Stormen Klassisk

Stormen Klassisk – med ører for tradisjon og nytenkning

02.10.202009:42 Eline Christine Aunmo

Stormen Konserthus konsertserie Stormen Klassisk har fokus på nære, musikalske opplevelser og markante kunstnere. Selvom det er den klassiske musikken som er i fokus, arbeider flere av kunstnerne vi presenterer i denne serien med musikalske uttrykk som beveger seg inn i andre sjangere. Serien henvender seg derfor ikke alene til den klassiske musikkens publikum, men til musikkelskere fra alle sjangere. 

Stormen Klassisk er for musikkelskere med ører for både tradisjon og nytenkning.

Høstens konserter med Stormen Klassisk:

5. oktober: Tomter Trio

5. oktober presenterer Stormen Konserthus to klassiske musikere fra den norske elitedivisjonen, Lars Anders Tomter og Christian Ihle Hadland, sammen med Tomters egne, talentfulle sønn, cellisten Benjamin Lund Tomter. 

Konserthuset har bedt veteranen Lars Anders Tomter om å sette sammen et program spesielt for Stormen Klassisk-serien. Tomter har valgt verk skrevet utelukkende av komponisten Johannes Brahms (1833-1897) i en tid da komponisten faktisk hadde bestemt seg for å trekke seg. Han sies å ha betrodd en venn at "han hadde oppnådd nok, og at han nå kunne møte sin alderdom uten bekymring". Heldigvis ble det ikke slik for Brahms. I dag kan musikkelskere glede seg over at Brahms fikk fornyet inspirasjon og på de sene somrene i sitt liv skrev noen av hans viktigste verk.  

Lars Anders Tomter (f. 1959) har blitt omtalt som «The Giant of the Nordic Viola» av tidsskriftet The Strad og er en av nåtidens mest bemerkelsesverdige bratsjister.

25. november Yegor Shevtsov 

Pianisten Yegor Shevtsov gjorde et unikt inntrykk på Bodøpublikummet med sin solokonsert i Stormen Konserthus i november 2020. Med sin tekniske glans og sitt sjelfulle musikalske uttrykk vant han publikums hjerter, og vi gleder oss til å presentere en ny pianokveld i Stormen med denne virtuos.