Hva er “Nye Stormen” egentlig?

Hva er egentlig forskjellen på Stormen før og nå og hva innebærer det for deg? Svaret er blant annet et åpnere og mer inkluderende hus med plass til det lokale kulturlivet.

Stormen har gått fra å være et rent utleiehus til å bli en kulturaktør i løpet av de siste årene. - Et kulturhus bør være et bankende hjerte i byen som inkluderer alle og som bidrar til å stimulere kulturlivet, fastslår direktør Rasmus Adrian.

Den nye eierstrategien fra Bodø Kommune i 2018 kom fra et ønske om at Stormen tok en mer aktiv samfunnsrolle og at det var et større kunstnerisk grep om programmet for å sikre mer mangfold. - Vi så tydelig at det var flere publikumsgrupper som ikke hadde et godt tilbud, så det var viktig å skape rom for disse både i programmet og i måten vi inkluderte dem på, forteller direktøren.

Spesielt var det behov for å utvikle målgruppene barn, unge og studenter, i tillegg til å gjøre terskelen lavere for folket i byen. - Vi har blant annet utviklet Lørdag i Stormen for barn og barnefamilier, Sinus Café og Streetdance Community for ungdom og Sinus NU for unge og studenter. Det er vi veldig glad for å få på plass, og det er deilig å se et kulturhus med masse yrende aktivitet igjen, sier Adrian.

Spille en rolle for kulturlivet

Nye Stormen handler også om å være en bedre samarbeidspartner for kulturlivet i Bodø.

- Vi må ikke glemme at Sinus ble til på grunn av lokale initiativer og at den rollen klubben spilte i forhold til å utvikle talenter var betydelig. Det gleder meg at det nå er blitt det samme gjennom Sinus Lokalt serien vi startet opp i 2020, sier Adrian.

Sinus Lokalt er en konsertserie for regionale artister som trenger en scene. I tillegg til gratis leie får artisten store deler av billettinntektene selv slik at de kan bruke pengene til utvikling, plateinnspilling eller lignende. - Det er helt utrolig hvor mye talent det er i Bodø. Selv etter så mange konserter er det fortsatt jevn tilstrømming, sier Rasmus imponert.

Det jobbes også med samarbeid med både dansemiljø, improteater, klubbmusikk og mye mer i tillegg til de store partnerne Nordnorsk Jazzsenter, Bodø Bluesklubb og Arktisk Filharmoni.

- Å være en kulturby handler om å skape gode rammer for utvikling og å skape møtesteder hvor magien kan oppstå. Det skal vi gjøre enda mer av fremover, sier direktøren.

Kommersielt eller smalt

Folk trenger ikke å være redd for at det ikke skal være store og folkelige artister på Stormen fremover, selv med Svømmehallen scene på plass, ifølge Adrian. - Noen arrangementer vil helt naturlig havne der, men vi kommer fortsatt til å tilby mange store artister som passer på Stormen og Sinus. Spesielt nå når det begynner å bli mer å velge i fra booking katalogen. Det har vært veldig utfordrende med lite utvalg i- og etter pandemien, men det begynner å lette nå. Det ser vi i vårprogrammet allerede, sier han.

Ifølge han skal det alltid være plass til både det kommersielle og det kunstneriske i et konserthusprogram. - I et program med 4-500 arrangementer i året er det klart vi skal ha begge deler. Jeg forstår folks usikkerhet etter en periode hvor programmet har vært preget av pandemi, men det er altså ikke tvil om at vi skal ha store navn her på Stormen. Det jobber vi hardt for i konkurransen om artistene, forteller han.

Hva innebærer nye Stormen for deg som publikum?

  • Mer bredde i programmet i tillegg til de store navnene

  • Større muligheter for å oppleve scenekunst, dans og teater

  • Større fokus på barn, ungdom og unge

  • Et “åpnere” Stormen

  • Fra besøkssted til møtested

  • Større fokus på å spille en rolle for folk i Bodø og gjøre Bodø til et enda bedre sted å bo

  • Større muligheter og bedre rammer for det lokale kulturlivet, blant annet gjennom Sinus Lokalt serien hvor artistene leier gratis.

  • Økt kompetansedeling og samarbeid for å skape gode bærekraftige synergier

  • Større inkludering av barn og unge gjennom ungdomsklubben Sinus Café, studentkonserter og Lørdag i Stormen for barnefamilier.

-Vårt mål er å spille en enda større rolle for folk i Bodø og for kulturlivet. Det kommer vi til å fortsette å jobbe hardt med å utvikle videre, avslutter Rasmus Adrian.


Forrige
Forrige

Vi bretter opp ermene hvis det blir kutt 

Neste
Neste

Nå kan du få fysisk program rett i postkassa!