- Konserten på Sinus blir en aller siste reise med Kinky Vibes, og vi skal gi alt!

Det blir reunion under Sinus sitt 40-årsjubileum 27 år etter at bandet Kinky Vibes la opp.

27 år etter at Kinky Vibes la opp, og 17 år siden siste reunionkonsert, står bandet på scenen for å feire 40-års jubileum på Sinus.

Kinky Vibes har i sin tid spilt mye på Sinus med sin rytmiske og energiske rapmetal. De ble ofte sammenlignet med blant annet Rage Against the Machine og Clawfinger. I 1994 spilte de inn sin første låt i Hønsehuset lydstudio med Are Simonsen som tekniker og produsent, og kom med på Bodø rockeklubbs historiske plate, Tiddelibom.

- Sinus har betydd mye for oss opp gjennom årene. Helt fra vi som 14-15-åringer i bandet «So Sorry» fikk være oppvarmingsband for bange av Blitz-bandene som gjestet Bodø Rockeklubb og Sinus. Siden har Kinky Vibes spilt på mange lokalrock-kvelder på Sinus, noe som har vært svært populære blant byens yngre konsertgjengere med fullt hus og god stemning, forteller Stig-Rune Holien.

Under 40-års jubileet til Sinus ser Kinky-gjengen fram til å spille sammen igjen, hele 27 år etter at de la opp.

- Vi gleder oss utrolig mye til å møtes igjen for å spille sammen! Og ikke minst til å få være med å feire Sinus. Vi har hatt noen reunion-konserter tidligere, blant annet på Parkenfestivalen i 2006 og flere ganger i 2005 på gamle Sinus, forteller han.

Turnerte landet rundt

Bandet hadde sitt utspring fra Bodø-bandet Obnoxious Euphoria hvor gitarist Rune Strand, bassist Bjørn Myhre og trommeslager Stig-Rune Holien spilte sammen. Bandet ble etablert rundt 1992/1993, og da med Lars Petter Riedl på vokal og turntables. Kristian Mikaelsen kom med som DJ på et senere tidspunkt.

Det var etter en nachspiel-opptreden i forbindelse med åpningen av en Sirkus Midgard-turné at norskansvarlig i BMG, Per Johansen først fikk øye på bandet. Ikke lenge etter kom Artistpartner, med Svein Bye i spissen, på banen og signet dem på en mangementkontrakt. Planen var å få til en platekontrakt. Det fikk de med BMG Ariola tidlig i 1995, og 11. september samme år kom debutplaten «How Kinky Can U Get?», som solgte rundt 5000 eksemplarer. Da hadde de allerede sluppet singlene «Kill the Whales» og «Hip Rock».

- Før internett og SoMe ble allemannseie, satte managements rundt om i landet og fulgte med på hva lokalpressen skrev om up-and-coming band i vårt langstrakte land. Her i byen var det spesielt to gode journalister som var med på å løfte lokalt kulturliv og ikke minst Kinky Vibes. Kjell Nordeng i Nordland Framtid og Rune Slyngstad i Nordlandsposten var på alle konsertene våre og skrev gode anmeldelser av et ungt band, forteller Stig-Rune.  

Fikk oppfylt guttedrømmen

Kinky Vibes gjorde mange spillejobber både i 95 og 96, og var det første norske bandet som fikk være med på Roskildes Venue-turné i Danmark. De spilte på flere store festivaler som Storsjøyran, Quartfestivalen og Roskilde begge årene. Der høstet de inn mange gode minner både foran publikum og bak sceneteppet. Stig-Rune mimrer tilbake til da de var 17-18 åringer:

- Det største øyeblikket var nok da guttedrømmen gikk i oppfyllelse. Den dagen det skulle komme en manager fra Oslo opp til Bodø, inn på øvingsrommet vårt på Tannhullet for å høre på oss, og kanskje signe oss.

- Mannen som ankom i dress og stresskoffert var Eivind Brydøy fra Aristpartner. Etter vi hadde spilt noen låter for han ba han oss om å sette oss. Opp av kofferten tok han en kontrakt som vi signerte og drømmen vår gikk i oppfyllelse. Det var et veldig stort øyeblikk og noe som forandret hverdagen vår betraktelig, smiler han.

Roskildefestivalen i 1996 er også et minne han husker spesielt godt.

-Da måtte vi jo dra på litt ekstra! Hva kunne vel være fetere enn å avslutte en konsert med å knuse en gitar, slik mange av våre helter hadde gjort før oss. Det gikk ikke helt som forventet. Gitaren var av solid utførelse og nærmest uknuselig. Bjørn måtte få hjelp av gitarist Rune for å få fart på sakene. Det dundret og smalt så sceneplattingene hoppet. Til slutt gikk gitaren i stykker og vi kunne gå av, forteller Stig-Rune og humrer.  

- Konserten på Sinus blir en aller siste reise med Kinky Vibes, og vi skal gi alt, smiler han.

Velkommen til konsert - fredag 10. november!

Forrige
Forrige

Inviterer ungdommen inn i varmen

Neste
Neste

Fortid og framtid møtes under Bodø Big Bands åpning av Sinus 40 år