Gled deg til enda mer 17. mai på Stormen

Direktør på Stormen Konserthus Rasmus Adrian, Lars Jacob Hegge fra Coop Nordland og Charlotte Gjertsen fra Arktisk Filharmoni er klar for å åpne huset for folket på 17. mai.

Tv-sending, åpent hus med café og festkonsert er noe av det du kan få med deg på Stormen den store dagen. Det er Coop Nordland, Arktisk Filharmoni og Stormen Konserthus som samarbeider om feiringen sammen med 17. mai komitéen i år.

- Det er en selvfølge at byens storstue blir en samlingsplass på 17. mai og det gleder oss at vi i år får en enda bedre Tv-sending, sier direktør på Stormen Konserthus Rasmus Adrian.

Tv-studio med gjester blir det i år også, med Knut Folkestad ved roret.

Tv-studio startet som et pandemi-initiativ, men har nå blitt etterspurt av 17. mai komiteen. I år blir det enda større dekning av feiringen i Bodø med både togene, høydepunkter og gjester og intervjuer i Tv-studio på konserthuset.

- Det var usikkert om vi skulle fortsette, men det har vist seg å bli et viktig tilbud for de som ikke kan delta fysisk på feiringen. I tillegg er det jo gjerne slik at man ikke rekker å delta på alt på 17. mai, så det er en gylden mulighet til å få med seg disse når man kommer hjem og setter seg i sofaen, sier Adrian.

Coop Nordland og Stormen har hatt et godt 17. mai samarbeid i mange år. - Det er en dag for folket og spesielt for barna, så det er viktig for oss i Coop å bidra på en slik feiring. I tillegg er det givende å bidra med å sørge for inkluderende tilbud, slik som tv-sendingen.

Festkonsert

I tradisjon tro blir det også festkonsert og et musikalsk pusterom i feiringen. Charlotte Gjertsen fra Arktisk Filharmoni lover herlig nasjonalromantisk musikk med blant annet Halvorsen og Grieg. I tillegg til man høre Barndomsminner fra Nordland og selvfølgelig Nasjonalsangen.

I anledning nasjonaldagen har orkesteret fått spesialarrangert den tradisjonsrike marsjen Alt for Norge for orkester.Konserten ledes av dirigent Anna Maria Helsing og du får høre sopranen Una Kristin Sagatun Kristjansdottir som sangsolist.

– Dette handler om å gi til folket i Bodø og da kan vi bidra med å feire på den måten vi kan, nemlig å sammen åpne storstua, sier Charlotte Gjertsen fra Arktisk Filharmoni.

Forrige
Forrige

Nå går det som det suser

Neste
Neste

Årets sesongkort er klart