Klar for STORMEN takeover

Nå inviteres det lokale kulturlivet til å ta over Stormen konserthus!


14. november, under konserthusets 10-års jubileum, skal huset fylles til randen av kultur i ulike former. - Vi gleder oss til å tilby dette utstillingsvinduet for de som går med en produksjon i magen og vi gleder oss i hvertfall til å se hva som kan komme ut av dette, sier produsent Elisabeth Trones Berg. Ifølge henne og kollega Runar Hellesøe så kan alle melde seg på, uansett alder og nivå.

- Vi håper jo vi skal få treffe både kjente og nye kulturutøvere og at de skal sette sammen et program som gjør at det blir litt av hvert for publikum. Jeg håper jo at vi skal få se noe nytt og at folk som kommer hit får oppleve noe nytt, sier Runar.

Ifølge han er det ingen begrensninger på hvilken type scenekunst man kan melde seg på med og heller ingen aldersbegrensning. - Det kan være kor, band, teater, dans, stand-up, impo-teater eller kanskje noe vi ikke har sett før.

Runar Hellesøe og Elisabeth Trones Berg er klare for å la hele huset bli tatt over av de lokale utøverne i Bodø. - Det blir spennende å se hva som kan bli skapt i denne prosessen, sier Runar.

Inngår i jubileum

10 års jubileet skal foregå over en uke i november og skal inneholde alt som konserthuset er i dag. Det betyr at det blir masse ulike sjangre, barneforestillinger, ungdomskonserter store artister og ikke minst en dag hvor den lokale kulturen blir løftet frem.

- Vi har jo jobbet konkret med å vri oss fra det finkulturelle til å åpne opp huset og gjøre det mer tilgjengelig. Det føler jeg vi har kommet langt med både med å skape lavterskeltilbud, vi jobber med kulturmiljøet og også for å skape nye miljøer. Det at vi da bruker jubileet vårt for å løfte frem våre lokale kulturutøvere er så riktig, forteller Berg.

Ifølge henne har det vært en bevisst tanke rundt at man ikke skulle gjøre det på samme måte som åpningen hvor det var lukket arrangement.

- Litt av målet er at det skal gjenspeile det vi er nå og at det blir en feiring for folket. Derfor blir det det både STORMEN takeover og åpent billettkjøp på alt som skjer hele uken, i følge henne.


Skape nye synergier

En av baktankene med STORMEN takeover er at det vil stimulere til at det skapes lokal kultur og nye produksjoner. Derfor er påmeldingsfristen allerede 6. mai slik at alle som melder seg på skal få god tid til å skape opplevelsen. Det vil også være mulighet til å søke om å få dekket produksjonsmidler opp til 10.000 kroner for de som blir valgt ut.

Det oppsto mye energi og nyskapelse mellom Låtfesten-deltagerne under prosjektet. Nå håper Elisabeth og Runar at de samme skal skje under Takeoveren.

- Det kan være det er noen som trenger midler til utstyr, kostymer eller at de trenger å leie en musiker for å kompe. Da kan vi tilby litt støtte for å få dette til, forteller Elisabeth.

I tillegg vil Takeover-produsentene være tilgjengelig for både støtte og veiledning i prosessen.

- Alle kan melde seg på og for noen vil det kanskje være nytt å stå på en scene. Da deler vi selvsagt kompetansen vår på huset og kan bidra med råd og støtte, sier Trones.

Hun har også en drøm om at en av de magiske tingene som kan komme ut fra STORMEN takeover-prosjektet er samarbeid og synergier. Dette opplevde konserthuset under “Den store Låtfesten” konkurransen som ble gjennomført i 2022.

- Det som ingen kunne spådd var de ringvirkningene det fikk når vi samlet flere lokale artister. I etterkant har det oppstått flere samarbeid og initiativer. Og noen av de samarbeidene tror jeg ingen kunne forestilt seg skulle skje. det er ganske magisk med kultur, at det kan så frø og bidra til nyskapning, sier hun.

Kjenner du noen som bærer på en drøm om å stå på en scene?

Forrige
Forrige

Filmsatsing til Stormen-scenen

Neste
Neste

Fra Sydney til Sinus