Glimrende timing for å se seg tilbake

- Jeg er så glad for at det er akkurat nå vi skal feire 10 år. Vi er på et godt sted, sier direktør Rasmus Adrian. Sammen med programavdelingen er det planlagt en uke som skal gjenspeile Stormens historie.

 

Vi skal se oss tilbake, se hvor vi er nå og skue til fremtiden. Programmet som er satt opp har som mål å ha noe for alle Bodøværinger i tillegg til at det skal fortelle en historie. 

- Det har virkelig vært godt å se at strategien vår fungerer og at huset er fylt med aktivitet. Det føles godt å skulle invitere til feiring nå, sier Rasmus.

- Det skal blant annet fortelle hvor vi kommer fra. Alle vet at det var en hard fødsel for konserthuset, men vi føler at vi har kommet ufattelig langt de siste årene. Vi har kommet oss gjennom en vanskelig periode med pandemi, har bygget opp en flott organisasjon med mye fokus på arbeidsmiljø og trivsel, og ikke minst har vi beveget oss mot å bli et hus for hele Bodø, et mer aktivt og åpent hus, forteller Adrian. 

Harselerer med Stormen på festkveld

På selve bursdagen til Stormen inviteres det til en Festaften på konserthuset med mange store artister, komikere og scenekunst. Kvelden skal presentere fortid, nåtid og fremtid. Det skal være plass til at vi kan le av oss selv – det får vi hjelp til av Dag Sørås. Han har fått frie tøyler for anledningen, og det knyttes selvsagt spenning til på huset. 

– Av og til er det slik at man må lande og stå støtt før man kan evne å se seg tilbake og tørre å ta i det som var vanskelig. Og det gjør vi nå. Med det håper vi at vi får lagt det bak oss for godt slik at vi kan skue til fremtiden. Hva skal dette flotte huset bety for folket fremover, hvilke funksjoner skal det romme, og hvordan kan vi være viktige i folks liv, sier han.  

Nettopp dette med fremtidsfokus vil det også bli plass til i høst. I forbindelse med jubileet inviteres det inn til dialog om hva Stormen skal være.

– Vi planlegger tre sesjoner hvor vi inviterer til dialog med både folk, media og politikere. Vi ønsker å skape en tettere relasjon med vårt publikum og de som er opptatt av å utvikle byen vår, så vi gleder oss veldig til å lytte til dem, sier Adrian. 

Nå er det fulle saler igjen og billettsalget er tilbake til 2019 nivå.

Fulle saler

Arbeidet med jubileet startet for et år siden, og det var hele tiden klart for programavdelingen at de ønsket at det skulle bli en feiring for alle, og ikke bare for «fiffen». Derfor har vi bevisst valgt kun å tilby åpne arrangementer, og programmert innhold som blant annet retter seg mot barn, ungdom og det lokale kulturlivet. Programmet skulle med andre ord gjenspeile det huset har blitt i dag. 

- Vi har jobbet veldig hardt for å motarbeide forestillinger om at konserthuset er for de få. I dag er vi blitt et åpent og inkluderende hus med stor grad av aktiv kultur og vi er opptatt av at alle skal ha et godt tilbud her. Derfor har vi utviklet mange lavterskeltilbud. Vi er også opptatt av å være en støttespiller for det lokale kulturlivet i byen, forteller han. 

Programavdelingen har planlagt jubileet med tanke på at det skal være noe for alle byens innbyggere. Her med kommunikasjonssjef Tina Charlotte Andersen, koordinator på programavdelingen Kristine Eldorsen, direktør Rasmus Adrian og produsent for rytmisk musikk Runar Hellesø.

Det store arbeidet der er gjort på innsiden av Stormen med å skape et åpent og mangfoldig kulturtilbud til Bodø er det ifølge direktøren først nå man virkelig ser effekten av. De seneste år har det vært utfordrende for landets kulturhus, og først på slutten av 2023 har Stormen oplevd en virksomhed der kan sammenlignes med tiden før pandemien.

- Nå er vi tilbake og det går rasende godt. Vi har mye utviklingsarbeid foran oss, men jeg er veldig glad for at det er akkurat nå vi skal feire jubileet. Vi er rett og slett på et godt sted. Jeg er så stolt av alle de ansatte i Stormen som har fått oss hit. Det å ha et så dyktig team er virkelig et godt grunnlag for alle utfordringene vi skal ta fatt i også i fremtiden, smiler han. 

 

Bli med på festen:

Forrige
Forrige

Derfor må du få med deg Bodø Biennale i år

Neste
Neste

Demenskoret inntar storsalen