Bodø Rhythm Group går over til konserthuset



For noen år siden ble den rytmiske trioen overført fra konserthuset til Stormen bibliotek. Nå er de tilbake og “kicker-off” med åpne jazzkvelder på utradisjonelle steder på huset.

Det føles veldig naturlig, sier bassist Christo Stangness om hjemkomsten. Han og makker Martin Högberg har nettopp blitt en del av konserthuset og øver til deres første konsert. – Vi har hatt øvingslokaler her på huset hele tiden, så det er ikke et sjokk, men vi tror det kan by på flere muligheter og at det vil gjøre ting lettere og mer sømløst. Det er jo logisk å være her, sier Högberg.

For å feire overgangen skal duoen, som blir trio igjen når ny trommeslager er på plass, by på Jazz-sessions på onsdager en gang i måneden fremover. – Både konserthuset og vi hadde lyst å skape noe som er åpent og lavterskel, med god stemning og som viser huset fra nye sider, forteller Christo. 

Sessions-premieren på onsdag blir for eksempel i konserthusets foajé og inngangsparti hvor det blir lounge-møblering og bar. Det planlegges også fremover at det skal brukes flere av konserthusets mindre tradisjonelle arealer. – Vi drømmer om å spille på balkongen i 5. etasje på sommeren, konsert i verkstedet og at vi triller ut pianoet og åpner dørene på sommeren, sier Stangness. – Vi tror det vil inkludere publikum inn i bygget på en ny måte. 

Varm velkomst

Direktør på Stormen Konserthus Rasmus Adrian er svært glad for at BRG er tilbake på konserthuset. – Det godt å få et eget husband i konserthuset og det vil gi flere muligheter for egenproduksjon og synergier i forhold til våre tilbud. Deres verdier passer også veldig godt inn i vårt eksisterende fokus på barn, ungdom og det å være en ressurs for lokale musikere, noe som vil gi oss flere muligheter fremover, sier Adrian. 

Duoen nevner også jobben med barn og ungdom som sentral for deres mandat. – Dette vil fortsette å være et av vårt hovedmål, Vi ser behovet for å jobbe nedenfra og mener det er et viktig kretsløp innenfor kultur hvor de unge er sentrale. Tar man vekk det, så er det ikke mange år før man mister grunnlaget. Det blir helt klart veldig spennende å skal ta del i alle prosjektene som konserthuset har, som blant annet Sinus Café og Lørdag i Stormen, fastslår Christo. 

Fra duo til trio

Tidligere i år ble det ledig stilling i Bodøs egne rytmiske orkester og det skal nå lyses ut stilling som trommeslager i løpet av kort tid. Så langt i høst har det vært spennende men utfordrende å være to, ifølge Martin. Vi har vært nødt til å tenke nytt musikalsk i mye større grad enn før.

Og det er nettopp nye musikalske produksjoner som de ser frem til å vise frem på onsdag. – Det er en mulighet til å få en god kombinasjonsopplevelse med den gode lounge-stemningen samtidig som man får høre musikk som man kanskje aldri har hørt før. Og så vil vi arbeide med gjesteartister både lokalt og kanskje krydre det med nasjonale og internasjonale artister hvis man vil slå litt på stortromma, sier Martin. De har nytt stor frihet på biblioteket og har vært veldig fornøyd med det, men ser også frem til å skulle inngå som tilbud til husets egenproduksjoner og være knyttet til resten av musikkmiljøet. – Vi ser også frem til å være med i et proft team som vil gi oss litt drahjelp.  

For konserthuset vil det bli et løft å ha så dyktige musikere tilknyttet huset. - BRG er fantastiske musikere og hardtarbeidende og vi gleder oss riktig for å gi gode rammer for videre arbeidet, sier Rasmus Adrian. 

Christo og Martin øver i egne lokaler i konserthuset.

Bakgrunn:

Bodø Rhythm Group (BRG) er et rytmisk ensemble bestående av fantastisk dyktige jazzmusikere av internasjonalt kaliber, som i mange år har bidratt med musikalske aktiviteter og opplevelser for alle byens innbyggere, med ekstra fokus på barn og unge i Stormen bibliotek, noe de nå viderefører under et nytt tak i storesøsterbygget: Stormen Konserthus. 

Den rytmiske trioen anno 2022 består av musikerne: Martin Högberg(gitar) og Christo Stangness (bass), med en snart ventet ansettelse av en tredje musiker i nær fremtid.

Dette er jazzmusikere fra øverste hylle med en samlet merittliste som inkluderer samarbeid med store lokale og internasjonale stjerner som: Frode Fjellheim, Bugge Wesseltoft, John Surman, Unni Wilhelmsen, Nora Brockstedt, Kenny Wheeler, Jan Gunnar Hoff, Bjørn Alterhaug, Soetkin Baptist og Terje Nilsen for å nevne noen få.

Forrige
Forrige

Gladnyhet! Vi utvider gavekort fra 2022

Neste
Neste

Elisabeth er ny økonomisjef