Program

 
Filtrerer etter: «Annet»

Feedbacksession: Hjemmteppe
jan.
17.

Feedbacksession: Hjemmteppe

Mina Rose Kristoffersen, Stormen Konserthus og Davvi - Senter for scenekunst inviterer til feedbacksession på forestillingen Hjemmteppe.

Hjemmeteppe skal bli en forestilling om hva er et hjem og hva som føles som et hjem, og hva er det som skaper et hjem til et hjem. Det er to utøvere på scenen, Mina Rose og Polina, som begge har forskjellig utgangspunkt i hva «hjemme» betyr og hva som skal til for å skape et hjem. Mina Rose er fra Bodø og har bodd i nord fram til hun begynte på utdannelsen sin, mens Polina har hjemme ikke vært tilknyttet til et sted, men mange steder.

Davvi - Senter for scenekunst arrangerer jevnlig feedbacksessions hvor vi inviterer publikum til å ta del i prosessen rund det å skape en forestilling og vi ber om en tilbakemelding fra de som er i publikum. Her gjør vi det i samarbeid med Stormen Konserthus. En feedbacksession er et to timers langt arrangement der det legges til rette for et trygt rom som ivaretar både de som skal gi feedback (publikum) og kunstneren som skal motta feedback. I tillegg til kunstnerne så er det en fasilitator som driver det hele framover. Feedbacken kan ha ulike former, og det er fasilitatoren og kunstneren som planlegger og gjennomfører sammen. Det vil bli servert kaffe/te og noe søtt å bite i.

Meld deg på arrangementet her om du vil delta som publikum: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfdV9jNY4p5hyAKzGXwNRwN2pOC6PgAou-bsgCd2gWyhewygA/viewform?usp=sf_link

Kunstnere: Mina Rose Kristofferen og Polina Ørjavik

Fasilitator: Anita Bjørkli


Vis arrangement →
Balanseprat: Hindrer nettverkskultur et mangfoldig kulturliv?
jan.
12.

Balanseprat: Hindrer nettverkskultur et mangfoldig kulturliv?

Balansekunst og Stormen Konserthus inviterer til panelsamtale om nettverkskultur i kunst- og kultursektoren. 

Mange deler av kulturlivet kjennetegnes av nettverkskultur, vennetjenester og samarbeid som oppstår i sosiale settinger. Når man jobber oppdragsbasert og kunstnerisk ønsker man rask avklaring og forutsigbarhet, og da er det enkelt å rekruttere dem man kjenner. Men hva er konsekvensene av dette? Hvordan påvirkes minoriteter av en slik nettverkskultur i en majoritetsdominert kulturbransje? Hvem er det som står utenfor og hvilke perspektiver mister vi?

Nettverkskultur er ikke noe særegent for kulturlivet i Bodø eller noen andre enkeltbyer i Norge. Store deler av kunst- og kulturlivet er organisert på denne måten. Det er få faste og hele stillinger, og mange av jobbene i sektoren er ofte korte tidsbaserte prosjektstillinger eller freelance-oppdrag med svakt stillingsvern. Dette resulterer i et arbeidsliv hvor vervene og rollene ofte overlapper hverandre og maktforholdene blir utydelige.

Hvordan påvirker en slik nettverkskultur og arbeidsforhold ytringsrommet og den kunstneriske friheten til kulturarbeidere? Kan det være til hinder for et mangfoldig kunst- kulturliv hvor vi går glipp av nye ideer og perspektiver? Hvordan kan vi organisere et trygt, mangfoldig og likestilt kunst- og kulturliv?

Info om panelet kommer. 

Har du behov for tilrettelegging under arrangementet? Ta kontakt med marit@balansekunst.no

Velkommen til Balanseprat om dagens utfordringer og morgendagens løsninger for et mangfoldig kulturliv!


Vis arrangement →