Derfor må du få med deg Bodø Biennale i år

Produsent for dans på Stormen konserthus Mari Woll sammen med Bodø Biennale arrangør Kari Skotnes Vikjord.

Konserthuset samarbeider tett om flere produksjoner i biennalen, det er det god grunn til ifølge danseprodusent Mari Woll. 

- Publikum kan virkelig se frem til en rekke sterke og uventede opplevelser. Det kunstneriske nivået er som alltid høyt og i år er virkelig mange spennende verk, sier Woll.

 

Festivalen, som nå har vokst til en omfattende ukeslang feiring av kunst og kultur, er i full gang med forberedelsene. Kari Skotnes Vikjord, som er en av de som står bak biennalen, forteller at festivalen aldri har vært større eller mer variert. 

– Det er blitt en veldig stor festival med et omfattende program, så det er travelt nå. Grunnen til at vi klarer å få det til er at vi har så mange gode lokale aktører som samarbeider med oss., sier arrangøren av Bodø Biennale. 

Programmet i år er laget for å favne bredt og har som mål å nå ut til mange.

– Det skjer noe hele uken både for publikum i alle aldre, både ute og inne. Stormen er med å og produserer og være er vertskap for fem forestillinger i år. Det gir oss muligheten til å presentere større sceniske produksjoner, forteller Vikjord. 

Høydepunkter og overraskelser

Blant høydepunktene nevner både Woll og Vikjord forestillingene «Utopia – et drømspel fra Bodø» og «In C» som de mest overraskende innslagene. – Og ikke minst er det veldig gøy at Ekko forestillingen allerede er utsolgt, så nå skal vi faktisk slippe flere billetter, sier Woll. 

Utopia forestillingen foregår i hemmelig lokale og har blitt produsert med lokalt fokus. 

En av forestillingene som Vikjord tror vil favne bredt er «In C».  

- Den er med musikere på scenen og er et samarbeid med Arktisk Filharmoni. Her står unge lokale dansere på scenen sammen med et av Norges beste fremste dansekompanier. Det er en veldig unik forestilling som tillater improvisasjon innenfor noen gitte rammer, både for musikken og for danserne, forteller Vikjord. 

Alle tre forestillingene har et sterkt lokalt fokus ved at de har med seg lokale utøvere på scenen. To av de tar også utgangspunkt i tematikk knyttet til regionen og er co-produsert av Stormen Konserthus.

– Unikt i år er jo også at Stormen er med på å arrangere en forestilling på en location utenfor konserthuset. Denne er en forestilling utenom det vanlige, som det er verdt å få med seg. Det blir en helt spesiell opplevelse hvor du møter opp på torget og blir geleidet til forestillingsstedet, sier Mari. 

 

Kunstnerisk løft for Bodø

Bakgrunnen for Bodø Biennale er et brennende engasjement for dans og scenekunst, men også en kjærlighet til Bodø, forteller Vikjord, som var med å grunnlegge festivalen.

 - Vi ønsket å skape en plattform for kunst og kultur som ikke eksisterte her tidligere. Målet har vært å fremme kunst i alle dens former, og gjøre det tilgjengelig for alle i Bodø og regionen, sier hun.

Ekko - hymne til fjellet er en opplevelse der magien i naturen og levende kunst møtes.

 Det er nemlig i dette som har ført partene sammen. Samarbeidet mellom Bodø Biennale og Stormen Konserthus bygger på en felles ambisjon om å styrke det kunstneriske kretsløpet i regionen.

– Vi vil legge til rette for at det skapes dans i byen og at aktører med tilknytning til Bodø får mulighet til å medvirke i verk som presenteres. Det vi verdsetter med Bodø Biennale er at de deler med oss en inkluderende tankegang rundt kunsten. De fokuserer på bredde og på å innta bybildet slik at dansen blir mer synlig og flere får glede av den. Dette samarbeidet gir oss ny inspirasjon og større muligheter til å skape noe virkelig betydningsfullt for både dansemiljøet og byen, sier Mari.

Kari Vikjord, som nylig flyttet tilbake til Bodø etter flere år i Oslo, deler entusiasmen.

– Bodø er en by fylt med lidenskap, og det er folkene her som driver utviklingen fremover. Jeg er veldig glad for at konserthuset har satset på dans, og at det nå finnes et bredere tilbud gjennom hele året. Det har hele tiden vært målet å utvikle scenekunsten og dansen i Bodø, samtidig som vi løfter frem de lokale talentene. Det har vært et mål å skape arbeidsplasser og et miljø hvor nye generasjoner kan finne inspirasjon og muligheter, avslutter hun.

 

Forrige
Forrige

Inviterer Bodø til jubileumsfest

Neste
Neste

Glimrende timing for å se seg tilbake