Fortid og framtid møtes under Bodø Big Bands åpning av Sinus 40 år

Eline Enger (18) er den yngste solisten på scenen under åpningskonserten med Bodø Big Bang, 6. november.

Bodø Big Band har satt sammen et stjernelag med solister som både skal mimre tilbake, men også vise oss veien fremover. Kjell Andreassen (74) er med som eldste solist, mens Eline Enger (18) er yngst, og skal vise fremtiden for Sinus.

- Å få høre at man representerer fremtiden for Sinus er stort. Det er en stor tittel å bære på. Jeg kjenner mange unge talenter, og mange av dem vil være fremtiden i musikken her i byen. Det er en ære å få lov til å representere denne gruppen, forteller Eline spent.

Selv er hun vokalist i det lokale bandet Pure Instinct, og studerer ved musikklinja i byen. Soloopptreden har hun ikke gjort så mye av hittil, og gleden var derfor ekstra stor da invitasjonen kom fra Bodø Big Band.

- Jeg har drevet med musikk så lenge jeg kan huske. Å få muligheten til å spille med Bodø Big Band er kjempestort, og veldig artig! Her får jeg prøvd noe nytt og vist meg fram på en helt ny måte, sier hun.

Et friskt pust

Hennes tilstedeværelse på scenen er ingen tilfeldighet. Det unge talentet har øvet på Sinus sammen med bandet de siste årene – og blitt godt kjent med gjengen bak sceneteppene.

- For to og et halvt år siden fikk vi begynne å øve på Sinus, og fått uvurderlig hjelp av Svein Bjørhusdal hele veien. Han har hjulpet oss med å vokse oss store – og i år fikk vi muligheten til å spille under Parkenfestivalen, smiler hun.

Kjell Andreassen har vært i «gamet» en del år lenger, og setter ekstra stor pris på de friske bidragene på scenen.

- Jeg og Henning representerer det «gamle», mens Eline og Thea Meyer representerer de nye, up-and-coming solistene. Det blir en utrolig flott miks, sier han.

For han har musikken vært en viktig del av livet helt siden 80-tallet, og spiller i dag i bandene The Bo´town Soul Brothers, Blues Basement og Blått Drivgods, i tillegg til engasjementet i Bodø Big Band.

- Musikken har alltid bare vært en kjær hobby – men en veldig viktig en, smiler han.

Under jubileet får vi se Kjell Andreassen i sving ved hele tre anledninger. Først på mandag sammen med Bodø Big Band, deretter sammen med Blues Basement på torsdag, og til slutt på lørdag, sammen med Dag Kajander under visekveld.

Eline Enger og Kjell Andreassen står på scenen sammen med Henning Gravrok, Eva Trones og Thea Meyer. De unge sangstjerneskuddene Thea Meyer, og Eline Enger, som denne kvelden opptrer for første gang med storbandet. Tidligere i høst opptrådte Thea på Parken foran 10 000 publikummere som gjestesolist med Madrugada. Her kan hun høres på en litt mindre scene på Sinus riktignok, men med et mye større band, nemlig Bodø Big Band med sine 20 velspillende musikere i ryggen.

Det er intet annet å gjøre enn å glede seg – og ønske alle solistene lykke til med konsert!

 

Forrige
Forrige

- Konserten på Sinus blir en aller siste reise med Kinky Vibes, og vi skal gi alt!

Neste
Neste

- Jeg vil se flere ungdommer bli flinke. Jeg vil oppleve mer.