Program

 
Arktisk Filharmoni: Utferds-Draapa
apr.
26.

Arktisk Filharmoni: Utferds-Draapa

Utferds-Draapa
av Fridthjov Anderssen

100 år etter urfremføringen kan du nå oppleve Bodø-komponisten Fridthjov Anderssens storslåtte verk Utferds-Draapa under Bodø 2024. Med stort mannskor og fullt symfoniorkester på scenen blir det garantert en unik opplevelse med en gjemt skatt fra byens stolte musikktradisjon.

I 1902, like etter sitt første studieopphold i Leipzig, begynte Fridthjov Anderssen å komponere sitt aller største verk. Utferds-Draapa omhandler Olav den Helliges liv fra han reiste ut i viking som 12-åring, til han gikk i land i Norge som voksen konge. Teksten er hentet fra Per Sivles Olavs-Kvæde.

Verket er komponert for stort mannskor, solister og symfoniorkester. Anderssen jobbet hardt og lenge med komposisjonen, og først i 1924 var Utferds-Draapa endelig klar for uroppførelse i sin helhet.

Nøyaktig 100 år senere, når Bodø er Europeisk Kulturhovedstad, vil vi hedre byens fremste klassiske komponist med en komplett framføring av Utferds-Draapa med Arktisk Filharmoni og vokalensemblet Vocal Art sammen med et sammensatt mannskor fra Bodø og omegn.

Konserten dirigeres av domkantor Øystein Jæger, som også har utarbeidet det oppdaterte notemateriellet gjennom sin doktorgrad om Fridthjov Anderssen.

Medvirkende:

Dirigent: Øystein Jæger
Solister: Leif Jone Ølberg (baryton), Erlend Tvinnereim (tenor)
Vocal Art og sammensatt mannskor fra Salten
Symfoniorkester

Program:

Fridthjov Anderssen (1876-1937)
Balletoptrin for orkester
Tungalda (tekst: Anders Hovden) For Barytonsolist, mannskor og orkester
Kantate ved Bodø bys 100aarsjubilæum (tekst: Bernt Lie)
For tenorsolist, barytonsolist, mannskor og orkester

- PAUSE -

Utferds-Draapa (tekst: Per Sivle)
For tenorsolist, barytonsolist, mannskor og orkester


Vis arrangement →
Lørdag i Stormen // Dansens dager
apr.
27.

Lørdag i Stormen // Dansens dager

Velkommen til danselørdag i Stormen! Vi feirer Dansens Dager med Bodøs lokale aktører , og inviterer barna på workshops, pop-ups opptredener og mye mer. Konserthuset er åpent fra kl. 11.30 - 15.00 // Biblioteket er åpent fra kl. 10.00 - 16.00


Program Konserthuset
Foajé 2. etg

12.00 - 12.30 Fryds Danseløve danser med de minste : 3-5 år
(Yngre barn kan også delta sammens med voksne)

Kammersalen
12.00 - 12.45 Folkedans med BUL ( barn )
13.00 - 13.45 Danseworkshop med Fryd Danseklubb 6-9 år
14.00 - 15.00 Disco

Sinus
Jayson Rheil og Robin Silberg holder workshop i Breakdance .
12.15 - 12.45 Breakdance 6-8 år
13.00 - 13. 45 Breakdance 9-12 år

Mulig vi får en liten oppvisning.

Ansiktsmaling
13.00 - 15.00 ( Foaje 1. etg)

I konserthuset kan vi by på pop-up opptredener, danseworkshops , ansiktsmaling, Just-dance , tegnebord og cafe.

Program Biblioteket
Maleverksted for barn/familier med Stiftelsen Peacepainting i kreativt verksted. @
Les mer om Peacepainting her

Høytlesning  


Vis arrangement →
Dansens Dager: Salsakveld
apr.
27.

Dansens Dager: Salsakveld

Studio 42 og Stormen inviterer til salsakveld på Sinus:

I samarbeid med Bodø2024 ønsker vi å invitere alle som er interessert i latin-amerikansk musikk og dans til å være med på en spennende reise til nye rytmer og bevegelser. Kristine og Jørgen fra Studio42 vil ha en timers undervisning i ekte kubansk salsa, så blir det dansefest med DJ. Du behøver ikke å ha erfaring i dans for å være med. Du kan danse alene eller med partner. Etter en time vil du bli i stand til å danse til salsa musikk sammen med partneren din eller en av våre elever. Kom og opplev varme rytmer og god stemning sammen med oss!

Dagens program:
Kl. 19:00 - 20:00 - Undervisning i salsa
Kl. 20:00 - 22:30 - Dansefest med DJ

Adgang er gratis, ingen påmelding.

Velkommen!!!


Vis arrangement →
Ad Lib: Hauge / Herkedal
apr.
27.

Ad Lib: Hauge / Herkedal

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Duoen lager tekster både på engelsk og dialekt og de blir sunget av to musikere med ild i hjertet! Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg en konsert med både små hverdagsbilder og store følelser. Det er sjelden popmusikk tar tak i deg på denne måten!

Sangene er særegne både i stemmeleie og tekstunivers, men er også stolte av sine inspirasjonskilder som Anthony & the Johnsons, Florence + the Machine og Bon Iver. Liv Andrea og Øystein løfter hverandre og gnistene flyr, det er overbevisende, ekte og varmt. I bandet finner vi unge, spennende musikere med en bred bakgrunn, både det vare og energien i låtene er i de beste hender.

Liv Andrea fra Mosjøen kjenner vi som jazzpianist i noen temmelig friske band. I det fremadstormende Kongle Trio ga hun melodisk, improvisert jazz helt ny energi, hennes egen trio høster nå kritikerros for sin debutplate. Hun er et fyrverkeri på sitt instrument. I tillegg til flotte melodier bruker hun pianoet som en utvidet hjerterytme, en yppende motor som driver låtene framover. Ikke mange vet at hun også har sunget gjennom hele sitt musikerliv, det er en hemmelighet som i dette bandet slår ut i full blomst!

Stemmen hennes matcher så godt det rommet Øystein Herkedal Hegvik skaper med sin sang. Øystein er fra fra Brekstad i Trøndelag og startet sin karriere på tv med låter hentet fra katalogene til Röyksopp, Sondre Justad og Susanne Sundfør. Han er nå i ferd med å etablere seg som soloartisten Herkedal med en plate like om hjørnet. Tekster på norsk er nytt for han, men det klinger godt og lyrikken har en sterk nerve. På scenen har Øystein en lun tilstedeværelse og en stemme som runger i hjertet av publikum.

Medvirkende:

Liv Andrea Hauge – piano, vokal
Øystein Herkedal Hegvik – vokal
Kristian Svalestad Olstad – gitarer
Sunniva Shaw Of-Tordarroch – cello, vokal
Georgia Wartel Collins – kontrabass

Konserten er i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter.


Mer fra Ad Lib:


Vis arrangement →
Dansens Dager med Swingfolket!
apr.
28.

Dansens Dager med Swingfolket!

Lær å danse med Swingfolket Bodø under Dansens Dager 28. april 2024.

2 timer – 4 stilarter! FOR ALLE!

Kl. 18-20: Hurtigkurs i 4 stilarter på 2 timer:
Swing, west coast swing, vals, line dance

Fra kl. 20: Dansekveld der du kan trene på alle stilarter!

GRATIS! Drop-in! Påmelding er ikke nødvendig.

Vil du vite litt mer om dansestilene?

1. Folkeswing: "vanlig swing" - bruksdansvariant, til bruk på alle dansegulv eller stuegulv

2. Vals: kan også benevnes "runddans" og danses i 3/4 takt som samtakdans. Vi underviser i den "tysk-norske" tradisjonsvalsen også brukt til brudevals.

3. West coast swing: West Coast Swing (WCS) er en moderne pardans som opprinnelig kommer fra California, USA. WCS danses til variert musikk – pop, R’n’B, blues og jazz – og til forskjellig tempo, noe som gjør at du kan være både smooth og sensuell og rocky og funky på dansegulvet.

4: Linedance er en koreografert dans der vi i gruppe danser på linje med de samme steg og bevegelser. Her danser du alene (ikke pardans) men sammen med andre. Det finnes mange forskjellige line dance-danser, stort sett laget til en spesifikk låt. Musikken som brukes er både countrylåter og pop-låter.

Det viktigste på alle stilene er å ha det gøy! Swingfolket vektlegger at man raskt skal få en god danseopplevelse, og det skal være lett å lære!

Velkommen!

 

Vis arrangement →
Dansens Dager: Bodø Impro
apr.
30.

Dansens Dager: Bodø Impro

I forbindelse med dansens dager holder dansekunstner Yohei Hamada en åpen workshop for alle som er nysgjerrige på improvisasjonsdans. I improvisasjonsdans er ingen bevegelser satt og det læres ikke bort en koreografi. Dansen skapes i istedenfor i øyeblikket. Yohei kommer til å lede deltakerne gjennom workshopen ved å gi instruksjoner og oppgaver underveis, og gir dermed en inngang til dans og bevegelsesutforskning. Improvisasjonen vil skje i samspill med live musikk ved Petter Solvik Dahle. Workshopen holdes på engelsk, og er åpen for alle: både de som aldri har danset før, og de som har lang erfaring – det handler å utforske ut i fra seg selv. Velkommen!

Om Yohei Hamada
Yohei er en Bodø/Bergen-basert japansk dansekunstner, som har en BA i Liberal Arts og en MA i filosofi fra Yokohama National University. Ved siden av studiet danset han for koreografene Ryohei Kondo og Toyo Matsubara, og han skapte sine egne verk. Etter et år med profesjonelle dansestudier i SEAD, Østerrike, flyttet han til Bergen, Norge i 2018 og etablerte sin deantroposentriske kroppslighet og kunstnerskap, hvor kroppen hans er åpen for naturen/omgivelsene og danser med objekter, gjennom sine arbeider både som en danser og dansemaker. I Norge har han vært aktiv i festivalene som Oktoberdans, osloBIENNALEN og Festspillene i Nord-Norge. En kortversjon av hans siste forestilling Push Pull Matters skal etter planen fremføres i august under European Cabins of Culture av Bodø2024. Yohei har sammen med tre andre nylig dannet Bodø Impro, et improfellesskap, som jevnlig møtes for å improvisere i lag. Under dansens dager gir han et innblikk i denne praksisen.


Vis arrangement →
Odd René Andersen - Signed, sealed, delivered
mai
2.

Odd René Andersen - Signed, sealed, delivered

Odd René Andersen –årets stjernekampvinner –svinger seg ut på veien for å dele seieren med dere!

Han blir omtalt som Norges beste soulsanger, med en helt unik stemme. Hans har en særegen evne til å kommunisere med og målbinde publikum. Gjennom hele Stjernekampsesongen har han vist oss at han fordyper seg i melodiene og gjør dem til sine egne – uansett hvilken sjanger han synger.

Odd René har vært soloartist siden 1996, og har hatt utallige radiohits siden den gang. Han har dessuten vært supportartist for storheter som Tina Turner, Joe Cocker og John Hiatt. Odd René var også spesielt utvalgt korist for Paul McCartney under fredspriskonserten i Oslo Spektrum i 2001.

Odd René har en egen evne til å sette akkurat den stemningen han er ute etter å gi publikum, og på denne turnéen er målet at alle forlater salen litt varmere om hjertet enn de var da de gikk inn


Vis arrangement →
Lørdag i Stormen // Bamselørdag
mai
4.

Lørdag i Stormen // Bamselørdag

Ta med din favorittbamse på lørdag i Stormen og bli med på Bamsedisco, å lete rundt på huset etter bamsequiz og kose dere med verksted. 

Det vil også være lesestund for bamsen, og dere kan spille og leke sammen. Kanskje bamsen vil bli med på forestilling med Riksteateret og Fantorangen? 

Konserthuset er åpent fra kl. 12.00 - 15.00 // Biblioteket er åpent fra kl. 10.00 - 16.00

 

Vis arrangement →
UTSOLGT: Riksteatret: Fantorangen på teater
mai
4.

UTSOLGT: Riksteatret: Fantorangen på teater

Foto: NRK

Endelig kan barna møte Fantorangen, Pivi, Fantus og Maurora på teaterscenen!

Fantorangen og Pivi må plutselig lage en teaterforestilling – men hvordan gjør man dét, egentlig? Fantus vil også være med, men Pivi sier at Fantus er altfor liten. Pivi og Fantorangen vil heller ha med Maurora, som bor i maurtua og kan de utroligste ting. I Fantorangen, Pivi og Mauroras teaterforestilling kan alt skje – men er det kanskje Fantus som fikser det meste likevel ...?

Fantorangen har gledet barn gjennom NRK Super i 17 år. Fantorangen er en evig 3-åring, en notorisk optimist med stor tro på seg selv og på at det meste går bra. I «Fantorangen på teater» får barna møte Fantorangen og vennene på ordentlig, de må løse mysterier sammen, og synge kjente og nye sanger. 

«Fantorangen på teater» er et samarbeid mellom Oslo Nye Teater, Riksteatret og NRK. Forestillingen skal på turné med Riksteatret for å glede barn over hele landet.

På scenen
Marte Stolp, Jonas Andersen Sandvik, Irene Nessa Bjørnevik og Maia Lohre Køhn

Team
Regissør: Bård Bjørknes. Dramatiker og sangtekster: Marianne Sævig. Musikk: Julie G. Gundersen. Tekst og musikk "vi roper det vi ser": Sondre Lerche. Musikk "vi roper det vi ser": Chris Holm. Musikk "vi roper det vi ser": Alexander von Mehren. Musikk "vi roper det vi ser": David Heilman. Dukkemaker: Ella Honeyman-Novotny. Dukkemaker: Anna Katarina Granberg. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad. Scenograf, dukkedesigner og kostymedesigner: Christina Lovery. Lysdesigner: Rolf Christian Egseth. Lyddesigner: Tore Gustavsen. Dramaturg: Ingunn Thon. Musikk og musikalsk ansvarlig: Simon Revholt. Musikk: John Vinge

Basert på NRKs Fantorangen-univers.

Dramatisert av Marianne Sævig.

Musikk av John Vinge, Julie Gundersen, Sondre Lerche og Simon Revholt.
Sangtekster fra NRK og Marianne Sævig

Forestillingslengde: 45 minutter (ingen pause).

Turnépremiere: Fredrikstad 14. mar 2024

Fantorangen på teater er et samarbeid mellom Oslo Nye Teater, Riksteatret og NRK.


Vis arrangement →
Riksteatret: Fantorangen på teater (ekstraforestilling)
mai
4.

Riksteatret: Fantorangen på teater (ekstraforestilling)

Foto: NRK

Endelig kan barna møte Fantorangen, Pivi, Fantus og Maurora på teaterscenen!

Fantorangen og Pivi må plutselig lage en teaterforestilling – men hvordan gjør man dét, egentlig? Fantus vil også være med, men Pivi sier at Fantus er altfor liten. Pivi og Fantorangen vil heller ha med Maurora, som bor i maurtua og kan de utroligste ting. I Fantorangen, Pivi og Mauroras teaterforestilling kan alt skje – men er det kanskje Fantus som fikser det meste likevel ...?

Fantorangen har gledet barn gjennom NRK Super i 17 år. Fantorangen er en evig 3-åring, en notorisk optimist med stor tro på seg selv og på at det meste går bra. I «Fantorangen på teater» får barna møte Fantorangen og vennene på ordentlig, de må løse mysterier sammen, og synge kjente og nye sanger. 

«Fantorangen på teater» er et samarbeid mellom Oslo Nye Teater, Riksteatret og NRK. Forestillingen skal på turné med Riksteatret for å glede barn over hele landet.

På scenen
Marte Stolp, Jonas Andersen Sandvik, Irene Nessa Bjørnevik og Maia Lohre Køhn

Team
Regissør: Bård Bjørknes. Dramatiker og sangtekster: Marianne Sævig. Musikk: Julie G. Gundersen. Tekst og musikk "vi roper det vi ser": Sondre Lerche. Musikk "vi roper det vi ser": Chris Holm. Musikk "vi roper det vi ser": Alexander von Mehren. Musikk "vi roper det vi ser": David Heilman. Dukkemaker: Ella Honeyman-Novotny. Dukkemaker: Anna Katarina Granberg. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad. Scenograf, dukkedesigner og kostymedesigner: Christina Lovery. Lysdesigner: Rolf Christian Egseth. Lyddesigner: Tore Gustavsen. Dramaturg: Ingunn Thon. Musikk og musikalsk ansvarlig: Simon Revholt. Musikk: John Vinge

Basert på NRKs Fantorangen-univers.

Dramatisert av Marianne Sævig.

Musikk av John Vinge, Julie Gundersen, Sondre Lerche og Simon Revholt.
Sangtekster fra NRK og Marianne Sævig

Forestillingslengde: 45 minutter (ingen pause).

Turnépremiere: Fredrikstad 14. mar 2024

Fantorangen på teater er et samarbeid mellom Oslo Nye Teater, Riksteatret og NRK.


Vis arrangement →
The Northern Belle
mai
4.

The Northern Belle

Foto: Julia M. Naglestad

THE NORTHERN BELLE - BATS IN THE ATTIC

Liv, død og en bunke 60 år gamle kjærlighetsbrev danner bakteppet for det nye albumet til The Northern Belle som slippes på Die With Your Boots On Records 08. mars 2024. Bandets femte studioalbum, Bats in the Attic, sementerer bandets status som ledestjerner på nordicana-scenen. Samtidig favner det nye materialet bredt, fra Cardigans-aktig pop, via innslag av southern rock og til vare indie-ballader. Alt gjennomført med spillegleden og det den musikalske fingerspissfølelsen bandet er velkjent for.

Bandet platedebuterte i 2015, mens andrealbumet Blinding Blue Neon (2018) ble nominert til Spellemannprisen der bandet spilte på utdelingen. We Wither, We Bloom (2020) ble lansert internasjonalt og ble hyllet av tungvektere som Popmatters, American Songwriter og NPR: All Songs Considered. Coveren av Sufjan Stevens’ «Chicago» fra The Women in Me (2021), spilt inn med Darling West, Ida Jenshus, Louien, Malin Pettersen og Signe Marie Rustad ga bandet stor oppmerksomhet og resulterte i en magisk opptreden på Lindmo på NRK. Etter å ha sluppet to album i pandemi-årene, uten å kunne turnere dem ordentlig, var trangen til å spille live intens hos medlemmene i The Northern Belle. Denne drivkraften tok bandet med seg i studio, der de ønsket å gjenskape trøkket og energien de er kjent for på scenen.

I låtskrivingen til det nye albumet har bandleder Stine Andreassen tatt utgangspunkt i en 60 år gammel brevveksling mellom besteforeldrene, i tillegg til et par livs-endrende hendelser i sitt eget liv. Flere av albumets låter, samt albumtittelen er inspirert av 379 brev sendt fra Andreassens bestefar til hennes bestemor da førstnevnte var på sjøen og stasjonert i andre byer og land. Brevene har vært gjemt på et loft helt siden han gikk bort for 31 år siden. Selv sier Andreassen: «Ingen andre i familien har fått lese disse brevene og bestemor har også takket nei til å ha de på museum, men jeg har nå fått den store æren.»

Andre låter på albumet tar for seg Andreassens opplevelse med å bli mor for første gang – skapelsen av nytt liv, og gleden og frykten rundt dette. Mens andre igjen befinner seg i motsatte tematiske ende. Om mørke stunder og tanker i kjølvannet av nære venner som har gått bort.

The Northern Belle består av Stine Andreassen (vokal, gitar), Bjørnar Ekse Brandseth (gitarer, pedal steel), Johanne Flottorp (hardingfele, kor), Trym Gjermundbo (trommer), Ole-Andre Sjøgren (gitarer, kor) og Marie Tveiten (kor). Bandet har lekt seg i studio, og er fortsatt lett gjenkjennelige med sin smarte folk og americana-inspirerte pop, ispedd vakre harmonier, pedal steel og hardingfele. Med seg i studio har de også hatt Snorre Kiil Saga (Karpe) på bass, Solveig Wang (Fieh, Nothing Personal) på tangenter og deres faste produsent og partner in crime Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, Lionheart Borthers, Bror Forsgren).

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 20.00

  • Billettpris 395,-

  • Vergeordning for de under 18 år. Verge må være 25 + og kan ha med seg inntil 2 personer under 18.


Vis arrangement →
Fryd: Why we dance
mai
5.

Fryd: Why we dance

Hvorfor danser vi? Det er nesten like mange grunner til hvorfor vi danser, som det er mennesker som danser.

 

Det kan være kulturarv, lidenskap, nysgjerrighet, ja dansen kan være så mangt. Men noen årsaker går igjen hos mange. Det er for å føle seg fri, føle mestring, være en del av noe, glede og trene. Noen sier at de finner seg selv, ved å miste seg selv i øyeblikket i dansen. Vi er individer, men vi er sammen. I denne forestillingen vil vi vise hva vi tenker og hva dansen betyr for oss. Så kom sammen med oss på Fryd - inn i et rom, inn i en tid der mange fantastiske danseøyeblikk oppstår.

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner en time før

Billettpris

  • Ordinær: 295,-

  • Barn/Unge under 19 år: 185,-

  • Honnør: 235,-

  • Barn under 1 år: 35,-

  • Rullestol: 185,-

  • Ledsager: kr 0,- (Husk ledsagerbevis)


Vis arrangement →
Fryd: Why we dance
mai
5.

Fryd: Why we dance

Hvorfor danser vi? Det er nesten like mange grunner til hvorfor vi danser, som det er mennesker som danser.

 

Det kan være kulturarv, lidenskap, nysgjerrighet, ja dansen kan være så mangt. Men noen årsaker går igjen hos mange. Det er for å føle seg fri, føle mestring, være en del av noe, glede og trene. Noen sier at de finner seg selv, ved å miste seg selv i øyeblikket i dansen. Vi er individer, men vi er sammen. I denne forestillingen vil vi vise hva vi tenker og hva dansen betyr for oss. Så kom sammen med oss på Fryd - inn i et rom, inn i en tid der mange fantastiske danseøyeblikk oppstår.

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner en time før

Billettpris

  • Ordinær: 295,-

  • Barn/Unge under 19 år: 185,-

  • Honnør: 235,-

  • Barn under 1 år: 35,-

  • Rullestol: 185,-

  • Ledsager: kr 0,- (Husk ledsagerbevis)


Vis arrangement →
Hvordan kan kulturvirksomheter løfte samiske perspektiver?
mai
7.

Hvordan kan kulturvirksomheter løfte samiske perspektiver?

Åpningsseremonien til Bodø2024 3. februar skapte en stormende debatt; noen mente samisk kultur fikk for stor plass, andre satte spørsmålstegn ved hvilke aspekter ved samisk kultur og hvilke samiske kulturområder som ble trukket fram. I forlengelse av debatten stiller vi spørsmålet:

- Hvordan kan kulturvirksomheter gå fram for å skape og/eller presentere samiske kulturuttrykk på best mulig måte?

 

Det er behov for et kollektivt kunnskapsløft rundt samisk kultur. Sannhets- og forsoningskommisjonens rapport foreslår både en omfattende og langsiktig satsning for å løfte samisk, samt kvensk/norskfinsk og skogfinsk kultur. Her nevnes viktigheten av samarbeid mellom nasjonale institusjoner og kulturinstitusjoner som forvalter samisk kultur. Slik kan man sikre synliggjøring og formidling på en god måte. Men hvordan kan kulturinstitusjoner som ikke har samisk kulturkunnskap i bunnen gå fram for selv å skape eller tilrettelegge for mer samisk innhold på en god måte?

Denne panelsamtalen vil sette lys på noen av de problemstillingene som kan dukke opp i arbeidet med å tilrettelegge for samisk kulturformidling:

- Hvordan kan kulturvirksomheter som ikke har samisk kulturkompetanse internt formidle samisk kunst og kultur på best mulig måte?

- Finnes det noen gode tips til do’s and dont’s i dette arbeidet?

- Hvordan kan man gå fram når man kjenner på berøringsangst?

𝗣𝗮𝗻𝗲𝗹𝗲𝘁:

Eivind Breilid - Balansekunst (ordstyrer)

Maria Hernes Bær - Samisk koordinator for Bodø2024

Linda Netland - Direktør for Nordland Musikkfestuke

Mikkel Eskil Mikkelsen - Sametingsråd, kirkemusiker

Andreas Gundersen - Rådgiver for samisk og kvensk musikk i Arktisk Filharmoni

Panelsamtalen arrangeres av Balansekunst i samarbeid med Stormen Konserthus og Bodø2024.

𝗧𝗶𝗹𝗿𝗲𝘁𝘁𝗲𝗹𝗲𝗴𝗴𝗶𝗻𝗴

Stormen har trinnfri rullestoladgang på gateplan, og heis ned til Sinus med handikaptoalett på samme plan. Gi beskjed til marit@balansekunst.no dersom du har behov for tilrettelegging (tegnspråktolk, lyd-/lyssensitivitet, eller annet).

𝗢𝗺 𝗕𝗮𝗹𝗮𝗻𝘀𝗲𝗸𝘂𝗻𝘀𝘁

Balansekunst er en medlemsforening bestående av nærmere 180 medlemsvirksomheter fra hele kunst- og kulturfeltet som samarbeider om et mer likestilt og mangfoldig kulturliv.


Vis arrangement →
Aasmund Nordstoga og Bodø Rhythm Group
mai
8.

Aasmund Nordstoga og Bodø Rhythm Group

"Da visefuggen kom til Bodø"

Kom og feir frigjøringsdagen med BRG og Aasmund Nordstoga, en av Norges dyktigste og kjæreste visekunstnere. Det inviteres til en lun og fargerik konsert i folkemusikkens navn, med viser av alle slag og friske musikalske fraspark.

Sammen med Bodø Rhythm Group og gjester kan du oppleve den to ganger Spellemannsnominerte viseartisten Nordstoga utfolde seg i et vakkert og lekent landskap.

Stormens dyktige trio, BRG, har for anledningen også med seg treblåsmester Martin Anderson og tangentmester Tarjei Antonsen. Dette blir et samarbeid du ikke må gå glipp av.

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 19.00

  • Billettpris

    Ordinær: 300,-

    Student: 200,-

    Honnør og rullestol: 200,-

Aasmund Nordstoga er visesongar og gardbrukar.

I 2023 var Aasmund med på to plateutgjevingar. «Tom Duley og andre viser» er ei reinspikka duoplate i lag med Åsmund Reistad. Visene er frå Hartvig Kirans songbok med same namn.

Aasmund hentar repertoaret sitt stort sett på heimebane. Gamle viser blir friska opp att med nye arrangement eller ny melodi, med god hjelp av nære musikkvener. Visene har gjerne ein god historie, eller ei god dose livsvisdom. Den siste soloplata, Guten, inneheld i sin heilskap tekster av diktaren Aasmund Olavsson Vinje, der ein kan seie at Aasmund, med svært god hjelp av bror Odd, har blåsi nytt liv i nokon av Vinjes beste dikt.

Særleg har samarbeidet med Odd, med Åsmund Reistad, Jørund Fluge Samuelsen og John Vinge bori frukter. I alt fire soloplater har det blitt.

Når Aasmund held konsert, tek han helst med seg ein musikar eller tre. Som regel vil publikum få servert både alvor og skjemt. Uhøgtidleg og laus snipp, men med ei seriøs tilnærming til stoffet, kan kanskje vera ein god karakteristikk av ein konsert med Aasmund.

Bodø Rhythm Group er et rytmisk ensemble bestående av svært eminente jazzmusikere av internasjonalt kaliber. Den rytmiske trioen består av musikerne: Martin Högberg (gitar), Christo Stangness (bass) og Martin Lien (slagverk)

Dette er jazzmusikere med en samlet merittliste som inkluderer samarbeid med store lokale og internasjonale stjerner som: Frode Fjellheim, Bugge Wesseltoft, John Surman, Unni Wilhelmsen, Nora Brockstedt, Kenny Wheeler, Jan Gunnar Hoff, Bjørn Alterhaug, Soetkin Baptist og Terje Nilsen for å nevne noen få.

Tarjei Antonsen er en pianist og keyboardist fra Nordkapp i Finnmark, bosatt i Bodø. Som låtskriver i bandet Février utforsker han krysningspunktet mellom post-rock og andre perifere sjangere. Han har jobbet med norskspråklig folkrock i prosjektene Hjerterå og Bob Dylan på nordnorsk. Antonsen har en doktorgrad i fysikk, og har jobbet med krysningen mellom vitenskap og musikk der han har fremført multimediakomposisjoner basert på lyden av nordlyset.

Martin Andersson kommer fra Linköping og har jobbet siden 2004 som soloklarinettist i Arktisk Filharmoni i Bodø. Han har også hatt samme jobb i Jakobstads Sinfonietta 2009-2011 og frilanset i de fleste orkestrene i Norge. Han har vært solist med orkesteret flera ganger bl.a. med Adams klarinettkonsert og en uroppførelse av Lars Skoglund. Hans utdannelse er  først og fremst for Hans-Christian Bræin ved Norges Musikkhøyskole men han har også studert ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.


Vis arrangement →
Humanistisk konfirmasjon
mai
11.
til 12. mai

Humanistisk konfirmasjon

Humanistisk konfirmasjon 2024

En feiring av ungdommen basert på deres egne verdier.

Det er seks ulike tidspunkter for årets humanetiske konfirmasjon. Seremoniene er 11. og 12. mai og varer i ca. en time.

Som et endelig bevis på konfirmasjonen, får alle konfirmantene overrakt et kursbevis foran familie og venner.


Lørdag 11. mai


Søndag 12. mai 2024


Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Sangskatten RELÆXT
mai
14.

Arktisk Filharmoni: Sangskatten RELÆXT

Sangskatten RELÆXT
- Kom og syng!

Synger dere fortsatt de gamle barnesangene? Kan unger i dag de samme sangene som deres besteforeldre lærte da de var barn?

I Sangskatten med Arktisk Filharmoni møter du både sangene du husker og sangene du har glemt. Det er nemlig ikke uten grunn at NRK Supers «Sangfoni» har vært en stor suksess. Ta en slitesterk barnesang, pakk den inn på nytt og la ungene leke med den. Hvor mange barneprogrammer klarer å fenge både null- og nittiåringer og samtidig bli en «snakkis» blant voksne?

Noe av svaret ligger i den gode følelsen av fellesskap sang gir, i tillegg til sprudlende lek og glede som overstråler programserien.

Kom og syng Alle fugler, Blåmann bukken min, Vi har en grevling i taket og mange flere, sprekt arrangert, akkompagnert av et sprudlende orkester og med et topptrent barnekor i front. Ingen er for små og ingen er for gamle til å ha glede av SANGSKATTEN. Dette er konserten som sender deg syngende hjem, der du straks leter fram den gamle sangboka og planlegger familiekor.

Sangskatten blir relæxt

Denne gangen gjør vi Sangskatten til en del av vårt relæxte program. Relæxte konserter er åpne for alle, men er spesielt tilpasset barn, voksne og familier som synes det er utfordrende å delta på ordinære konserter.

Vi gjør små tilpasninger for å skape en relæxt opplevelse. For eksempel demper vi lyset i salen, men slår det aldri helt av. Vi bruker ikke scenerøyk og strobebelysning, og vi har justert lydnivået i de høyeste toppene.

I tillegg får du på forhånd tilsendt en visuell guide som beskriver hele opplevelsen fra du ankommer konsertlokalet til konsertens slutt.

Men viktigst av alt: Relæxt er hysjfri sone. Det er lov til å både snakke høyt, le, gråte, tikse og rope, og du kan gå inn og ut av salen så mye du måtte ønske.

Medvirkende

Kapellmester: Øystein Jæger
Konferansier: Anna Karoline Løseth Bjelvin
Barnekor: Allegro Hunstad barnekor, Saltstraumen barnegospel, Tutti Frutti, Colours og Kjerringøy barnekor, Bodø domkirkes sangskole
Sinfonietta, Skjerstad barnekor og Rønvik kirkes barnekor

 


 


Vis arrangement →
Ad Lib & BJO2024 : Jaga Jazzist
mai
22.

Ad Lib & BJO2024 : Jaga Jazzist

JAGA JAZZIST – 30-ÅRS JUBILEUM

 

Det eksperimentelle norske musikk-kollektivet Jaga Jazzist, kjent for sine sjangerflyktige komposisjoner og energiske liveopptredener, feirer 30 års-jubileum når de tar turen til Bodø Jazz Open.

I samarbeid med Ad Lib Jazzklubb presenteres et kraftsenter i norsk musikk. Fra den spede starten i Tønsberg i 1994, har Jaga Jazzist gjennom fire tiår vokst seg til å bli en bauta i det nordiske musikalske landskapet. Med røttene godt plantet i jazzen og ensembleformatet har Jaga Jazzist, der 5 av 8 medlemmer har vært med siden starten, hatt en kontinuerlig trang til å utforske hva det kan bety å være en stor gjeng eksepsjonelt dyktige musikere der målet er at ingen utgivelse skal være lik den forrige.

I august 2020 kom de med sin niende utgivelse “Pyramid” på Flying Lotus´plateselskap Brainfeeder, og det fikk stående ovasjoner i både norske og internasjonale medier. «Pyramid», som er deres første egenproduserte album, ble spilt inn på bare to uker på ei hytte i et koronafritt Sverige i 2019 og resultatet er et meditativt opprivende sci-fi elektronisk akustisk post-prog-jazz-rockalbum, og har blitt sammenlignet med både Khruangbin, Giorgio Moroder, Thundercat, Neu! og Fela Kuti. Selv oppgir de at albumet gir honnør til et bredt spekter av storheter som strekker seg fra 80-tallets Out To Lunch og synth-pioneren Ståle Storløkken til nåværende artister som Tame Impala, Todd Terje og Jon Hopkins. Er det jazz? Er det rock? Post-rock kanskje? Hvem vet. Det blir iallefall et mylder av akustiske og elektroniske instrumenter på scena, og folk som virkelig kan å spille på de!

Jaga Jazzist har vært et av norsk musikks mest stilmessig særegne band, og er kjent for et kompromissløst fokus på kvalitet både på album og liveshow.

Kom og bli med på en fantastisk konsertopplevelse av de sjeldne!

Oktetten består av:

Marcus Forsgren - Gitar + effekter

Even Ormestad - Bass + keyboard

Andreas Mjøs - Vibrafon, gitar, trommer + elektronikk

Line Horntveth - Tuba - perkusjon

Martin Horntveth - Trommer + trommemaskin

Lars Horntveth - Tenorsaksofon, bassklarinett, gitar + keyboard

Øystein Moen - Keyboard

Erik Johannessen - Trombone + perkusjon.

Konserten presenteres av Bodø Jazz Open og Ad Lib Jazzklubb

Konserten er med stående publikum.

 


 


Vis arrangement →
Christoph Sietzen med Arktisk Filharmoni
mai
24.

Christoph Sietzen med Arktisk Filharmoni

BODØ BEAT ÅPNINGSKONSERT

Med en spektakulær verdenspremiere åpner slagverkstjernen Christoph Sietzen Bodø BEAT 2024 sammen med Arktisk Filharmoni.

Med Bodø som Europeisk Kulturhovedstad, hva kunne vel passe bedre enn å bestille helt ny musikk sammen med to andre Europeiske orkestre til Bodøs egen slagverkfestival, Bodø BEAT?

Som solist på et arsenal av ulike slagverkinstrumenter møter vi den unge slagverk-virtuosen Christoph Sietzen. Han debuterte på Salzburg Festivalen allerede som 12-åring, og har vunnet en rekke priser, blant annet Årets nykommer 2019 i det prestisjetunge tyske tidsskriftet OPUS KLASSIK. Han spiller jevnlig i de største konsertsalene i Europa.

Fantastiske teknikk, utholdende intensitet, enorm kraft, hurtighet som tar pusten fra deg, unik tilstedeværelse og en dyp musikalitet...
— Pizzicato Magazine

Den tyske operakomponisten Detlev Glanert fikk oppgaven med å skrive et felles bestillingsverk av Basque National Orchestra, Frankfurt Radios Symfoniorkester og Arktisk Filharmoni. Han ser sine verk som en imaginær teaterscene, med helter og skurker, dialoger, kriser og konflikter – historiefortelling kort og godt. Den nye konserten for solo slagverk og orkester portretterer en «karakter» i tre ulike versjoner gjennom de tre sammenhengende satsene.

Slagverksinstrumentene har sin historie fra hele verden, og påvirkningen fra andre musikkulturer enn den klassisk europeiske er tydelig i konsertens tre deler. I åpningen spiller solisten vibrafon og marimba i energisk storband-stil, som glir over i en hymnelignende andre del, før tredje del eksploderer i rytmer i rasende tempo.

Medvirkende

Dirigent: Christoph Mathias Mueller
Solist: Christoph Sietzen, slagverk
Symfoniorkester


Vis arrangement →
Lørdag i stormen // Bodø Beat Festivalen
mai
25.

Lørdag i stormen // Bodø Beat Festivalen

Som vi gleder oss til en dag i slagverkets tegn. Huset fylles av perkusjonister og slagverk, og vi åpner dørene og byr på workshops, forestillinger , konserter og opptredener for barn og unge:)

Det spennende programmet er ikke helt fastsatt enda, men å avslutte vårens Lørdag i Stormen med musikk, - DET liker vi!!  

Konserthuset er åpent fra kl. 11.00 - 15.00 // Biblioteket er åpent fra kl. 10.00 - 16.00

 

Vis arrangement →
Lørdag i Stormen / Bodø Beat – HeartBeat Group
mai
25.

Lørdag i Stormen / Bodø Beat – HeartBeat Group

HeartBeat Group

Much more than a show

 

Kjenner du det?

Noen ganger opplever man noe som man bare ikke kan la være å la seg rive med av. Det tar over humøret ditt, så du blir glad. Det tar over kroppen din, så du føler pulsen i rommet. Slik er HeartBeat Group.


På utsiden er de tre profesjonelle og entusiastiske slagverkseksperter som kan spille levende musikk på alt. På opplevelsessiden er de et stort skudd av livsglede du ikke kan stå imot. En opplevelse med HeartBeat Group vil gi deg et smil som du også neste dag kan føle som en puls i livet.

Publikum inviteres til en allsidig showopplevelse i det magiske universet, hvor grensene flyttes for rytmisk historiefortelling.

I denne showopptredenen blandes alt annet enn vanlige instrumenter med teater. Hvert nummer har sin egen historie, ofte helt uten ord. På den måten danner musikken rammen, mens mimikken er historiefortelleren. Høyenergisk stomp og humoristisk skuespill med et kjærlig tvist treffer alle aldre. For hvert eneste trommeslag - hvert eneste hjerteslag - sprer smilet seg til begge ører.

HeartBeat Group må oppleves!


Om HeatBeat Group

HeatBeat group er fra Danmark.

Showet er universielt, og på barnas premisser.

Like morro for de på 4 år, som de på 100 år.

 
 

Vis arrangement →
Rækved
mai
25.

Rækved

Rækved - En konsertforestilling med Kartellet og Arktisk Filharmoni

Et unikt møte mellom de lekne danserne i Kartellet og nordnorske folketoner fra strykerne i Arktisk Filharmoni.

I konsertforestillingen Rækved tematiserer fem dansere og et strykeorkester hvordan vi forsøker å forstå hverandre og samhandle i lek og alvor. I koreografien møtes tradisjonelle grep fra folkedans fra Nordland, Troms og Finnmark og elementer fra ritualer og idrettsleker. Musikken tar utgangspunkt i folkemusikk fra nord i moderne drakt, blandet med musikalske leker og “groove”. Tittelen Rækved viser til alt som driver i land i fjæra, og som kan bli bestanddeler i noe nytt – i denne sammenheng deler fra ulike folketradisjoner som veves sammen i et nytt uttrykk.

Kartellet var i utgangspunktet navnet på en danseforestilling initiert og koreografert av Sigurd Johan Heide, men ble etter hvert til dansekompaniet Kartellet A/S. Kartellet vant Kritikerprisen 2016 for forestillingen DoPPler. Samme år var de Festspillprofiler under Festspillene i Nord-Norge og fikk Troms Fylkes Kulturpris.

Kartellet er et fysisk samarbeid mellom menn. Alle danserne i Kartellet har en sterk individuell stil, og utnytter sin kroppslige kunnskap og kompetanse for å skape en nær visualitet. Forestillingene er en utforskning i menn, mannlig fysikalitet og lek. Voldsom sådan. Kompaniet bruker alltid levende musikk i sine forestillinger.

Medvirkende

Dansekompaniet Kartellet
Spillende leder: Sander Tingstad, fiolin
Kammerorkester


Vis arrangement →
Nasjonalballetten UNG
mai
28.

Nasjonalballetten UNG

Møt morgendagens store dansere!

En ny generasjon dansere blir til i Nasjonalballetten UNG. Nå står de klare til å vise hva ballettframtiden har å by på, i en forestilling med perler fra det moderne og neoklassiske repertoaret – signert koreografer som Nacho Duato og León & Lightfoot

Har du aldri sett ballett før?
Da er dette forestillingen for deg! Og om du har sett, og liker det, passer den desto bedre. 


Moderne mestere
Med humor, slående scenebilder og innovative trinn har koreografene Sol León og Paul Lightfoot trollbundet det norske publikummet gjennom flere tiår. Step Lightly er det aller første verket duoen skapte sammen. Å trå varsomt er noe du gjør når isen er tynn, men du fremdeles er nødt til å krysse den – og León/Lightfoot vet å oversette denne følelsen til dans, på sitt umiskjennelige spontane og emosjonelle vis.

Når spanske Nacho Duato koreograferer, er resultatet alltid overraskende – og alltid mesterlig. Remanso kan oversettes til «virvel» eller «flyt», og verket er blitt kalt «en moderne gjenoppfinnelse av valsen», satt til Enrique Granados’ romantiske klavermusikk. 

Du får også oppleve en duett fra Don Quixote, et av kjerneverkene i klassisk ballet. Nasjonalballetten UNGs versjon er skapt av den legendariske danseren Rudolf Nurejev, etter Marius Petipas koreografi.

Om koreografene
3.–23. februar danset Nasjonalballetten forestillingen Diamanter: León & Lightfoot/Balanchine for fulle hus. Vi intervjuet koreografduoen León & Lightfoot før premieren, og intervjuet kan du lese her! Les også artikkelen om Balanchine.  


Nasjonalballetten UNG
På scenen får du se danserne som utgjør Nasjonalballetten UNG. De 14 talentene er mellom 18 og 21 år og kommer fra åtte forskjellige land. Helt siden oppstarten i 2015 har kompaniet bygget morgendagens dansestjerner og vært rekrutteringskilde for Nasjonalballetten.

Da Nasjonalballetten UNG danset sin første forestilling våren 2016, ble den nominert til Kritikerprisen. I tillegg til egne forestillinger og turnévirksomhet medvirker kompaniet i Nasjonalballettens produksjoner. 
Satsingen er muliggjort av Talent Norge AS, kombinert med sjenerøse bidrag fra Sparebankstiftelsen DNB, Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse, Norsk Tipping og Scatec Innovation.


Program

REMANSO 
Koreografi: Nacho Duato 
Musikk: Enrique Granados

DON QUIXOTE 
Koreografi: Rudolf Nurejev etter Marius Petipa 
Musikk: Ludwig Minkus 

STEP LIGHTLY
Koreografi: Sol León, Paul Lightfoot 
Musikk: Le Mystère des Voix Bulgares

Satsingen er muliggjort av Talent Norge AS, kombinert med sjenerøse bidrag fra Sparebankstiftelsen DNB, Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse, Norsk Tipping og Scatec Innovation. 

Alle foto: Jörg Wiesner


Praktisk informasjon:

Konserthuset åpner kl. 17:00
Forestillingen starter kl. 18:00
Forestillingen varer i 1t og 40min


Vis arrangement →
Erlend Elias - psykisk helse
mai
28.

Erlend Elias - psykisk helse

Erlend Elias kommer til Stormen med sitt foredrag om psykisk helse.

Erlend Elias har vært åpen offentlig om sine egne utfordringer knyttet til psykisk helse, og er lidenskapelig opptatt av hvordan vi kan ta vare på både vår egen, men også hverandres psykiske helse. Gjennom årene har den fremtredende kjendis-stylisten vært åpen om hvordan både samlivsbrudd, død i familien, kreft og andre traumer har gått inn på han selv - og gjennom de erfaringene han har høstet, har han skapt og reist landet rundt med sitt foredrag om psykisk helse.

Et hjertevarmt og ærlig foredrag.

Praktisk informasjon:

Dørene åpner: 18.00
Forestilling starter: 19.00
Billettpris: 350,-

Flere foredrag:

 

Vis arrangement →
🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Vogue fem workshop med Cassandra Moldenhauer
jun.
10.

🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Vogue fem workshop med Cassandra Moldenhauer

VOGUE FEM WORKSHOP

I denne klassen fokusere vi på performance stilen vogue femme fra Ballroom kulturen. Vi går gjennom alle de fem grunnleggende elementene som hører til stilen, og setter det sammen til en morsom kombinasjon. Først en introduksjon til kulturen og historien, så jobber vi med håndbevegelser, masse hofter, feminitet og selvsikkerhet i en god mix.


Denne klassen er for deg som har noe danserfaring fra før av, men du må ikke tidligere ha danset vogue. Klassen retter seg både mot ungdom og voksne, med en nedre anbefalt aldersgrense på 15 år grunnet en del uttrykk både i bevegelsesmønster og språk.

 

Om voguing og ballroomkulturen

Danseformen voguing startet i afrikansk-amerikanske og latin-amerikanske LGBTQ+-miljøer i Harlem, i New York, som del av ballroom-kulturen. Voguing har i nyere tid spredt seg, og blitt et viktig uttrykk i LGBTQ+-miljøer over hele verden. Ballroom-miljøet utfordrer tradisjonelle kjønnsroller og protesterer mot rasisme, transfobi, homofobi og diskriminering. Om du ønsker et dypere innblikk i ballroomkulturen før klassen, kan vi anbefale å se dokumentaren Paris Is Burning (1990). Da den kom ut på nittitallet fikk voguing et større publikum, og flere popartister tok i bruk dansestilen.

 

Navnet vogue er inspirert av «Vogue magazine» der man ser modeller posere for kamera. Posisjonering av kropp er et stort fokus i voguing, og i ballroom er det rom for alle typer kropper og kjønnsuttrykk. Det handler om å tørre å ta plass, eie seg selv, og å føle en trygghet til å stå sterkt i seg selv.



OM CASSANDRA MOLDENHAUER

Cassandra jobber som utøvende danser, koreograf, pedagog og prosjektleder. Hun er daglig leder ved Flow Dance Academy Oslo, prosjektleder for Soul Sessions Oslo og grunnlegger av Kiki House of Meraki. Hun har danset og koreografert for TV, musikkvideoer, konserter, danseforestillinger, filmer, festivaler mm. og har holdt workshops og kurs for barn og voksne, nybegynnere og profesjonelle i store deler av Norge. Cassandra sitter i styret og fagutvalget for PRODA - Profesjonell dansetrening, er pådriver for ballroom-miljøet i Norge og er svært aktiv i miljøet her hjemme og internasjonalt.


Billettpriser:

For å gjøre arrangementene under Regnbuedagene mer tilgjengelige, uavhengig av økonomisk situasjon, har vi innført en ordning der du selv vurderer hva du har anledning til å betale, ut fra egen økonomi på det tidspunktet du kjøper billetten.

 
 

Workshopen arrangeres i sammenheng med Regnbuedagene i Bodø. Under kan du se flere arrangementer som finner sted på Stormen i sammenheng med Regnbuedagene:

 

Vis arrangement →
🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Runway workshop med Cassandra Moldenhauer
jun.
10.

🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Runway workshop med Cassandra Moldenhauer

RUNWAY FEM WORKSHOP

Cassandra Moldenhauer / Mother Cassandra Meraki underviser en runway workshop med fokus på gange, posering og eleganse. Runway kategorien i Ballroom kulturen er inspirert av de store internasjonale motevisningene og supermodeller verden rundt, og det handler om å ose av selvtillit.

Vi kommer til å fokusere mest på European runway (stereotypisk feminin gange) og også touch inn på American runway (stereotypisk maskulint gange).

Denne workshopen krever ingen tidligere erfaring, kun nysgjerrighet! Workshopen retter seg både mot ungdom og voksne. Ta med hæler om du ønsker (ikke et must) og noe accessories som for eksempel solbriller, en hatt, en kåpe eller lignende.



See you on the runway!


Om ballroomkulturen

Ballroom-kulturen startet i afrikansk-amerikanske og latin-amerikanske LGBTQ+-miljøer i Harlem, i New York, og har i nyere tid spredt seg, og blitt et viktig uttrykk i LGBTQ+-miljøer over hele verden. Ballroom-miljøet utfordrer tradisjonelle kjønnsroller og protesterer mot rasisme, transfobi, homofobi og diskriminering. Her er alle typer kropper og kjønnsuttrykk velkomne. Det handler om å tørre å ta plass, eie seg selv, og å føle en trygghet til å stå sterkt i seg selv. Om du ønsker et dypere innblikk i ballroomkulturen før klassen, kan vi anbefale å se dokumentaren Paris Is Burning (1990).


OM CASSANDRA MOLDENHAUER

Cassandra jobber som utøvende danser, koreograf, pedagog og prosjektleder. Hun er daglig leder ved Flow Dance Academy Oslo, prosjektleder for Soul Sessions Oslo og grunnlegger av Kiki House of Meraki. Hun har danset og koreografert for TV, musikkvideoer, konserter, danseforestillinger, filmer, festivaler mm. og har holdt workshops og kurs for barn og voksne, nybegynnere og profesjonelle i store deler av Norge. Cassandra sitter i styret og fagutvalget for PRODA - Profesjonell dansetrening, er pådriver for ballroom-miljøet i Norge og er svært aktiv i miljøet her hjemme og internasjonalt.


Billettpriser:

For å gjøre arrangementene under Regnbuedagene mer tilgjengelige, uavhengig av økonomisk situasjon, har vi innført en ordning der du selv vurderer hva du har anledning til å betale, ut fra egen økonomi på det tidspunktet du kjøper billetten.



Denne workshopen krever ingen tidligere erfaring, kun nysgjerrighet! Workshopen retter seg både mot ungdom og voksne.


 

Workshopen arrangeres i sammenheng med Regnbuedagene i Bodø. Under kan du se flere arrangementer som finner sted på Stormen i sammenheng med Regnbuedagene:

 

Vis arrangement →
🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Balanseprat: Hvorfor provoserer skeiv kunst så mye?
jun.
11.

🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Balanseprat: Hvorfor provoserer skeiv kunst så mye?

Da Pride Art ønsket å stille ut kunst i “Kunstpassasjen” på Jernbanetorget i 2022, ble de i første omgang møtt med avslag fra Sporveien. Sporveien skrev blant annet at de ønsket en «nøytral posisjon, som ikke provoserer eller opprører de reisende.»

 

Til tross for at Sporveien til slutt snudde, stod de fremdeles inne for det første avslaget da de mente at noe av kunsten inneholdt for mye nakenhet og kunne være tematisk utfordrende.

Dette er bare et eksempel av en rekke hvor skeiv kunst og kultur oppfattes som provoserende av majoritetssamfunnet. Men hvorfor er det slik, og hva er det med skeiv kunst som provoserer? Hva kjennetegner skeiv kunst, og hvordan er det for skeive kunstnere å jobbe under forhold som kan begrense deres ytringsfrihet?

Balansekunst og Stormen Konserthus inviterer til panelsamtale under Regnbuedagene i Bodø. Velkommen til Balanseprat om dagens utfordringer og morgendagens løsninger for et mangfoldig kulturliv!

Velkommen!

Info om panel kommer.

Arrangementet er gratis.

Tilgjengelighet: Stormen har trinnfri rullestoladgang på gateplan, og heis ned til Sinus med handikaptoalett på samme plan. Gi beskjed til marit@balansekunst.no dersom du har behov for tilrettelegging (tegnspråktolk, lyd-/lyssensitivitet, eller annet).


Kurset arrangeres av Balansekunst i samarbeid med Stormen Konserthus. Balansekunst er en medlemsforening for kulturvirksomheter som jobber for et likestilt og mangfoldig kulturliv.

Under kan du se flere arrangementer som finner sted på Stormen i sammenheng med Regnbuedagene:

 

Vis arrangement →
🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Skeiv kunst- og kulturformidling
jun.
12.

🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Skeiv kunst- og kulturformidling

Dette kurset er laget for virksomheter som planlegger å formidle eller programmere skeiv kunst og kultur, og for alle som ønsker å lære mer om hvordan en kan jobbe med lhbt+ -perspektiver i kulturlivet.

 

Kurset er gratis, men krever påmelding.

Velkommen!

Tilgjengelighet: Stormen har trinnfri rullestoladgang på gateplan, og heis ned til Sinus med handikaptoalett på samme plan. Gi beskjed til marit@balansekunst.no dersom du har behov for tilrettelegging (tegnspråktolk, lyd-/lyssensitivitet, eller annet).

Kurset arrangeres av Balansekunst i samarbeid med Stormen Konserthus. Balansekunst er en medlemsforening for kulturvirksomheter som jobber for et likestilt og mangfoldig kulturliv.

Arrangementet arrangeres i sammenheng med Regnbuedagene 2024. Under kan du se flere arrangementer som finner sted på Stormen i sammenheng med Regnbuedagene.

 

Vis arrangement →
🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Varm melk med honning
jun.
12.

🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Varm melk med honning

Photo: Johannes Andersen.

Heddaprisvinneren Varm melk med honning er en etterlengtet romantisk komedie om et livslangt forhold mellom to kvinner.

Når stykket begynner, er Ronja og Oda unge voksne, og det er morgen. De kjenner hverandre ikke. Husker ikke engang hva den andre heter. «Hva skjedde i går? Vi har da klær på ...? Og hva skjer i morgen? Jeg kan jo ikke gå tilbake til å være meg – uten deg.» Den litt forvirrende, lett fyllesyke morgenen er starten på en vakker, livslang kjærlighetshistorie, der det både blir giftemål, barnefødsel, overgangsalder og alderdom. Men vi får også kjenne på små og store kamper knyttet til det å være skeiv.

Hva med å holde hender med dama på gata? Er det «lov», eller kan man bli påkjørt av en sint mann som garantert ser på lesbe-porno hver kveld? Og hva med mamma? Hun snakker jo ikke om annet enn sine fremtidige barnebarn. Og hva med meg? Er jeg lesbisk? Jeg ser jo ikke lesbisk ut. Jeg kan jo ikke slikke fitte. Kan jeg? Jeg kan jo kanskje det? Jeg vil jo det. Men jeg er redd. For hva? For deg. Fordi jeg liker deg så godt. Og fordi du er jente.

Forestillingen varer 1 time og 10 minutter uten pause.


Skuespillere: Tora Dietrichson og Maiken Schjøll Frisch

Regi: Kristi-Helene Engeberg og Maiken Schjøll Frisch

Manus: Maiken Schjøll Frisch

Musikk: Tora Dahle Aagård

Produsert av: Maiken Schjøll Frisch og Kristi-Helene Engeberg i samarbeid med Andrea Therese


Praktisk informasjon:

Dørene åpner: 18.00
Forestilling starter: 19.00

Billettpriser:

For å gjøre arrangementene under Regnbuedagene mer tilgjengelige, uavhengig av økonomisk situasjon, har vi innført en ordning der du selv vurderer hva du har anledning til å betale, ut fra egen økonomi på det tidspunktet du kjøper billetten.

 

Photo: Kai Hansen



Under kan du se flere arrangementer som finner sted på Stormen i sammenheng med Regnbuedagene:

 

Vis arrangement →
🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Game Night med Bodøregnbuen
jun.
12.

🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Game Night med Bodøregnbuen

I anledning Regnbuedagene flyttes Game Night til Stormen Konserthus

 

Her kan dere kombinere de gode vibbene etter en fantastisk forestilling med å hive dere rett inn i spillekveld og mingling.

Har du et spill du lengter etter å spille? Ta det gjerne med! Vi stiller selvfølgelig med et bredt utvalg av spill som passer alle og en hver!

Arrangementet er gratis.

Tidligere på kvelden vises forestillingen "Varm melk med honning" i lille sal på Stormen. Mer om forestillingen her

 


Arrangementet arrangeres i sammenheng med Regnbuedagene 2024. Under kan du se flere arrangementer som finner sted på Stormen i sammenheng med Regnbuedagene.

 

Vis arrangement →
🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ A Butch is a Butch is a Butch is a Butch
jun.
14.

🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ A Butch is a Butch is a Butch is a Butch

Foto: Ingeborg Bjerke Styve

Forestillingsserien Butch Tribute er et kunstnerisk og politisk arbeid som utforsker hva en butch er og kan være

Forestillingen er av og med dansekunstnerne Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness. Termen butch brukes om maskuline kvinner i det skeive miljøet – en gruppe som ofte blir marginalisert eller usynliggjort. Sterud/Kongsness tar med dette prosjektet for seg av ulike framstillinger av skeiv, kvinnelig maskulinitet for å bidra til å mangfoldiggjøre representasjonen av butcher.

Den nye forestillinga A Butch is a Butch is a Butch is a Butch fokuserer på språkets rolle i identitetsskaping, i spennet mellom det personlige og det politiske. Tittelen refererer til forfatter Gertrude Steins berømte frase “Rose is a rose is a rose is a rose” fra diktet Sacred Emily fra 1913. Som koreografer utvikler Sterud/Kongsness sceneteksten parallelt med utøvelsen av den. Teksten beveger seg mellom det abstrakte og eksplisitte og er en vev av skeive og lesbiske referanser. De tar for seg skeiv, kvinnelig maskulinitet i alle dens skikkelser opp gjennom historien og fram til i dag, og viser sammenhenger mellom skeiv og feministisk kamp. Med et originalkomponert soundtrack av Kari-Helene Blystad og Ragnhild Nelvik Bruseth i ryggen, beveger Sterud/Kongsness seg fra det rytmiske til det flytende, både i språket og i kroppen. De er både laidback og skarpe, idet de gir butchen en stemme.

Kreditering:

Dans, koreografi, tekst: Ann-Christin Kongsness, Marte Reithaug Sterud

Musikk: Kari-Helene Blystad, Ragnhild Nelvik Bruseth

Lysdesign: Markus Tarasenko Fadum

Kostymedesign: Sylvia Denais

Grafisk design: Ylva Greni Gulbrandsen

Kunstnerisk veiledning: Hanne Frostad Håkonsen, Desiree Bøgh Vaksdal

Foto: Ingeborg Bjerke Styve

Video: Maja Hannisdal

Produsent: Maria Lothe

Co-produksjon: Dramatikkens Hus, Kunsthuset Wrap, Cornerstone, RAS og DansiT

Støttet av Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fritt Ord

Billettpriser:

For å gjøre arrangementene under Regnbuedagene mer tilgjengelige, uavhengig av økonomisk situasjon, har vi innført en ordning der du selv vurderer hva du har anledning til å betale, ut fra egen økonomi på det tidspunktet du kjøper billetten.

I etterkant av forestillingen inviterer Bodøregnbuen til arrangementet "La oss snakke om" på Sinus. Arrangementet er gratis. Les mer om det her *link*


Praktisk informasjon:

Dørene åpner: 18.00
Forestilling starter: 19.00



Under kan du se flere arrangementer som finner sted på Stormen i sammenheng med Regnbuedagene:

 

Vis arrangement →
🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Bodøregnbuen: La oss snakke om
jun.
14.

🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Bodøregnbuen: La oss snakke om

Bodøregnbuen inviterer deg til å delta i en serie inspirerende og tankevekkende temakvelder kalt "La oss snakke om"

 

Disse engasjerende arrangementene tar for seg viktige temaer innenfor det skeive miljøet og belyser tabu som kan ligge bak.

Vi ønsker å skape et trygt og inkluderende rom der vi kan åpne opp for dialog, dele kunnskap og erfaringer, samt bidra til å fremme aksept, forståelse og respekt for mangfoldet innenfor det skeive miljøet.

Gjennom foredrag, diskusjoner og interaktive aktiviteter vil vi utforske ulike perspektiver, utfordre fordommer og inspirere til handling for å skape et mer inkluderende samfunn.


Hver temakveld vil fokusere på et spesifikt emne av relevans for det skeive miljøet, slik som kjønnsidentitet, seksuell orientering, mental helse, familiære relasjoner, og mye mer. Ved å belyse både kjente og mindre kjente aspekter av disse temaene, håper vi å spre kunnskap, øke bevisstheten og bidra til å bryte ned barrierer som hindrer aksept og likestilling.


"La oss snakke om" temakvelder er åpne for alle som ønsker å lære, lytte og bidra til en positiv endring. Uansett om du er en del av det skeive miljøet, en alliert, eller bare nysgjerrig, er du hjertelig velkommen til å delta og være en del av vårt fellesskap.


Bli med oss på reisen mot et mer inkluderende og mangfoldig samfunn. La oss sammen løfte frem viktige temaer, utfordre tabuer og skape en verden der alle kan være stolte av å være akkurat den de er.

Sammen kan vi gjøre en forskjell. Velkommen til "La oss snakke om" med Bodøregnbuen!


Arrangementet er gratis, og arrangeres i sammenheng med Regnbuedagene 2024.

Tidligere på kvelden vises forestillingen "A butch is a butch is a butch" i lille sal på Stormen.





Under kan du se flere arrangementer som finner sted på Stormen i sammenheng med Regnbuedagene:

 

Vis arrangement →
De Blåkledde
jun.
22.

De Blåkledde

"Det var en gang en gammel mann og en liten gutt. De hadde funnet på mange eventyr sammen. Og denne gangen bestemte de seg for å seile ut på havet. De seilte langt ut på havet, til dit hvor bølgene er så store som fjell. Så kom de til en tåke. Plutselig støter de på land. Et land som ikke står på noe kart."

Farfar har alltid fortalt Tom eventyr om havet. Eventyrene handler om den gamle mannen og den lille gutten, men en dag forteller farfar et eventyr, som skiller seg fra de andre. Det slutter nemlig med at den gamle mannen forsvinner fra den lille gutten. Tom forstår at farfaren snart skal forsvinne på samme måte som den gamle mannen i eventyret. Dette fører Tom ut på en reise inn i farfars eventyr på leting etter noe som kanskje kan redde farfaren hans.

De Blåkledde er en teaterforestilling for 10 år og oppover, den fungerer vel så bra for voksne som for barn. Foreldre og besteforeldre med barna sine er de vi ønsker å spille for. Selv om forestillingen er for 10år, så kan man være yngre også.

Forestillinga tar for seg hvordan det er å miste noen, og finne styrke og håp i minner og fortellinger.

Forestillinga er skrevet, regissert og spilt av: Peter Kolbjørnsen og Matias Bjune Pedersen.

Musikk og lyd: Petter Solvik Dahle

Scenografi, lys og kostyme: Trym Flikke

Konsulent og ytre øye: Mathias Asplund

Produsent: Minda Marie Kalfoss (Davvi - senter for scenekunst)

Forestillingen er laget med støtte fra:

Forestillinga er laget under Salten Friteater og Nordland Teater har gitt mye støtte, vi har også støtte fra Norsk Kulturråd, Fond for lyd og Bilde, Davvi - Senter for scenekunst, Fond for Frilansere, RadArt, Seanse - art center og Samfunnsløftet.

Denne turnéen er støttet av Bodø 2024

 

Bilder: Eirill Delounge

 
 

Vis arrangement →
Iselin Guttormsen
jun.
22.

Iselin Guttormsen

Iselin Guttormse

Sexolog, influencer og mor Iselin Guttormsen debuterer med sitt aller første liveshow, "One Night Stand".

Showet tar oss med på en reise gjennom menneskers vei til det beryktede "ligget" og utforsker morsomme og overraskende paralleller til dyreriket underveis. Med temaer knyttet til menneskelig sårbarhet og humor, er showet både viktig og lystig - en unik opplevelse som dykker ned i daler og topper av vår menneskelige natur.

Premieren på ærverdige Hotel Klubben i Tønsberg var en stor suksess! Med hele fire utsolgte show over to helger, har Iselin virkelig imponert publikum. Det er fantastisk å se hvordan hun kombinerer dybde, humor og en vittig tilnærming for å skape en minneverdig opplevelse for alle som deltar.

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 18.00

  • Billettpris 460,-

 

Vis arrangement →
War Travels - Narvik
aug.
4.

War Travels - Narvik

Hitler led sitt første nederlag i slaget om Narvik. Norske og allierte styrker gjenerobret byen etter harde kamper, før krigens gang førte til at man oppgav Narvik. En av soldatene som dro, en ung gutt fra Liverpool, måtte ikke bare forlate Norge, men også sitt livs kjærlighet, ei ung norsk jente.

Når slutten nærmer seg og oppgjørets time har kommet, hvilke tanker tenker man og hva fokuserer man på? Slik åpner teaterstykket Narvik. Det er et dypdykk i følelser, anger, kjærlighet, vennskap satt på prøve og ikke minst krigen. To kompiser i en umulig situasjon. I et radiorom på et krigsskip endres livet for alltid.

Svart hav! Stål og vann! To unge mennesker blir ført sammen og adskilt av den samme krigen.

Narvik vant prisen for beste nye teaterstykke under «UK Theatre Awards» 2017.

Slaget om Narvik

9. april 2024 er det 84 år siden Slaget om Narvik. I motsetning til i andre deler av landet sto de allierte styrkene imot den tyske invasjonen i Narvik over tid. Da evakueringen av de britiske styrkene kom etterfulgt av den norske kapitulasjonen 10. juni, så hadde de allierte i perioder dominert både på land og i sjø og luft. Slaget om Narvik har blitt kalt Hitlers første nederlag i andre verdenskrig, men seieren glapp mot slutten.

WAR TRAVELS

Forestillingen har nypremiere under Bodø2024 i forbindelse med Kulturhovedstadsprosjektet War Travels som søker å dramatisere regionens underkommuniserte og nære krigshistorier langs Nordlandsbanen.

Forestillingen settes opp i sammenheng med Sona/Zona, Kappe Land og Granitt. Den spilles på norsk og tekstes på engelsk.

Praktisk informasjon:

Konserthuset åpner 18.00
Billettpris:
- Ordinær: 360,-
- Honnør: 300,-
- Under 30: 300,-

 

Vis arrangement →
Thomas Dybdahl m/band
aug.
5.

Thomas Dybdahl m/band

Profilbilde av Thomas Dybdahl

Teenage Astronauts er Thomas Dybdahls 10. soloalbum siden debuten that great October sound.

Albumet er et samarbeid med Grammyvinnende produsent Larry Klein (Joni Mitchell, Herbie Hancock m.fl), den legendariske arrangøren Vince Mendoza (Björk, Joni Mitchell m.fl) og tekstforfatter Edie Kuhnle Ottestad. Albumet består av sanger for hovedsaklig vokal, akustiske gitarer og strykeorkester. Det er et album Thomas selv sier han har hatt lyst til å lage i årevis, men som han har ventet med til de rette sangene og de rette samarbeidspartnerene var på plass.

Tekstforfatter Edie Kuhnle jobbet Thomas sist med på Oktobertrilogien og publikumsfavoritter fra Dybdahl som Adelaide og Babe er begge skrevet sammen med Edie. Samarbeidet denne gang startet med samtaler om oppvekst og vennskap i Thomas sitt studio i Stavanger.

- Jeg har skrevet min del av låter om brudd og forhold opp igjennom årene, guilty as charged. Det er som regel disse historiene som får i gang min kreative prosess, men når jeg tenkte tilbake på min egen ungdomstid så gikk det opp for meg at min første hjertesorg ikke ble forårsaket av et brudd, men av min beste venn som plutselig fikk seg kjærest lenge før jeg syns den tanken var spesielt spennende selv. Jeg følte jeg skulle dø så knust var jeg når den jeg normalt  tilbrakte alle dagene mine med plutselig hadde mer interessante ting å finne på enn å vøre med meg. Det å tenke tilbake på den tiden forsterket bare tanken om hvor intense disse vennskapene i oppveksten var. De jeg navigerte ungdomstiden sammen med og som jeg delte gledene og sorgene med var jo det viktigste i verden. Vi følte oss som oppdagere, udødelige til tider og snøfnugg til tider. Noen vennskap gikk over, noen endte i tårer og noen har vart til voksen alder. Dette er et album om og til disse»

Albumet ble spilt inn i et lite hus i byen Pioneertown i California, Thomas og produsent Larry tok med seg det de fikk plass til i bilen og satte opp et lite studio hvor de tilbragte de neste ukene og spilte inn basisen for låtene. Stryket ble deretter skrevet av Vince og spilt inn med strykere fra Stavanger Symfoniorkester i Stavanger Konserthus. Miks og ferdigstilling ble gjort i Thomas sitt studio i Stavanger og på en liten øy i Nordfylket.

- Vi gleder oss veldig til å vise frem disse nye sangene og andre fra katalogen, sammen med et fantastisk band og de fabelaktige musikerne i Spire og Arktisk Filharmoni i Bodø. For en kveld det skal bli!

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 19.00

  • Billettpris 525,-

 

Vis arrangement →
Eurovision Young Musicians
aug.
17.

Eurovision Young Musicians

Eurovision Young Musicians er den klassiske musikkens versjon av Eurovision Song Contest. Unge klassiske instrumentalister mellom 12 og 21 år kjemper om heder og ære, og en framtidig internasjonal solistkarriere.

Stormen store sal

Konkurransen regnes som en av verdens viktigste, og har vært arrangert av Den europeiske kringkastingsunion, EBU siden 1982. I år er NRK produsent for finalen, og har valgt å legge den til kulturhovedstaden Bodø. Finalen sendes på NRK1 og på TV i en rekke europeiske land.

Flere av dagens norske stjernemusikere har deltatt og gjort det bra i konkurransen. Blant disse er Leif Ove Andsnes, Vilde Frang, Tine Thing Helseth og Elbjørg Hemsing. I 2012 gikk bratsjisten Eivind Holtsmark Ringstad helt til topps. Vinneren av NRKs Virtuos-konkurranse i april 2024 blir Norges representant i EBU finalen.

Konkurransen har blitt arrangert annethvert år siden 1982. Det er et internasjonalt klassisk musikkarrangement som har som mål å tilby en bredest mulig scene til talentfulle unge klassiske musikere og hjelpe dem med å ta fatt på en internasjonal karriere. Tidligere vinnere av Eurovision Young Musicians-konkurransen har hatt stor suksess på verdensscenen, og inkluderer Julian Rachlin (fiolin), Natalie Clein (cello) og Eivind Holtsmark Ringstad (bratsj).

Den første Eurovision Young Musicians (EYM) ble arrangert i Manchester (Storbritannia) 11. juni 1982. Siden den gang har den blitt arrangert seks ganger i Wien, to ganger i Köln og Sveits (Geneve, Lucerne) og én gang hver i København, Amsterdam, Brussel , Warszawa, Lisboa, Bergen og Berlin.

Disse landene deltar i finalen i Bodø: Armenia, Belgia, Frankrike, Norge, Polen, Serbia, Sverige, Sveits, Tsjekkia, Tyskland og Østerrike.

Oppdatering på konkurransen fra mars 2024:

Praktisk informasjon:

Ordinær: 295
Ledsager: ja


Vis arrangement →
FÅ BILLETTER: Vamp
aug.
21.

FÅ BILLETTER: Vamp

Vamp har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen.

De har eksistert og levert i godt og vel tre tiår. Hundrevis av sanger om det å være menneske. Om kjærlighet og sorg, myter og skrømt, ærlighet og svik, døden og livet. Og havet.

De har oppnådd massevis av heder og ære, bla. 5 Spellemannspriser, Prøysenprisen og Medaasprisen. De har gitt ut 18 album og solgt plater i bøtter og spann. Katalogen er full av kjente og kjære sanger som de øser av på konsertene sine.

Odin Stavelands medvirkning på årets «Hver gang vi møtes» har bare forsterket interessen for dette bandet.

Vamp består av:
Øyvind Staveland: fele, fløyter, vokal, bratsj, trekkspill
Odin Staveland: trommer, vokal, piano, perkusjon, trekkspill
Jan Toft: vokal, gitar
Lars Eirik Støle: orgel, piano, synther, trekkspill, kor
Kjetil Dalland: bass, kor

 

Vis arrangement →
Bobler
aug.
24.

Bobler

Er du klar for en skikkelig feel-good kveld?

La oss beruse deg!

Denne forestillingen er en salig blanding av standup, sang, dans, foredrag og gode historier. Det blir rett og slett fest, fjas, alvor, og ikke minst nyttige læring!

Vi vil komme med konkrete tips om hvordan du kan få det bedre med deg selv og hvordan få mer glede i livet. Søstrene Thorhallsdottir deler interessante og morsomme historier og Tore Petterson kommer til å synge og fortelle nært og personlig om sine dyrekjøpte erfaringer i livet. Temaer i standup-delen blir om forskjellen mellom den kvinske og mannske ordboka, og hvordan vi knoter og roter i våre relasjoner. Vi lover at du kommer til å bli rørt, inspirert og ikke minst le -masse! Ønsker du at det bobler og bruser litt mer i blodet ditt? Da er du så hjertelig velkommen på Boblershow!

Dora Thorhallsdottir (50)
Standup-komiker med tre soloforestillinger bak seg, den siste, "Overganger" ble spilt over hele landet i 2,5 år. Hun er også forfatter, etterspurt foredragsholder (om relasjoner), EQ-terapeut, samt styreleder og grunnlegger av EQ Institute. I tillegg til å være programleder i podcastene Relasjonspodden og Hetebølgen (om overgangsalderen).

Bjørg Thorhallsdottir (49)
Populær kunstner med en haug av separatutstillinger de siste 20 årene, gründer, hun kom på andre plass i Farmen 2024 og er skaperen av Hjertefred. Bjørg har også illustrert og skrevet mange bøker, den nyeste er heter "Bjørgs Glede og Fryd". Hun står også bak Lykkebobler (cava) og Gintastic (gin). Og ikke minst: Destinasjon Glede (et års kursløp for å få mer glede i livet).

Tore Petterson (45)
Kanskje mest kjent som tv-titter på Nrk`s SOFA, som bonde i første Farmen Kjendis på tv2, eller som dansedommer i fem sesonger på Skal vi Danse. Han har også en lang karriere bak seg som jazzsanger og 16 år på scenen som komiker.Tore er også EQ-terapeut, og har de siste 8 årene reist land og strand rundt som en svært ettertraktet foredragsholder.

 

Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Storslått sesongåpning
aug.
30.

Arktisk Filharmoni: Storslått sesongåpning

Arktisk Filharmoni: Storslått sesongåpning - Brahms & Rakhmaninov
Vi innleder bokstavelig talt høstsesongen med et smell, når du kan oppleve Brahms første pianokonsert med Marianna Shirinyan som solist. Pianokonserten åpner nemlig med en stor paukevirvel etterfulgt av et dramatisk og kraftfullt orkesterparti som virkelig setter tonen for denne festkvelden.

Ordinært salg starter 2. mai, abonnement kan kjøpes allerede nå.

Med sin første pianokonsert tok den unge Johannes Brahms opp den musikalske arven etter Beethovens berømte «Keiserkonsert».

Den virtuose solostemmen stiller store krav til solisten, og vi er derfor svært glade for å ha med oss Marianna Shirinyan som solist. Hennes levende og kreative stil har gjort den armensk-fødte artisten til en av Europas mest ettertraktede pianister, både som solist og kammermusiker. Når vi i tillegg får tilbake den unge dirigentstjernen Dmitry Matvienko til å lede orkesteret, ligger alt til rette for lidenskapelige og musikalske tolkninger som passer Arktisk Filharmoni godt.

Etter pause får du høre Rakhmaninovs Symfoni nr. 3, et stykke som har en sørgelig aktualitet i dagnes urolige verdensbilde. Rakhmaninov måtte nemlig forlate Russland etter revolusjonen, og kom aldri tilbake til sitt kjære hjemland. Symfonien er skrevet i eksil i Sveits, og urframført i Philadelphia like etter at Rakhmaninov kom til USA i 1936.

Medvirkende:

Dirigent: Dmitry Matvienko

Solist: Marianna Shirinyan, piano

Symfoniorkester

Program:

Johannes Brahms - Pianokonsert nr. 1 i d-moll, op. 15

- Pause -

Sergej Rakhmaninov - Symfoni nr. 3, op. 44

 

Vis arrangement →
In C//Bodø Biennale
sep.
5.

In C//Bodø Biennale

Opplev danseforestillingen «In C» på årets utgave av Bodø Biennale. Unge lokale dansetalenter står på scenen med et av Norges fremste dansekompanier, Nagelhus Schia productions (NSP), med Arktisk Filharmoni som orkester.

In C er basert på musikkstykket (1964) med samme navn av Terry Riley. Rileys mesterverk er en åpen komposisjon, revolusjonerende i sin tid, og generelt ansett for å være det første stykket minimalistisk musikk. Basert på denne milepælen i musikkhistorien har Sasha Waltz og hennes dansere utviklet koreografisk materiale som følger en tilsvarende variabel struktur, bevisst laget for ikke å være et «ferdig stykke».

Terry Riley skal ha sagt at In C er et demokratisk musikkstykke fordi det gir stor frihet til de individuelle musikerne i ensemblet. Sasha Waltz har overførtdet samme konseptet til dansen, og skapt 53 bevegelsesfraser til bruk i en strukturert improvisasjon med klare lover og regler. Her stiller hun spørsmål som berører grunnleggende demokratiske prinsipper som: Hvordan nyte egen frihet og samtidig ta hensyn til andre i samfunnet? Hvordan følge andre og samtidig gi rom til nye impulser? Hvordan lede og bli ledet samme tid? «Kunst og demokrati – frihet og felleskap. Nagelhus Schia Productions’ oppsetning av Sasha Waltz’ “In C” er en modig og frisk satsning og viser et mangfold vi trenger i den norske dansescenen.» - Scenekunst.no.

«In C» i Bodø er et samarbeid mellom NSP og Arktisk Filharmoni, Bodø Biennale og Stormen konserthus. Bodø Biennale er støttet av Kulturrådet, Bodø2024 og Samfunnsløftet.

Les mer om Bodø Biennale og årets program på bodobiennale.no.


Praktisk informasjon:

Konserthuset åpner kl. 18:00
Forestillingen starter kl. 19:00
Forestillingen varer i 1t


Vis arrangement →
RETRO KATT av Tori Wrånes og Carte Blanche
sep.
7.

RETRO KATT av Tori Wrånes og Carte Blanche

Bodø Biennale er stolte av å presentere RETRO KATT av Tori Wrånes og Carte Blanche. En danseforestilling med en gigantisk katt i en forstørret hverdag.

Billettpriser:

For å gjøre forestillingene under Bodø Biennale mer tilgjengelige, uavhengig av økonomisk situasjon, har vi innført en ordning der du selv vurderer hva du har anledning til å betale for forestillingen, ut fra egen økonomi på det tidspunktet du kjøper billetten.


Midt i de fantasifulle omgivelsene i Carte Blanches nye forestilling finner vi bakenden til en enorm katt. Kattens hale svinser frem og tilbake og katterumpen fremstår som en magisk portal. Månen står opp samtidig med solen. Underlige skapninger befolker scenerommet. De synger på et ugjenkjennelig språk som vi likevel forstår. Er de ubestemmelige figurene på scenen mennesker eller dyr, fisk eller fugl, eller noe helt annet? 

RETRO KATT er en forestilling hvor scenografi, lyd, lys og dansere smelter sammen i et surrealistisk univers. Motsetninger og gjentakelser utforskes, det stilles spørsmål ved det synlige og det usynlige og forestillingen leker seg med parallelle verdener og nye regler.

Kunstneren og komponisten Tori Wrånes har skapt spektakulære verk over hele verden. I RETRO KATT har både koreografi, komposisjon, scenografi og kostymedesign hennes signatur. Bli med inn i en forskjøvet verden fylt med visuelle og lydmessige krumspring, mystikk, alvor og lek.

Carte Blanche er Norges nasjonale kompani for samtidsdans, og fra sin base i Bergen turnerer ensemblet verden over. Bodø Biennale er første stopp på turnéen med Tori Wrånes!

Medvirkende

Koreografi, scenografi, kostyme- og maskedesign: Tori Wrånes

Kostymeansvarlig: Carte Blanche, Indrani Balgobin

Lysdesign: Robert Roespel

Lyddesign: Gunnar Innvær, Carl Svensson

Komposisjon: Tori Wrånes, Joar Renolen

Dansere: Ole Martin Meland, Aslak Aune Nygård, Adrian Bartczak, Dawid Lorenc, Ihsaan de Banya, Brecht Bovijn, Gaspard Schmitt, Irene Vesterhus Theisen, Nadege Kubwayo, Mai Lisa Guinoo, Caroline Eckly, Noam Eidelman Shatil, Iris Auguste, Aleksandra Korniejenko

En samproduksjon mellom: Carte Blanche og Festspillene i Bergen i samarbeid med BIT Teatergarasjen

PR-foto: Sjur Pollen

Bodø Biennale er i år del av Europeisk kulturhovedstad Bodø 2024.

Les mer om Bodø Biennale og se fullstendig program på www.bodobiennale.no RETRO KATT presenteres i samarbeid med Stormen Konserthus.


Bodø Biennale er støttet av Kulturrådet, Bodø 2024 og Samfunnsløftet


Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Den viktigste fortellingen
sep.
20.

Arktisk Filharmoni: Den viktigste fortellingen

Arktisk Filharmoni: Den viktigste fortellingen - Maja Lunde & Arktisk Filharmoni

Med bøker som Bienes historie, Blå og Przewalskis hest er Maja Lunde en av Norges største internasjonale forfattere. Nå går hun sammen med Arktisk Filharmoni for å fortelle Den viktigste fortellingen.

Ordinært salg starter 2.mail, abonnement kan kjøpes allerede nå

Det er lett å bli motløs av et nyhetsbilde preget av urolighet og stadig dystrere nyheter rundt klima og miljø. Maja Lunde vil bort fra motløsheten. Gjennom å fortelle historier som snakker til følelsene hver og en av oss opplever i møtet med denne krisen, vil hun bidra til engasjement og motivasjon til å bidra.

Hvorfor ble akkurat mennesket den arten som endret verden? Har vi de egenskapene som trengs for å rette opp i våre feil og gjøre fremtiden litt bedre for dem som kommer etter oss? Finnes det helter i fortellingen om fremtiden?  

I en forestilling som veksler mellom redsel, angst, håp og glede belyser Maja Lunde de enorme utfordringene kloden vår står ovenfor på en ny og engasjerende måte. Stemningene og følelsene underbygges av orkesterets musikk, og gjennom utdrag fra flere av bøkene hennes blir det tydelig hvordan alle de små og hverdagslige tingene sammen er det som kan redde oss i møtet med klima og miljøkrisen. Er det sånn at vi sammen kan spille helterollen i den viktigste fortellingen - den om hvordan det går med menneskene og kloden vi bor på?

«En vidstrakt hjertelighet som omfavner alle levende vesener» - Arne Næss


Program

Pjotr Tsjajkovskij - Strykekvartett nr. 3 i Ess-moll, 3. sats

Felix Mendelssohn - Oktett for strykere, 1. sats

Dmitrij Sjostakovitsj -Kammersymfoni i c-moll, op. 110a

Wojcek Kilar - Orawa

Hanna Kallestad – Bestillingsverk til forestillingen

Medvirkende

Forteller - Maja Lunde

Spillende leder – Henning Kraggerud

Kammerorkester

Regi: Ketil Høegh


Vis arrangement →
Ørjan Burøe - Sjalu
sep.
26.

Ørjan Burøe - Sjalu

Ta del i en kveld med både latter og ettertanke i Ørjan Burøes fjerde stand-up forestilling, 'Sjalu'.

Denne forestillingen er en unik blanding av Ørjans signaturhumor og dypere refleksjoner rundt det komplekse og ofte alvorlige temaet sjalusi. Med sin evne til å vekke latter samtidig som han berører hjertestrenger, tar Ørjan publikum med på en reise gjennom de humoristiske og de mer seriøse sidene av sjalusi.

Han deler personlige anekdoter og skarpe observasjoner, og kaster lys over hvordan sjalusi ikke bare er kilde til komiske misforståelser, men også et speil av våre innerste usikkerheter og lengsler.

Denne forestillingen inviterer til latter, men også til refleksjon, og tilbyr et unikt perspektiv på en følelse som berører oss alle. 'Sjalu' er ikke bare en forestilling, men en opplevelse som både underholder og gir innsikt. Sikre deg en billett for en kveld som balanserer humor med hjertevarmende ærlighet og gir et dypere blikk på sjalusiens mange ansikter.

Praktisk informasjon:

Konserthuset åpner: 18.00
Forestilling starter: 19.00
Billettpris: 430,-

 

Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Sølvsuper 24
sep.
26.

Arktisk Filharmoni: Sølvsuper 24

Arktisk Filharmoni: Sølvsuper 24 - Et norsk industrieventyr

Dette er fortellingen om en bedrift og en innovatør. En forestilling om å drømme, om å våge og å realisere. Men det er også historien om hvordan globaliseringen tok knekken på en norsk storbedrift og et enkeltmenneske som til slutt bukket under. 

Ordinært salg starter 2.mail, abonnement kan kjøpes allerede nå

TANDBERGS RADIOFABRIKK var et norsk industrieventyr. Vebjørn Tandberg fra Bodø utviklet fra starten i 1933 og fram til slutten i 1978 produkter som kunne gjengi lyd og bilde på en måte som var langt forut for sin tid. Lyden av Tandberg har en egen aura og ennå i dag regnes det som gode produkter. Designet var elegant og kvaliteten skyhøy. Radioene, forsterkerne, høyttalerne, båndopptakerne og fjernsynsapparatene brakte avansert teknologi inn i de tusen hjem.

Den spennende historien får du høre gjennom musikk, film og teater i forestillingen SØLVSUPER 24. Med to skuespillere, seks sangere, elektronikk og orkester på scenen er det duket for en storslagen hyllest av Bodøs egen elektronikkpioner.

Medvirkende:

Musikk: Karsten Brustad

Tekst: Øivind Hånes

Regi: Ole Anders Tandberg

Lysdesign: Klaus Jäger

Dirigent: Christian Eggen

 

Solister fra Vocal Art:

Sopran: Karoline Åseng

Mezzo: Soetkin Baptist

Alt: Maria Nohr

Tenor: Espen Solsbak

Baryton: Mikael Rönnberg

Bass: Brynjar Onsøien

 

Skuespillere fra Nordland Teater:

Rune Løding

Julie Sofie Reite


Sinfonietta fra Arktisk Filharmoni

Forestillingen er et samarbeid mellom Arktisk Filharmoni, Nordland Teater, Bodø2024 og er støttet av Fritt Ord, Tekstforfatterfondet og TONO.

 

Vis arrangement →
Swing`it - Prohibition
sep.
28.

Swing`it - Prohibition

Swing'it tar publikum med på en reise 100 år tilbake i tid og over Atlanterhavet til 1920-tallets New Orleans. Musikken tar sin inspirasjon i Great Gatsbys ekstravagante fester, forbudstidens ulovlige speakeasies og hot jazz fra jazzens opprinnelse og presenteres med masse energi, humor og et underholdende show som trekker en linje fra det gamle 20-tallet til det nye.

 

Bandet som har spilt hundrevis av konserter over hele Europa og USA har virkelig vist verden hva de har å by på med show på alt fra paradekonserter under Mardi Gras i New Orleans, konserter for over 5000 mennesker under jazzfestivalen i Edinburgh, intimkonsert på milliardæryacht i Ibiza, utsolgte konserter på Caveau de la Huchette i Paris (jazzklubben fra La la Land) og Ronnie Scott's samt oppvarmingskonserter for blant annet Sigrid og A-ha på de mest anerkjente jazzfestivalene i Norge. Med sitt konsept Prohibition Party har de også fylt lokaler på opp til 1000 folk i byer som Berlin, Paris, London, Amsterdam og Oslo. Bandet var nylige aktuelle i Melodi Grand Prix med låta Prohibition der de ble stemt frem til 3.plass hos folket i finalen.

Musikken deres er den perfekte blandingen av vintage og moderne: inspirert av det gamle, med presentert med nytt liv. De presenterer den tradisjonelle jazzen som den egentlig var, nemlig festmusikk, mikser det med poppete arrangementer og et fantastisk liveshow som resulterer i en unik atmosfære som kan få smilet frem i enhver munnvik og dansefot. Bandet har egenskapen å underholde alle aldre og mennesker, de underholder på alt fra jazzklubber og hemmelige speakeasier; cocktail-klubber og fornemme fester; festivaler og studentklubber; på Gatsby-fester og Prohibition-eventer; på konferanser og firmafester til barnekonserter og som gatemusikanter. De har spilt mer enn 60 konserter på mange av landets største festivaler, som Kongsberg Jazzfestival, Molde Jazzfestival, Sildajazz og Stavernfestivalen. De kom også hele veien til semifinalen i Norske Talenter i 2018 ved å trollbinde dommere og publikum med jazzete versjoner av gamle Disney-klassikere.

 
 




Billettpris:

ordinær : 350, -

Student : 300,-

Honnør 315,-

( priser inkludert avgift)

 

Vis arrangement →
UTSOLGT: Brit Floyd - P·U·L·S·E
sep.
29.

UTSOLGT: Brit Floyd - P·U·L·S·E

Brit Floyd - P · U · L · S · E

I 2024 inntar Brit Floyd scenen med P·U·L·S·E, deres største og mest spektakulære produksjon så langt. Dette er en feiring og en trofast gjenskapning av Pink Floyds legendariske Division Bell-turné, komplett med et slående laser- og lysshow, ikoniske runde skjermer, oppblåsbare figurer, og drama. Få med deg klassiske låter fra Pink Floyds storslåtte albumkatalog, inkludert the Darkside of the Moon, The Wall, Whish You Were Here, Animals, The Division Bell, Meddle, og mye mer. I 1994 var Division Bell Tour den mest innbringende turneen i rockemusikkens historie, og ble spilt for over 5 millioner mennesker i 68 byer. Dette viste seg å være den episke finalen og bemerkelsesverdige fotnoten til et av de mest innflytelsesrike rockebandene i historien.  

For å fremføre en note-for-note-gjengivelse av alle disse klassiske Pink Floyd-sporene, inntas scenen av et band publikum over hele verden har lært å elske og respektere gjennom årene. Bandet ledes av mangeårig gitarist/vokalist og musikalsk leder Damian Darlington, som har opptrådt godt over 2500 Pink Floyd relaterte konserter gjennom hele karrieren. 

Bandet består også av Ian Cattell, Edo Scordo, Canadian Idol-vinneren Eva Avila og alle de andre ekspertmusikerne som har sluttet seg til Brit Floyds rekker i løpet av det siste tiåret. 

Etter å ha fremført over 1000 show siden lanseringen i Liverpool, England i januar 2011, har Brit Floyd reist verden rundt. De har solgt ut turneer over hele Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika, Asia og Midtøsten, og spilt konserter på noen av verdens største arenaer, inkludert Londons prestisjetunge Royal Albert Hall; det fryktinngytende Red Rocks Amphitheatre i Denver, Colorado; det historiske Greek Theatre i Los Angeles, og 'The Showplace of the Nation', NYCs Radio City Music Hall på Manhattan. 

Brit Floyd-showet har blitt et fenomen, ansett som verdens største opplevelse innen hyllesten av rock! 

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 19.00

  • Billettpris 590,-

  


Vis arrangement →
FÅ BILLETTER: Truls Svendsen - Fra æ til å
okt.
4.

FÅ BILLETTER: Truls Svendsen - Fra æ til å

Truls Svendsen har gjort karriere av å være profesjonelt udugelig og har det helt topp. Som en moderne Askeladd virrer han avgårde mot nye eventyr og denne gangen blir det et helt show. Man vet jo ikke om man kan danse ballett før man har prøvd.

Ingen har brukt så lang tid som Truls på å krysse Grønland og han har nesten besteget et av verdens høyeste fjell. Han har intervjuet de største stjernene med middels god journalistikk og laget passe god mat med de største kokkene. Det er ikke den ting denne mannen får til.

Truls Svendsen har gjort karriere av å være profesjonelt udugelig og har det helt topp. Som en moderne Askeladd virrer han avgårde mot nye eventyr og denne gangen blir det et helt show. Man vet jo ikke om man kan danse ballett før man har prøvd.

Kjøp billett og få se nye hysterisk morsomme, og noen dypere, sider av Truls – i showet Fra Æ til Å!

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 17.30

  • Billettpris 605,-

 

Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Mary Auner med sinfoniettaen
okt.
10.

Arktisk Filharmoni: Mary Auner med sinfoniettaen

Arktisk Filharmoni: Mary Auner med sinfoniettaen - Gershwin, Adams, Katharsis
En amerikaner i Paris samt en amerikaner og en brite i Bodø. Det er i korte trekk hva du kan oppleve på denne konserten.

Ordinært salg starter 2.mail, abonnement kan kjøpes allerede nå

George Gershwins stykke En amerikaner i Paris er lyden av 1920-tallets franske hovedstad. Etter et besøk i byen tok Gershwin i bruk «gatelyder», blant annet tradisjonelle franske bilhorn, for å beskrive minnene fra oppholdet. Samtidig hadde han siden tenårene vært inspirert av jazzmusikken han hadde hørt i Harlem, og denne inspirasjonen kan vi også høre i stykket. Sammen med hans pianokonsert Rhapsody in Blue, er dette nemlig blant de mest kjente stykkene hvor tradisjonell jazz blandes med den klassiske tradisjonen.

I Bodø bor en annen amerikaner, nemlig Arktisk Filharmonis egen cellist Mary Auner. På denne konserten kan du oppleve henne som solist med orkesteret i Cheryl Frances-Hoads stykke Katharisis. Frances-Hoads musikk beskrives som melodisk og lidenskapelig, vekslende mellom det høyverdige og humoristiske. Mary har latt seg inspirere av blant annet cello-suitene til Bach, og satstitlene er til å kjenne igjen som barokkdanser; gavotte, menuet og sarabande.

Konserten dirigeres av britiske Ben Palmer, som også tidligere har gjestet oss i Bodø. Han vil i tillegg til de nevnte verkene lede ensemblet i John Adams sin Chamber Symphony fra 1992, et verk som allerede har rukket å bli en moderne klassiker.

Medvirkende:
Dirigent: Ben Palmer
Solist: Mary Auner, Cello

Sinfonietta

Inngår i serien:
Full Storm

Program:

John Adams - Kammersymfoni

George Gershwin En amrikaner I Paris

Cheryl Frances Hoad - Katharsis

 

Vis arrangement →
Jens Kvernmo
okt.
12.

Jens Kvernmo

Et inspirerende foredrag om drivkraft og motstand, i møte med villmark, dyr og urfolk.

Bli med på Jens Kvernmo sine eventyrlige reiser, der han blir kjent med urfolk og hvordan de lever. Jens deler hvordan han har fått utfordre både naturkrefter og seg selv, på lange og krevende ekspedisjoner, under tøffe forhold i vill natur.

Jens Kvernmo har en fascinasjon for folk som lever etter urgamle tradisjoner i pakt med naturen. Han har bodd lengre perioder både med indianere, inuitter, grønlendere og mongolere. Dette har gitt Kvernmo dyp forståelse av hvor viktig tillit og samarbeid er, både mellom mennesker, men også i møte med naturen. Han deler sine opplevelser med et unikt foto og videomateriale, som er dokumentert av hans turkamerat og fotograf Øyvind Nordahl Næss.

Jens Kvernmo er en ettertraktet foredragsholder, eventyrer, forfatter og TV-profil. Mange har fulgt med på hans villmarks-eventyr på NRK. Han har gått i Helge Ingstads fotspor i Canada, og reist gjennom Grønlands villmark.


Jens er kjent fra NRK TV med seriene «Jens og Isak på tynn is» fra Grønlands nordkyst, med over en halv million seere. Her levde Jens med inuittene i 4,5 måneder. Men også «Alene», «Vinterdrømmen» og «Jens i Canada».

Jens ønsker å inspirere andre til å finne sin gjennomføringskraft, til å bruke og ta vare på naturen, og til å tenke at alt er mulig. Nye eventyr venter rett utenfor døren din!

Et kraftfullt foredrag fra en av landets største eventyrere, om å våge og satse i møte med det ukjente.

 

Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Symfoniske folkesanger
okt.
17.

Arktisk Filharmoni: Symfoniske folkesanger

Arktisk Filharmoni: Symfoniske folkesanger - Lidenskap fra hele verden
Sammen med et fyrverkeri av en dirigent byr Arktisk Filharmoni på et program inspirert av folkemusikk fra Tyrkia og Aserbajdsjan til Italia og USA.

Ordinært salg starter 2.mail, abonnement kan kjøpes allerede nå

Den unge italiensk-tyrkiske dirigenten Nil Venditti har tatt orkestre over hele verden med storm de siste årene, med sine livlige og energiske tolkninger av såvel det store klassiske repertoaret, som mer ukjent musikk. Til Arktisk Filharmoni kommer hun med et repertoar gjennomgående inspirert av folkemusikk.

Allerede i konsertens første stykke tas vi med på en reise i ulike kulturer. Italienske Luciano Berio skrev sangsyklusen Folk Songs til sin armensk-amerikaske kone; sangeren Cathy Berberian. I stykket har han tatt med folketoner fra de nevnte landene, så vel som Frankrike og Aserbajdsjan, og vever disse sammen med sin egen stil og komposisjoner. Her møter vi den polske mezzo-sopranen Hanna Hipp som solist.

Bela Bartok var i hele sin komponistkarriere inspirert av den ungarske folkemusikken. Dance Suite ble komponert til 50-årsjubileet for samlingen av byene Buda og Pest, et lekent og energisk verk med herlig «groove».

Den tyrkiske komponisten og pianisten Faszil Say er sterkt påvirket av musikken fra sitt hjemland, i stykket Symphonic Dances. Fra den tradisjonelle tyrkiske dansemusikken kan man kjenne igjen typisk skiftende rytmikken, og vi lover en ekstatisk finale som virkelig løfter taket i konsertsalen.

Medvirkende:

Dirigent: Nil Venditti

Solist: Hanna Hipp, mezzosopran


Symfoniorkester

Program

Luciano Berio - Folk songs

Béla Bartók - Dansesuite

---PAUSE---

Fazil Say - Symfoniske danser op. 64

 

Vis arrangement →
FÅ BILLETTER: Kari Bremnes
okt.
19.

FÅ BILLETTER: Kari Bremnes

bilde av Kari Bremnes

Nordvendt, åpent, stort og personlig er ord som brukes for å beskrive Kari Bremnes sin musikk. Høsten 2024 legger hun og bandet ut på en omfattende Norgesturné fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

«Midt i det store novembermørket går jeg etter lys. Ofte finner jeg det i musikk.
Det er nesten så jeg skammer meg over å være så privilegert i denne steinharde tida, at jeg kan bruke dagene til å skrive sanger.
Men jeg er ikke tøffere enn at jeg trenger dette lyset.
Vi haren konsertpause nå, en skrive og innspillingstid, som vil vare til godt utpå våren.
Men i min kalender har høsten 2024 har en lysende ring rundt seg. Da skal vi ut og reise igjen, bandet og jeg.
Og gjøre det vi elsker, spille konserter for folk som vil høre.
Når den tid kommer tror jeg det vil kjennes helt nødvendig!» -Kari Bremnes

Den enorme spennvidden i konsertene hennes er en signatur for Kari Bremnes band –Fra det lyseste til det ganske mørke og rå. Og hele tiden med en nærhet til folk og livsskjebner. Kari har skrevet sanger i 20 år og gitt ut 15 soloalbum.

Bli med inn i varmen høsten 2024 når Kari og bandet spiller låter fra Karis rike repertoar.

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 18.00

  • Billettpris 630,-


Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Abonnentenes eksklusive
okt.
22.

Arktisk Filharmoni: Abonnentenes eksklusive

Arktisk Filharmoni: Abonnentenes eksklusive - kun for abonnenter
Tradisjonen tro har vi også denne høsten et eksklusivt arrangement for våre abonnenter. Denne gang med søkelyset på samisk og kvensk musikk.

 

Over hele verden har den klassiske musikken vært inspirert av tradisjons- og folkemusikk. Alt fra ungarsk folkemusikks påvirkning på Bela Bartok til George Gershwins tidlige blanding av jazz med klassisk musikk. Det samme ser vi i liten grad med samisk og kvensk musikk. Vi spør oss hvorfor, og hvordan vi kan endre dette. Som et orkester med tilhørighet i Sápmi føler vi et stort ansvar for at denne tradisjonen får sin rettmessige plass i repertoaret for orkestre og ensembler, og at kunnskapen om det samiske og kvenske løftes.

Vår påstand er: Skapes det mer, spilles det mer. Og spilles det mer, snakkes det mer om. Nettopp det vil vi bidra til.

Høsten 2023 lyste vi for første gang ut en «open call» til musikere om å skrive musikk til oss med samisk og kvensk forankring. Blant de innsendte bidragene har vi valgt ut seks av de som vi skal jobbe frem nye verk sammen med. Denne kvelden blir du nærmere kjent med noen av de utvalgte komponistene og deres musikk, som sammen med vår kunstneriske rådgiver for samisk og kvensk musikk, Andreas Gundersen, tar oss med inn i både ny kunnskap, felles spørsmål og selvsagt musikk.

Medvirkende:
Konferansierer: Lise Benjaminsen, Charlotte Gjertsen
Andreas Gundersen med gjester

 

Vis arrangement →
Emelie Hollow
okt.
24.

Emelie Hollow

Livet er fullt av kontraster. Etter å ha skrevet sitt seneste album, Solitude, isolasjon på en fjellhytte i Rondane sist vinter, er 25 år gamle Emelie Hollow denne vinteren en av de sju artistene som kommer sammen for å tolke hverandres låter i TV2-suksessen Hver gang vi møtes.

"Nei, nå har dere ringt feil?" Det var hennes umiddelbare reaksjon da produsentene av programmet kontaktet henne. Beskjedenhet er en dyd, men det var en grunn til at de ønsket å ha henne med: De siste årene har Emelie Hollow etablert seg som en av våre største og mest strømmede artister her hjemme, både som låtskriver for andre og som en en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud", og hver måned strømmes låtene hennes i gjennomsnitt to og en halv million ganger.

Emelie Hollow fra Vinterbro i Ås kommune var 12 år gammel da hun ga ut sin første egenskrevne låt, på Universal Music, etter å ha vunnet en låtkonkurranse i regi av P4, og ni år etter at Emelie, tre år gammel, i sin fetters dåp, sang offentlig for første gang med et helt, la oss si, nykomponert stykke sang og dans.

"Jeg var veldig sjenert som barn, så det hele var ganske out of character, men det sier jo kanskje noe om det store formidlingsbehovet som plutselig kommer inn og overstyrer alt annet”.

Hun vokste opp i et hus med musikk rundt seg: Tidlig lærte hun å spille piano, og etter hvert også cello, i tillegg til at hun sang i kor. Hennes far, som er fra New Zealand, sognet mot rock og Iron Maiden, moren mer mot klassisk musikk og singer/songwriter-tradisjonen. Musikk har i det hele tatt spilt hovedrollen i Emelies liv, som i de tolv årene som har gått siden hun skrev sin første låt har utmerket seg med sin store musikalitet, sin vakre vokal – i VG omtalt som ”en krysning av Marit Larsen og Robyn” -og svært personlige låter. I intervjuer har hun fortalt at hun tidlig begynte å høre på Taylor Swift, og at hun lot seg både overraske og inspirere av nakenheten og den bunnløse ærligheten i Swifts tekster. For Emelie ga det en stor trygghet å vite at hun ikke var alene om å kjenne på store følelser som tenåring. 18 år gammel deltok hun i TV-programmet The Stream, Sju år senere er hun en etablert artist som står støtt på egne bein, med en helt egen evne til å skrive låter i skjæringspunktet mellom melankoli og eufori, der det nakne og nedstrippede glir over i det storslåtte og orkestrale. En konsert med Emelie Hollow er en mektig opplevelse – få artister er i stand til å gjøre en konsertsal så stille, og fremkalle like mye gåsehud hos tilhørerne.

Med årene har hun blitt en ettertraktet låtskriver, med oppdrag i byer som Stockholm, København, London og Nashville, og de musikalske samarbeidene har blitt mange: Dagny, Seeb, Ruben, Emma Steinbakken, Victoria Nadine, Alexander Oscar, Jesper Jenset, TIX, Skaar og Alan Walker er bare noen av artistene som fins i kontaktlista. Etter å ha gitt ut sin første EP i 2019, etterfulgt av en Bylarm-konsert i Kulturkirken Jakob som VGs anmelder omtalte som ”overbevisende skamløst”, har hun sluppet to album, Half the Story og Solitude, I henholdsvis 2021 og 2023. I november 2023 slapp hun julelåta Jula tilbake.

Selv ser Emelie på låtskrivingen som en form for terapi og en måte å få uttrykk for det hun ikke alltid er i stand til å si på noen annen måte. Hun kaller seg en ”ekstrovert introvert”, og bærer nesten alltid rundt på en bok. En av hennes aller største drømmer er å en dag kunne holde konsert i operaen i Bjørvika, en annen ambisjonen å lære seg mer om produsentfaget. Den største drømmen er likevel å kunne skape noe tidløst og evig som folk også vil høre på om tjue og tretti og førti år.

 

Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Matthias Goerne synger Bach
okt.
31.

Arktisk Filharmoni: Matthias Goerne synger Bach

Arktisk Filharmoni: Matthias Goerne synger Bach - Stemmeprakt og fantasifull ballettmusikk
Møt en av verdens ledende bassangere sammen med Arktisk Filharmoni under ledelse av Jean Christoph Spinosi.

Ordinært salg starter 2.mail, abonnement kan kjøpes allerede nå

Første halvdel av konserten er viet den tyske bassangeren Matthias Goerne og Bachs vakre kantate Ich habe genug. Goernes innspilling av stykket er trukket fram av Gramophone Magazine som en av tidenes beste. Hans utrolige stemme, kombinert med teknisk dyktighet og intelligent tolkning av musikken, gjør at Gramophone beskriver lyden som "en sjel - styrket og forfrisket, klar til å gå over i det neste livet". Vi tror dette blir en gåsehudopplevelse av de sjeldne.

Etter pause reiser vi gjennom en vidunderlig verden av fantasifigurer og ender med en vakker klassisk wienervals som går fullstendig i oppløsning. De tre stykkene er alle en kobling til ballettmusikk, men har til felles at de i dag først og fremst spilles som konsertstykker.

I Debussys tonedikt Faunens ettermiddag møter vi en doven faun som drømmer om vakre, badende nymfer og najader mens hans spiller på sin fløyte. I Trollmannens læregutt går det over stokk og stein når den unge lærlingen tar i bruk mer magi enn han behersker, for å utføre læremesterens oppgaver.

Over stokk og stein går det definitivt også i La valse av Maurice Ravel. Stykket er komponistens hyllest til wienervalsen, hvor vi får høre en rekke storslagne valsetemaer. Musikken bygger seg opp til et voldsomt klimaks, etterfulgt av et slags sluttspill hvor musikken går helt av skaftet - og i stykkets siste takt er vi ikke lengre i valsetakt. Avslutningen er dramatisk - (kanskje også humoristisk sett med dagens øyne) - men samtidig symboltungt som et bilde på sivilisasjonens sammenbrudd etter første verdenskrig.

Medvirkende:

Dirigent: Jean Christoph Spinosi

Solist: Matthias Goerne

Symfoniorkester

Program

Johann Sebastian Bach - Ich Habe Genug

- Pause -

ClaudeDebussy - Prelude à l'Après-midi d'un faune

Paul Dukas - l'Apprentice Sorcier 

Maurice Ravel – La Valse

Inngår i seriene: 
Full Storm, Stor Storm og Liten Storm

 

Vis arrangement →
Sigvart Dagsland og Karoline Krüger
nov.
3.

Sigvart Dagsland og Karoline Krüger

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Karoline Krüger og Sigvart Dagsland tar for første gang sin duokonsert på turné til de store norske konsertscenene!

Karoline Krüger og Sigvart Dagsland tar for første gang sin duokonsert på turné til de store norske konsertscenene! Karoline og Sigvarts samarbeid har naturlig utviklet seg i dette nære formatet - bare de to og et flygel - og nå inviterer de til et unikt musikalsk møte i storstuer landet over. Alt ligger til rette for en intim & storslått kveld fylt med folkekjære klassikere som “Ka e du redd for” , “Alt eg såg” og “For vår jord”: Det beste av det de har gjort hver for seg - og sammen - samt et godt dryss av både Stavanger- og Bergenshumor, når de nå skal ut på turné i 2024.

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 18.00

  • Billettpris 565,-


Vis arrangement →
Bjørn Eidsvåg – Ingen vei tilbake
nov.
6.

Bjørn Eidsvåg – Ingen vei tilbake

Etter et halvt århundre i musikkbransjen står Bjørn Eidsvåg som en bauta i norsk musikkliv, og i en årrekke har han spilt ca. 80 konserter hvert eneste år i alle landets kriker og kroker. Søndag 17. mars fyller den folkekjære artisten 70 år, og til høsten legger han ut på jubileumsturnéen som har fått tittelen «Ingen vei tilbake».

Om hva publikum kan vente seg på konsertene, sier Bjørn:

«Ingen vei tilbake» er overskriften på min jubileumsturné i høst. Vi skal nok se oss litt over skuldrene, men blikket er først og fremst rettet framover. Vi ønsker å vise at vi er relevante både tematisk og musikalsk. Noen av mine sanger har jo fått et nytt liv ved yngre kollegers tolkninger av dem, og vi skal se om ikke flere av dem kan få det ved å «pusse dem opp» musikalsk. Historiene bak noen av mine mest populære sanger skal fortelles og dere skal få vite noe om motivene bak de nye. Jeg har hatt en lang og begivenhetsrik karriere og fått lov til å oppleve at noen av sangene mine nærmest har blitt folkeeie. Vi skal by på dem, men vi skal som sagt først og fremst rette blikket framover.»




Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 18.00

  • Billettpris 585,-


Vis arrangement →
D.D.E - Graitest Hits
nov.
7.

D.D.E - Graitest Hits

D.D.E. legger ut på sin første kulturhusturné høsten 2024!

Denne høsten legger et av landets mest folkekjære band ut på veien med en konsert litt utenom det vanlige. Forestillingen «D.D.E. – GRAITEST HITS» inneholder et bredt utvalg av bandets kjente og kjære låter, servert i tospann med historier fra over 30 år på veien! I over 30 år har D.D.E. laget låter, spilt og underholdt for det norske folk. Tre–fire generasjoner har sunget med, danset, ledd og grått. I heimen, i bilen, i båten, på hytta, og ikke minst på festivaler og på festlokaler. Nå legger folkefavorittene for første gang ut på en landsdekkende kulturhusturné, der ikke bare hitlåtene, men også noen av de litt mindre spilte perlene fra katalogen får skinne.

Kulturhuskonserten «D.D.E. – GRAITEST HITS» handler selvfølgelig først og fremst om låtene, men sentralt er også Frodes gamle amerikakoffert. Ut av den hentes minner og historier, fra turnébussen og på øvingslokalet. Det handler om starten, om å skape og ville noe, møter med fans, og ikke minst en god porsjon røverhistorier.D.D.E. – GRAITEST HITS er 90 minutter med trivsel, allsang og gode historier.Velkommen på konsert!


Lytt til D.D.E på Spotify


Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 18.00

  • Varighet: 90 min.

  • Billettpris 685,-


Vis arrangement →
UTSOLGT: Killer Queen
nov.
16.

UTSOLGT: Killer Queen

Blue poster with Freddie Mercury in a yellow jacket.

Killer Queen har turnert i hele Europa og er utnevnt til Worldwide Tribute Band of the Year. Med Patrick Myers i rollen som Freddie Mercury er det bare å glede seg til en kveld spekket med Queens klassiske hits.

Killer Queen har turnert i hele Europa og er utnevnt til Worldwide Tribute Band of the Year. Med Patrick Myers i rollen som Freddie Mercury er det bare å glede seg til en kveld spekket med Queens klassiske hits. Med autentiske instrumenter, samme scenografi og lys, ingen kor eller blåsere, er denne tribute-forestillingen det nærmeste du kan komme et live show med Queen. Rett og slett Queen i «gode, gamle dager»… Gled deg!

Anmeldelser
“No detail Is overlooked. Killer Queen are kings of musical impersonators, the highest of tributes” – Duncan Kennedy, BBC One 

“An absolutely fantastic show. I’ve never seen the arena explode with such an electric charge. A concert to remember.” – VLT Sweden 

“Patrick Myers’ recreation of Queen’s lead singer is simply uncanny.” – Daily Mail 

“Very accurate. Almost frightening. The show, singing, music and appearance are unbelievably similar to the original. Skipping across the stage with his three and half octave broad tenor powering through the arena, Patrick’s spark set the 10,000 Ahoy audience on fire. They danced, sang and clicked their fingers, all under Myers’ direction. The best thing since Queen!” – Der Westen (Ahoy Stadium Review)" 

Praktisk informasjon:
Dørene åpner 18.45
Konserten starter kl. 19.00
Varighet: 1 time 30 minutter, uten pause (endringer kan forekomme iht. varighet) 
Ingen aldersgrense
Billettpris:
- Ordinær billett: 600,-
- Studentbillett: 480,-
- Gruppebillett: 545,-

Alle konsertene:

 

Vis arrangement →
FÅ BILLETTER EKSTRA: Killer Queen
nov.
17.

FÅ BILLETTER EKSTRA: Killer Queen

Blue poster with Freddie Mercury in a yellow jacket.

Killer Queen har turnert i hele Europa og flere steder i USA. De er utnevnt til Worldwide Tribute Band of the Year! Med Patrick Myers i rollen som Freddie Mercury er det bare å glede seg til en kveld spekket med Queens klassiske hits.

Killer Queen har turnert i hele Europa og er utnevnt til Worldwide Tribute Band of the Year. Med Patrick Myers i rollen som Freddie Mercury er det bare å glede seg til en kveld spekket med Queens klassiske hits. Med autentiske instrumenter, samme scenografi og lys, ingen kor eller blåsere, er denne tribute-forestillingen det nærmeste du kan komme et live show med Queen. Rett og slett Queen i «gode, gamle dager»… Gled deg!

Anmeldelser
“No detail Is overlooked. Killer Queen are kings of musical impersonators, the highest of tributes” – Duncan Kennedy, BBC One 

“An absolutely fantastic show. I’ve never seen the arena explode with such an electric charge. A concert to remember.” – VLT Sweden 

“Patrick Myers’ recreation of Queen’s lead singer is simply uncanny.” – Daily Mail 

“Very accurate. Almost frightening. The show, singing, music and appearance are unbelievably similar to the original. Skipping across the stage with his three and half octave broad tenor powering through the arena, Patrick’s spark set the 10,000 Ahoy audience on fire. They danced, sang and clicked their fingers, all under Myers’ direction. The best thing since Queen!” – Der Westen (Ahoy Stadium Review)" 

Praktisk informasjon:
Dørene åpner 18.45
Konserten starter kl. 19.00
Varighet: 1 time 30 minutter, uten pause (endringer kan forekomme iht. varighet) 
Ingen aldersgrense
Billettpris:
- Ordinær billett: 600,-
- Studentbillett: 480,-
- Gruppebillett: 545,-

Alle konsertene:

 

Vis arrangement →
Riksteatret: Jakten på Prinsessa
nov.
20.

Riksteatret: Jakten på Prinsessa

Høstens store musikalopplevelse for hele familien

Velkommen inn i en magisk eventyrverden! Bli med på en reise fullpakket med spennende overraskelser, morsomme karakterer og uforglemmelig musikk.

Glem alt du trodde du visste om prinser og prinsesser, konger og hekser. «Jakten på Prinsessa» er historien om Prinsessa som lengter etter å følge sine egne drømmer og gjøre det som passer for henne. Hvorfor skal hun gjøre alt Kongen befaler?

Riksteatret byr på en hjertevarm musikal for hele gjengen. En opplevelse som samler venner og familie til eventyrlig moro og forhekset magi!

Fra «The Sound of Music» og «Miss Saigon» på Folketeateret, «Billy Elliot» på Den Nationale Scene, «The Book of Mormon» på Det Norske Teatret har vi sikret noen av de beste vi har på dagens musikalscener.

Gøy for alle som liker å drømme seg bort!
Passer best for alle over seks år. Velkommen skal dere være.

Har du lyst til å høre noe av musikken? Lytt her

På scenen
Andrea Rymoen, Emilie Tverbak, Benedicte Søreng, Numa Edema Norderhaug og Hans Magnus Hildershavn Rye

Team
Dramatiker: Thomas Jørstad-Pettersen. Komponist og musikalsk ansvarlig: Lars Henrik Aarnes. Regissør: Lars Jacobsen. Scenograf: Mari Lotherington. Kostymedesigner: Ingrid Nylander. Koreograf: Thea Bay. Lysdesigner: Silje Grimstad. Lyddesigner: Morten Haug Serigstad. Musikkprodusent: Peter Olsson. Dramaturg: Idun Vik. Produsent: Silje Vigerust Vinjar

Av Thomas Jørstad-Pettersen

Forestillingslengde: 1 time 50 minutter (inkludert pause).

Urpremiere: Oslo / nydalen 19. sep 2024

Turnépremiere: Grimstad 25. sep 2024

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene


Vis arrangement →
Per Kjerstad-En FØRBAINNA nordlenning -
nov.
29.

Per Kjerstad-En FØRBAINNA nordlenning -

Det verbale fyrverkeriet fra Tjeldsund i Troms har i de siste årene tatt hele Norge med storm. I “En førbainna nordlending” vil du som publikum få oppleve en av landets ypperste sceneformidlere i en slagkraftig og morsom, særdeles ærlig og innimellom i overkant alvorlig time i en deilig hybrid mellom standup og storytelling.

LAMPEFEBER PRODUKSJONER er stolt over å presentere EN FØRBAINNA NORDLENDING. Per Kjerstad Slår i hjel en time. Regi: Morten Kjerstad

Per er kjent fra utallige filmer og tv-serier. Han er i disse dager aktuell med tv-suksessen “Lykkeland” og har et langt og dønn solid sceneliv bak seg. Han står også bak den populære podcasten “Psykodrama” sammen med skuespiller-makker Ole Christoffer Ertvaag.

Alt denne mannen tar i ender i stående applaus, og vi kaster velvillig superlativene etter Per Kjerstad - fordi han fortjener dem!

Og nå er han endelig klar med sitt første one-man-show! Per Kjerstad skal slå i hjel en time og ønsker at du skal slå den i hjel sammen med ham.

God fornøyelse, kjære publikum!

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 18.00

  • Billettpris 525,-


Les Per Kjerstads egne ord og hør fra regissør og bror Morten Kjerstad

«Et heftig temperament er ikke bare en liten forbannelse, det er også en stor drivkraft.»

Jeg elsker folk like mye som jeg ikke kan fordra dem.

Jeg aksepterer ikke døden. Heller ikke vinteren.

Jeg har egentlig mest lyst til å drikke vin og røyke på dagtid. Hver dag.

Hvorfor er det så vanskelig for kona, ungene og hunden min å forstå?

Per Kjerstad

 

Min bror klatra alltid høyest i trærne.

Antakelig forsto jeg instinktivt at en stjerne og konkurrent var født, da jeg høflig ba min mor om å putte den tre dager gamle babyen tilbake der han kom fra.

Per er det eneste mennesket fra Tjeldøya i Vestfjorden som ble født samme året som Elvis døde, og han var eneste elev i sin klasse gjennom hele barneskolen. Kreativiteten ble, forståelig nok, overstimulert fra tidlig alder – og når han ble lei av å danse eller bygge trehytte, kunne han bare smelle en knyttneve i skulderen min også ble det action og gøy og gråt.

Da jeg som storebror karret til meg alle former for oppmerksomhet etter at våre foreldre ble skilt, påtok Per seg ansvaret å være klovnen i familien, han kunne ikke fordra ufred eller urettferdighet, og han kunne strekke seg langt for å skape god stemning.

At bygdedyret kunne opplyse oss om evig fortapelse på grunn av valget foreldrene våre tok, gjorde nok sitt til at Per allerede som 5-åring begynte å undre seg over at mennesker oppfører seg sånn eller sånn i en gitt situasjon. Og etter hvert begynte han å stille seg

spørsmålet: Hvorfor? Et spørsmål han fortsatt plager seg selv, og andre, med.

Jakten på det sanne og ikke minst morsomme i alt som foregår rundt oss, er noe som har fulgt Per gjennom hele livet, og gjort han til en mester i å analysere folk, stemninger og situasjoner. Slik ble en skuespiller født; ut fra behovet for å få svar, og å bli hørt. Og det må jo ha vært en ikke ubetydelig tilfredsstillelse å vite at de samme som messet om moral og fortapelse, nå var dømt til å se han på tv. Daglig.

Per kan være lys og mild som midnattssola, mørk og farlig som et polart lavtrykk. Han klatrer fortsatt i trær, men står nå også med egne røtter, godt plantet i saftig jord. Søken etter det sanne og rettferdige har skapt en Humanistisk Hissigpropp; og han skal dere få møte i kveld!

Bror Morten Kjerstad

Vis arrangement →
Helene Bøksle
des.
2.

Helene Bøksle

Julekonsert med Helene Bøksle -«Det hev ei rose sprunge»

Helene Bøksle er en av Norges store sangstjerner, og hennes tradisjonsrike julekonsert «Det hev ei rose sprunge» har blitt spilt for fulle hus gjennom en årrekke. Konserten er høytidsstemt, inderlig og nær - og publikum får gleden av å høre klassiske julesanger som «Deilig er jorden», «O helga natt» «Tenn lys» og «Lucia».

Julekonserten fikk terningkast 6 i Fædrelandsvennen i fjor, og skrev at Helene.. «tar julens budskap på alvor og klarer å formidle det med skjønnhet, inderlighet, overbevisning og varmt alvor».

Anmeldelser av julekonsertene til Helene:

“Nesten overjordisk” Trønderavisa

“En av Norges vakreste stemmer» Tidens Krav

“En gyllen halvannen time” Fædrelandsvennen

“Helt magisk” Sarpsborg Arbeiderblad

"En fortryllende førjulspakke" Telemarksavisa

Konserten er inspirert av Helenes kritikerroste juleplate «Det hev ei rose sprunge», som er blitt en moderne juleklassiker. Helenes julesanger har blitt streamet flere millioner ganger på Spotify.

Det er bare å glede seg til en magisk førjulskonsert med Helene Bøksle og hennes eminente musikere.

Praktisk informasjon:

Dørene åpner: 18.00
Forestilling starter: 19.00
Billettpris: 545,-

 

Vis arrangement →
Adam Douglas
des.
3.

Adam Douglas

«An American Holiday»

Publikumsfavoritten Adam Douglas holder tradisjonen vedlike også i 2024 når han igjen reiser gjennom landet med sin «An American Holiday» turné. Adam, bandet og en årlig gjest setter deg og dine i god julestemning med både kjente låter, så vel som sanger han har skrevet selv, om vinter og førjulstid.

"An American Holiday" ble startet som et resultat av en drøm Adam lenge hadde om å la det norske publikum få ta del i amerikansk julemusikk - tradisjon og det som setter ham i god og «soulful» julestemning. Dette har han reist rundt i landet med i flere år og nå for syvende gang i 2024.

Hjertelig velkommen til «An American Holiday» med Adam Douglas! «Det er alltid fantastisk å få komme ut og spille disse sangene som betyr så mye for meg personlig. Endelig kommer jula der vi kan være sammen igjen og feire med de vi er glade i, slik vi pleier. Jeg er stolt og ydmyk av få være en del av denne viktige førjulstradisjonen», forteller Adam.

Praktisk informasjon:

Dørene åpner: 18.00
Forestilling starter: 19.00
Billettpris: 595,-

 

Vis arrangement →
Riksteatret: Bare Elling
des.
4.

Riksteatret: Bare Elling

Foto: Sebastian Ludvigsen

Elling er endelig tilbake! Like sår og morsom som alltid – det er bare å glede seg!  

Fortellingen om Elling har gått sin seiersgang kloden rundt både som film og teater. Det første teaterstykket om denne engstelige mannen er verdens mest spilte moderne norske stykke. Hans appell er utvilsomt universell.  

Nå er han tilbake på teaterscenen, med Per Christian Ellefsen og Anne Marie Ottersen i hovedrollene og helt ny musikk av Lars Lillo-Stenberg. Også denne gang i regi av Petter Næss, som ble Oscar-nominert med spillefilmen «Elling». 

Vi møter Elling 20 år etter vi forlot ham i «Elsk meg i morgen». Han har flyttet inn i en sokkelleilighet hos enkefru Annelore Frimann-Clausen på Grefsen i Oslo. Han er 65 år og savner Gro Harlem Brundtland, Kjell-Bjarne og mor. Og selv om han egentlig har vært pensjonist hele livet, ønsker han nå å sette spor etter seg. Han vil ikke lenger være «ingen». Han vil bli NOEN.  

«Bare Elling» er en morsom og gripende skildring av et ensomt menneske med mange meninger og sterke nevroser, som svært mange vil kjenne seg igjen i. Enten du er trofast tilhenger av Ingvar Ambjørnsens Elling-univers eller nykommer i hans verden, vil du få en teateropplevelse som berører hjertet og får deg til å tenke. I møte med Elling blir vi alle litt mindre alene. 

På scenen
Per Christian Ellefsen, Anne Marie Ottersen, Anne Regine Ellingsæter og Thomas Bipin Olsen

Team
Regissør: Petter Næss. Dramatiker: Axel Hellstenius. Komponist: Lars Lillo-Stenberg. Scenograf, kostymedesigner: Dagny Drage Kleiva. Lysdesigner, videodesigner: Oscar Frostad Udbye. Lyddesigner: Kolbjørn Lyslo. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad

Av Axel Hellstenius fritt etter romanen «Ekko av en venn» og utvalgte Elling-blogger av Ingvar Ambjørnsen.

Forestillingen spilles også på Oslo Nye Teater i perioden 4. januar - 1. februar 2025.

Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause).

Urpremiere: Oslo / nydalen 29. aug 2024

Turnépremiere: Larvik 3. sep 2024

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Oslo Nye Teater


Vis arrangement →
Bjørn Tomren - Jul på godt og vondt
des.
6.

Bjørn Tomren - Jul på godt og vondt

Bjørn Tomren - Jul på godt og vondt

Bjørn Tomren, som ble folkeeie og omtalt som «den kuleste artisten i Stjernekamp gjennom tidene» etter seieren i 2021, legger ut på juleturné igjen! Fjorårets turné, «Med et anstrøk av jul», ble en kjempesuksess. Konserten ble spilt for fulle hus fra Kristiansand i sør til Harstad i nord, og tilbakemeldingene og jubelen fra publikum var klar: Dette måtte gjentas!

Årets turné, «Med jul på godt og vondt», spilles fra 21. november til 21. desember, og Bjørn Tomren og bandet hans er innom 22 byer og spillesteder før de vender nesen hjemover igjen. På veien skal de gjøre sitt ytterste for å gi det norske folk et forsiktig snev av julestemning, med et variert repertoar og lune, morsomme historier, levert på måten bare Bjørn Tomren kan.

Dette sa publikum etter konsertene i fjor:

«Utradisjonell julekonsert som viser hvilken tusenkunstner Bjørn Tomren er. Følelsesregisteret mitt gjennom konserten gikk fra måpende og forundret via rørt til lattermild» –Sissel, Os

«Bjørn Tomren lager konsertmagi med sin humor, sin enorme musikalitet og sitt personlige uttrykk. Konserten var et høydepunkt og jeg anbefaler konserten på det varmeste til hvem som helst.» Vigdis, Husnes)

«En fantastisk konsert. Den desidert beste «julekonserten» jeg noensinne har vært på». Lars-Inge, Bømlo

«Flott konsert! Tomren har ei utruleg stemme, artig humor og han kan sjonglerer - kva meir kan ein ynskje? Når han i tillegg har med seg tre framifrå musikarar vert det rett og slett heilt prima!» Connie, Førde


«Det er utrolig lenge sia jeg har ledd så mye!! En herlig bisarr humor! Ingen gikk sure derfra.» Tore, Stokmarknes

På scenen:

Bjørn Tomren

Edvard Mjanger –bass

Hans-Olav Molde – trommer

Einar Sogstad –tangenter


Vis arrangement →
Christmas with Nordic Tenors
des.
20.

Christmas with Nordic Tenors

Når nettene blir lange og vinterfrosten legger et rimet slør over mørkelandet, er det lite som varmer som tonene fra de tre høyt elskede tenorene i Nordic Tenors og deres virtuose pianist Torgeir Koppang.

«Christmas with Nordic Tenors» er mye mer enn en julekonsert. Dette er både en konsert med musikk og vokalprestasjoner fra øverste hylle og en estetisk og fullt ut gjennomarbeidet forestilling, med andre ord en fryd både for øynene og ørene. For nittende året skaper tenortrioen en førjulsstund fylt med varme og humor, med et variert julerepertoar bygget på høytid og tradisjon, en forestilling som garantert vil sette deg i den gode julestemningen.

Med seg har de sin faste fremragende lyddesigner Ove Nesheim som ellers i året jobber tett med Frida Aannevik og Marit Larsen, samt en av Norges fremste lysdesignere og videokunstnere Andreas Ohldieck, som også turnerer med Alan Walker. Pianist Torgeir Koppang er en av Norges beste og mest versatile pianister. Nordic Tenors består av tenorene Jan-Tore Saltnes, Nils Georg Nilsen og Espen Solsbak.

Gruppen har tidligere vunnet Komiprisen, vært kongelige toastmastere, åpnet den nye operaen i Oslo og har vunnet publikums hjerter over hele landet. Gled dere til hjerterørende julemusikalske opplevelser, helsebringende mosjon for lattermusklene og himmelsk balsam for lydhøre ører!

Praktisk informasjon:

Konserthuset åpner: 17.00
Forestilling starter: 18.00
Billettpris: 595,-

 

Vis arrangement →
Christel Alsos - I den kalde vinter
des.
22.

Christel Alsos - I den kalde vinter

Fotograf Ida Bjorvik

Julekonsertene til Christel Alsos har over de siste ti årene blitt en tradisjon. Ikke bare for publikum, men også for artisten selv, som i 2023 feiret ti år siden albumet «I den kalde vinter» kom ut med å slippe noen nye julelåter.

Christel Alsos forteller at hun føler seg utrolig heldig som får komme tilbake til denne musikken hvert år. Musikken som på mange måter har blitt tradisjon for Fauskeværingen, en del av egen julefeiring.

«Julekonserter er så unike med hvordan man samles mye bredere enn ellers i året, det er flere generasjoner, og det er flere som kanskje er utenfor min vanlige lytterskare som kommer på julekonsert.»

Julemusikken og julekonsertene gir Christel motivasjon. Det å føle at hun bidrar med en liten luke inn i en trygg og varm verden, som bare finnes akkurat under konserten eller når man lytter til musikken og hengir seg til det litt spesielle og magiske som bidrar til den det udefinerbare julestemningen.

«Jeg trenger ikke tro på julenissen for å tro på at julen har en egen stemning og at den for de fleste er en tid som fylles av gode minner, samhold og håp. Håp om en fin tid med dem du er glad i. Håp for det nye året, for fremtiden. Håp for både sin verden og hele verden.»

Med seg på scenen har hun Andreas Bye, Marius Graff, Jo Berger Myhre, Voldsdal Sørensen og Andreas Löwe. Og denne eminente gjengen er klare for å gi publikum julestemning igjen også i 2024

Praktisk informasjon:

Dørene åpner: 18.30
Forestilling starter: 19.30
Billettpris: 580,-

 

Vis arrangement →
Are Kalvø - Berre bønder lengtar heim
mar.
29.

Are Kalvø - Berre bønder lengtar heim

Are Kalvø har vore komikar i ganske mange år. Han har levd i endå fleire år. Og i alle dese åra er det ein konflikt som alltid vender tilbake: By mot land.

Slike konfliktar har skapt dårlig stemning så lenge Kalvø har levd, på ulike måtar, både i Norge og i andre land: Sentrum mot utkant. Elite mot folk.

Tida er inne for å legge desse konfliktane bak oss og heller bruke tida vår på å løyse dei store problema i verden.

Tida er inne for å bygge bru mellom by og land. Og bli ferdig med dette, ein gong for alle.

Og kven er vel ein meir naturlig brubyggar enn nettopp Are Kalvø? Han har eitt bein i kvar leir. Han vaks opp på bygda, han bur i by. Han er ein storbyelskar som skriv nynorsk og snakkar dialekt. Han kan forstå og snakke med begge sider. Kanskje til og med like begge sider.

For å verkelig sette seg inn i kva slike konfliktar handlar om, har Kalvø budd i ein månad i Europas største by London, ein bråkete, forvirrande, sjølvfornøgd og altfor stor metropol i elitetenkingas heimland, og ein månad i Norges minste kommune Utsira, ei øy utan fastlandsforbindelse, med to hundre innbyggarar på ein god dag, og stort sett stiv kuling.

Han har levd med veganarar med sykkelhjelm og fiskarar med termodress, han har snakka om motor og moderne dans, han har mista ferjer og håp. Men han har klart seg. Og han har gjort det for oss.

No er han tilbake for å fortelje. Og bygge bru. Og viss ikkje det går, for å slå fast ein gong for alle: Kva er best, by eller land?

Are Kalvø har skrive og framført humor og satire på mange ulike måtar i mange år. Han har turnert kulturhus-Norge før, og liker det svært godt, med sine tre soloforestillingar «Kalvø - ein time av livet du aldri får tilbake»(Komiprisen 2015), «Toppar VG-lista» og «Hyttebok frå helvete», basert på boka med same namn, som toppa bestseljarlistene i Norge i tretti veker og er omsett til tolv språk. Han har også skrive fleire andre storseljande humorbøker, som «Syden», «Harry» og «Bibelen 2».

Are Kalvø gleder seg hemningslaust til endelig å legge ut på ein turné med stoff som faktisk handlar om absolutt alle plassane han er innom på turneen.


Praktisk informasjon:

Dørene åpner en time før forestilling.
Forestilling starter: 19.00

Billettpriser:

Ordinær: 475,-
Student: 405,- (bevis må medbringes)
Gruppe: 450,- (6 eller fler)


Vis arrangement →

This is Shrimpdogs
apr.
25.

This is Shrimpdogs

Ca. et år etter oppstarten av bandet august 2022 dro rockebandet Shrimpdogs ut på turné i hjembyen Bodø.

Få med deg premieren på dokumentaren av Shrimpdogs. Filmen følger turnelivet til bandet på konserter, i studio og øving. Høydepunktene kommer på løpende bånd!

I forkant av filmvisningen vil Shrimpdogs holde en konsert. Dette blir en innholdsrik aften!

Praktisk informasjon:

Dette arrangementet er åpen for alle. Alle under 18 år må ha med verge.
Forestillingen starter kl. 18:00 og varer i 90 minutter
Sitteplasser
Beregnet ekstra plass for rullestol


Vis arrangement →
UTSOLGT: This is Shrimpdogs
apr.
25.

UTSOLGT: This is Shrimpdogs

Ca. et år etter oppstarten av bandet august 2022 dro rockebandet Shrimpdogs ut på turné i hjembyen Bodø.

Få med deg premieren på dokumentaren av Shrimpdogs. Filmen følger turnelivet til bandet på konserter, i studio og øving. Høydepunktene kommer på løpende bånd!

I forkant av filmvisningen vil Shrimpdogs holde en konsert. Dette blir en innholdsrik aften!

Praktisk informasjon:

Dette arrangementet er åpen for alle. Alle under 18 år må ha med verge.
Forestillingen starter kl. 18:00 og varer i 90 minutter
Sitteplasser
Beregnet ekstra plass for rullestol


Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen / Mistero Buffo
apr.
23.

Vinterlysfestivalen / Mistero Buffo

Med gjøglermester Kristian Fr. Figenschow i 20 ulike karakterer, kan vi vente oss en usminket og komisk teateropplevelse av de sjeldne.

Figenschow høstet trampeklapp og strålende kritikker for «Mistero Buffo» da den ble satt opp på Hålogaland Teater i 2013. Det legendariske stykket av den kjente satiriker og nobelprisvinneren Dario Fo er en lang monolog med utallige roller. En slags standup om Jesu mirakler, bare sett fra vanlige folks perspektiv. Humoren står i sentrum og alle andre virkemidler er skåret ned til beinet. En krakk. Et glass vann. 20 ulike karakterer. 

 

Av: Franca Rame og Dario Fo. Oversatt av Eva Falck Taiti og Terje Strømdahl.
Regi: Terje Strømdahl
Lysdesign: Øystein Heitmann
Medvirkende: Kristian Fr. Figenschow
Produsert av: Hålogaland Teater
Foto: Marius Fiskum
Teaterforlag: Nordiska ApS - www.nordiska.dke

Les mer om Vinterlysfestivalen, se programmet eller kjøp festivalpass

Denne forestillingen er en del av Vinterlysfestivalen 2024. Vil du se hele programmet, lese om festivalen eller kjøpe festivalpass? Klikk her!

Praktisk informasjon:

Dørene åpner kl. 20.30
Forestillingen starter kl. 21:30
Denne forestillingen inngår i Vinterlyspasset


Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen / Witch Club Satan: Bloodmother
apr.
23.

Vinterlysfestivalen / Witch Club Satan: Bloodmother

Foto: Martin Losvik

Witch Club Satan: Bloodmother er en feministisk, svartmetallkonsert og forestilling som blander teater og musikk med brutalitet og håp.

I Witch Club Satan: Bloodmother videreføres universet fra Witch Club Satan, men i dette kapittel nummer to settes fokuset på forholdet mellom mødre og døtre. Historiene om mødre og døtre er massivt underkommunisert, og nærmest fraværende i klassikerne.

Blodmoren utforsker og skaper nye arketyper og myter. Hun omfavner og gjenoppretter klisjeer fra grandiose dramaer og forgagne tider.

Witch Club Satan: Bloodmother har som mål å være et performativt og transformativt rituale som skaper magi ved hjelp av ekstreme lyder og bilder.

Utøvere:
Victoria Fredrikke Schou Røising
Johanna Holt Kleive
Nikoline Spjelkavik
Janne Aas

Fotokred: Martin Losvik

Presenteres i samarbeid med Figurteatret i Nordland

Co-produsert av: Figurteatret i Nordland, BIT Teatergarasjen and Dramatikkens Hus.
Støttet av: Nordisk kulturkontakt, Kulturdirektoratet og Davvi – Senter for scenekunst

Les mer om Vinterlysfestivalen, se programmet eller kjøp festivalpass

Denne forestillingen er en del av Vinterlysfestivalen 2024. Vil du se hele programmet, lese om festivalen eller kjøpe festivalpass?


Praktisk informasjon:

Ordinær 300,-
Scenekort 240,-
Ledsager 0

Denne forestillingen inngår i Vinterlyspasset


Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen / Huskelapphuset
apr.
23.

Vinterlysfestivalen / Huskelapphuset

En nær og varm forestilling om hvordan det kan være å vokse opp med en foreldre som blir dement.

Når livet tar en annen vending

Når Jon får vite at han skal bli bestefar husker han tilbake til da han som ung drømte om frihet og løsrivelse fra familien.

Moren dør når Jon er 16 år, og han lover storebroren å ta vare på faren. Men han vet ikke at faren er i ferd med å bli dement. Han slites mellom drømmen om frihet og ansvaret for sin mer og mer krevende far.

En forestilling om det å være pårørende til en som rammes av demens.

Om utfordringer, avmakt og sorg, og hvordan livet og hverdagen tar en annen vending når alvorlig sykdom rammer en familie.

Maria Bock sier dette om Huskelapphuset:

- Dette er en nær og varm forestilling om hvordan det kan være å vokse opp med en foreldre som blir dement. Forestillingen vil øke forståelsen for hvor altomfattende og vanskelig det kan være for en ung voksen å bli pårørende til sin egen forelder. Samtidig er det en historie om kjærlighet og hvor langt vi er villige til å gå for å hjelpe de vi er glad i.

Å se en elsket person langsomt miste sine minner og personlighet er hjerteskjærende og vondt, og som pårørende opplever en ofte stor sorg og tap over det som var en gang. Men til tross for alle utfordringene, kan det også være en opplevelse av kjærlighet og takknemlighet for de gode stundene og minnene som fortsatt kan deles med den som lider av sykdommen.

Det å være pårørende kan oppleves som en svært følelsesladet og utfordrende oppgave fylt med usikkerhet, sorg, frustrasjon, og en følelse av maktesløshet. Å se glimt av gjenkjennelse og kjærlighet i øynene deres kan være hjertegripende og en påminnelse om hvor mye man bryr seg om dem. I Huskelapphuset ønsker vi å formidle noe av denne kompleksiteten

Av og med: Stein Elvestad
Regi og dramaturgi: Maria Bock
Scenografi: Sissel Heien
Lysdesign: Kristoffer Hjulstad

Forestillingen hadde urpremiere 11. Mai 2023, Black Box Nordland Teater

Les mer, se hele programmet eller kjøp festivalpass

Denne forestillingen er en del av Vinterlysfestivalen 2024. Vil du se hele programmet, lese om festivalen eller kjøpe festivalpass? Klikk her!

Praktisk informasjon:

Dørene åpner kl. 19.00
Forestillingen starter kl. 20.00
Varighet: ca. 50 min
Billettpris: 220,-
Denne forestillingen inngår i Vinterlyspasset


Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen: Koridor. Nytt liv
apr.
23.

Vinterlysfestivalen: Koridor. Nytt liv

Prosjektet KORIDOR (ru: КОРИДОР) er vår måte å jobbe mot krig og for fred på.

Ukraina-krigen har ført til enorme ødeleggelser. Også innad i Russland.

KORIDOR. NYTT LIV tar deg med forbi de store talene og de skrikende nyhetene, inn i hjemmet til et par i Russland som prøver å håndtere forandringene som krigen har ført med seg. Fortvilelsen, smerten, hjelpeløsheten. De elsker hverandre, men ser ikke hverandres smerte. Kanskje forstår de ikke sin egen, engang.

I krig skapes stereotypier fort, noe som eskalerer konflikten. Gjennom å vise og legge til rette for genuine møter mellom mennesker fra ulike sider håper vi på å bryte ned stereotypier og barrierer, og åpne opp for genuin konfliktløsning. Det er dette vi ønsker: en korridor for nærhet og fred.

Av: Daria Glenter

Skuespillere: Ekaterina Bespalova og Trond Peter Stamsø Munch

Regi: Prokhor Gusev og Gulnara Iskakova

Dramaturg/tolk/inspisient: Daria Glenter

Produsent: RuNo Teater

Prosjektet er støttet av Barentsekretariatet og Kulturdirektoratet | Laget i samarbeid med Davvi-senter for scenekunst og Teater Innlandet v/Daria Glenter



Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen / Pelle Politibil på nye eventyr
apr.
23.

Vinterlysfestivalen / Pelle Politibil på nye eventyr

Bli med på en musikals festforestilling og splitter ny versjon av Pelleuniverset fylt med humor, fart og fantasi. Passer for barn i alle aldre. Og vet du ikke hvem Pelle er? Vel, da må du i alle fall komme. En snakkende politibil kan du jo ikke gå glipp av!

Stian er barnebarnet til onkel Rikhard, som drømmer om å bli politi. Sammen med venninnen Mina forsøker han å få has på Tessa Tyv, som drømmer om å bli verdensberømt artist. På ferden møter de Pelle. Den snakkende politibilen har blitt gjemt og glemt etter at onkel Rikhard ble pensjonist. Kan det være at Pelle er akkurat den politibilen Stian alltid har drømt om?

«Pelle Politibil på nye eventyr» har premiere 20. april 2024, som en del av Vinterlysfestivalen i Bodø, Stormen kulturhus. Deretter blir det turné i Nordland i april og mai.

Forestillingen varer ca 70 minutter og retter seg mot barn i alle aldre. Også de som vokste opp med Pelle Politibil på 80 og 90-tallet.

--

Av Åge Magnussen og Lennart Mårli

Tilpasset for Nordland Teater 2024 av regissør Martine Tufvesson Lundberg

Roller:
PELLE POLITIBIL Finn Arve Sørbøe
ONKEL RIKHARD Roger Opdal Paulsen
STIAN Kristoffer Hjulstad
MINA Liv Natalie Nymo
TESSA TYV Julie Sofie Reite

Les mer, se hele programmet eller kjøp festivalpass

Denne forestillingen er en del av Vinterlysfestivalen 2024. Vil du se hele programmet, lese om festivalen eller kjøpe festivalpass? Klikk her!

Praktisk informasjon:

Dørene åpner kl. 17.00
Forestillingen starter kl. 18.00
Denne forestillingen inngår i Vinterlyspasset


Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen / I sofaen med Wenche
apr.
23.

Vinterlysfestivalen / I sofaen med Wenche

Festivalgeneral Wenche Bakken møter denne tirsdagen Bodøskuespilleren Roger Opdal Paulsen. 

Roger er for tiden aktuell i forestillingen "Pelle Politibil på nye eventyr" hvor han spiller onkel Rikhard.

Her får vi være med på en spennende kultursamtale på cirka halvtimen.

Tilbudet er gratis.

Velkommen!


Les mer, se hele programmet eller kjøp festivalpass

Denne forestillingen er en del av Vinterlysfestivalen 2024. Vil du se hele programmet, lese om festivalen eller kjøpe festivalpass? Klikk her!


Praktisk informasjon:

Dørene åpner kl. 12.00
Arrangementet starter kl. 12.30


Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen / Lunsjkonsert med Musikk i Nordland
apr.
23.

Vinterlysfestivalen / Lunsjkonsert med Musikk i Nordland

Musikk i Nordland har gleden å invitere til lunsjkonsert med Igor Patsovskyi og Yegor Shevtsov. Igor og Yegor er begge musikere bosatt i Bodø og med røtter fra Ukraina. På konserten fremføres verk av to sentrale komponister fra Ukraina.

Mykola Lysenko (1842-1912) regnes for å være den ukrainske kunstmusikkens «far», samme rolle som Grieg hadde for norsk kunstmusikk. Han studerte komposisjon i Kyiv og senere i Leipzig, ved samme konservatorium og lærere som Grieg få år tidligere hadde hatt. Valentin Silvestrov (1937-) fikk mye kritikk under sovjettiden for sin avantgardistiske musikk på 1960-og 1970-tallet. Musikken hans ble heller spilt i vestverden enn i hjemlandet og var til tider forbudt der. Hans voksende internasjonale anerkjennelse bidro etter hvert til at hans musikk også ble oftere spilt i Ukraina. På senere år har hans musikkstil nærmet seg postmodernistisk stil. Selv kaller han stilen for «metamusikk», en forkortelse for metaforisk musikk. Metamusikk er ifølge Silvestrov en universell stil og et universelt språk, noe alle kan ta til seg. Silvestrov flyktet fra Ukraina i 2022 og er i dag bosatt i Berlin.

Music should be so transparent that one can see the bottom and that poetry shimmers through this transparency.
— Valentin Silvestrov

Program

Mykola Lysenko: Elegie «La Tristesse» for cello og klaver (Sorrow, sadness)
Valentin Silvestrov: Sonate for cello og klaver (1983)

Medvirkende

Igor Patsovskyi, cello
Yegor Shevtsov, tangenter

Velkommen til en musikalsk halvtime med vakker musikk servert sammen med en varm og god suppe.

Les mer om Vinterlysfestivalen, se programmet eller kjøp festivalpass

Denne forestillingen er en del av Vinterlysfestivalen 2024. Vil du se hele programmet, lese om festivalen eller kjøpe festivalpass?


Praktisk informasjon:
Billettpriser: 200 kr
Denne forestillingen inngår i Vinterlyspasset


Vis arrangement →
TOGRØVERNE – SJØRØVERE PÅ LAND
apr.
23.

TOGRØVERNE – SJØRØVERE PÅ LAND

Våre to togrøvere, som til vanlig holder til på toget mellom Trondheim og Bodø, har nå hoppet av toget i Bodø for å være med på Vinterlys.

Kai og Fride er togrøvere. Vel, før var de sjørøvere, men så fant de ut at de ikke liker vann. Og Kai er redd for hai. Så nå er de togrøvere. Det er bare to små problem. Ikke har de mannskap, og en av dem har tullet vekk nøkkelen til skattekista!

Bli med på fortellerstund og skattejakt med togrøverne!

Kanskje lærer du noen lekne triks, og blir en del av mannskapet?

 

Medvirkende: Thea Lekang og Elan Geelmuyden

Arrangementet er gratis på Stormen bibliotek


Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen /  Mistero Buffo
apr.
22.

Vinterlysfestivalen / Mistero Buffo

Med gjøglermester Kristian Fr. Figenschow i 20 ulike karakterer, kan vi vente oss en usminket og komisk teateropplevelse av de sjeldne.

Figenschow høstet trampeklapp og strålende kritikker for «Mistero Buffo» da den ble satt opp på Hålogaland Teater i 2013. Det legendariske stykket av den kjente satiriker og nobelprisvinneren Dario Fo er en lang monolog med utallige roller. En slags standup om Jesu mirakler, bare sett fra vanlige folks perspektiv. Humoren står i sentrum og alle andre virkemidler er skåret ned til beinet. En krakk. Et glass vann. 20 ulike karakterer. 

 

Av: Franca Rame og Dario Fo. Oversatt av Eva Falck Taiti og Terje Strømdahl.
Regi: Terje Strømdahl
Lysdesign: Øystein Heitmann
Medvirkende: Kristian Fr. Figenschow
Produsert av: Hålogaland Teater
Foto: Marius Fiskum
Teaterforlag: Nordiska ApS - www.nordiska.dke

Les mer om Vinterlysfestivalen, se programmet eller kjøp festivalpass

Denne forestillingen er en del av Vinterlysfestivalen 2024. Vil du se hele programmet, lese om festivalen eller kjøpe festivalpass? Klikk her!

Praktisk informasjon:

Dørene åpner kl. 20.30
Forestillingen starter kl. 21:30
Denne forestillingen inngår i Vinterlyspasset


Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen: HjerneTeppe!
apr.
22.

Vinterlysfestivalen: HjerneTeppe!

Foto: Eirill DeLonge

HjerneTeppe inntar Sinus i hjembyen Bodø. Denne kreative og gale gjengen leverer impro på høyeste nivå med en time full av humor og artige påfunn.

Skuespillerne finner på alle replikker og handling i øyeblikket, kun basert på samspillet mellom hverandre og publikum.

Komisk, overraskende og til tider rørende og hjerteskjærende.

HjerneTeppe består av de Bodø-baserte, profesjonelle skuespillerne Jan Ivar Bårtvedt, Matias Bjune Pedersen, Thale Krogtoft og Mathias Nyhagen Asplund, og multiinstrumentalist Mikal Reinvik.


Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen /  Det er hardt å være Bitch
apr.
22.

Vinterlysfestivalen / Det er hardt å være Bitch

Foto: Dag Jenssen

EN PERSONLIG KONSERT OM MAKT Av og med Iren Reppen, med musikk av Svein Gundersen

I dette eventyret fra virkeligheten møter vi ei jente som vokste opp med store drømmer. Etterhvert ble drømmene oppfylt, men hun søker seg stadig videre.

Gjennom egne tekster og til musikk av Svein Gundersen, leder Iren Reppen og bandet hennes publikum gjennom erfaringer og ambisjoner, håp og et brennende ønske om å være god nok.

For Iren Reppen fikk makt. Hun var den første kvinnelige teatersjefen ved Hålogaland Teater, Nord-Norges største kulturinstitusjon. Hun har sett seg selv og teatret fra ulike sider. Hvem er man som menneske, og hvem blir man i rollen som sjef? Hva gjør makt og posisjon med deg? Det er ikke alltid så enkelt å få øye på hvor makten egentlig ligger, og hva som driver et menneske med makt. Er det så morsomt som alle vil ha det til? Og hva venter egentlig på maktens øverste topp?

For over 25 år siden skrev Iren Reppen showet “Det e hardt å være mainn”, som ble spilt på Det Norske Teatret, filmet av NRK og utgitt som album da Iren Reppen var en ung skuespiller og artist. En rekke erfaringer rikere har hun nå kommet fram til at «Det e hardt å være bitch».

En samproduksjon mellom Det Norske Teatret, Brageteatret, Hålogaland Teater og Iren Reppen –og støttet av Dramatikkens hus.

Regissør: Nils Petter Mørland

Scenografisk assistanse: Unni Walstad

Koreografisk assistanse: Belinda Braza

Lys: Filip Winther Hartvigsen

Dramaturg: Siri Løkholm Ramberg


Bandet:

Håvar Bendiksen, gitar 

Arnfinn Bergrabb, trommer 

Gjermund Silet, bass 

Innspilling av Hælvete, Johannes Winther Farstad

Musikalske arrangement, Bandet


Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen: Koridor. Nytt liv
apr.
22.

Vinterlysfestivalen: Koridor. Nytt liv

Prosjektet KORIDOR (ru: КОРИДОР) er vår måte å jobbe mot krig og for fred på. tst

Ukraina-krigen har ført til enorme ødeleggelser. Også innad i Russland.

KORIDOR. NYTT LIV tar deg med forbi de store talene og de skrikende nyhetene, inn i hjemmet til et par i Russland som prøver å håndtere forandringene som krigen har ført med seg. Fortvilelsen, smerten, hjelpeløsheten. De elsker hverandre, men ser ikke hverandres smerte. Kanskje forstår de ikke sin egen, engang.

I krig skapes stereotypier fort, noe som eskalerer konflikten. Gjennom å vise og legge til rette for genuine møter mellom mennesker fra ulike sider håper vi på å bryte ned stereotypier og barrierer, og åpne opp for genuin konfliktløsning. Det er dette vi ønsker: en korridor for nærhet og fred.

Av: Daria Glenter

Skuespillere: Ekaterina Bespalova og Trond Peter Stamsø Munch

Regi: Prokhor Gusev og Gulnara Iskakova

Dramaturg/tolk/inspisient: Daria Glenter

Produsent: RuNo Teater

Prosjektet er støttet av Barentsekretariatet og Kulturdirektoratet | Laget i samarbeid med Davvi-senter for scenekunst og Teater Innlandet v/Daria Glenter



Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen / I will be Everything
apr.
22.

Vinterlysfestivalen / I will be Everything

Bli med på en forskningsreise gjennom barns øyne.

Publikum får utdelt laboratoriefrakker og blir med på en framtidsreise som vever sammen drømmer og tanker til 3000 barn fra 7 europeiske land.

Om forestillingen

En gruppe søppel-detektiver fra framtiden dukker opp og ser på hvordan det står til med jorda vår. Alt er ikke som det skal være.

Forestillingen er som et vindu inn til hva barn tenker på, bekymrer seg for, drømmer om, og hva de blir fortalt om framtiden. Fra humoristiske framtidsønsker til fantastiske oppfinnelser og takknemlighet for å bo i et fredelig land og engasjement for å redde verden.

«Lekne historier som knytter oss sammen»

Alex Byrne fra den prisbelønte teatergruppen New International Encounter (NIE) har regien. NIE er kjent for å lage prisvinnende teaterforestillinger og prosjekter gjennom en blanding av fysisk teater, flere språk, levende musikk, historiefortelling og et europeisk ensemble.

Med I Will Be Everything kan du vente deg en leken teateropplevelse og deltakelsesprosjekt der barns virkelighet og drømmer møtes.

Anbefalt for nysgjerrige sjeler fra 8 år.

Les anmeldelse av forestillingen her.


Av: barn i Europa
Regi: Alex Byrne
Komponist: Gregory Hall
Scenografi og kostymedesign: Marie Rosendahl Chemnitz
Prosjektleder: Tina Ditlefsen
Medvirkende: Linda Mathisen, Nora Winkler, Helga Rosenfeldt-Olsen, Dagmara Zabska, Unai López de Armentia og Michael Schramm
Produksjonssjef (2024): Karoline Solbakken
Video og animasjon: Lizzie Hobbs
Dukkeproduksjon: Agnieszka Polanska
Inspisent: Wenche Bakken
Lysdesigner: Trui Malten
Lystekniker: Johan Haugen
Lydtekniker: Aksel Bakken
Workshopleder (2020): Kristin Jørgensen
Turnéleder: Johan Haugen
Sjåfør: Herlof Øverdal
Marked: Trine RImer, Hilde Karin Skreslett, Tina Ditlefsen, Tove Hovind og Yngvild Keilen
Et kreativt Europa-prosjekt i samarbeid med: NIE (England), Odsherred Teater (Danmark), Teatr Figur (Polen), Theater Mummpitz (Tyskland), TaO (Østerrike), Sala Baratza (Spania) og Nordland Teater


Les mer, se hele programmet, eller kjøp festivalpass

Denne forestillingen er en del av Vinterlysfestivalen 2024. Vil du se hele programmet, lese om festivalen eller kjøpe festivalpass? Klikk på knappen under.


Praktisk informasjon:

Varighet: 1 time
Dørene åpner kl. 17.00
Forestillingen starter kl. 18.00
Denne forestillingen inngår i Vinterlyspasset
Billettpris:
- voksene: 215,-
- barn: 170,-


Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen /  Pelle Politibil på nye eventyr
apr.
22.

Vinterlysfestivalen / Pelle Politibil på nye eventyr

Bli med på en musikals festforestilling og splitter ny versjon av Pelleuniverset fylt med humor, fart og fantasi. Passer for barn i alle aldre. Og vet du ikke hvem Pelle er? Vel, da må du i alle fall komme. En snakkende politibil kan du jo ikke gå glipp av!

Stian er barnebarnet til onkel Rikhard, som drømmer om å bli politi. Sammen med venninnen Mina forsøker han å få has på Tessa Tyv, som drømmer om å bli verdensberømt artist. På ferden møter de Pelle. Den snakkende politibilen har blitt gjemt og glemt etter at onkel Rikhard ble pensjonist. Kan det være at Pelle er akkurat den politibilen Stian alltid har drømt om?

«Pelle Politibil på nye eventyr» har premiere 20. april 2024, som en del av Vinterlysfestivalen i Bodø, Stormen kulturhus. Deretter blir det turné i Nordland i april og mai.

Forestillingen varer ca 70 minutter og retter seg mot barn i alle aldre. Også de som vokste opp med Pelle Politibil på 80 og 90-tallet.

--

Av Åge Magnussen og Lennart Mårli

Tilpasset for Nordland Teater 2024 av regissør Martine Tufvesson Lundberg

Roller:
PELLE POLITIBIL Finn Arve Sørbøe
ONKEL RIKHARD Roger Opdal Paulsen
STIAN Kristoffer Hjulstad
MINA Liv Natalie Nymo
TESSA TYV Julie Sofie Reite

Les mer, se hele programmet eller kjøp festivalpass

Denne forestillingen er en del av Vinterlysfestivalen 2024. Vil du se hele programmet, lese om festivalen eller kjøpe festivalpass? Klikk her!

Praktisk informasjon:

Dørene åpner kl. 17.00
Forestillingen starter kl. 18.00
Denne forestillingen inngår i Vinterlyspasset


Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen / I sofaen med Birgitte
apr.
22.

Vinterlysfestivalen / I sofaen med Birgitte

Avtroppende teatersjef Birgitte Strid møter den nye og påtroppende teatersjefen Ketil Kolstad til spennende samtale.

Birgitte er nå inne i sitt siste år som teatersjef for Nordland Teater, og i sofaen denne mandagen møter hun Ketil Kolstad som overtar som teatersjef i 2025.

Et spennende møte mellom “det gamle og det nye”.

Tilbudet er gratis.

Velkommen!

Stormen Konserthus, Foajé 2. etg.

22. April kl. 12.30 Birgitte i sofaen med Ketil Kolstad

Varighet 30 minutter


Les mer, se hele programmet eller kjøp festivalpass

Denne forestillingen er en del av Vinterlysfestivalen 2024. Vil du se hele programmet, lese om festivalen eller kjøpe festivalpass? Klikk her!

Praktisk informasjon:

Dørene åpner kl. 12.00
Arrangementet starter kl. 12.30


Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen / Lunsjteater: Brean & Mathisen - Rolf Jacobsen
apr.
22.

Vinterlysfestivalen / Lunsjteater: Brean & Mathisen - Rolf Jacobsen

Nyskrevet musikk for et samstemt og energisk ensemble, spekket med fabelaktig lyrikk og musikk.

Rolf Jacobsen (1907–1994) er en av 1900-tallets viktigste norske lyrikere og en av våre første modernister.

Linda Brean Mathisen og Sissel Brean har gjennom en årrekke presentert norske kvinnelige lyrikere, akkompagnert av nyskrevet musikk av Brean. I år er det Rolf Jacobsens lyrikk som presenteres.

Velkommen til en halvtime med lyrikk og musikk servert sammen med en varm og god suppe.

Regi: Kristin Jørgensen
Medvirkende: Linda Brean Mathisen (tekst) og Sissel Brean (tangenter)

Les mer om Vinterlysfestivalen, se programmet eller kjøp festivalpass

Denne forestillingen er en del av Vinterlysfestivalen 2024. Vil du se hele programmet, lese om festivalen eller kjøpe festivalpass?


Praktisk informasjon:

Denne forestillingen inngår i Vinterlyspasset


Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen: Åpningssermoni
apr.
22.

Vinterlysfestivalen: Åpningssermoni

Velkommen til åpningsseremoni av Vinterlys på Stormen konserthus.

Det blir taler, kulturelle innslag og presentasjon av arrangementene.

Festivalen byr på sanselige inntrykk og scenekunst i mange former og valører, for store og små.

Sjekk programmet - og unn deg en opplevelse du ikke visste du trengte!

Arrangementet er gratis.

Medvirkende: Teatersjef Birgitte Strid, skuespillere m.fl.


Vis arrangement →
TOGRØVERNE – SJØRØVERE PÅ LAND
apr.
22.

TOGRØVERNE – SJØRØVERE PÅ LAND

Våre to togrøvere, som til vanlig holder til på toget mellom Trondheim og Bodø, har nå hoppet av toget i Bodø for å være med på Vinterlys.

Kai og Fride er togrøvere. Vel, før var de sjørøvere, men så fant de ut at de ikke liker vann. Og Kai er redd for hai. Så nå er de togrøvere. Det er bare to små problem. Ikke har de mannskap, og en av dem har tullet vekk nøkkelen til skattekista!

Bli med på fortellerstund og skattejakt med togrøverne!

Kanskje lærer du noen lekne triks, og blir en del av mannskapet?

 

Medvirkende: Thea Lekang og Elan Geelmuyden

Arrangementet er gratis på Stormen bibliotek


Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen /  Pelle Politibil på nye eventyr
apr.
21.

Vinterlysfestivalen / Pelle Politibil på nye eventyr

Bli med på en musikals festforestilling og splitter ny versjon av Pelleuniverset fylt med humor, fart og fantasi. Passer for barn i alle aldre. Og vet du ikke hvem Pelle er? Vel, da må du i alle fall komme. En snakkende politibil kan du jo ikke gå glipp av!

Stian er barnebarnet til onkel Rikhard, som drømmer om å bli politi. Sammen med venninnen Mina forsøker han å få has på Tessa Tyv, som drømmer om å bli verdensberømt artist. På ferden møter de Pelle. Den snakkende politibilen har blitt gjemt og glemt etter at onkel Rikhard ble pensjonist. Kan det være at Pelle er akkurat den politibilen Stian alltid har drømt om?

«Pelle Politibil på nye eventyr» har premiere 20. april 2024, som en del av Vinterlysfestivalen i Bodø, Stormen kulturhus. Deretter blir det turné i Nordland i april og mai.

Forestillingen varer ca 70 minutter og retter seg mot barn i alle aldre. Også de som vokste opp med Pelle Politibil på 80 og 90-tallet.

--

Av Åge Magnussen og Lennart Mårli

Tilpasset for Nordland Teater 2024 av regissør Martine Tufvesson Lundberg

Roller:
PELLE POLITIBIL Finn Arve Sørbøe
ONKEL RIKHARD Roger Opdal Paulsen
STIAN Kristoffer Hjulstad
MINA Liv Natalie Nymo
TESSA TYV Julie Sofie Reite

Les mer, se hele programmet eller kjøp festivalpass

Denne forestillingen er en del av Vinterlysfestivalen 2024. Vil du se hele programmet, lese om festivalen eller kjøpe festivalpass? Klikk her!

Praktisk informasjon:

Dørene åpner kl. 17.00
Forestillingen starter kl. 18.00
Denne forestillingen inngår i Vinterlyspasset


Vis arrangement →
UTSOLGT: Shades Of Dire Straits
apr.
20.

UTSOLGT: Shades Of Dire Straits

Shades of Dire Straits er et spennende tributeband til Dire Straits. Dette er et glimrende liveband fra Narvik som spiller noe av den mest ikoniske musikken fra Britisk rock.

Sommeren 2023 spilte de på verdens største tribute festival, i England. Der satte de full fyr i 6000 entusiastiske publikummere, og er allerede booket for årets festival!

Få med deg legendariske Dire Straits ikoniske hits som "Sultans of Swing", "Money for Nothing", "Walk of Life", "Brothers in Arms", og mange flere. Fra nære ballader til heftig rock, alt pakket inn i musikalsk kvalitet.

Shades of Dire Straits består av:
Tore Sivertsen, vokal/gitar
Karl Aksel Vik, sax/blås
Yngve Pettersen, bass/kor
Roger Olsen, trommer
Tor Sigurd Larsen, tangenter/gitar/kor

Praktisk informasjon:

Dørene åpner: 20.00
Forestilling starter: 21.00
Billettpris: 350,-
Vergeordning for de under 18 år. Verge må være 25 + og kan ha med seg inntil 2 personer under 18.

 

Vis arrangement →
Vinterlysfestivalen /  Pelle Politibil på nye eventyr
apr.
20.

Vinterlysfestivalen / Pelle Politibil på nye eventyr

Bli med på en musikals festforestilling og splitter ny versjon av Pelleuniverset fylt med humor, fart og fantasi. Passer for barn i alle aldre. Og vet du ikke hvem Pelle er? Vel, da må du i alle fall komme. En snakkende politibil kan du jo ikke gå glipp av!

Stian er barnebarnet til onkel Rikhard, som drømmer om å bli politi. Sammen med venninnen Mina forsøker han å få has på Tessa Tyv, som drømmer om å bli verdensberømt artist. På ferden møter de Pelle. Den snakkende politibilen har blitt gjemt og glemt etter at onkel Rikhard ble pensjonist. Kan det være at Pelle er akkurat den politibilen Stian alltid har drømt om?

«Pelle Politibil på nye eventyr» har premiere 20. april 2024, som en del av Vinterlysfestivalen i Bodø, Stormen kulturhus. Deretter blir det turné i Nordland i april og mai.

Forestillingen varer ca 70 minutter og retter seg mot barn i alle aldre. Også de som vokste opp med Pelle Politibil på 80 og 90-tallet.

--

Av Åge Magnussen og Lennart Mårli

Tilpasset for Nordland Teater 2024 av regissør Martine Tufvesson Lundberg

Roller:
PELLE POLITIBIL Finn Arve Sørbøe
ONKEL RIKHARD Roger Opdal Paulsen
STIAN Kristoffer Hjulstad
MINA Liv Natalie Nymo
TESSA TYV Julie Sofie Reite

Les mer, se hele programmet eller kjøp festivalpass

Denne forestillingen er en del av Vinterlysfestivalen 2024. Vil du se hele programmet, lese om festivalen eller kjøpe festivalpass? Klikk her!

Praktisk informasjon:

Dørene åpner kl. 17.00
Forestillingen starter kl. 18.00
Denne forestillingen inngår i Vinterlyspasset


Vis arrangement →
Bursdagsfest for Pelle Politibil
apr.
20.

Bursdagsfest for Pelle Politibil

Feir Pelles bursdag med oss!

Velkommen til bursdagfest med sang, dans og bursdagskake. Vi ønsker alle innbyggere og Pelle-entusiaster velkommen til en time med kake, overraskelser, og en dose farger, fart, fest og fantasi.

  • Bamsesykehus - ta med kosedyr som trenger litt ekstra omsorg

  • Ansiktsmaling

  • Møt Onkel Rikhard, Teatersjef Birgitte Strid og mannen bak stemmen til Pelle; Finn Arve Sørbøe.

  • Pelle T-skjorter til salgs denne dagen. Perfekt for små fans.

La oss feire Pelle-universet sammen. Det blir stas!

Praktisk informasjon:

Dørene åpner kl. 12.00
Gratis og åpen for alle.

 

Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Jakten på Skjervøykongens skatt
apr.
19.

Arktisk Filharmoni: Jakten på Skjervøykongens skatt

Bli med Eira og Ylva på skattejakt! Ifølge sagnet gjemte Skjervøykongen en diger sølvskatt i på Stussnes ved Skjervøy, og Ylva sier at han går igjen og passer på skatten.

Skjervøykongen ble han kalt, den første mektige handelsmannen som grunnla Skjervøy for over 300 år siden. Den dag i dag lever mytene om den steinrike og utspekulerte nessekongen, og sølvskatten han skal ha gjemt i ei hule på Stussnes.

Sagnet er bakgrunnen for Jakten på Skjervøykongens skatt, ei spennende forestilling med skattejakt og spøkelser, der to jenter fra vår egen tid plutselig møter selveste Skjervøykongen og hans bitreste fiende, presten Cornelius.

Forestillingen er bestilt spesielt av Arktisk Filharmoni, med tekst av Ragnar Olsen og musikk av Trygve Brøske.

Passer for barn fra 9 år.

MEDVIRKENDE

Skuespillere: Emilie Tverbak og Ida Løken Valkeapää
Sinfonietta 

Tekst: Ragnar Olsen
Musikk: Trygve Brøske
Regi: Ketil Høegh
Masker: Leo Thörn

 

Vis arrangement →
Riksteatret: Et glass til
apr.
18.

Riksteatret: Et glass til

Publikumssuksessen fra Christiania Teater med Sven Nordin, Ingar Helge Gimle, Christian Skolmen og Nader Khademi skal på turné med Riksteatret!

Lærerne Martin, Tommy, Nikolai og Peter sliter med både motivasjonen, selvtilliten og kontakten med elevene sine. De bestemmer seg for å teste teorien om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet.

Teorien går ut på at alkohol åpner sinnet for omverdenen og får kreativiteten til å blomstre. Resultatet er oppsiktsvekkende. Både undervisningen og selvtilliten forbedrer seg, og vennene begynner for alvor å kjenne seg levende igjen. I takt med at glassene fylles opplever noen fremgang, mens andre sporer av. Det blir tydelig at alkohol har sine positive sider, men også at den slags dristige forsøk kan ha alvorlige konsekvenser for både jobben og privatlivet.

Stykket er basert på den Oscar-vinnende danske filmen “Druk” som har gjort stor internasjonal suksess, høstet strålende anmeldelser og ikke minst vunnet Oscar-prisen for beste internasjonale film.

“Et glass til” er en morsom, rørende, og tankevekkende historie om vennskap, frihet, kjærlighet - og alkohol.

Av Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm.

Scenisk bearbeidelse av Thomas Vinterberg og Claus Flygare.

Manus av Thomas Vinterberg og Thobias Lindholm.

Norsk oversettelse av Lars Berge.

Forestillingslengde: 1 time 30 minutter (ingen pause).

Turnépremiere: Steinkjer 14. feb 2024

Produsert av StarWorks og Over Norge. På turné med Riksteatret.


Vis arrangement →
Ad Lib: Maciej Obara Quartet
apr.
18.

Ad Lib: Maciej Obara Quartet

Foto: Jacek Poremba

Nå tar Maciej Obara Quartet endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse – Frozen Silence.

Da pandemien traff verden, dro saksofonisten Maciej Obara tilbake til røttene sine for å komponere ny musikk i de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen.

Nå tar hans kvartett endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse – Frozen Silence.

Obara og pianist Dominik Wania representerer den unge og fremadstormende polske jazzgenerasjonen, som ivaretar arven etter de gamle stormestrene Komeda og Tomasz Stanko.

Sammen med våre polske venner finner vi to av Norges desidert beste jazzmusikere med et energisk driv – sterkt nok til å drive et godstog på bar mark.


Medvirkende:

Maciej Obara – saksofon
Dominik Wania – piano
Ole Morten Vågan – bass
Gard Nilssen – trommer

Konserten er i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter.


Mer fra Ad Lib:


Vis arrangement →
UTSOLGT! Mew & The Danish Chamber Orchestra
apr.
15.

UTSOLGT! Mew & The Danish Chamber Orchestra

MEW OG DANMARKS UNDERHOLDNINGSORKESTER INNTAR STORMEN KONSERTHUS NESTE ÅR!

I 2022 demonstrerte Mew og Danmarks Underholdningsorkester hvordan de smelter sammen til én magisk helhet gjennom sine utsolgte konserter i hjemlandet. 15. april 2024 får fans i Norge mulighet til å oppleve dem live i Stormen Konserthus, når de drar på en eksklusiv Nordeuropeisk turné

I fjor leverte Mew og Danmarks Underholdningsorkester en rekke unike og uforglemmelige konserter i Danmark. Turneen ble en så stor suksess at de har bestemt seg for å fortsette den felles musikalske reisen våren 2024. Denne gangen er det imidlertid ikke bare danskene som kan oppleve prosjekte, sammen legger de nemlig ut på det som blir Underholdningsorkesterets første populærmusikalske turné i Nord-Europa, hvor de stopper innom England, Norge og Finland.

Turneens første konsert går av stabelen i Helsinki 30. mars, og siste stopp er Stormen Konserthus i Bodø 15. april. Konserten i England foregår ganske sensasjonelt på The Barbican i London, som huser både London Symphony Orchestra og BBC Symphony Orchestra.

Danmarks Underholdningsorkester utvikler nye konsertformater i samarbeid med artister, band og internasjonale arrangører. På den måten skapes opplevelser som ingen av partene kunne ha laget alene. Her oppstår overraskende formater når idéer og talenter forenes. Danmarks Underholdningsorkester har etablert seg som en sterk kunstnerisk partner for blant annet Mads Langer, Pernille Rosendahl, TV·2, Burhan G – og selvfølgelig Mew.

En naturlig sammensmeltning

I mer enn 25 år har Mew markert seg som et av de mest innovative og banebrytende bandene både i Danmark og internasjonalt. Live har de gang på gang brutt med de kjente rammene og skapt nye rom for store musikalske øyeblikk. Sammen med Danmarks Underholdningsorkester vil Mew blåse nytt liv i deres imponerende låtkatalog.

”Mews musik er født med en symfonisk klang, som egner sig ekstremt godt til de koncertsale, vi undervejs kommer til at besøge. I samspillet med vores orkester ryger musikken endnu højere op i de drømmende symfoniske lag,” sier Andreas Vetö, som både er direktør for Danmarks Underholdningsorkester og dirigent under konsertene.

”Verden lytter allerede med, når vi præsenterer klassiske albumudgivelser og koncerter. Nu glæder vi os til at introducere nye koncertformater, som i lang tid har været elsket af danskerne, til Europa. Vi er stolte af at være et orkester, der udfordrer konventionerne. Sammen med MEW tager vi skridtet langt uden for den klassiske musiks komfortzone og glæder os til at lade musikken og energien fra scenen begejstre publikum.”

20 år siden Mews store gjennombrudd

Mew, som i dag består av sanger Jonas Bjerre, trommeslager Silas Graae og bassist Johan Wohlert, har gitt ut til sammen ni studioalbum. Det første var debuten «A Triumph For Man» i 1997, som ble fulgt opp av banebrytende «Frengers» i 2003. Det er her du finner klassikere som «156», «Am I Wry? No», «She Came Home for Christmas» og nesten 9 minutter lange «Comforting Sounds».

«Frengers» banet vei for et kompromissløst og grensesøkende band, med et lydbilde som klarer å være like skjørt og fint som det er utenomjordisk, fengende og progressivt.

Stor spenning både på scenen og blant publikum

Det symfoniske samarbeidet med Danmarks Underholdningsorkester er ikke bare en feiring av Mews karriere, men også en mulighet for publikum til å bli bergtatt av samspillet som oppstår når de to orkestrene smelter sammen til én magisk helhet.

”Vi ved fra turnéen sidste år, at det er en kombination, der vækker stor begejstring – både blandt os på scenen - og ikke mindst hos publikum. Derfor glæder vi os ualmindelig meget til igen at drage ud på landevejen med Danmarks Underholdningsorkester, især fordi vi denne gang også får lov til at besøge nogle af Nordeuropas flotteste koncertsale,” sier Johan Wohlert, bassist i Mew.

 

Vis arrangement →
Eid-feiring i Stormen
apr.
14.

Eid-feiring i Stormen

Velkommen til Eid feiring for ungdommer og deres familier søndag 14. april på Stormen Konserthus.

Det blir mat, danseshow, konsert, gaver og aktiviteter for barn og unge. Arrangementet starter klokken 14:00 og slutter 18:00. Det finner sted i 2.etg foajé og kammersalen på Stormen konserthus.

Arrangementet er rusfritt.

Gratis inngang.

For spørsmål ta kontakt via e-post miru@mirnett.org

Eid Feiringen arrangeres av MiR-Ung Bodø, Bodø somalisk forening, Eritreiske kulturforening i Bodø og BiF - Bodøs internasjonale foreninger (Bodø2024) i samarbeid med Stormen Konserthus.

Arrangementet er støttet av MiR, UNG2024 Europeisk kulturhovedstad og Samfunnsløftet Sparebank1 Nord-Norge.

Hvis du ønsker å sikre deg plass så kan du hente ut gratis billett.

Les mer om Eid her.


Praktisk informasjon:

Varighet: 14.00 - 18.00
Billettpris: Gratis


Vis arrangement →
Abonnentenes eksklusive
apr.
12.

Abonnentenes eksklusive

Tradisjonen tro har vi en egen og eksklusiv kammerkonsert kun for abonnenter. Hva som står på programmet er ennå hemmelig, men vi kan love fin musikk, hyggelig stemning og forfriskninger. I tillegg til konserten vil du som abonnent også̊ være blant de første som får se vårt program for høstsesongen 2024.

Inngår i alle abonnementsseriene

 

Vis arrangement →