Fra Sydney til Sinus

Kristian Solhaug på UrRock i Sveits. Foto: privat

Bodøgutten Kristian Solhaug gjør suksess internasjonalt. Nå kommer han og bandet The Cruel Intentions til hjembyen for å spille konsert.

Bandet kommer rett fra turne i Sydney, er sountrack i HBO serien Peacemaker og har tre millioner lyttinger på Spotify. Lørdag står de på Sinus i Bodø.

Dette blir første konsert i Kristians egen hjemby. Det gleder han seg skikkelig til.

- Jeg er veldig spent på det. Jeg har jo snakket mye om Bodø og Nord-Norge til gutta i bandet og snakket det veldig opp. Utrolig glad for denne bookingen på Sinus. På høy tid med en konsert hjemme. Mange som har etterlyst dette, og endelig skjer det.   

Å spille en konsert på hjemmebane har fått Kristian til å føle på noe nytt. En ekstra spenning på en helt annen måte enn vanlig. Denne gangen står han nemlig på scenen foran både familie og venner. Det satses på god stemning og mye liv blant publikum.

Kristian i Sydney Foto: privat

Sinus scenen

Å få lov å spille på Sinus i Bodøs store kulturstue er en ekstra bonus. Han har vært på flere konserter i lokalene når ferien har blitt tilbragt i byen. Han er full av lovord og roser scenen, det tekniske utstyret og et solid lokale hvor publikum har god utsikt til scenen uansett hvor de befinner seg. Ikke minst det å kunne gi det lokale publikumet en skikkelig rocke-opplevelse med internasjonal vibe over seg.

- Det blir helt mega, skikkelig gøy! sier han.

Musikkskolen og Gimle

Gjennom barne- og ungdomsårene ved byens musikkskole ble pasjonen for gitar og gitarspill vekket til liv. Over flere år hadde skolen flere arrangementer på Gimle og her ble det knyttet mange bånd til andre musikkinteresserte ungdommer.

- Der møtte man andre folk som drev med musikk og hadde de samme interessene. Alt fra Magnus Eliassen til Bjørnar Karlsen og etter hvert de som ble til Spectacle. Det var starten på hele band-greiene. Man ble definitivt formet der og det var startgropen for det hele.

Han forteller at han hadde en fantastisk oppvekst og at for han var Bodø definitivt en bra plass å vokse opp.

Lokal support

På konserten skal også to lokale supportband, Barnevænnlig og Barrikade, varme opp publikum. Et bra initiativ å kunne tilby lokale band denne muligheten.

- Barrikade skrev jo til oss personlig og ba om å få lov til å varme opp. Det syns vi er et velig bra initiativ og vi syns det er flott å kunne gi dem sjansen til å stå på Sinus-scenen. Det er kult å se at det er mange unge band som har lyst til å spille punk og rock og metal. Et friskt og sunt tegn på at det skjer bra ting i Bodø og musikkmiljøet i byen.

Produsent ved Stormen konserthus Runar Hellesø er svært fornøyd med bookingen

- Bandet har jo en solid lokal forankring med gitarist Kristian Solhaug. Det at de ikke har spilt i Bodø før, men har store hits og er et internasjonalt rockeband gjorde at vi ønsket å booke The Cruel Intentions til Sinus.

Selv har Hellesø en gammel hang til rockemusikk, der det i barndommen begynte med AC/DC og Guns N' Roses.

- Lyd og profilmessig ligger de litt i samme sjanger. Det er fint å kunne gi Bodøs rockemiljø en skikkelig konsert. Også viktigheten av det å få vist fram lokale profiler som Barnevænnlig og Barrkiade som nå får lov å dele scene med disse meriterte rockerne.

Fra Bodø til Oslo og verden

Det ble spilling i flere band i Bodø før Solhaug etter hvert havnet i Oslo. Her ble The Cruel Intentions etablert i 2015. For bandet har det bare ballet på seg. De har vært flinke til å holde hjulene i gang og etter hvert har det skjedd flere og større ting. De har kommet til et punkt i karrieren hvor de får spille mange konserter rundt om. På plakaten nå står blant annet konserter i rundt i Europa og USA.

- Det morsomste som finnes, er jo å få spille konserter. Jo oftere, jo bedre. I vår sjanger, som jo egentlig er en undergrunns sjanger, har vi et veldig dedikert publikum som gir oss veldig mye tilbake. Det er sinnsykt gøy å få være med i et band som får lov til å spre rockemusikk til folk rund omkring på jordkloden. Det er stort.

Bandet på Monsters Of Rock Cruise USA i fjor Foto: privat

Personlige venner med regissør James Gunn

The Cruel Intentions har hele tre av sine låter med i HBO-serien Peacemaker, som den kjente regissøren James Gunn står bak. Han er blant annet kjent for Suicide Squad og Guardians of the Galaxy og som akkurat nå jobber med den nye Superman-filmen. Samarbeidet bak dette var en ren tilfeldighet da det viste seg at Gunn var en stor personlig fan av bandet.

- Vi startet med maildialog et helt år i forveien. I begynnelsen trodde vi hele henvendelsen var tull, men vi skjønte etter hvert at dette var på ekte. Noe som jo i og for seg er sinnsykt i seg selv.

 Plateselskapet til bandet tok seg av kontrakter og de fant etter hvert fram tre låter som ble med i serien. Hele prosessen to ca. ett år fra start til slutt. I serien er det lange klipp fra låtene.

- Det er ganske sprøtt å høre gitarspillet ditt men du ser på actionscenene på HBO. Litt surrealistisk men veldig gøy, sier Solhaug.

I etterkant har bandet blitt personlige venner med James Gunn. Han har delt bilde av platecoverene på sin egen Instagram. Deltakelsen i serien førte blant annet til at de ble booket til Monsters Of Rock Cruise i USA i fjor og streaming-tallene på Spotify skjøt i været. Dette har helt klart hatt en positiv effekt på deres karriere.

- En stor bonus i livet å få oppleve noe sånt.

Fremover skal bandet gjøre en del konserter og festivaler i inn- og utland, blant annet en Europa-turne i høst. De jobber også med nytt låtmateriale.

Hvordan oppnå suksess

Dersom du vil bli rockestjerne mener Kristian det bare er én ting som gjelder.

- Spill mest mulig på det instrumentet du spiller. Spill hjemme og spill ute. Jo mer tid du bruker på å spille Switch, jo bedre blir du. Samme med et instrument. Det skjer ting dersom du har kontinuitet i ting. Så bare spill! Spill, spill, spill.

Forrige
Forrige

Klar for STORMEN takeover

Neste
Neste

“Kultur er det universelle språket som forener oss”