påvirke etter slike perioder, spesielt når vi er under økonomisk press slik som kommunen er. Men jeg har en iboende tro på at kunst og kultur er så viktig for folks liv og for byens utviklingsmuligheter, at vi finner en vei gjennom de utfordringene vi møter nå. Og kanskje trenger vi å bli minnet om kulturens kraft av og til, sier han

Han håper politikerne vil komme innom Stormen og se selv hva som skjer i løpet av en uke, eller komme innom for en prat.

– Vi er klare for å løse oppdraget vi har fått av politikerne og vi tror at det beste vi kan gjøre er å bli godt kjent med hverandre. Denne gangen tror jeg dessverre at vi er på et slikt sted at det må bli spørsmål om i hvilken grad vi klarer å oppfylle alt det vi er satt til, så her må vi komme i dialog, sier Adrian.

 

Fakta Stormen Konserthus:

- Økonomisk modell: ca. 2/3 deler egeninntjening og 1/3 medfinansiering fra eier (Bodø Kommune)

- 2016: 27,6 millioner (indexert 2023). Siden har det vært flere kutt som resulterer i, etter kuttforslag i 2023, på 20,2 millioner. (NB! Fratrukket tilskudd til BRG som konserthuset overtok i 2022.)

- Antall aktiviteter i 2022 var 1037 hvorav 433 var offentlige arrangementer

- Konserthuset selger i et normalår mellom 70-80.000 billetter og samler mer enn 110.000 besøkende.

- Konserthusets kjernesamarbeidspartnere er: Arktisk Filharmoni, Musikkfestuka, Biblioteket og Nordnorsk Jazzsenter.

 
Forrige
Forrige

Disse skal vi lære av!

Neste
Neste

Hva er “Nye Stormen” egentlig?