Program

 
Filtrerer etter: «Konsert»
Urokråker og sangfugler i 150 år | BHS 150 år – jubileumskonsert
sep.
27.

Urokråker og sangfugler i 150 år | BHS 150 år – jubileumskonsert

Bodø Håndverkersangforening

Bodø Håndverkersangforening fyller 150 år, og dette skal feires med en storslått jubileumskonsert.

Oslo Håndverker Sangforening

Konserten blir presentert som en forestilling hvor 70 sangere, og dyktige musikere vil lose oss igjennom en kveld med sang, musikk, humor, skjemt og alvor !

Korets historie er en del av byens historie, og BHS er i dag byens eldste kulturinstitusjon.

Det hele startet i 1874 da håndverkere ikke var verdige til å være med i byens mannskor som var startet to år tidligere. En sommerkveld var en gjeng håndverkere og svenner på tur hjem gjennom byens gater etter et lystig lag. De «marsjerte» og sang, herunder forsøk på tostemt sang. De ble anholdt av byvokteren med anklager om å ha forstyrret ro og orden, og sanggruppens leder (urmaker Ursin) ble truet med kasjotten. Da forlangte resten av sanggruppen også å bli innsatt, hvilket det ikke var plass til, og det hele løste seg opp. Noen uker senere, 29. september 1874, samlet de seg igjen og etablerte Bodø Håndverkersangforening. Gruppen var nå økt til et kor på rundt 30 sangere. Slik innledes forestillingen.

Historien vil fortsette opp gjennom tiden med sang, musikk og historiske bilder fra byen, koret og begivenheter.

I konserten deltar foruten BHS; Jacob Abel, Bodø Rhythm Group, blåsere, Oslo Håndverker Sangforening, Magne Hanssen, Bjørn Andor Drage samt dirigentene Berit Valberg ogThomas Andreassen. BHS består i dag av rundt 40 aktive sangere.

Oslo Håndverker Sangforening er et av Norges eldste kor, stiftet i 1845 av Johan Conradi. Koret som urframførte «Ja vi elsker»! Like aktuelle i dag som da med medlemmer i alle aldre, synger et variert repertoar, på mange språk og i mange forskjellige settinger. De kommer til Bodø for å feire korvenner i BHS med helt nytt program for anledningen.

Jacob Abel er sanger utdannet ved Musikkonservatoriet i Tromsø og ved Operahøgskolen i Oslo. Han har hatt flere roller ved operahus, og sunget i mange konserter.

Bodø Rhythm Group består av Christo Stangness (bass), Martin Högberg (gitar) og Martin Lien (trommer/perkusjon).

Velkommen til vår jubileumskonsert, vi feirer 150 år!

Praktisk informasjon:

Konserthuset åpner: 18.00
Forestilling starter: 19.00
Billettpris: 350,-


Vis arrangement →
Sinus NU // Synne Vo
sep.
27.

Sinus NU // Synne Vo

Synne Vo har vært listet på NRK P1 og P3, og blitt nominert som Årets nykommer (2021) og Årets artist (2022) på P3 Gull. I år er hun nominert til Årets opphaver - Populærmusikk og Årets gjennombrudd - Populærmusikk på Musikkforleggerprisen 2022.

Gjennom låter som «Heime» og «Seksten» har hun tatt oss tilbake til bygda der hun vokste opp, ble formet og hvor hun med sine egne ord fikk lov til å være ung og dum, og sjukt naiv. Og det er liten tvil om at Synne Vo, eller Vorkinn som hun egentlig heter, har truffet publikum med sine fengslende og nære poplåter.

Musikken har vært en del av livet hennes siden hun fikk sin første torader, begynte å synge i kor og spille i musikaler utover ungdomstiden. Artisten fra Lesja vokste opp med en interessant musikalsk dualitet – Hellbillies, Odd Nordstoga og Vamp på den ene siden, og Hanna Montana og High School Musical på den andre. Litt senere kom interessen for svensk pop, som er hovedinspirasjonen til Synne når hun skriver låter i dag.

Til tross for at hun aldri så for seg å bli artist, førte skjebnen førte likevel Synne til Trøndertun Folkehøgskole. Hun begynte å skrive egne låter, og før hun visste ordet av det ble en av de første sangene hennes; «Lær meg å leve» (2018) listet på NRK P1. Dét ble et vendepunkt. Synne flyttet til Oslo for å gi musikken en sjanse, og tok kontakt med musikkbransjen i håp om å få hjelp videre, men ingenting skjedde. Hun ga likevel ikke opp og studerte videre på LIMPI Music, hvor hun for alvor utviklet seg som låtskriver.

– Det handler om å sette ord på en historie eller en følelse med veldig få linjer. Man skriver kanskje om noe som er sagt tusen ganger før, men prøver å få en ny vinkling på det, og hvis man er heldig finner man en overraskende vri eller punchline. Det er som å pusle puslespill, og det liker jeg veldig godt, sier Synne om å skrive låter.

Hun ønsker å ta med lytteren inn til sitt innerste og mest private, og skriver på sin egen dialekt. Hun mener at de beste sangene kommer fra egne erfaringer, og når hun tør å være helt ærlig.

– Hvis man tør å beskrive en situasjon helt ærlig, tror jeg at man ofte skriver noe unikt - samtidig som at noen mest sannsynlig kommer til å kjenne seg igjen, sier hun. For eksempel har kanskje ikke alle hatt en sommerflørt på St.Hanshaugen, men de fleste vil kjenne seg igjen i det å knytte minner til et spesifikt sted.

Mens Synne fortsatt lurte på om hun skulle satse på å bli artist, eller bare skrive for andre, skjedde plutselig alt på en gang: Singelen «Ikkje tenk på meg» (2020) ble listet som Ukas låt på P3, og endelig ringte bransjen tilbake. Det gikk opp for Synne at hun kunne gjøre begge deler, og hun signerte platekontrakt med Warner Music Norway. Samtidig begynte hun å gå i flere sessions med andre musikere, og hun forteller at det å skrive for andre nærmest har blitt et fristed hvor hun kan være med på å forme historier som ikke er hennes egne:

– Det er godt å få en pause fra seg selv, og det er en god avveksling å kunne dykke litt ned i andre sine følelser og andre sine liv. De har andre erfaringer, står kanskje i helt andre situasjoner enn meg, og det gir meg nye ideer.

Som låtskriver smalt det da hun var med å skrive fjorårets mest spilte låt på radio; Chris Holstens «Smilet i ditt eget speil» (2021). Sangen vant Årets låt på Spellemann og P3 Gull, samt Årets verk - Populærmusikk og Årets mest spilte låt på Musikkforleggerprisen i 2022. I etterkant har hun blant annet skrevet med Victoria Nadine, Alexandra Rotan, Peder Elias, og Hkeem på singelen «Danser videre i livet» (2022).

Nå er Synne Vo akkurat der hun vil være, og sier at låtene hennes har gått fra å handle om å være ungdom til å være ung voksen. Hun er nok ikke helt ferdig med oppvekst og bygda enda, men forteller at hun alltid kommer til å skrive så ærlig som mulig om det som foregår i livet hennes - og det som fortsetter å påvirke henne i hverdagen.




Vis arrangement →
Swing`it - Prohibition
sep.
28.

Swing`it - Prohibition

Swing'it tar publikum med på en reise 100 år tilbake i tid og over Atlanterhavet til 1920-tallets New Orleans. Musikken tar sin inspirasjon i Great Gatsbys ekstravagante fester, forbudstidens ulovlige speakeasies og hot jazz fra jazzens opprinnelse og presenteres med masse energi, humor og et underholdende show som trekker en linje fra det gamle 20-tallet til det nye.

 

Bandet som har spilt hundrevis av konserter over hele Europa og USA har virkelig vist verden hva de har å by på med show på alt fra paradekonserter under Mardi Gras i New Orleans, konserter for over 5000 mennesker under jazzfestivalen i Edinburgh, intimkonsert på milliardæryacht i Ibiza, utsolgte konserter på Caveau de la Huchette i Paris (jazzklubben fra La la Land) og Ronnie Scott's samt oppvarmingskonserter for blant annet Sigrid og A-ha på de mest anerkjente jazzfestivalene i Norge. Med sitt konsept Prohibition Party har de også fylt lokaler på opp til 1000 folk i byer som Berlin, Paris, London, Amsterdam og Oslo. Bandet var nylige aktuelle i Melodi Grand Prix med låta Prohibition der de ble stemt frem til 3.plass hos folket i finalen.

Musikken deres er den perfekte blandingen av vintage og moderne: inspirert av det gamle, med presentert med nytt liv. De presenterer den tradisjonelle jazzen som den egentlig var, nemlig festmusikk, mikser det med poppete arrangementer og et fantastisk liveshow som resulterer i en unik atmosfære som kan få smilet frem i enhver munnvik og dansefot. Bandet har egenskapen å underholde alle aldre og mennesker, de underholder på alt fra jazzklubber og hemmelige speakeasier; cocktail-klubber og fornemme fester; festivaler og studentklubber; på Gatsby-fester og Prohibition-eventer; på konferanser og firmafester til barnekonserter og som gatemusikanter. De har spilt mer enn 60 konserter på mange av landets største festivaler, som Kongsberg Jazzfestival, Molde Jazzfestival, Sildajazz og Stavernfestivalen. De kom også hele veien til semifinalen i Norske Talenter i 2018 ved å trollbinde dommere og publikum med jazzete versjoner av gamle Disney-klassikere.

 
 




Billettpris:

ordinær : 350, -

Student : 300,-

Honnør 315,-

( priser inkludert avgift)

 

Vis arrangement →
UTSOLGT: Brit Floyd - P·U·L·S·E
sep.
29.

UTSOLGT: Brit Floyd - P·U·L·S·E

Brit Floyd - P · U · L · S · E

I 2024 inntar Brit Floyd scenen med P·U·L·S·E, deres største og mest spektakulære produksjon så langt. Dette er en feiring og en trofast gjenskapning av Pink Floyds legendariske Division Bell-turné, komplett med et slående laser- og lysshow, ikoniske runde skjermer, oppblåsbare figurer, og drama. Få med deg klassiske låter fra Pink Floyds storslåtte albumkatalog, inkludert the Darkside of the Moon, The Wall, Whish You Were Here, Animals, The Division Bell, Meddle, og mye mer. I 1994 var Division Bell Tour den mest innbringende turneen i rockemusikkens historie, og ble spilt for over 5 millioner mennesker i 68 byer. Dette viste seg å være den episke finalen og bemerkelsesverdige fotnoten til et av de mest innflytelsesrike rockebandene i historien.  

For å fremføre en note-for-note-gjengivelse av alle disse klassiske Pink Floyd-sporene, inntas scenen av et band publikum over hele verden har lært å elske og respektere gjennom årene. Bandet ledes av mangeårig gitarist/vokalist og musikalsk leder Damian Darlington, som har opptrådt godt over 2500 Pink Floyd relaterte konserter gjennom hele karrieren. 

Bandet består også av Ian Cattell, Edo Scordo, Canadian Idol-vinneren Eva Avila og alle de andre ekspertmusikerne som har sluttet seg til Brit Floyds rekker i løpet av det siste tiåret. 

Etter å ha fremført over 1000 show siden lanseringen i Liverpool, England i januar 2011, har Brit Floyd reist verden rundt. De har solgt ut turneer over hele Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika, Asia og Midtøsten, og spilt konserter på noen av verdens største arenaer, inkludert Londons prestisjetunge Royal Albert Hall; det fryktinngytende Red Rocks Amphitheatre i Denver, Colorado; det historiske Greek Theatre i Los Angeles, og 'The Showplace of the Nation', NYCs Radio City Music Hall på Manhattan. 

Brit Floyd-showet har blitt et fenomen, ansett som verdens største opplevelse innen hyllesten av rock! 

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 19.00

  • Billettpris 590,-

  


Vis arrangement →
Sinus Lokalt // Iskald
okt.
4.

Sinus Lokalt // Iskald

Når Iskald entrer scenen denne høstkvelden er det nesten som 20års jubileum og regne.

Black metal bandet Iskald ble startet på Sortland i 2005 og har holdt på i snart 20 år. Fra sin base i Bodø har 5 album blitt hamret ut gjennom årenes løp. Med sin unike og nord-norske tilnærming til svartmetallen har fans og presse latt seg begeistre over musikken som har satt sine spor over hele kloden.

En rekke store konserter og turneer er blitt gjort i både inn- og utland. Høydepunktene er bla. Infernofestivalen, ByLarm, Hovefestivalen og Parken. Med "Innhøstinga" (2018) som er bandets foreløpige siste utgivelse fortsatte de å smi sort gull med sin rå, intense, melodiske svartmetall. I kjølvannet av utgivelsen gav bandet ut to musikkvideoer og dro på en 3 ukers europaturne.

Etter en dødperiode, med unntak av et par opptredener i korona-tiden, har 2024 allerede markert en ny start og era som band. Innspillingen av ny plate er planlagt i slutten av 2024 og det jobbes nå mot en rekke konserter før og i kjølvannet av utgivelsen.

Når Iskald entrer scenen denne høstkvelden er det nesten som 20års jubileum og regne. Det loves et ekstraordinært show med en god samling gamle og også helt nye låter!

Iskald består av:

Aage Krekling: Vokal

Simon Larsen: Gitar/Vokal

Ben Hansen: Gitar

Isak Larsen: Trommer

Emanuel Salgado: Bass

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 20.00

  • Billettpris 200,-

 

Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Mary Auner med sinfoniettaen
okt.
10.

Arktisk Filharmoni: Mary Auner med sinfoniettaen

Arktisk Filharmoni: Mary Auner med sinfoniettaen - Gershwin, Adams, Katharsis
En amerikaner i Paris samt en amerikaner og en brite i Bodø. Det er i korte trekk hva du kan oppleve på denne konserten.

George Gershwins stykke En amerikaner i Paris er lyden av 1920-tallets franske hovedstad. Etter et besøk i byen tok Gershwin i bruk «gatelyder», blant annet tradisjonelle franske bilhorn, for å beskrive minnene fra oppholdet. Samtidig hadde han siden tenårene vært inspirert av jazzmusikken han hadde hørt i Harlem, og denne inspirasjonen kan vi også høre i stykket. Sammen med hans pianokonsert Rhapsody in Blue, er dette nemlig blant de mest kjente stykkene hvor tradisjonell jazz blandes med den klassiske tradisjonen.

I Bodø bor en annen amerikaner, nemlig Arktisk Filharmonis egen cellist Mary Auner. På denne konserten kan du oppleve henne som solist med orkesteret i Cheryl Frances-Hoads stykke Katharisis. Frances-Hoads musikk beskrives som melodisk og lidenskapelig, vekslende mellom det høyverdige og humoristiske. Mary har latt seg inspirere av blant annet cello-suitene til Bach, og satstitlene er til å kjenne igjen som barokkdanser; gavotte, menuet og sarabande.

Konserten dirigeres av britiske Ben Palmer, som også tidligere har gjestet oss i Bodø. Han vil i tillegg til de nevnte verkene lede ensemblet i John Adams sin Chamber Symphony fra 1992, et verk som allerede har rukket å bli en moderne klassiker.

Medvirkende:
Dirigent: Ben Palmer
Solist: Mary Auner, Cello

Sinfonietta

Inngår i serien:
Full Storm

Program:

John Adams - Kammersymfoni

George Gershwin En amrikaner I Paris

Cheryl Frances Hoad - Katharsis

 

Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Czardasfyrstinnen
okt.
11.

Arktisk Filharmoni: Czardasfyrstinnen

Foto: Bildet er KI-generert

Czardasfyrstinnen på Piccadilly. Kjærlighetsdrama på bar

Er du bra nok bare du er heit nok?

Kan kjærligheten blomstre midt i en kulturkræsj?

Følg med når kultureliten får uventet besøk av Czardasfyrstinnen!

Czardasfyrstinnen er en av verdens mest populære operetter - en fengslende fortelling om å sette kjærligheten fri. Handlingen er komprimert sånn at du på litt over en time får hele historien. Dessuten har vi ikke laget en sedvanlig pompøs utgave i et påkostet operahus. Vi tror denne kjærlighetsoperetten passer som hånd i hanske på Piccadilly Pub.

Tematikken er velkjent – den umulige kjærligheten mellom to unge elskende. De to hovedrollene Sylvia og Edwin kommer fra helt ulike lag av befolkningen, og forholdet dem imellom er mildt sagt ikke av typen som er spiselig for svigers. Vi har satt historien til nåtiden og tør garantere at du vil bli kjent med andre sider av hovedpersonen enn du eventuelt har sett i andre oppsetninger.

Siden 1998 har Piccadilly pub i Bodø arrangert operapuber om lag en gang i måneden.

Det har vært høyt under taket, kul på døra og skummende halvlitere, men fremfor alt har man kunnet høre udødelige klassikere fra så godt som hele standardrepertoaret innenfor opera, operette og musikal, ispedd en salig blanding folkeopplysning, skrøner og anekdoter fra scenen.

På denne måten har operapuben på Piccadilly - Norges minste operascene - utviklet seg til å bli en rikskjent og tradisjonsrik arena der publikum gis en unik opplevelse i nærkontakt med operasangere fra øverste hylle, Sangerne beskriver det gjerne som "Norges mest lydhøre operapublikum»!

Medvirkende:

Íris Björk Gunnarsdottir - Sylva

Simen Bredesen - Edwin

Magnus Berg - Boni

Helene Korbi - Stasi

Sveinar Aase - piano

Anders Alterskjær - regi

 

Vis arrangement →
Sigrun Loe Sparboe
okt.
11.

Sigrun Loe Sparboe

Foto: Camilla Norvoll

Hun spilte lunsjkonsert i Stormen under sin releaseturne og responsen fra publikum var "kom tilbake! fort!". I oktober kommer hun tilbake!

Sigrun Loe Sparboe fra Harstad slapp tidligere i år sitt femte album, "Blåskjær", og har høstet glitrende kritikker over hele landet. Åpningssporet fra Blåskjær "Vi e fler" har ligget i 21 uker på A-lista til NRK P1 nå, og har bidratt til at landet virkelig har fått øynene opp for artisten og låtskriveren fra Harstad. Sigrun har en egen evne til å skrive sanger som sniker seg under huden på folk. Hun skildrer hverdagslivet på en poetisk, men likevel jordnær måte. Hun er en historieforteller av rang og det skal godt gjøres å gå uberørt fra en konsert med henne.

«Blåskjær» er ei samling sanger om vårt behov fort å sette avtrykk og om relasjoner. Det handler og om reaksjoner på samfunnets dundrende tempo og hvordan skillet mellom falsk og ekte stadig blir mindre. Det handler om å lengte seg tilbake til naturen og om å ikke stå i veien for seg selv. Hun har også fått plass til ei forsvinningsgåte fra 1954!

Artisten med den unike tilstedeværelsen på scenen, ble tildelt den høythengende NOPAs musikk- og tekstpris 2015. Hun har og mottatt Ole Vig-prisen for sitt musikalske engasjement, samt Harstad bys kulturpris. Sigrun er niese av Kirsti Sparboe. Da Sigrun Loe Sparboe slapp sin norskdebut i 2013 skrev Musikknyheter (Anders Ekelund) at hun var et av de mest talentfulle låtskriverne i landet. Dette talentet har sprunget ut i full blomst!

Navn på musikerne:

Mattias Krohn Nielsen-gitar

Sverre Tollefsen Laupstad-tangenter

Praktisk informasjon:

Dørene åpner: 19.00
Forestilling starter: 20.00
Billettpris: 335,-

 

Vis arrangement →
El Cuero
okt.
11.

El Cuero

El Cuero aktuell med sitt 8. album - Kommer endelig til Bodø!

«El Cuero er det eneste norske rockebandet som jeg med hånda på hjertet kan si er «Verdens beste rockeband. Der og da, når jeg ser dem.» Ordene tilhører Tom Skjeklesæther, en nestor innen norsk musikk fra en konsertanmeldelse for Popklikk i 2017.

Etter noen rolige år, hvor El Cuero sine medlemmer har gjort seg bemerket i store norske band som Kvelertak, Spidergawd, og The Dogs, er bandet endelig tilbake med ny musikk og ny turné. Albumet “... are we done yet?” som ble sluppet 8. mars 2024. Etter en lengre norgesturné i april og mai 2024, er det nå klart at bandet tar turen innom Bodø 11. Oktober. Det nye albumet ble innspilt og produsert av Per Borten (Spidergawd) i hans Sørgården Studio våren 2021, og har blitt svært godt mottatt. “Nå har vi endelig funnet det smutthullet vi trengte for å kunne slippe plate og spille konserter. Det er ikke bare enkelt med Kvelertak, Spidergawd og The Dogs som faste arbeidsgivere. Men når vi neste år skal ut og spille konserter er det med en rykende fersk plate i sekken. Vi er veldig stolte av det nye albumet vårt, og vi tror at konsertene på denne turneen kommer til å bli de morsomste vi har gjort på veldig lenge. Vi gleder oss derfor stort til å reise rundt og vise fram ny musikk for dere,” forteller trommeslager Håvard Takle Ohr.

El Cuero er inne i sitt 18. år som band. Bandet har hele 8 albumutgivelser bak seg, og de har gang på gang mottatt stående ovasjoner og fantastiske kritikker for sine album hos landets musikkpresse. El Cuero er også omtalt for sine gnistrende konserter, noe som har gitt gjenhør hos publikum på festivaler og konsertlokaler rundt om i landet. Den utstrakte konsertvirksomheten har skaffet bandet et renommé som et av landets ypperste liveband. Etter noen års fravær er bandet uhyre sultent på å nok en gang gjøre absolutt alt for at publikum igjen skal få oppleve rock slik det skal være – betingelsesløst, uforutsigbart og jævlig bra! "Takk og lov for at El Cuero finnes. Hvis ikke hadde vi måttet finne dem opp." Sitatet tilhører rockejournalist Egon Holstad og er fra en anmeldelse i Nordlys.

El Cuero er:

Brynjar Takle Ohr (gitar/vokal)

Håvard Takle Ohr (trommer/vokal)

Tommy Reite (bass)

Livemusiker:

Vegard Lien Bjerkan (keys)

Praktisk informasjon:

-Dørene åpner kl. 21.00

-Billettpris 385,-


Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Czardasfyrstinnen
okt.
12.

Arktisk Filharmoni: Czardasfyrstinnen

Foto: Bildet er KI-generert

Czardasfyrstinnen på Piccadilly. Kjærlighetsdrama på bar

Er du bra nok bare du er heit nok?

Kan kjærligheten blomstre midt i en kulturkræsj?

Følg med når kultureliten får uventet besøk av Czardasfyrstinnen!

Czardasfyrstinnen er en av verdens mest populære operetter - en fengslende fortelling om å sette kjærligheten fri. Handlingen er komprimert sånn at du på litt over en time får hele historien. Dessuten har vi ikke laget en sedvanlig pompøs utgave i et påkostet operahus. Vi tror denne kjærlighetsoperetten passer som hånd i hanske på Piccadilly Pub.

Tematikken er velkjent – den umulige kjærligheten mellom to unge elskende. De to hovedrollene Sylvia og Edwin kommer fra helt ulike lag av befolkningen, og forholdet dem imellom er mildt sagt ikke av typen som er spiselig for svigers. Vi har satt historien til nåtiden og tør garantere at du vil bli kjent med andre sider av hovedpersonen enn du eventuelt har sett i andre oppsetninger.

Siden 1998 har Piccadilly pub i Bodø arrangert operapuber om lag en gang i måneden.

Det har vært høyt under taket, kul på døra og skummende halvlitere, men fremfor alt har man kunnet høre udødelige klassikere fra så godt som hele standardrepertoaret innenfor opera, operette og musikal, ispedd en salig blanding folkeopplysning, skrøner og anekdoter fra scenen.

På denne måten har operapuben på Piccadilly - Norges minste operascene - utviklet seg til å bli en rikskjent og tradisjonsrik arena der publikum gis en unik opplevelse i nærkontakt med operasangere fra øverste hylle, Sangerne beskriver det gjerne som "Norges mest lydhøre operapublikum»!

Medvirkende:

Íris Björk Gunnarsdottir - Sylva

Simen Bredesen - Edwin

Magnus Berg - Boni

Helene Korbi - Stasi

Sveinar Aase - piano

Anders Alterskjær - regi

 

Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Czardasfyrstinnen
okt.
12.

Arktisk Filharmoni: Czardasfyrstinnen

Foto: Bildet er KI-generert

Czardasfyrstinnen på Piccadilly. Kjærlighetsdrama på bar

Er du bra nok bare du er heit nok?

Kan kjærligheten blomstre midt i en kulturkræsj?

Følg med når kultureliten får uventet besøk av Czardasfyrstinnen!

Czardasfyrstinnen er en av verdens mest populære operetter - en fengslende fortelling om å sette kjærligheten fri. Handlingen er komprimert sånn at du på litt over en time får hele historien. Dessuten har vi ikke laget en sedvanlig pompøs utgave i et påkostet operahus. Vi tror denne kjærlighetsoperetten passer som hånd i hanske på Piccadilly Pub.

Tematikken er velkjent – den umulige kjærligheten mellom to unge elskende. De to hovedrollene Sylvia og Edwin kommer fra helt ulike lag av befolkningen, og forholdet dem imellom er mildt sagt ikke av typen som er spiselig for svigers. Vi har satt historien til nåtiden og tør garantere at du vil bli kjent med andre sider av hovedpersonen enn du eventuelt har sett i andre oppsetninger.

Siden 1998 har Piccadilly pub i Bodø arrangert operapuber om lag en gang i måneden.

Det har vært høyt under taket, kul på døra og skummende halvlitere, men fremfor alt har man kunnet høre udødelige klassikere fra så godt som hele standardrepertoaret innenfor opera, operette og musikal, ispedd en salig blanding folkeopplysning, skrøner og anekdoter fra scenen.

På denne måten har operapuben på Piccadilly - Norges minste operascene - utviklet seg til å bli en rikskjent og tradisjonsrik arena der publikum gis en unik opplevelse i nærkontakt med operasangere fra øverste hylle, Sangerne beskriver det gjerne som "Norges mest lydhøre operapublikum»!

Medvirkende:

Íris Björk Gunnarsdottir - Sylva

Simen Bredesen - Edwin

Magnus Berg - Boni

Helene Korbi - Stasi

Sveinar Aase - piano

Anders Alterskjær - regi

 

Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Symfoniske folkesanger
okt.
17.

Arktisk Filharmoni: Symfoniske folkesanger

Arktisk Filharmoni: Symfoniske folkesanger - Lidenskap fra hele verden
Sammen med et fyrverkeri av en dirigent byr Arktisk Filharmoni på et program inspirert av folkemusikk fra Tyrkia og Aserbajdsjan til Italia og USA.

Den unge italiensk-tyrkiske dirigenten Nil Venditti har tatt orkestre over hele verden med storm de siste årene, med sine livlige og energiske tolkninger av såvel det store klassiske repertoaret, som mer ukjent musikk. Til Arktisk Filharmoni kommer hun med et repertoar gjennomgående inspirert av folkemusikk.

Allerede i konsertens første stykke tas vi med på en reise i ulike kulturer. Italienske Luciano Berio skrev sangsyklusen Folk Songs til sin armensk-amerikaske kone; sangeren Cathy Berberian. I stykket har han tatt med folketoner fra de nevnte landene, så vel som Frankrike og Aserbajdsjan, og vever disse sammen med sin egen stil og komposisjoner. Her møter vi den polske mezzo-sopranen Hanna Hipp som solist.

Bela Bartok var i hele sin komponistkarriere inspirert av den ungarske folkemusikken. Dance Suite ble komponert til 50-årsjubileet for samlingen av byene Buda og Pest, et lekent og energisk verk med herlig «groove».

Den tyrkiske komponisten og pianisten Faszil Say er sterkt påvirket av musikken fra sitt hjemland, i stykket Symphonic Dances. Fra den tradisjonelle tyrkiske dansemusikken kan man kjenne igjen typisk skiftende rytmikken, og vi lover en ekstatisk finale som virkelig løfter taket i konsertsalen.

Medvirkende:

Dirigent: Nil Venditti

Solist: Hanna Hipp, mezzosopran


Symfoniorkester

Program

Luciano Berio - Folk songs

Béla Bartók - Dansesuite

---PAUSE---

Fazil Say - Symfoniske danser op. 64

 

Vis arrangement →
UTSOLGT: Kari Bremnes
okt.
19.

UTSOLGT: Kari Bremnes

bilde av Kari Bremnes

Nordvendt, åpent, stort og personlig er ord som brukes for å beskrive Kari Bremnes sin musikk. Høsten 2024 legger hun og bandet ut på en omfattende Norgesturné fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

«Midt i det store novembermørket går jeg etter lys. Ofte finner jeg det i musikk.
Det er nesten så jeg skammer meg over å være så privilegert i denne steinharde tida, at jeg kan bruke dagene til å skrive sanger.
Men jeg er ikke tøffere enn at jeg trenger dette lyset.
Vi haren konsertpause nå, en skrive og innspillingstid, som vil vare til godt utpå våren.
Men i min kalender har høsten 2024 har en lysende ring rundt seg. Da skal vi ut og reise igjen, bandet og jeg.
Og gjøre det vi elsker, spille konserter for folk som vil høre.
Når den tid kommer tror jeg det vil kjennes helt nødvendig!» -Kari Bremnes

Den enorme spennvidden i konsertene hennes er en signatur for Kari Bremnes band –Fra det lyseste til det ganske mørke og rå. Og hele tiden med en nærhet til folk og livsskjebner. Kari har skrevet sanger i 20 år og gitt ut 15 soloalbum.

Bli med inn i varmen høsten 2024 når Kari og bandet spiller låter fra Karis rike repertoar.

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 18.00

  • Billettpris 630,-


Vis arrangement →
HØST - På sterke vinger                     | 50-årsjubileum
okt.
19.

HØST - På sterke vinger | 50-årsjubileum

HØST feirer 50-årsjubileum for «På Sterke Vinger» (1974) med eksklusiv konsert og dokumentarvisning!

Det smått legendariske prog-rock bandet, markerer 50-årsjubileet for deres ikoniske debutalbum "På Sterke Vinger" med en uforglemmelig konsertopplevelse på Sinus. Publikum vil bli vitne til historie når den originale besetningen fra 1974, bestående av Geir Jahren, Bernt Bodal, Svein Rønning, Lasse Nilsen og Knut Lie, gjenforenes på scenen. I tillegg til den etterlengtede konserten vil kvelden innledes med visning av den 40 minutters lange dokumentarfilmen om bandet, skapt av dere tidligere tekniker Leif Brynildsen, som fulgte Høst på deres reiser gjennom store deler av 70-tallet!

"Høst leverer melodiske gitarlinjer, taktskifter og en solid oppvisning i syttitalls progrock," uttalte Rock n' Roll Dreams. Dette er en enestående mulighet til å oppleve et av Norges største musikalske ikoner i liveformat, med den unike dynamikken til den opprinnelige besetningen fra 1974. Medlemmene i Høst er alle i toppform, fylt med energi og spilleglede, og er endelig klare til å samles igjen for å feire 50-årsjubileumet sammen nye og gamle venner på Sinus!

Praktisk informasjon:

-Aldersgrense 18 år med vergeordning

-Dørene åpner kl. 19.00

-Billettpris 395,-

 

Flere konserter på Sinus


Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Abonnentenes eksklusive
okt.
22.

Arktisk Filharmoni: Abonnentenes eksklusive

Arktisk Filharmoni: Abonnentenes eksklusive - kun for abonnenter
Tradisjonen tro har vi også denne høsten et eksklusivt arrangement for våre abonnenter. Denne gang med søkelyset på samisk og kvensk musikk.

 

Over hele verden har den klassiske musikken vært inspirert av tradisjons- og folkemusikk. Alt fra ungarsk folkemusikks påvirkning på Bela Bartok til George Gershwins tidlige blanding av jazz med klassisk musikk. Det samme ser vi i liten grad med samisk og kvensk musikk. Vi spør oss hvorfor, og hvordan vi kan endre dette. Som et orkester med tilhørighet i Sápmi føler vi et stort ansvar for at denne tradisjonen får sin rettmessige plass i repertoaret for orkestre og ensembler, og at kunnskapen om det samiske og kvenske løftes.

Vår påstand er: Skapes det mer, spilles det mer. Og spilles det mer, snakkes det mer om. Nettopp det vil vi bidra til.

Høsten 2023 lyste vi for første gang ut en «open call» til musikere om å skrive musikk til oss med samisk og kvensk forankring. Blant de innsendte bidragene har vi valgt ut seks av de som vi skal jobbe frem nye verk sammen med. Denne kvelden blir du nærmere kjent med noen av de utvalgte komponistene og deres musikk, som sammen med vår kunstneriske rådgiver for samisk og kvensk musikk, Andreas Gundersen, tar oss med inn i både ny kunnskap, felles spørsmål og selvsagt musikk.

Medvirkende:
Konferansierer: Lise Benjaminsen, Charlotte Gjertsen
Andreas Gundersen med gjester

 

Vis arrangement →
Emelie Hollow
okt.
24.

Emelie Hollow

Livet er fullt av kontraster. Etter å ha skrevet sitt seneste album, Solitude, isolasjon på en fjellhytte i Rondane sist vinter, er 25 år gamle Emelie Hollow denne vinteren en av de sju artistene som kommer sammen for å tolke hverandres låter i TV2-suksessen Hver gang vi møtes.

"Nei, nå har dere ringt feil?" Det var hennes umiddelbare reaksjon da produsentene av programmet kontaktet henne. Beskjedenhet er en dyd, men det var en grunn til at de ønsket å ha henne med: De siste årene har Emelie Hollow etablert seg som en av våre største og mest strømmede artister her hjemme, både som låtskriver for andre og som en en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud", og hver måned strømmes låtene hennes i gjennomsnitt to og en halv million ganger.

Emelie Hollow fra Vinterbro i Ås kommune var 12 år gammel da hun ga ut sin første egenskrevne låt, på Universal Music, etter å ha vunnet en låtkonkurranse i regi av P4, og ni år etter at Emelie, tre år gammel, i sin fetters dåp, sang offentlig for første gang med et helt, la oss si, nykomponert stykke sang og dans.

"Jeg var veldig sjenert som barn, så det hele var ganske out of character, men det sier jo kanskje noe om det store formidlingsbehovet som plutselig kommer inn og overstyrer alt annet”.

Hun vokste opp i et hus med musikk rundt seg: Tidlig lærte hun å spille piano, og etter hvert også cello, i tillegg til at hun sang i kor. Hennes far, som er fra New Zealand, sognet mot rock og Iron Maiden, moren mer mot klassisk musikk og singer/songwriter-tradisjonen. Musikk har i det hele tatt spilt hovedrollen i Emelies liv, som i de tolv årene som har gått siden hun skrev sin første låt har utmerket seg med sin store musikalitet, sin vakre vokal – i VG omtalt som ”en krysning av Marit Larsen og Robyn” -og svært personlige låter. I intervjuer har hun fortalt at hun tidlig begynte å høre på Taylor Swift, og at hun lot seg både overraske og inspirere av nakenheten og den bunnløse ærligheten i Swifts tekster. For Emelie ga det en stor trygghet å vite at hun ikke var alene om å kjenne på store følelser som tenåring. 18 år gammel deltok hun i TV-programmet The Stream, Sju år senere er hun en etablert artist som står støtt på egne bein, med en helt egen evne til å skrive låter i skjæringspunktet mellom melankoli og eufori, der det nakne og nedstrippede glir over i det storslåtte og orkestrale. En konsert med Emelie Hollow er en mektig opplevelse – få artister er i stand til å gjøre en konsertsal så stille, og fremkalle like mye gåsehud hos tilhørerne.

Med årene har hun blitt en ettertraktet låtskriver, med oppdrag i byer som Stockholm, København, London og Nashville, og de musikalske samarbeidene har blitt mange: Dagny, Seeb, Ruben, Emma Steinbakken, Victoria Nadine, Alexander Oscar, Jesper Jenset, TIX, Skaar og Alan Walker er bare noen av artistene som fins i kontaktlista. Etter å ha gitt ut sin første EP i 2019, etterfulgt av en Bylarm-konsert i Kulturkirken Jakob som VGs anmelder omtalte som ”overbevisende skamløst”, har hun sluppet to album, Half the Story og Solitude, I henholdsvis 2021 og 2023. I november 2023 slapp hun julelåta Jula tilbake.

Selv ser Emelie på låtskrivingen som en form for terapi og en måte å få uttrykk for det hun ikke alltid er i stand til å si på noen annen måte. Hun kaller seg en ”ekstrovert introvert”, og bærer nesten alltid rundt på en bok. En av hennes aller største drømmer er å en dag kunne holde konsert i operaen i Bjørvika, en annen ambisjonen å lære seg mer om produsentfaget. Den største drømmen er likevel å kunne skape noe tidløst og evig som folk også vil høre på om tjue og tretti og førti år.

 

Vis arrangement →
Bägga Ávahávdest – Vinden fra Árahávdi
okt.
24.

Bägga Ávahávdest – Vinden fra Árahávdi

Konsert med sangerne Elisabeth Misvær og Trygve Misvær sammen med band, og med John-Kåre Hansen fra Alta som komponist/kapellmester. Elisabeth Misvær og Trygve Misvær er mor og sønn. De har sjøsamisk og pitesamisk tilhørighet fra Hammerfest og Bodø kommune.

Vi får høre et mangfold av samiske sanger og vuolle/joiker fra ulike områder i Sämij iednam/Sábme/Sápmi, blant annet fra joikealbumet Bägga Vuolev Guaddá - Vinden Bærer Joiken - The Wind Carries the Yoik, som ble utgitt i februar 2024. Publikum vil få oppleve nyskapende musikalske uttrykk i en samisk sammenheng, med ekstra hovedvekt på musikk fra sjøsamisk og pitesamisk område.

Konserten er produsert av Árahávdi . Prosjektet er støttet av Bodø2024, Sametinget og Nordland Fylkeskommune. Det er del av Giellavahkko/Samisk språkuke i 2024.




Joik/vuolle/sang: Elisabeth Misvær og Trygve Misvær

Gitar, komponist, arrangør og kapellmester: John-Kåre Hansen

Akkordeon: Andrej Stepanov

Bass: Martin Bowitz

Trommer og perkusjon: Arnfinn Bergrabb

Dansere fra Musikk, dans og drama ved Bodø videregående skole



Konserten Bägga Ávahávdest – Vinden fra Árahávdi, 24.10 og det samiske kulturarrangementet Ájles iednam - Hellige jord, 22.10., hører sammen. Se mer her




Foto: Arne Støvset Gjone

 

Vis arrangement →
Moddi & Kajsa Balto
okt.
26.

Moddi & Kajsa Balto

Hva betyr det å høre til? Både Pål Moddi Lue og Kajsa Balto har gjennom hele livet brukt musikken til å utforske spørsmål om identitet og tilhørighet. Under samisk språkuke har Márkomeannu invitert de to artistene til en og samme scene, hvor det nordnorske og det samiske får rom til å komme hverandre i møte.

Visesangeren Moddi vokste opp på Senja med østlandsk mor. Kajsa Balto tilbragte

barndomsårene midt i Oslo med samisktalende far. I dette samarbeidet møtes de to sangerne for første

sang gjennom musikken. Moddis nordnorske viser og Baltos samiske sanger blir til en konsert hvor språkene, stemningene og historiene fra de to artistene utfyller hverandre og dytter hverandre videre.

På scenen:

Aleksander Sjølie – gitarer

Karoline Bjørhei – trommer

Ragnhild Tronsmo – cello

Torjus Eggen - Bass

Kajsa Balto – sang og joik

Pål Moddi Lue – sang

Konserten foregår under samisk språkuke, og er et samarbeid mellom Márkomeannu, Stormen konserthus og Bodø2024, som sammen ønsker å utvide det samiske kulturtilbudet i Bodø.


Vis arrangement →
Stormen Klassisk // Yegor Shevtsov
okt.
30.

Stormen Klassisk // Yegor Shevtsov

Stormen Klassisk // Yegor Shevtsov - Tales from the Shadows: Mystique, Myth, and Melody

Opplev en kveld fylt med musikalske skyggespill og mytiske melodier. Bli med den anerkjente pianisten Yegor Shevtsov på Stormen Konserthus for en unik konsertopplevelse med verk av James W. Newton, Karol Szymanowski, Ferenc Liszt og Johannes Brahms.

Fra den atmosfæriske verdenspremieren av Newtons "The Moon Runs Down in a Purple Stream" til de dyptgående følelseslandskapene i Brahms' "8 Klavierstücke", hver komposisjon lover å ta deg med på en reise gjennom tid, fantasi og følelser. Opplev Szymanowskis dramatiske "Masques" og Liszts forførende "Mephisto Waltz" i en kveld hvor hver note forteller en historie.

Yegor Shevtsov

Konsertprogram:

James W Newton, The Moon Runs Down in a Purple Stream (2022)

Karol Szymanowski, Masques (1919)

Shéhérazade

Tantris le bouffon

Sérénade de Don Juan

INTERMISSION

Ferenc Liszt, Mephisto Waltz No.1 (1860)

Johannes Brahms, 8 Klavierstücke (1878)


 

Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Matthias Goerne synger Bach
okt.
31.

Arktisk Filharmoni: Matthias Goerne synger Bach

Arktisk Filharmoni: Matthias Goerne synger Bach - Stemmeprakt og fantasifull ballettmusikk
Møt en av verdens ledende bassangere sammen med Arktisk Filharmoni under ledelse av Jean Christoph Spinosi.

Første halvdel av konserten er viet den tyske bassangeren Matthias Goerne og Bachs vakre kantate Ich habe genug. Goernes innspilling av stykket er trukket fram av Gramophone Magazine som en av tidenes beste. Hans utrolige stemme, kombinert med teknisk dyktighet og intelligent tolkning av musikken, gjør at Gramophone beskriver lyden som "en sjel - styrket og forfrisket, klar til å gå over i det neste livet". Vi tror dette blir en gåsehudopplevelse av de sjeldne.

Etter pause reiser vi gjennom en vidunderlig verden av fantasifigurer og ender med en vakker klassisk wienervals som går fullstendig i oppløsning. De tre stykkene er alle en kobling til ballettmusikk, men har til felles at de i dag først og fremst spilles som konsertstykker.

I Debussys tonedikt Faunens ettermiddag møter vi en doven faun som drømmer om vakre, badende nymfer og najader mens hans spiller på sin fløyte. I Trollmannens læregutt går det over stokk og stein når den unge lærlingen tar i bruk mer magi enn han behersker, for å utføre læremesterens oppgaver.

Over stokk og stein går det definitivt også i La valse av Maurice Ravel. Stykket er komponistens hyllest til wienervalsen, hvor vi får høre en rekke storslagne valsetemaer. Musikken bygger seg opp til et voldsomt klimaks, etterfulgt av et slags sluttspill hvor musikken går helt av skaftet - og i stykkets siste takt er vi ikke lengre i valsetakt. Avslutningen er dramatisk - (kanskje også humoristisk sett med dagens øyne) - men samtidig symboltungt som et bilde på sivilisasjonens sammenbrudd etter første verdenskrig.

Medvirkende:

Dirigent: Jean Christoph Spinosi

Solist: Matthias Goerne

Symfoniorkester

Program

Johann Sebastian Bach - Ich Habe Genug

- Pause -

ClaudeDebussy - Prelude à l'Après-midi d'un faune

Paul Dukas - l'Apprentice Sorcier 

Maurice Ravel – La Valse

Inngår i seriene: 
Full Storm, Stor Storm og Liten Storm

 

Vis arrangement →
Sinus NU // Bo Milli
nov.
1.

Sinus NU // Bo Milli

Bo Milli har fått sterk støtte hele veien av P13 som har A-listet flere av låtene, samt P3 som har listet alle på Urørt-listen. Hun har hatt forsiden i Musikkmagasinet (Klassekampen), og støtte i alt fra BT, P3 til Studvest.

23 år gamle Bo Milli vokste opp i forstedene til Karmøy, en øy utenfor Norges vestkyst, før hun flyttet til Oslo. Det var der hun samarbeidet med sin venn Lokoy (tidligere bassist i det norske punkbandet Sløtface fra Stavanger) på "a mistake" - som fikk omfattende internasjonal pressedekning fra NME, DIY, The Line Of Best Fit + mer.

Nå bosatt i Bergen og signert hos Made Management (ansvarlig for suksessen til artister som Sigrid og AURORA), har Bo Milli de siste to årene dokumentert sin erfaring med å bli voksen i løpet av en global pandemi. Det var mange selvreflekterende øyeblikk, men temaet går utover forsøket på å bearbeide evnen til å unnslippe sin egen travle tankeverden.

Med en disposisjon for selvkritikk og en talent for å gjøre det om til kunst, skriver Bo Milli gjennom sin dagboksaktige tekst ærlige sanger som perfekt uttrykker kampene til en hel generasjon, og får kompliserte emner til å høres ut som lydsporet til din neste favorittkomediefilm.

Bo Milli har raskt vist seg å være en viktig ny stemme innen musikken og har fått omfattende støtte fra anerkjente publikasjoner som CLASH Magazine, The Line Of Best Fit, The Rodeo, Whynow, La Blogotheque, Dork Magazine, When The Horn Blows, God Is In The TV, blant mange andre. Bo Milli ble også fremhevet som en av de mest fremragende artistene under by:Larm Festivalen i Oslo i 2022, og var en av de første artistene som ble annonsert for fjorårets Øya Festival.

 

Flere konserter på Sinus


Vis arrangement →
FÅ BILLETTER: Sigvart Dagsland og Karoline Krüger
nov.
3.

FÅ BILLETTER: Sigvart Dagsland og Karoline Krüger

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Karoline Krüger og Sigvart Dagsland tar for første gang sin duokonsert på turné til de store norske konsertscenene!

Karoline Krüger og Sigvart Dagsland tar for første gang sin duokonsert på turné til de store norske konsertscenene! Karoline og Sigvarts samarbeid har naturlig utviklet seg i dette nære formatet - bare de to og et flygel - og nå inviterer de til et unikt musikalsk møte i storstuer landet over. Alt ligger til rette for en intim & storslått kveld fylt med folkekjære klassikere som “Ka e du redd for” , “Alt eg såg” og “For vår jord”: Det beste av det de har gjort hver for seg - og sammen - samt et godt dryss av både Stavanger- og Bergenshumor, når de nå skal ut på turné i 2024.

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 18.00

  • Billettpris 565,-


Vis arrangement →
FÅ BILLETTER: Bjørn Eidsvåg – Ingen vei tilbake
nov.
6.

FÅ BILLETTER: Bjørn Eidsvåg – Ingen vei tilbake

Etter et halvt århundre i musikkbransjen står Bjørn Eidsvåg som en bauta i norsk musikkliv, og i en årrekke har han spilt ca. 80 konserter hvert eneste år i alle landets kriker og kroker. Søndag 17. mars fyller den folkekjære artisten 70 år, og til høsten legger han ut på jubileumsturnéen som har fått tittelen «Ingen vei tilbake».

Om hva publikum kan vente seg på konsertene, sier Bjørn:

«Ingen vei tilbake» er overskriften på min jubileumsturné i høst. Vi skal nok se oss litt over skuldrene, men blikket er først og fremst rettet framover. Vi ønsker å vise at vi er relevante både tematisk og musikalsk. Noen av mine sanger har jo fått et nytt liv ved yngre kollegers tolkninger av dem, og vi skal se om ikke flere av dem kan få det ved å «pusse dem opp» musikalsk. Historiene bak noen av mine mest populære sanger skal fortelles og dere skal få vite noe om motivene bak de nye. Jeg har hatt en lang og begivenhetsrik karriere og fått lov til å oppleve at noen av sangene mine nærmest har blitt folkeeie. Vi skal by på dem, men vi skal som sagt først og fremst rette blikket framover.»




Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 18.00

  • Billettpris 585,-


Vis arrangement →
D.D.E - Graitest Hits
nov.
7.

D.D.E - Graitest Hits

D.D.E. legger ut på sin første kulturhusturné høsten 2024!

Denne høsten legger et av landets mest folkekjære band ut på veien med en konsert litt utenom det vanlige. Forestillingen «D.D.E. – GRAITEST HITS» inneholder et bredt utvalg av bandets kjente og kjære låter, servert i tospann med historier fra over 30 år på veien! I over 30 år har D.D.E. laget låter, spilt og underholdt for det norske folk. Tre–fire generasjoner har sunget med, danset, ledd og grått. I heimen, i bilen, i båten, på hytta, og ikke minst på festivaler og på festlokaler. Nå legger folkefavorittene for første gang ut på en landsdekkende kulturhusturné, der ikke bare hitlåtene, men også noen av de litt mindre spilte perlene fra katalogen får skinne.

Kulturhuskonserten «D.D.E. – GRAITEST HITS» handler selvfølgelig først og fremst om låtene, men sentralt er også Frodes gamle amerikakoffert. Ut av den hentes minner og historier, fra turnébussen og på øvingslokalet. Det handler om starten, om å skape og ville noe, møter med fans, og ikke minst en god porsjon røverhistorier.D.D.E. – GRAITEST HITS er 90 minutter med trivsel, allsang og gode historier.Velkommen på konsert!


Lytt til D.D.E på Spotify


Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 18.00

  • Varighet: 90 min.

  • Billettpris 685,-


Vis arrangement →
Ad Lib: Erlend Apneseth Trio & Maja Ratkje
nov.
8.

Ad Lib: Erlend Apneseth Trio & Maja Ratkje

Erlend Apneseth Trio & Maja S. K. Ratkje

– i samarbeid med Klubb Nødutgang

Erlend Apneseth Trio og Maja S.K. Ratkje møttes på scenen første gang i 2022, et møte som umiddelbart åpnet et helt nytt og friskt musikalsk landskap både for publikum og utøvere. Ratkjes utspring fra samtidsmusikk og støy bringer trioens musikk ut i nye uutforskede lydlige rom, hvor det dynamiske spekteret blir utfordret og presset til yttergrensene. Sammen slapp de albumet "Collage" høsten 2023, på det renommerte plateselskapet Hubro.

Erlend Apneseth Trio er et av Norges mest innovative og aktive band, og forener lyden av norsk folkemusikk, jazz og elektronika på en helt særegen måte. Bandet har høstet lovord, priser og nominasjoner for sine fire albumutgivelser på det renommerte plateselskapet Hubro, og turnering i store deler av Norge og Europa de siste fem årene har begeistret både nye og tilbakevendende konsertgjengere. Samtlige album har blitt nominert til Spellemannprisen, og de fikk prisen for albumet «Salika, Molika» (2019) sammen med Frode Haltli. Albumet ble også nominert til Nordic Music Prize.

Maja S.K. Ratkje er en av våre fremste samtidskomponister, med prisbelønt musikk fremført over hele verden. Som vokalist og musiker har hun også arbeidet svært mye med improvisasjon i ulike konstellasjoner, og turnert inn og utland med blant annet gruppen SPUNK og støy-duoen Fe-Mail. Hun har mottatt en lang rekke priser, som Arne Nordheims komponistpris og Edvard-prisen, og er siden 2017 medlem av Akademie der Künste i Berlin.

Maja S. K. Ratkje – stemme, elektronikk

Erlend Apneseth – hardingfele

Stephan Meidell – gitar

Øyvind Hegg-Lunde – trommer

Thorolf Thuestad – lyddesign


Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 19.00

  • Varighet: 90 min.

  • Billettpris 250,-


Vis arrangement →
UTSOLGT: Killer Queen
nov.
16.

UTSOLGT: Killer Queen

Blue poster with Freddie Mercury in a yellow jacket.

Killer Queen har turnert i hele Europa og er utnevnt til Worldwide Tribute Band of the Year. Med Patrick Myers i rollen som Freddie Mercury er det bare å glede seg til en kveld spekket med Queens klassiske hits.

Killer Queen har turnert i hele Europa og er utnevnt til Worldwide Tribute Band of the Year. Med Patrick Myers i rollen som Freddie Mercury er det bare å glede seg til en kveld spekket med Queens klassiske hits. Med autentiske instrumenter, samme scenografi og lys, ingen kor eller blåsere, er denne tribute-forestillingen det nærmeste du kan komme et live show med Queen. Rett og slett Queen i «gode, gamle dager»… Gled deg!

Anmeldelser
“No detail Is overlooked. Killer Queen are kings of musical impersonators, the highest of tributes” – Duncan Kennedy, BBC One 

“An absolutely fantastic show. I’ve never seen the arena explode with such an electric charge. A concert to remember.” – VLT Sweden 

“Patrick Myers’ recreation of Queen’s lead singer is simply uncanny.” – Daily Mail 

“Very accurate. Almost frightening. The show, singing, music and appearance are unbelievably similar to the original. Skipping across the stage with his three and half octave broad tenor powering through the arena, Patrick’s spark set the 10,000 Ahoy audience on fire. They danced, sang and clicked their fingers, all under Myers’ direction. The best thing since Queen!” – Der Westen (Ahoy Stadium Review)" 

Praktisk informasjon:
Dørene åpner 18.45
Konserten starter kl. 19.00
Varighet: 1 time 30 minutter, uten pause (endringer kan forekomme iht. varighet) 
Ingen aldersgrense
Billettpris:
- Ordinær billett: 600,-
- Studentbillett: 480,-
- Gruppebillett: 545,-

Alle konsertene:

 

Vis arrangement →
UTSOLGT EKSTRA: Killer Queen
nov.
17.

UTSOLGT EKSTRA: Killer Queen

Blue poster with Freddie Mercury in a yellow jacket.

Killer Queen har turnert i hele Europa og flere steder i USA. De er utnevnt til Worldwide Tribute Band of the Year! Med Patrick Myers i rollen som Freddie Mercury er det bare å glede seg til en kveld spekket med Queens klassiske hits.

Killer Queen har turnert i hele Europa og er utnevnt til Worldwide Tribute Band of the Year. Med Patrick Myers i rollen som Freddie Mercury er det bare å glede seg til en kveld spekket med Queens klassiske hits. Med autentiske instrumenter, samme scenografi og lys, ingen kor eller blåsere, er denne tribute-forestillingen det nærmeste du kan komme et live show med Queen. Rett og slett Queen i «gode, gamle dager»… Gled deg!

Anmeldelser
“No detail Is overlooked. Killer Queen are kings of musical impersonators, the highest of tributes” – Duncan Kennedy, BBC One 

“An absolutely fantastic show. I’ve never seen the arena explode with such an electric charge. A concert to remember.” – VLT Sweden 

“Patrick Myers’ recreation of Queen’s lead singer is simply uncanny.” – Daily Mail 

“Very accurate. Almost frightening. The show, singing, music and appearance are unbelievably similar to the original. Skipping across the stage with his three and half octave broad tenor powering through the arena, Patrick’s spark set the 10,000 Ahoy audience on fire. They danced, sang and clicked their fingers, all under Myers’ direction. The best thing since Queen!” – Der Westen (Ahoy Stadium Review)" 

Praktisk informasjon:
Dørene åpner 18.45
Konserten starter kl. 19.00
Varighet: 1 time 30 minutter, uten pause (endringer kan forekomme iht. varighet) 
Ingen aldersgrense
Billettpris:
- Ordinær billett: 600,-
- Studentbillett: 480,-
- Gruppebillett: 545,-

Alle konsertene:

 

Vis arrangement →
Finnmark FantAsia
nov.
21.

Finnmark FantAsia

John-Kåre Hansen feat. Akihisa Kominato (Japan)

Verdens nordligste jazzmusikk møter japansk tradisjonsmusikk. Velkommen til et helt nytt, internasjonalt møte mellom kulturer og stiler.

Under en tur til Tokyo, i regi av Bodø2024 og stiftelsen EU-Japan Fest, traff jazzgitaristen John-Kåre Hansen den japanske shakuhachi-mesteren Akihisa Kominato. Etter et langt og særdeles trivelig møte i metropolen ble de to musikerne enige om et spennende samarbeid på tvers av kulturer og avstander.

Nå kommer Akihisa Kominato til Norge og slår seg sammen med John-Kåre Hansens arktiske trio. I 2022 ga den samiske gitaristen ut sin første soloplate i trilogien Finnmark Fantasia. Sammen med synthesizer og elektroniske beats (Martin Vinje), trommer (Jonas Karlsen) og gitar (John-Kåre Hansen) får vi oppleve lyden av shakuhachi – den tradisjonelle, japanske fløyten.

Akihisa Kominato ble født i Fukushima i 1978. Han kommer fra en familie med musikere og har spilt siden han var fem år gammel. Han begynte tidlig å opptre, og har lært seg den gamle, tradisjonelle shakuhachi-stilen som har tradisjoner flere hundre år tilbake i tid. Etter at Kominato ble uteksaminert fra Tokyo University of Fine Arts and Music har han spilt både tradisjonell, japansk musikk, og reist over hele verden med stiler som folkemusikk, pop og fusion. Nå er han i Norge og møter arktisk, elektronisk kammerjazz.

 

Vis arrangement →
UTSOLGT: Halvdans 2024 - Med slekt og venner
nov.
22.

UTSOLGT: Halvdans 2024 - Med slekt og venner

Halvdans 2024: Halvdan Siverten med slekt og venner.

Fredag 22.11 inviterer Halvdan Sivertsen publikum til sitt 2024-bidrag. I Stormen konserthus blir det en litt spesiell konsert, fordi Halvdan, som selvsagt er kveldens hovedartist, i tillegg til sine venner i bandet har med seg både sin datter Marie og barnebarn Elias som gjester. Familien har etterhvert i stor grad markert seg musikalsk. De har begeistret folk både sammen og hver for seg, og 18 år gamle Elias har imponert stort med både sang og gitarspill. Så det blir en forventningsfull og stolt pappa og bestefar som entrer scenen i Stormen.

«Jeg gleder meg skikkelig til dette», sier Halvdan og lover litt (u)kjent og mye kjært, i tillegg til det slekta kan finne på. Kanskje en og annen overraskelse? «Jeg vet ikke ennå hva de kommer til å by på, men at det blir fint og hyggelig for publikum, det vet jeg. Helt garantert.» 

Velkommen til Stormen konserthus og Halvdans 2024.

Gjester:

Marie Bakken Sivertsen

Elias Undrum

Band:

Terje Nohr: Sang og gitarer

Håvar L Bendiksen: Sang og gitarer

Trond Viggo Solås: Sang og bass

Johannes Winter Farstad: Sang og tangenter

Rune Mathisen: Sang og slagverk

Brynjar Erdahl: Lyd/lyddesign

Mats Ellingsen: Lys/lysdesign 

 
 

Vis arrangement →
Kristi Brud
nov.
22.

Kristi Brud

Etter braksuksessen med debutalbum “Alt er nytt”, drar Bergensbandet Kristi Brud på Norgesturné i november 2024!

Kristi brud har på kort tid befestet seg som et av de mest spennende bandene i Norge og vant en velfortjent Spellemann for årets beste Rockeplate for debuten “Alt er Nytt” i 2023. Albumet beviste hvor sterkt den fengende postpunk/poprock hybriden til Kristi Brud står seg, og pressen var enig. VG, Aftenposten, Klassekampen og Bergens Tidende trillet alle 5ere, og mente det var et av årets beste plater da albumåret 2023 ble oppsummert.

Alle de 1300 billettene til konserten på hjemmebane 30.november nærmer seg solgt, og man bør derfor kjenne sin besøkelses - dette er norsk pop/rock-historie in the making!

Instagram: https://www.instagram.com/kristibrvd/

Facebook: https://www.facebook.com/kristibrvd/

Anmeldelser:

5/6 VG

5/6 Aftenposten

5/6 Klassekampen

5/6 Bergens Tidende

9/10 Musikknyheter

popklikk.no "Et ambisiøst og kruttsterkt debutalbum"

 
 

Vis arrangement →
Stormen Klassisk // Katarina Barruk & Norrlandsoperaens Symfoniorkester
nov.
24.

Stormen Klassisk // Katarina Barruk & Norrlandsoperaens Symfoniorkester

Katarina Barruk

Stormen Klassisk // Samisk og Symfonisk - Katarina Barruk møter Norrlandsoperans Symfoniorkester

Søndag 24. november 2024 kl. 19:00 inviterer Stormen Konserthus til en unik musikalsk opplevelse når den prisbelønte samiske artisten Katarina Barruk slår seg sammen med Norrlandsoperans Symfoniorkester fra Sverige. Under ledelse av sjefsdirigent Eduardo Strausser presenteres et program der Barruks særegne vokal- og komposisjonstalent møtes med de storslåtte tonene fra symfoniorkesteret.




Katarina Barruk er kjent som en av Sápmies mest talentfulle liveartister. Hun vokste opp i Lusspie (Storuman) og Gajhrege (Gardfjäll), og hennes unike, distinkte stemme og trygge scenetilstedeværelse skaper et rom fylt av sårbarhet og styrke. Hun leverer en kraftfull, men jordnær blanding av popmusikk, tradisjonell joik og improvisasjonselementer. I løpet av det siste tiåret har Barruk turnert rundt i Europa og opparbeidet et dedikert publikum med sin klare, umiskjennelige stemme og sine gripende konserter.




Eduardo Strausser

Eduardo Strausser er sjefsdirigent for Norrlandsoperans Symfoniorkester og har etablert seg som en dyktig dirigent på verdensscenen. I 2023/24-sesongen leder han orkestre som Kansas City Symphony, City of Birmingham Symphony Orchestra, Bamberger Symphoniker og Royal Northern Sinfonia. Han har også sterke relasjoner til orkestre i Australia og New Zealand, inkludert Sydney og Queensland symfoniorkestre. Strausser var tidligere fast dirigent ved Teatro São Paulo.



Norrlandsoperans Symfoniorkester hører hjemme i Norrlandsoperan i Umeå, Sverige, og består av 47 musikere i verdensklasse. Orkesteret fremfører dyktig både nyskrevet og klassisk symfonisk musikk og får årlig besøk av solister og dirigenter fra hele verden. Mange av musikerne opptrer også i kammermusikksammenhenger og ved barn- og familieforestillinger, og symfoniorkesteret spiller alltid musikken ved operaforestillinger.


Program:

Franz Schubert: Symfoni nr. 7, "Den ufullendte," Allegro moderato (12 minutter)

Katarina Barruk: Jimmatje (fra Ruhttuo 2022)

Katarina Barruk: Sottrejatta

Johannes Brahms: Tragisk ouverture

Pause

Franz Schubert: Symfoni nr. 7, "Den ufullendte," Andante con moto

Katarina Barruk: Dállie (fra Ruhttuo 2022)

Katarina Barruk: Ij gåssieke (Ruhttuo 2022)

Antonin Dvorak: Slavonic Dances opus 72 nr 1 och nr 2

Katarina Barruk: Miärranlanda (Ruhttuo 2022)

Konserten gjennomføres med støtte fra EU-prosjektet Arctic Music Circle og Musikk i Norr.


Gå ikke glipp av denne sjeldne muligheten til å høre Norrlandsoperans Symfoniorkester i Stormen Konserthus, som vanligvis er hjemsted for Arktisk Filharmoni. Dette blir en spennende konsert som knytter sammen det beste av nåtidens samisk musikk og symfoniske tradisjoner.

 

Vis arrangement →
Stein Torleif Bjella - Innegubbens Drøymejul
nov.
27.

Stein Torleif Bjella - Innegubbens Drøymejul

Stein Torleif Bjella lanserer Innegubbens drøymejul 2024

Stein Torleif Bjella med band tar med seg "Innegubbens drøymejul" ut på novembertur.

Den årlige festkvelden med gjester på Sentrum Scene vil i år besøke følgende steder:

Bergen 21. november

Haugesund 22. november

Stavanger 23. november

Bodø 27. november

Tromsø 28. november

Oslo 29. november

Trondheim 30. november

Stein Torleif Bjella er en av landets aller største visekunstnere, med en rekke utgivelser bak seg, som til sammen har høstet fantastiske kritikker, og skaffet ham trofaste fans over hele landet.

I fjor slapp Bjella albumet Nysetmåne til strålende omtaler. Plata ble etterfulgt av en lang turné for fulle hus rundt om i landet, som kulminerte i en meget utsolgt konsert på Sentrum Scene i Oslo i desember.

Parallelt med dette, sjonglerte Ål-poeten det musikalske arbeidet til teaterforestillingen Heil Ved, basert på Lars Myttings kioskvelter av en bok. Forestillingen, der Stein Torleif Bjella også bidrar på scenen, har blitt spilt for fulle hus på Det Norske Teatret siden premieren.

Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten «Heidersmenn» i 2009, og to år senere innkasserte oppfølgeren «Vonde visu» Spellemannprisen. «Heim for å døy» avsluttet trilogien i 2013, med førsteplass på VG-lista.

Etter dette har artisten fra Ål i Hallingdal sluppet de kritikerroste studioalbuma "Gode Liv" og "Øvre-Ål Toneakademi", samt laget et eksperimentelt spoken word improalbum sammen med bandet (Jordsjukantologien). Gitt ut «Bjellasangar arrangert for messing & tre», et samarbeid mellom Bjella og Kringkastingsorkesteret, og vunnet Edvardprisen, Prøysenprisen, Skjæraasenprisen, Bendiksenprisen, Nynorsk litteraturpris og kulturprisen for Ål kommune. I høst kommer også konsertplata Live i sentrum, tatt opp Sentrum scene i 2023, fra den årlige "Innegubbens Drøymejul".

"Eg ska kysse so Jesus gret" og "Psykisk kan du vera sjøl", synger Bjella. I musikken hans møtes ytterpunktene: Ett øye ler, ett gråter. Sørgmodig glede og romantisk hjartesorg. Personene, skildringene og fortellingene vi møter i tekstuniverset, var også inspirasjonen til teaterstykket «Kan nokon gripe inn», sett av over trettitusen, da det ble satt opp på det Norske Teatret i 2017.

Stein Torleif Bjella er i tillegg en respektert forfatter, og står bak diktsamlingen ”Jordsjukantologien Nr. 1”,  og romanen «Fiskehuset», som begge har høstet strålende kritikker og kommet i flere opplag. "Fiskehuset" ble nominert til P2-lytternes romanpris og mottok Nynorsk Litteraturpris. Romanen er til nå oversatt til sju språk.

 

Vis arrangement →
Sinus NU // Daufødt / Hammok
nov.
29.

Sinus NU // Daufødt / Hammok

DAUFØDT

Daufødt slipper sitt nye album «Glitter» i september - og kaster seg atter en gang ut på landeveien.

Etter å ha turnert Skandinavia rundt flere ganger både på klubber og festivaler som Roskilde og Øyafestivalen krøp bandet ned i kjelleren og snekra sammen et album som forener det kaotiske og voldsomme med mer catchy rockeundertoner - i kjent stil.

Glitter, er ikke glitter og glam, men det som ikke går bort, det som sitter i. Daufødt tar på denne plata tempen på 2024, sett fra en ung voksens perspektiv. Det er desperate rop om endetida mens man ser på videoer av søte hunder. Et nytt alvor som kommer med årene, når den kritiske sansen er fullt utvikla, og skrekkfantasiene om alt som kan gå galt, fordi ting har gått galt, løper løpsk.

Det går lovord om Daufødts intense livekonserter over hele landet - og bandet gleder seg til å atter en gang jobbe mot sitt viktigste musikalske mål: lytteren skal aldri føle seg trygg


HAMMOK

Hammok fikk sitt internasjonale gjennombrudd med en maktdemonstrasjon av en live-opptreden på showcase festivalen ESNS 2023, der de fikk den internasjonale musikkbransjen til å se ut som 20-åringer på Turnstile-konsert.

Med den Pitchfork omtalte debut EP-en JUMPING/DANCING/FIGHTING i ryggen og en lang rekke overbevisende festivalkonserter er Hammok klare med sitt debutalbum look how long lasting everything is moving forward for once. Plata gis ut på det kredible Berlin-baserte labelet Thirty Something Records.

Hammok startet året med den drivende og presise singelen Seance, en masterclass i hardcore-refreng teft og den ferskeste smakebiten på den kommende debut plata. Låta ble akkompagnert av en kaotisk og energisk musikkvideo filmet i barndomshjemmet til vokalist Tobias Osland.

“Seance is a banger and also a burning example of how a cool video can enhance the impact of a song and a band as well. Their debut LP "Look how long lasting everything is moving forward for once" is out on the 1st of March. Guess I found my new favorite band!” -Borderline Fuckup.

Hammok startet arbeidet med sitt kommende debutalbum midt i den travle festival sommeren 2023. Vokalist og gitarist Tobias Maxwell Osland sier følgende om innspillingen av debut albumet:

«Null pusterom, null ro.

Plata er en samling av låter som overbeviser deg på alle fronter hele tiden.

Hvis jeg tenker tilbake til da vi lagde plata, er det eneste jeg husker at jeg var på bandrommet med all lyd på fullt, ampene peip og ulte så fort jeg ikke rørte strengene og alt var pusha til maks. Alt er hjemmelaget, ingen andre enn oss har rørt musikken før miks og master. Hver minste lille ting er ekstremt konsekvent og lydbildet er kompromissløst. Dette er det minst filtrerte produktet vi har laget noen gang. Plata har ekstremt lite tålmodighet for nyanse og tolkning. FUCK YOU AND FUCKING DIE, HYPOCRITE FUCKING DIE, longlasting/forverlasting. Kast masse maling på en vegg og til slutt danner det seg et bilde».

Hammok tok form under pandemien i 2020. Bandet var i 2022 månedens urørt på P3 med låta Perfectly Aware (2022) og senere en av de 3 finalistene i urørtfinalen samme år. Bandet fulgte raskt opp med den Pitchfork hyllede EP’en JUMPING/DANCING/FIGHTING. Det unge bandet har allerede rukket og opparbeide seg et solid live rykte med konserter på Øyafestivalen, Best Kept Secret, Lokeerse Feesten, Valkhof, ArcTanGent, Core, Malakoff, Bukta m.m. og support for Kvelertak, DITZ, Blood Command mm. Konserten på ESNS (Eurosonic Noordenslag) ble kåret til “2nd best act” av 3voor12 og gav en samlet musikkbransje hakeslepp der de sto. Det er ikke en underdrivelse å si at Hammok akkurat nå er et av de mest spennende nye bandene sjangeren har å by på, ikke bare i Norge, men også internasjonalt.

“In just under 20 minutes, Hammok present their case for nihilism as peace of mind, letting searing guitars riffs and combative drumming replicate the sensation; the louder the wall of sound, the less there is to feel”.

-Pitchfork

Oslo post-hardcore band Hammok will release new album Look How Long Lasting Everything Is Moving Forward For Once on March 1 via Thirty Something Records, and here’s the hypnotic, abrasive new single “Seance.” -Brooklyn Vegan

Hammok er Tobias Maxwell Osland(vokal, gitar), Ferdinand Aasheim(trommer), Ole Benjamin Thomassen(bass


 
Vis arrangement →
Inge Bremnes
nov.
30.

Inge Bremnes

Mot lys - En middels jul med Inge Bremnes

Jula er en tradisjonstung tid som mange legger mye press på. Men hva skjer når den forandrer seg? Med fjorårets Snøfall låt, Mot lys, er nettopp dette tematikken. Jula kan bli annerledes, og kanskje vond, men likevel finnes det alltid håp i vanskelige tider. Kanskje noen av oss trenger å senke og noen av oss trenger å heve forventningene noen hakk. Det blir muligens ikke helt perfekt, men det blir som regel heller ikke så ille som man frykter. Og kanskje vi kan bli enige om at det pleier jo som regel å bli trivelig til slutt.

Mot lys er en julekonsert for deg som har et medium forhold til desember. Vi håper at vi sammen kan skape en fin opplevelse!

Inge Bremnes slo gjennom rundt midten av forrige tiår, med radiolistede og høytstrømmede låter som «Ikaros», «Meire Vi» og «Himmelblå», alle selvskrevet på eget språk og mål. Og dermed var den lille kystkommunen Kvæfjord i Troms ikke lenger bare kjent som hjemstedet til «verdens beste kake», men også som arnested for en av vår generasjons fremste norske sangere og låtskrivere.

Og ja, vi sa «norske» og ikke «nordnorske». For fra sin base i hovedstaden har Inge Bremnes gjennom iherdig turnevirksomhet fylt små og store konsertlokaler over hele landet - gjerne alene med gitaren, men også med sitt høyst rutinerte band. Alt fra samfunnshuset i Langfjordbotn til Rockefeller i Oslo har også stått på turneplanen, unge Bremnes er tross alt den sjeldne typen artist og låtskriver som kan få låtene sine listet på P1 og P3 på samme tid.

Tekstene er underfundige, men glir gjerne over i en rent uvanlig direkte kommunikasjon med lytteren. Dette blandet med en dyp og bred musikalsk bakgrunn kommer til sin rett i et sound som snakker med personlig stemme i samtidens globale popspråk. En musikalsk grenseløshet, blandet med en lite selvhøytidelig tone, er begge deler sentrale i «Inge Bremnes-opplevelsen», både på plate og på scenen.

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 20.00

  • Billettpris 395,-


 
Vis arrangement →
Hekla Stålstrenga - Julefolk 2024
des.
1.

Hekla Stålstrenga - Julefolk 2024

For mange er julekonserten til Hekla Stålstrenga blitt synonymt med førjulstiden, og i år blir heldigvis intet unntak.

«Det er lett å henfalle til klisjeer som «den beste julekonserten, noensinne», men detoppleves sånn.»

– Helgelands Blad

«Julefolk med Hekla Stålstrenga var av det varme slaget, og like kontrastfylt som jula og livet selv.»

– Lofotposten

«I løpet av halvannen time skapte Hekla Stålstrenga julestemning og juleglede, jareinhekla julemagi, i ei fullsatt Målselv kirke.»

– Nye Troms

Bandets unike blanding av folkemusikk og populærmusikk, har skaffet dem et trofast publikum over hele landet, og det var med stort hell de tok med seg en blanding av kjente og ukjente, kjære og klassiske julelåter inn i sitt musikalske univers. Hekla Stålstrenga gjør sitt ytterste for å lage rammen som setter julestemninga av det varme og nære slaget.

«Hekla Stålstrenga balanserer uttrykket sitt mellom det tandre og nedstrippede, nesten drømmeaktige på den ene siden til det løsslupne det gnistrer av på den andre siden. Og innimellom noen mildt fascinerende venstresvinger. Ikke hadde vi filosofert over at uten reinlender ble det ikke skikkelig jul i stua! De fem ser inderlig ut til å kose seg. Det er en blanding av løst slips, folkelighet og høystemthet, av alvor og av skjemt. Lyden er perfekt og de visuelle virkemidlene mildt sagt slående.»

– Fremover

Praktisk informasjon:

Dørene åpner: 18.00
Forestilling starter: 19.00
Billettpris: 605,-

 

Vis arrangement →
Helene Bøksle
des.
2.

Helene Bøksle

Julekonsert med Helene Bøksle -«Det hev ei rose sprunge»

Helene Bøksle er en av Norges store sangstjerner, og hennes tradisjonsrike julekonsert «Det hev ei rose sprunge» har blitt spilt for fulle hus gjennom en årrekke. Konserten er høytidsstemt, inderlig og nær - og publikum får gleden av å høre klassiske julesanger som «Deilig er jorden», «O helga natt» «Tenn lys» og «Lucia».

Julekonserten fikk terningkast 6 i Fædrelandsvennen i fjor, og skrev at Helene.. «tar julens budskap på alvor og klarer å formidle det med skjønnhet, inderlighet, overbevisning og varmt alvor».

Anmeldelser av julekonsertene til Helene:

“Nesten overjordisk” Trønderavisa

“En av Norges vakreste stemmer» Tidens Krav

“En gyllen halvannen time” Fædrelandsvennen

“Helt magisk” Sarpsborg Arbeiderblad

"En fortryllende førjulspakke" Telemarksavisa

Konserten er inspirert av Helenes kritikerroste juleplate «Det hev ei rose sprunge», som er blitt en moderne juleklassiker. Helenes julesanger har blitt streamet flere millioner ganger på Spotify.

Det er bare å glede seg til en magisk førjulskonsert med Helene Bøksle og hennes eminente musikere.

Praktisk informasjon:

Dørene åpner: 18.00
Forestilling starter: 19.00
Billettpris: 545,-

 

Vis arrangement →
Adam Douglas
des.
3.

Adam Douglas

Publikumsfavoritten Adam Douglas holder tradisjonen vedlike også i 2024 når han igjen reiser gjennom landet med sin «An American Holiday» turné. Adam, bandet og en årlig gjest setter deg og dine i god julestemning med både kjente låter, så vel som sanger han har skrevet selv, om vinter og førjulstid. I år har han også med seg gjester.

Foto: Jens Storaker

"An American Holiday" ble startet som et resultat av en drøm Adam lenge hadde om å la det norske publikum få ta del i amerikansk julemusikk - tradisjon og det som setter ham i god og «soulful» julestemning. Dette har han reist rundt i landet med i flere år og nå for syvende gang i 2024.

Hjertelig velkommen til «An American Holiday» med Adam Douglas! «Det er alltid fantastisk å få komme ut og spille disse sangene som betyr så mye for meg personlig. Endelig kommer jula der vi kan være sammen igjen og feire med de vi er glade i, slik vi pleier. Jeg er stolt og ydmyk av få være en del av denne viktige førjulstradisjonen», forteller Adam.

Årets gjest er Darling West

Adam Douglas sier selv: «Darling West har lenge stått på ønskelisten min. Først og fremst er jeg fan av deogharstorrespekt for den musikken de lager. Alltid høy kvalitet og med stor vekt påharmoni-syngingog små detaljer. I tillegg til det musikalske, er Mari og Tor Egil så fine folk. Tidenes tur blir det.»

Darling West består avMari Kreken og Tor Egil Kreken, kritikerrost norsk band sommusikalsk hører til i pop/folk/country-sjangeren. De mottok Spellemannprisen for sitt andrealbum «Vinyl & A Heartache»i 2016, og er også publikumsfavoritter med konsertserien«Family Sessions».Hele tre ganger har de spilt på bransjefestivalen «South by Southwest» iAustin Texas og de har besøkt «AmericanaFest» i Nashville to ganger tidligere-samt den omreisende folk-festivalen«Folk Alliance International», «Eurosonic» i Nederlandog«FourCorners Folk Festival» i USA.


Praktisk informasjon:

Dørene åpner: 18.00
Forestilling starter: 19.00
Billettpris: 595,-

 

Vis arrangement →
Swinging Christmas
des.
5.

Swinging Christmas

Swinging Christmas med Silva og Hærens musikkorps

Silya er ei kruttønne som setter fyr på salen når hun entrer scener over hele landet. Det blir både rocka og fløyelsmyk julestemning når Hærens musikkorps inviterer henne med på sin juleturné.

Hun er en av Norges sterkeste live-artister og har spilt mer enn 250 konserter som soloartist og med sitt band Silya & the Sailors. Etter å ha viet nesten hele livet til musikk er Silya blitt en kraftfull musiker og låtskriver med en tilstedeværelse som bergtar publikum hver gang hun opptrer. Nå er hun igjen klar for å slippe seg løs med Nord-Norges eget militærorkester. I år blir det flere låter fra Silyas julerepertoar og et par instrumentale godbiter.

Årets dirigent er ob.lt Lars Erik Gudim, en av Norges aller beste storbandledere med en karriere som har involvert mange store og kjente navn. Han er en ettertraktet dirigent og arrangør og har sitt faste virke i Forsvarets musikk.

Vi bare måtte ha Silya med oss igjen. Første forsøk var da koronaen herjet og bare noen få fikk komme i kultursalene. Konserten ble så sykt bra at vi ikke kunne la sjansen gå fra oss da Silya var ledig akkurat de riktige datoene før jul. Vi gleder oss til å denne gangen se publikum fylle kulturhusene til randen, sier produsent Merete Jakobsen Klæboe

 

Vis arrangement →
Bjørn Tomren - Jul på godt og vondt
des.
6.

Bjørn Tomren - Jul på godt og vondt

Bjørn Tomren - Jul på godt og vondt

Bjørn Tomren, som ble folkeeie og omtalt som «den kuleste artisten i Stjernekamp gjennom tidene» etter seieren i 2021, legger ut på juleturné igjen! Fjorårets turné, «Med et anstrøk av jul», ble en kjempesuksess. Konserten ble spilt for fulle hus fra Kristiansand i sør til Harstad i nord, og tilbakemeldingene og jubelen fra publikum var klar: Dette måtte gjentas!

Årets turné, «Med jul på godt og vondt», spilles fra 21. november til 21. desember, og Bjørn Tomren og bandet hans er innom 22 byer og spillesteder før de vender nesen hjemover igjen. På veien skal de gjøre sitt ytterste for å gi det norske folk et forsiktig snev av julestemning, med et variert repertoar og lune, morsomme historier, levert på måten bare Bjørn Tomren kan.

Dette sa publikum etter konsertene i fjor:

«Utradisjonell julekonsert som viser hvilken tusenkunstner Bjørn Tomren er. Følelsesregisteret mitt gjennom konserten gikk fra måpende og forundret via rørt til lattermild» –Sissel, Os

«Bjørn Tomren lager konsertmagi med sin humor, sin enorme musikalitet og sitt personlige uttrykk. Konserten var et høydepunkt og jeg anbefaler konserten på det varmeste til hvem som helst.» Vigdis, Husnes)

«En fantastisk konsert. Den desidert beste «julekonserten» jeg noensinne har vært på». Lars-Inge, Bømlo

«Flott konsert! Tomren har ei utruleg stemme, artig humor og han kan sjonglerer - kva meir kan ein ynskje? Når han i tillegg har med seg tre framifrå musikarar vert det rett og slett heilt prima!» Connie, Førde


«Det er utrolig lenge sia jeg har ledd så mye!! En herlig bisarr humor! Ingen gikk sure derfra.» Tore, Stokmarknes

På scenen:

Bjørn Tomren

Edvard Mjanger –bass

Hans-Olav Molde – trommer

Einar Sogstad –tangenter

 

Vis arrangement →
Julefantasi
des.
8.

Julefantasi

Foto: Calle Huth

JULEFANTASI MED SANDRA LYNG, KIM WIGAARD OG BODØ DEMENSKOR

JULEFANTASI MED SANDRA LYNG, KIM WIGAARD OG BODØ DEMENSKOR

Etter fjorårets utsolgte miniturné inviterer Sandra Lyng og Kim Wigaard hele familien til den landsdekkende juleturnéen ”Julefantasi”, hvor de har med seg lokale demenskor. Her kan publikum komme i julestemning med nære versjoner av våre mest kjente og kjære julesanger, originale og stemningsfylte medleyer av internasjonale jule- og Disney-klassikere.

Som folkekjær artist og låtskriver står Sandra Lyng bak flere av landets største hits, inkludert flere av våre norske julefavoritter. Kim Wigaard er for tiden aktuell som dirigent og programleder i sesong 2 av den folkekjære NRK-serien “Demenskoret”, som har bidratt til at over 160 demenskor har blitt opprettet her til lands. For Kim er demens en hjertesak da han selv har opplevd sykdommen i nær familie.

 

Vis arrangement →
Sinus Lokalt // Ylajali
des.
13.

Sinus Lokalt // Ylajali

Always this winter child

Ensemble Ylajali med dirigent Pål-Are Bakksjø og Bodø Rythm Group inviterer til adventskonsert med det aller fineste og sterkeste de vet av musikk som tar oss gjennom høstmørket og inn i julens lysfest. Her blir det rytmer, folkemusikk og sakrale klassikere i salig, og godt balansert blanding.

BRG - Bodø Rhythm Group

Det er sagt om Ylajalis konserter at de alltid er «noe mer».  I tillegg til å framføre god vokalmusikk i alle sjangre er det viktig for ensemblet å ha noe å fortelle. Verden i 2024 byr på større konflikter og dypere uro enn på lenge. På dét bakteppet er ikke julen bare en fest med særdeles god stemning. Den er også en kontrast – og en nødvendighet. Dét blir det Ylajali-konsert av, og vi gleder oss veldig til å lage konsert sammen med BRG - og en spennende gjest.





Vis arrangement →
Terje Nilsen, Altså!
des.
14.

Terje Nilsen, Altså!

Endelig kommer Iren Reppens «Terje Nilsen altså» til Stormen. Har du ikke fått den med deg, sier du? Eller vil du oppleve den en gang til? 14. desember kommer de til Bodøs storstue.

Iren Reppen har blitt en sagnomsust tolker av Terje Nilsen og denne konserten er blitt en snakkis både blandt kjennere og nyfrelste Nilsen-tilhengere. Her får vi både humoren, mystikken og musikken til Terje Nilsen. Det er som om han manes frem.


Iren Reppen har med seg på scenen: Terje Nohr og Håvar Bendiksen

Avisa Nordland skriver:

«Dette må være noen av de beste ambassadørene for Terje Nilsen»

Rana.no:

«Det svinger som faen, for å siden rett ut.»

Altaposten:

Reppen er en formidabel vokalist,og garvet skuespiller- en uslåelig kombinasjon når man skal hedre Terje Nilsen.


 

Praktisk informasjon:

Konserthuset åpner én time før forestilling.
Billettpris: 450,-

Besøksadresse:

Stormen Konserthus
Storgata 1B
8006 Bodø

Kontaktinformasjon:

E-post: billettsalg@stormen.no

Telefon billettskranke: 755 49000

www.stormen.no

Tilgjengelighet

Vi ønsker at så mange som mulig skal kunne oppleve levende kultur, derfor er Konserthuset tilgjengelighetstilpasset og har heistilgang fra alle etasjer. I vår billettskranke kan du bestille både rullestolplasser og teleslynge.

Parkering

Det er tre parkeringshus i kort avstand fra konserthuset. Den nærmeste er rett over gaten i Sentrumsgården. Kvartal 99 og Glasshusgarasjen er også like ved.

Vergeordning

På en del av våre arrangementer med 18 årsgrense kan man benytte seg av vergeordning ned til 15 års alder. Vergen må være over 25 år, være til stede under hele arrangementet og kan ikke nyte alkohol/rusmidler før eller under arrangementet. Èn verge kan ha ansvar for to personer under 18 år. Vergeskjema finner du her.

Billettkjøp

Billetter til arrangementene fås kjøpt i vår billettskranke eller på stormen.no. Billetter refunderes ikke.

Barer og pauseservering

Vi har barene åpen i tilknytning til alle våre arrangementer og det er lov å ta med seg drikke inn i salene. Du finner barer i alle etasjer i bygget.


Vis arrangement →
VONDA SHEPARD’S “BEST OF” TOUR incl. some Holiday Classics from “Ally McBeal”
des.
19.

VONDA SHEPARD’S “BEST OF” TOUR incl. some Holiday Classics from “Ally McBeal”

En sjelfull og lidenskapelig musiker som dyktig kombinerer svevende vokal med imponerende pianotalent, Vonda Shepard, vil innta scenen for en Europaturné i desember 2024!

Vondas dynamiske liveopptredener er legendariske – noe du bare må oppleve. Hennes band inkluderer James Ralston på gitar (Tina Turner), Jim Hanson på bass (Bruce Springsteen, Johnny Cash) og Fritz Lewak på trommer (Jackson Browne). “Jeg spiller intime sanger på pianoet og forsvinner helt inn i dem, for så å bygge opp showet ved å smelte sammen med bandet for å få gnistene til å fyke.” Turneen vil presentere det beste fra Vondas eklektiske og sjelfulle 15 album, inkludert favorittene fra Ally McBeal, samt noen julesanger fra A Very Ally Christmas! “Mot slutten av showet elsker jeg å synge ut de sjelfulle låtene og få publikum opp i en vill begeistring!”

Vonda Shepard ble født i 1963 i New York City i en intellektuell og kunstnerisk familie. Hun begynte å spille piano da hun var seks år, begynte å skrive sanger da hun var åtte, og spilte på sin første klubb da hun var 14. Som barn ønsket Vonda å bli astrofysiker, men etter sin første musikkopptreden så hun seg aldri tilbake (men hun kikket fortsatt opp!). Mellom 1985 og 1996 turnerte Vonda som bakgrunnssanger og keyboardist for Rickie Lee Jones, Al Jarreau og Jackson Browne, og åpnet for Browne under hans turné i 1996.

I 1997 ble Vonda castet i den svært populære TV-serien fra 90-tallet, Ally McBeal. Hun spilte barens faste musiker, hvor karakterene samlet seg på slutten av hver episode. Hun fikk en stor verdensomspennende hit i 1998 med seriens temalåt, Searchin' My Soul, og produserte over 500 sanger for serien. Hun har solgt over tolv millioner album, vunnet to Golden Globes, to Emmys og to Screen Actors Guild Awards. Og den dag i dag har Vonda rekorden på Billboard for å ha solgt flest TV-lydspor i historien.

Embed Block
Add an embed URL or code. Learn more

 

Praktisk informasjon:

Konserthuset åpner én time før forestilling.
Billettpris: 585,-

Besøksadresse:

Stormen Konserthus
Storgata 1B
8006 Bodø

Kontaktinformasjon:

E-post: billettsalg@stormen.no

Telefon billettskranke: 755 49000

www.stormen.no

Tilgjengelighet

Vi ønsker at så mange som mulig skal kunne oppleve levende kultur, derfor er Konserthuset tilgjengelighetstilpasset og har heistilgang fra alle etasjer. I vår billettskranke kan du bestille både rullestolplasser og teleslynge.

Parkering

Det er tre parkeringshus i kort avstand fra konserthuset. Den nærmeste er rett over gaten i Sentrumsgården. Kvartal 99 og Glasshusgarasjen er også like ved.

Vergeordning

På en del av våre arrangementer med 18 årsgrense kan man benytte seg av vergeordning ned til 15 års alder. Vergen må være over 25 år, være til stede under hele arrangementet og kan ikke nyte alkohol/rusmidler før eller under arrangementet. Èn verge kan ha ansvar for to personer under 18 år. Vergeskjema finner du her.

Billettkjøp

Billetter til arrangementene fås kjøpt i vår billettskranke eller på stormen.no. Billetter refunderes ikke.

Barer og pauseservering

Vi har barene åpen i tilknytning til alle våre arrangementer og det er lov å ta med seg drikke inn i salene. Du finner barer i alle etasjer i bygget.


Vis arrangement →
Christmas with Nordic Tenors
des.
20.

Christmas with Nordic Tenors

Når nettene blir lange og vinterfrosten legger et rimet slør over mørkelandet, er det lite som varmer som tonene fra de tre høyt elskede tenorene i Nordic Tenors og deres virtuose pianist Torgeir Koppang.

«Christmas with Nordic Tenors» er mye mer enn en julekonsert. Dette er både en konsert med musikk og vokalprestasjoner fra øverste hylle og en estetisk og fullt ut gjennomarbeidet forestilling, med andre ord en fryd både for øynene og ørene. For nittende året skaper tenortrioen en førjulsstund fylt med varme og humor, med et variert julerepertoar bygget på høytid og tradisjon, en forestilling som garantert vil sette deg i den gode julestemningen.

Med seg har de sin faste fremragende lyddesigner Ove Nesheim som ellers i året jobber tett med Frida Aannevik og Marit Larsen, samt en av Norges fremste lysdesignere og videokunstnere Andreas Ohldieck, som også turnerer med Alan Walker. Pianist Torgeir Koppang er en av Norges beste og mest versatile pianister. Nordic Tenors består av tenorene Jan-Tore Saltnes, Nils Georg Nilsen og Espen Solsbak.

Gruppen har tidligere vunnet Komiprisen, vært kongelige toastmastere, åpnet den nye operaen i Oslo og har vunnet publikums hjerter over hele landet. Gled dere til hjerterørende julemusikalske opplevelser, helsebringende mosjon for lattermusklene og himmelsk balsam for lydhøre ører!

Praktisk informasjon:

Konserthuset åpner: 17.00
Forestilling starter: 18.00
Billettpris: 595,-

 

Vis arrangement →
Ad Lib: Bodø Big Bands julekonsert
des.
20.

Ad Lib: Bodø Big Bands julekonsert

Bodø Big Bands jul med Thea Meyer, Julian Øines Jørgensen og England Brooks

Deck the halls, sier vi bare!

Fredag 20. og lørdag 21. desember er datoene for Bodø Big Bands årlige julekonsert. Ta med deg julegjester, juleinntrengere og alle du synes godt om!

Disse to kveldene får du en eventyrblanding av tull og tøys fra scenen, servert på en seng av topp musisering fra 20 av byens flotteste rytmiske musikere, under ledelse av Roger Johansen.

Bodø Big Bands julekonserter er svært populære, og en viktig tradisjon for konsertglade bodøværinger. Det blir utsolgt lang tid i forveien, så skaff deg billett så raskt du kan – her blir det fulle hus!

Men ikke nok med det, det blir også folksomt på scenen. Bodø Big Band har invitert med seg tre av byens sterkeste formidlere; Thea Meyer er et musikalsk talent av de sjeldne, kanskje hørte du henne i duett med Sivert Høyem under Parkenfestivalen 2023? Julian Øines Jørgensen sjarmerte hele Norge gjennom sin fabelaktige innsats i TV2s «The Voice» i vår, og han sjekker av på alle Bodø Big Bands ønskepunkter; han er en strålende vokalist, en dyktig instrumentalist og en glitrende entertainer. Og ikke nok med disse to: Å høre England Brooks, er som å få hele den amerikanske musikktradisjonen servert på sølvfat. I gullkaraffel. Alltid gripende, alltid morsom, alltid fantastisk. Dette vil du ikke gå glipp av.

Sinus, Stormen konserthus

Fredag 20. desember kl. 20.00 - sittende publikum

Lørdag 21. desember kl. 18.00 - sittende publikum - Billetter

Lørdag 21. desember kl. 21.30 - stående publikum - Billetter

Medvirkende:

Bodø Big Band

Thea Meyer - vokal

Julian Øines Jørgensen - vokal

England Brooks - vokal

Are Simonsen - lyd

Roger Johansen - musikalsk leder

Mer om artistene

Thea Meyer

En av Nord-Norges mest kraftfulle unge stemmer kommer fra Bodø, Thea er et musikalsk talent av de sjeldne. Et av Bodøs nye stjerneskudd er spådd til å bli en av de neste store fra Bodø. Thea blir ofte trukket fram for sin unike stemme og særegne tilstedeværelse på scenen, noe hun blant annet viste i duett med Sivert Høyem og Madrugada under Parkenfestivalen 2023 foran 9000 ekstatiske publikummere. Her har du en gylden anledning til å høre henne på nært hold sammen med Bodø Big Band, før hun legger resten av verden for sine føtter. For første gang er hun med på Bodø Big Bands julekonsert.

Julian Øines Jørgensen

Julian sjarmerte hele musikknorge gjennom sin fabelaktige innsats i The Voice på TV2 denne våren. Poplegenden Espen Lind sa det glassklart: – «Julian, det du holder på med skjønner jeg meg på. Du er ikke bare en sanger, du er også gitarist og tekstskriver. For meg er du hele pakka. Rett og slett kanon. Dødsbra!» sa Lind. Jarle Bernhoft fulgte opp: – «Det nivået og artisteriet der! Jeg er litt sjokka. Jeg skal hjem og øve.»

Sånn er det. Julian inspirerer alle han møter, også popstjerner, og han sjekker av på alle Bodø Big Bands ønskepunkter; fantastisk vokalist, dyktig instrumentalist og glitrende entertainer. Nå får du høre Julian sammen med Bodø Big Band for første gang! Dette bør du få med deg.

England Brooks

Selv om mange har opplevd engelen fra Los Angeles live allerede, så har hun bare vært gjest på storbandets julekonsert én gang tidligere i Stormen. Det å høre England Brooks er som å få hele den amerikanske musikktradisjonen servert på sølvfat på nært hold. Enten hun fremfører egne låter eller formidler de største fra sine landsmenn- og kvinner enten det er Marvin Gaye eller Natalie Cole eller andre, så er hun alltid gripende, alltid fantastisk. England har musikken vi alle har et forhold til, i ryggmargen. The American Songbook er hennes DNA. Fra Compton Los Angeles til Bodø Big Band, det er litt av en reise.

 

Vis arrangement →
Ad Lib: Bodø Big Bands julekonsert
des.
21.

Ad Lib: Bodø Big Bands julekonsert

Bodø Big Bands jul med Thea Meyer, Julian Øines Jørgensen og England Brooks

Deck the halls, sier vi bare!

Fredag 20. og lørdag 21. desember er datoene for Bodø Big Bands årlige julekonsert. Ta med deg julegjester, juleinntrengere og alle du synes godt om!

Disse to kveldene får du en eventyrblanding av tull og tøys fra scenen, servert på en seng av topp musisering fra 20 av byens flotteste rytmiske musikere, under ledelse av Roger Johansen.

Bodø Big Bands julekonserter er svært populære, og en viktig tradisjon for konsertglade bodøværinger. Det blir utsolgt lang tid i forveien, så skaff deg billett så raskt du kan – her blir det fulle hus!

Men ikke nok med det, det blir også folksomt på scenen. Bodø Big Band har invitert med seg tre av byens sterkeste formidlere; Thea Meyer er et musikalsk talent av de sjeldne, kanskje hørte du henne i duett med Sivert Høyem under Parkenfestivalen 2023? Julian Øines Jørgensen sjarmerte hele Norge gjennom sin fabelaktige innsats i TV2s «The Voice» i vår, og han sjekker av på alle Bodø Big Bands ønskepunkter; han er en strålende vokalist, en dyktig instrumentalist og en glitrende entertainer. Og ikke nok med disse to: Å høre England Brooks, er som å få hele den amerikanske musikktradisjonen servert på sølvfat. I gullkaraffel. Alltid gripende, alltid morsom, alltid fantastisk. Dette vil du ikke gå glipp av.

Sinus, Stormen konserthus

Fredag 20. desember kl. 20.00 - sittende publikum - Billetter

Lørdag 21. desember kl. 18.00 - sittende publikum

Lørdag 21. desember kl. 21.30 - stående publikum - Billetter

Medvirkende:

Bodø Big Band

Thea Meyer - vokal

Julian Øines Jørgensen - vokal

England Brooks - vokal

Are Simonsen - lyd

Roger Johansen - musikalsk leder

Mer om artistene

Thea Meyer

En av Nord-Norges mest kraftfulle unge stemmer kommer fra Bodø, Thea er et musikalsk talent av de sjeldne. Et av Bodøs nye stjerneskudd er spådd til å bli en av de neste store fra Bodø. Thea blir ofte trukket fram for sin unike stemme og særegne tilstedeværelse på scenen, noe hun blant annet viste i duett med Sivert Høyem og Madrugada under Parkenfestivalen 2023 foran 9000 ekstatiske publikummere. Her har du en gylden anledning til å høre henne på nært hold sammen med Bodø Big Band, før hun legger resten av verden for sine føtter. For første gang er hun med på Bodø Big Bands julekonsert.

Julian Øines Jørgensen

Julian sjarmerte hele musikknorge gjennom sin fabelaktige innsats i The Voice på TV2 denne våren. Poplegenden Espen Lind sa det glassklart: – «Julian, det du holder på med skjønner jeg meg på. Du er ikke bare en sanger, du er også gitarist og tekstskriver. For meg er du hele pakka. Rett og slett kanon. Dødsbra!» sa Lind. Jarle Bernhoft fulgte opp: – «Det nivået og artisteriet der! Jeg er litt sjokka. Jeg skal hjem og øve.»

Sånn er det. Julian inspirerer alle han møter, også popstjerner, og han sjekker av på alle Bodø Big Bands ønskepunkter; fantastisk vokalist, dyktig instrumentalist og glitrende entertainer. Nå får du høre Julian sammen med Bodø Big Band for første gang! Dette bør du få med deg.

England Brooks

Selv om mange har opplevd engelen fra Los Angeles live allerede, så har hun bare vært gjest på storbandets julekonsert én gang tidligere i Stormen. Det å høre England Brooks er som å få hele den amerikanske musikktradisjonen servert på sølvfat på nært hold. Enten hun fremfører egne låter eller formidler de største fra sine landsmenn- og kvinner enten det er Marvin Gaye eller Natalie Cole eller andre, så er hun alltid gripende, alltid fantastisk. England har musikken vi alle har et forhold til, i ryggmargen. The American Songbook er hennes DNA. Fra Compton Los Angeles til Bodø Big Band, det er litt av en reise.

 

Vis arrangement →
Ad Lib: Bodø Big Bands julekonsert
des.
21.

Ad Lib: Bodø Big Bands julekonsert

Bodø Big Bands jul med Thea Meyer, Julian Øines Jørgensen og England Brooks

Deck the halls, sier vi bare!

Fredag 20. og lørdag 21. desember er datoene for Bodø Big Bands årlige julekonsert. Ta med deg julegjester, juleinntrengere og alle du synes godt om!

Disse to kveldene får du en eventyrblanding av tull og tøys fra scenen, servert på en seng av topp musisering fra 20 av byens flotteste rytmiske musikere, under ledelse av Roger Johansen.

Bodø Big Bands julekonserter er svært populære, og en viktig tradisjon for konsertglade bodøværinger. Det blir utsolgt lang tid i forveien, så skaff deg billett så raskt du kan – her blir det fulle hus!

Men ikke nok med det, det blir også folksomt på scenen. Bodø Big Band har invitert med seg tre av byens sterkeste formidlere; Thea Meyer er et musikalsk talent av de sjeldne, kanskje hørte du henne i duett med Sivert Høyem under Parkenfestivalen 2023? Julian Øines Jørgensen sjarmerte hele Norge gjennom sin fabelaktige innsats i TV2s «The Voice» i vår, og han sjekker av på alle Bodø Big Bands ønskepunkter; han er en strålende vokalist, en dyktig instrumentalist og en glitrende entertainer. Og ikke nok med disse to: Å høre England Brooks, er som å få hele den amerikanske musikktradisjonen servert på sølvfat. I gullkaraffel. Alltid gripende, alltid morsom, alltid fantastisk. Dette vil du ikke gå glipp av.

Sinus, Stormen konserthus

Fredag 20. desember kl. 20.00 - sittende publikum - Billetter

Lørdag 21. desember kl. 18.00 - sittende publikum - Billetter

Lørdag 21. desember kl. 21.30 - stående publikum

Medvirkende:

Bodø Big Band

Thea Meyer - vokal

Julian Øines Jørgensen - vokal

England Brooks - vokal

Are Simonsen - lyd

Roger Johansen - musikalsk leder

Mer om artistene:

Thea Meyer

En av Nord-Norges mest kraftfulle unge stemmer kommer fra Bodø, Thea er et musikalsk talent av de sjeldne. Et av Bodøs nye stjerneskudd er spådd til å bli en av de neste store fra Bodø. Thea blir ofte trukket fram for sin unike stemme og særegne tilstedeværelse på scenen, noe hun blant annet viste i duett med Sivert Høyem og Madrugada under Parkenfestivalen 2023 foran 9000 ekstatiske publikummere. Her har du en gylden anledning til å høre henne på nært hold sammen med Bodø Big Band, før hun legger resten av verden for sine føtter. For første gang er hun med på Bodø Big Bands julekonsert.

Julian Øines Jørgensen

Julian sjarmerte hele musikknorge gjennom sin fabelaktige innsats i The Voice på TV2 denne våren. Poplegenden Espen Lind sa det glassklart: – «Julian, det du holder på med skjønner jeg meg på. Du er ikke bare en sanger, du er også gitarist og tekstskriver. For meg er du hele pakka. Rett og slett kanon. Dødsbra!» sa Lind. Jarle Bernhoft fulgte opp: – «Det nivået og artisteriet der! Jeg er litt sjokka. Jeg skal hjem og øve.»

Sånn er det. Julian inspirerer alle han møter, også popstjerner, og han sjekker av på alle Bodø Big Bands ønskepunkter; fantastisk vokalist, dyktig instrumentalist og glitrende entertainer. Nå får du høre Julian sammen med Bodø Big Band for første gang! Dette bør du få med deg.

England Brooks

Selv om mange har opplevd engelen fra Los Angeles live allerede, så har hun bare vært gjest på storbandets julekonsert én gang tidligere i Stormen. Det å høre England Brooks er som å få hele den amerikanske musikktradisjonen servert på sølvfat på nært hold. Enten hun fremfører egne låter eller formidler de største fra sine landsmenn- og kvinner enten det er Marvin Gaye eller Natalie Cole eller andre, så er hun alltid gripende, alltid fantastisk. England har musikken vi alle har et forhold til, i ryggmargen. The American Songbook er hennes DNA. Fra Compton Los Angeles til Bodø Big Band, det er litt av en reise.

 

Vis arrangement →
Christel Alsos - I den kalde vinter
des.
22.

Christel Alsos - I den kalde vinter

Fotograf Ida Bjorvik

Julekonsertene til Christel Alsos har over de siste ti årene blitt en tradisjon. Ikke bare for publikum, men også for artisten selv, som i 2023 feiret ti år siden albumet «I den kalde vinter» kom ut med å slippe noen nye julelåter.

Christel Alsos forteller at hun føler seg utrolig heldig som får komme tilbake til denne musikken hvert år. Musikken som på mange måter har blitt tradisjon for Fauskeværingen, en del av egen julefeiring.

«Julekonserter er så unike med hvordan man samles mye bredere enn ellers i året, det er flere generasjoner, og det er flere som kanskje er utenfor min vanlige lytterskare som kommer på julekonsert.»

Julemusikken og julekonsertene gir Christel motivasjon. Det å føle at hun bidrar med en liten luke inn i en trygg og varm verden, som bare finnes akkurat under konserten eller når man lytter til musikken og hengir seg til det litt spesielle og magiske som bidrar til den det udefinerbare julestemningen.

«Jeg trenger ikke tro på julenissen for å tro på at julen har en egen stemning og at den for de fleste er en tid som fylles av gode minner, samhold og håp. Håp om en fin tid med dem du er glad i. Håp for det nye året, for fremtiden. Håp for både sin verden og hele verden.»

Med seg på scenen har hun Andreas Bye, Marius Graff, Jo Berger Myhre, Voldsdal Sørensen og Andreas Löwe. Og denne eminente gjengen er klare for å gi publikum julestemning igjen også i 2024

Praktisk informasjon:

Dørene åpner: 18.30
Forestilling starter: 19.30
Billettpris: 580,-

 

Vis arrangement →
Ad Lib: Fire Vise Menn
des.
28.

Ad Lib: Fire Vise Menn

Fire Vise Menn

Vi klapper i hendene, vi synger og vi ler!

Fire Vise Menn fikk publikum til å forlate stolene og danse rundt juletreet da Ad Libs romjulskonsert endelig var tilbake på programmet i fjor. Og folkekrav om å gjenta tradisjoner skal man alltid lytte til.

Fire Vise Menn parkerer kamelene utenfor Sinus, og forærer oss igjen det ypperste av gaver i form av musikalsk gull, røkelse og myrra.

Stall og krybbe er rengjort, og det er bare å la seg svøpe i melodisk fiken, rytmiske dadler og lyrisk julemarsipan; dette blir juletrefesten med stor Ju-hu!

Kjøp billettene allerede nå, skriv dere inn i manntall, og kom og opplev det vismennene selv kaller en julekonsert for vidsynte.

Are Bredahl Simonsen - gitarer/vokal

Arnfinn Bergrabb - trommer/ vokal

Børge Petersen Øverleir - gitarer/ vokal

Bård Ove Bergrabb - bass/ vokal

Billett:

Ordinær: 300

Honnør: 250

Student: 150


Vis arrangement →
Stormen Klassisk // Leif Ove Andsnes
jan.
8.

Stormen Klassisk // Leif Ove Andsnes

Foto: Helge Hansen

Norges største internasjonale klassiskstjerne er tilbake på Stormen 8.januar

The New York Times omtaler Leif Ove Andsnes som "en pianist av majestetisk eleganse, kraft og innsikt", og Wall Street Journal kaller ham "en av de mest talentfulle musikerne i sin generasjon. Med sin fremragende teknikk og innsiktsfulle tolkninger har den norske pianisten vunnet anerkjennelse verden over, og spilt konserter i verdens ledende konsertsaler sammen med de fremste orkestrene, samtidig som han har bygget opp en anerkjent og omfattende diskografi. Som ivrig kammermusiker er han grunnlegger og kunstnerisk leder av Rosendal Chamber Music Festival, var medkunstnerisk leder av Risør Festival of Chamber Music i nesten to tiår, og var musikalsk leder for Ojai Music Festival i California i 2012. Han ble innlemmet i Gramophone Hall of Fame i juli 2013 og har mottatt æresdoktorgrader fra Juilliard School i New York og Universitetene i Bergen og Oslo i Norge. Han har vært nominert til flere Grammy og mange internasjonale priser.

Andsnes diskografi omfatter mer enn 50 titler, mange av dem bestselgere. Med et repertoar som strekker seg fra barokken til i dag, har hans opptak blitt anerkjent med elleve Grammy-nominasjoner, syv Gramophone Awards og mange andre internasjonale priser. Hans innspillinger av Griegs klaverkonsert med Berlin Philharmonic og Mozarts klaverkonserter nr. 9 og 18 ble begge kåret til "Årets beste CD" av New York Times. Hans to store prosjekter med Mahler Chamber Orchestra, seriene A Beethoven Journey og Mozart Momentum 1785/86 på Sony Classical, ble hedret med flere Gramophone Awards, Belgiens Prix Caecilia og BBC Musics "Innspilling av året.

Foto: Helge Hansen

Konsertprogram:

Edvard Grieg: Piano Sonata, Op. 7 [18’]

Geirr Tveitt: Piano Sonata No. 29 ''Sonata Etere'', Op. 129   [34']

-intermission-

Frédéric Chopin: 24 Preludes, Op. 28

Praktisk informasjon:

Dørene åpner: 18.00
Forestilling starter: 19.00
Billettpris: 595,-

 
 

Vis arrangement →
In The Country, Solveig Slettahjell & Knut Reiersrud
jan.
29.

In The Country, Solveig Slettahjell & Knut Reiersrud

Offisiell åpningskonsert for Bodø Jazz Open 2025.

Samarbeidet mellom Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud og trioen In the Country startet med en konsert sammen med Berlinfilharmonien våren 2014, etterfulgt av Spellemannsnominert livealbum året etter.

Solveig Slettahjell er en stor kraft i vokaljazzen, stadig spennende prosjekter hvor hun tør å være både leken og sakral og gjør det med en sjelden stemme og tilstedeværelse. In the Country er også

kapasiteter i samtidsjazzen, detaljrike, fulle av kraft og ikke redde for å briske seg! Alltid fantastiske Knut Reiersrud legger sin magi på alt han gjør, det er inspirerende lytting!

17. januar 2025 slippes oppfølgeren til albumet Trail of Soul, Remembrance, som er et unikt feministisk musikkprosjekt med sterke poetiske stemmer. De tre engelske søstrene Brontë og amerikanske Emily Dickinson diktet på hvert sitt kontinent for nærmere 200 år siden. De hadde en enorm produksjon med veldig høy kvalitet, og ofte med svært følelsesladde tekster, som treffer oss den dag i dag.

Morten Qvenild har ønsket å løfte disse «navnløse» kunstnerne i møte med sine egne komposisjoner, og til å gjøre dette har han fått med seg sin faste trio In the Country, Knut Reiersrud, Solveig Slettahjell og Sidsel Endresen.

In the Country, Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud ga i 2014 ut det spellemannsnominerte livealbumet «Norwegian Woods», spilt inn under konsertserien «Jazz at Berlin Philharmonic» og har siden turnert festivaler og konserthus i Norge, Tyskland og USA med studioalbumet «Trail of Souls» i 2015. Nå er de endelig tilbake igjen med «Remembrance» – som er en hyllest til alle døtre, mødre og kvinner!

This is my letter to the World

That never wrote to Me—

The simple News that Nature told—

With tender Majesty

Musikere

Morten Qvenild - Tangenter, komposisjon

Solveig Slettahjell - Vokal

Knut Reiersrud - Gitar

Roger Arntzen - Bass

Pål Hausken - Trommer

 
 

Vis arrangement →
Hellbillies - Leite etter lykka
mar.
12.

Hellbillies - Leite etter lykka

Hellbillies – Leite etter lykka

I 2020 markerte Hellbillies sine første 30 år med en stor jubileumsturné, «30 år på vegen», der de besøkte alle de største kulturhusene i landet. Turnéen ble en formidabel suksess og solgte ut over alt.

Nå er det på tide å følge opp suksessen med en ny kulturhusturné. Den har fått tittelen «Leite etter lykka», og starter i oktober 2024. Tanken bak er som forrige gang – å kunne møte sitt trofaste publikum og se tilbake på årene som har gått. Kanskje også å kaste et lite blikk framover ved å presentere nytt materiale, eller materiale som ikke har blitt fremført fra scenen på mange år.

I løpet av sine 33 år på veien har Hellbillies vært en stødig leverandør av perler til den norske sangskatten, og de har også opparbeidet seg en status som et av vår tids mest vitale rockeband. Denne konserten er for et sittende og lyttende publikum, og bandet gleder seg veldig til nok en gang å kunne møte sitt publikum på denne måten.

 
 

Praktisk informasjon:

Dørene åpner en time før forestilling.
Forestilling starter: 19.00

Billettpriser:

Ordinær: 635,-


Vis arrangement →
Hanne Boel Trio + Tour 2025
mar.
26.

Hanne Boel Trio + Tour 2025

Hanne Boel Trio + Tour 2025

I starten av 2024 slapp Hanne Boel albumet ”Norwegian Recordings”, som nettopp gjenspeiler den nye trio+, og repertoaret bestående av nye låter, tolkninger av Hannes eldre sanger og tolkninger av andres sanger. Albumet har blitt svært godt mottatt, så også turnéen vinter 2024. Vi gjentar derfor suksess og legger ut ny turné allerede vinteren 2025.

Etter en årrekke der Hanne Boel har dykket dypt ned i sin akustiske trio med to gitarister og et rolig uttrykk, skrur hun nå opp armbevegelsene litt ved å utvide trioen med noen få musikere, blant annet en trommeslager/perkusjonist og en pianist/trompetist. Det legges fortsatt vekt på inderlighet, groove, sterke kor og Hannes stemme i sentrum. Låtene blir et bredt utvalg av kjente låter fra 80- og 90-tallet blandet med nye låter og nytolkninger av Hannes favorittlåter fra det nære inderlige til det litt groovy og bluesy.

I 2020 ga Hanne Boel ut det kritikerroste albumet «Between Dark and Daylight», som høstet lovord fra samlet Dansk presse. I 2021 kom albumet «Kopi». Hannes første album på dansk, hvor hun tolker klassikere fra nyere dansk musikk.

 
 

Vis arrangement →
Henning Kvitnes & gutta i bandet 2025
okt.
22.

Henning Kvitnes & gutta i bandet 2025

Henning Kvitnes & gutta i bandet 2025 - Mens jeg enda er 66

«Det går kort tid mellom ung og lovende – og levende legende.»

Om dette utsagnet kan brukes på Henning er usikkert, men etter 47 år på veien, og utallige album, turneer, konserter, og selvskrevne sanger, så har han i hvert fall en klar midtbane- rolle på Old- Boys-laget til Norske Sangpoeter.

Mange av sangene, som Evig eies, Sånne som oss, Guttær, Ut å vekke sola, Siste Reis m. Flere, har blitt folkeeie blant flere generasjoner, og blir avsunget av mange til bryllup, fest og begravelser. Og i dusjen.

Med nytt album under vesten, reiser Henning & Gutta ut på en omfattende vår og høst- turne i 2025 – og både album og Turne har blitt kalt «Mens jeg ennå er 66». Etter sangen med samme tittel, som allerede kom ut 13.mai 2024 – på dagen til inntredelsen av dette «sang-omsuste» året!

Høstdelen får «Ekstraomganger» bak seg i tittelen, da han passerer 67 i mai 25, men konsertene har kommet til pga. stor etterspørsel, og albumet vil hete det samme uansett

Musikalsk på scenen møter vi en Artist og et Band som våger å gå inn i dybden av både nye og eldre sanger. Gir dem den respekten og energien de fortjener, og lar også det lavmælte og akustiske få en nødvendig plass i konserten. Tekstene må også få lov til å være i fokus for å tydeliggjøre Hennings lille univers. For å glede og gjerne bevege et sittende og lyttende publikum.

Men, det blir også plass til rockefot, allsang og frieri. Melankoli og smilefjes med svette panner i skjønn forening. "Uten Publikum stopper musikken"

PÅ SCENEN

Henning Kvitnes: Sang og gitar

Jon- Willy Rydningen: Piano og andre tangenter

Finn Tore Tokle: bass og kor

Tor Hauge: Trommer

Eivind Ystrøm Petersen: Gitarer, pedal steel, kor m.m

Håvar Bendiksen: Gitarer og andre strenger, kor

(Mats Raknerud er vikar for Håvar på enkelte jobber)

 

Praktisk informasjon:

Dørene åpner en time før forestilling.
Forestilling starter: 19.00


Vis arrangement →

Arts of democracy - Seim/Lund/Haltli
sep.
13.

Arts of democracy - Seim/Lund/Haltli

Foto: Antonio Armentano

Om du søker din egen livgivende pust gjennom bruk av musikk, skal du oppsøke den norske saxofonisten Trygve Seims musikk generelt, og konserten i Bodø fredag 13. september spesielt.

Om du som lytter hungrer etter musikalsk identitet, er du på et eller annet bevissthetsnivå klar over at musikken er nøkler til dine indre rom. Om du søker din egen livgivende pust gjennom bruk av musikk, skal du oppsøke den norske saxofonisten Trygve Seims musikk generelt, og konserten i Bodø fredag 13. september spesielt. Her debuterer han sogar med sin nye trio, et verktøy komponisten forteller er en reduksjon i besetning som utgjør den rikeste essensen han har skapt.

Foruten Seim på saxofoner, består trioen av Frode Haltli på akkordeon og Håvard Lund på klarinetter. Dette betyr tre musikere som sømløst kan gli mellom genre, i respekt, kunnskap og lek i ett. Dette er tre musikere som kjenner hverandre veldig godt etter flere tiårs samarbeid, musikere som gjennom Seims komposisjoner finner sine frislipp. Seims musikk er først og fremst preget av hans store kjærlighet til Mennesket. Han søker bred inspirasjon i fra persisk klokhet, via armensk kjærlighet til amerikansk jazz og klassisk europeisk samtidsmusikk, og klarer å operere med sømløse overganger fra en inspirasjonskilde til en annen. Seim tør å ta seg tid, han tør pauser, og preger musikken gjennom bevissthet rundt tid og sted, relasjonelt, rytmisk som klanglig.

Trygve Seim (f 1971) er en norsk jazzmusiker (saksofon) og komponist, kjent for sine prisbelønte plateutgivelser på det tyske plateselskapet ECM og for sine bidrag innen moderne jazz. Seim har deltatt og utviklet en serie jazzensembler i sin karriere, og preger alltid med sin personlighet. Seim både vil og tør fargelegge, og spesielt må kvartetten the Source nevnes. Kloke intensjoner gir komposisjoner som går hånd i hanske med kvartettens improvisasjoner. Men oppsøk også Seim i andre av hans ca 23 innspillinger på ECM, og du vil bli fenget og fanget. Som hans medmusikere.

Frode Haltli (f. 1975), akkordeon, har opptrådt med samme selvfølgelighet på samtidsmusikk-festivaler som på internasjonale kammermusikk-, jazz- og folkemusikkfestivaler gjennom hele sin karriere. Haltli har utgitt en rekke plater. Debutalbumet ‘Looking on Darkness’ (ECM 2002) mottok Spelemannprisen i kategorien samtidsmusikk, av senere utgivelser nevnes ‘Avant Folk’ (2018) og ‘Border Woods’ (2019), samt ‘Selected Solo Works, Vol. 1-3’ (2020). Frode har allerede hatt et langvarig samarbeid med Seim, noe som bl.a. har resultert i duoalbumet ‘Yeraz’ (ECM 2008) og ‘Rumi Songs’.

Håvard Lund (f.1970), klarinetter, har utviklet seg til å bli en musikalsk prosjektleder som ivrer for bruk av musikk i demografiske problemstillinger. Han ønsker å forføre og berøre, og bruker i sine prosjekter musikk og musikere fra de fleste genre for å lykkes med dette. Lund har en bakgrunn som både klassisk- og improvisasjonsmusiker, og har gjort bassklarinetten til sitt hovedinstrument. Lunds samarbeid med Seim og Haltli har pågått i flere tiår i ulike konstellasjoner, uten at trioen har fremført musikk som trio før nå. Lund deltar på Trygve Seim Ensembles innspillinger ‘Different Rivers’ (ECM 2000) og ‘Sangam’ (ECM 2004).

 

Flere konserter på Sinus


Vis arrangement →
Ad Lib: Arild Andersen Group
sep.
4.

Ad Lib: Arild Andersen Group

Ad Lib: Arild Andersen Group – ny norsk supergruppe har sett dagens lys

Etter suksessfulle og utsolgte spillejobber på norske festivaler i 2018, bestemte mesterbassist Arild Andersen seg for å fortsette å jobbe med dette bandet – parallelt med sin bejublede trio. Gruppa har nå spilt mange konserter sammen, både i Norge og i utlandet. Arild Andersen Group kaller han bandet, der han har valgt noen av sine absolutte favorittmusikere fra den yngre generasjonen:

Marius Neset, sopran- og tenor-saksofon. Han har gjort en kometkarriere både som saksofonist og komponist, med verk for store ensembler som London Sinfonietta, Bergen Philharmonic og KORK. Hans unike spillestil kan raskt gå fra tett og rytmisk kompleks til mykt og inderlig vakkert. Helge Lien, piano. Hans delikate pianospilling, som finner inspirasjon i Bill Evans’ lyrikk, Keith Jarretts oppfinnsomhet og Brad Mehldaus subtile uttrykk, har skaffet ham internasjonal anerkjennelse. Han deltok nylig i EST Symphony prosjektet, og har utgitt ti album med sin egen trio. Håkon Mjåset Johansen, trommer. Prisbelønnet trommeslager, kjent for sitt samarbeide med alt fra Trondheim Jazzorkester, Come Shine og Ensemble Denada, til Chick Corea, Bugge Wesseltoft, Jan Garbarek og Nils Petter Molvær og ikke minst Motif, som han var med å grunnla. Arild Andersen selv, bassisten med den varme tonen, kan virkelig kalles en legende. Stilig, allsidig og med et stort navn internasjonalt. Allerede i 1967 begynte han å spille med Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen.

De påfølgende årene spilte han med Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell og mange, mange andre. På 1980-tallet startet han det legendariske bandet Masqualero med Jon Balke, Nils Petter Molvær, Jon Christensen og Tore Brunborg. De siste årene inkluderer samarbeid med blant andre Pat Metheny, Joshua Redman, Paolo Vinaccia og Ketil Bjørnstad. Han har gitt ut 22 plater i eget navn på ECM. Hele hans diskografi er et stykke jazzhistorie, men fremfor alt er han fast forankret i samtiden. Hans store spill og kreativitet er kombinert med en utsøkt teknikk. Det meste av repertoaret i Arild Andersen Group består av Andersens låter.

Sitat fra konsertanmeldelser:

”Det er ganske utrolig at en kvartett med fire individualister, fire musikere på øverste toppnivå, klarer å spille så vanvittig samstemt, som om de var en eneste felles musikalsk organisme…. Dessuten hadde vi sjefen for kvartetten, Arild Andersen, som virkelig ga sitt publikum noen magiske opplevelser på bassen, der han sto bøyd over instrumentet med et bredt smil og skuldrene litt oppheist av ren skjær begeistring.” 

Live Sætre, Dagningen (fra Dølajazz)

”Det kan skuldast alderen, men underteikna slit med å hugsa ein betre opningskonsert. Snakk om å setja standarden!”

Nils Kvamsdal, Avisa Hordaland, Rubrik: ”Makelause Andersen”  (fra Vossajazz)

”Andersen, med den største, feiteste og varmeste tonen i bassen, har vært en mester til å finne unge, spennende musikere å jobbe med og bli utfordra av. Slik er det også i dette bandet, men vulkanen Håkon Mjåset Johansen på trommer, lyrikeren i superklasse Helge Lien på piano og en av verdens beste og mest uttrykksfulle saksofonister anno 2020, Marius Neset, er jo både relativt unge, men alle godt etablerte også langt utenfor Harald og Sonjas grenser.”

Tor Hammerø (fra Molde 2020)


Andre konserter fra Ad Lib


Vis arrangement →
Sinus NU // Chris Abolade
aug.
30.

Sinus NU // Chris Abolade

Dette prosjektet er et lite fuck you til demonene som har prøvd å rive meg ned. Jeg gleder meg til å vise vennene mine, familien min og ikke minst fansen min hva jeg har skapt med mitt crew. Føler meg frelst og heldig.

På nyåret vil mitt debut-album «Alle Hater Chris» se verdens lys. Jeg har aldri gledet meg, og samtidig gruet meg så mye til å vise ny musikk. Jeg har pustet og åndet dette de siste 3 årene. Dette prosjektet er et lite fuck you til demonene som har prøvd å rive meg ned. Jeg gleder meg til å vise vennene mine, familien min og ikke minst fansen min hva jeg har skapt med mitt crew. Føler meg frelst og heldig.


Å stå på denne scenen, under denne turneen kommer jeg til å huske for resten av livet mitt. Jeg håper å se deg der. Så mange som mulig. Dele musikken jeg blør for. Gråter for og elsker. Sammen med dere. Jeg vil la dere føle det jeg føler, jeg vil la dere vite at dere ikke er alene. Vi er sammen. Sammen på denne rare planeten vi bor på. Jeg vil invitere dere til et selskap, et show, en sermoni. La oss gifte oss sammen. Gjennom natten.

Vil du gifte deg med meg..

 

Flere konserter på Sinus


Vis arrangement →
Arktisk Filharmoni: Storslått sesongåpning
aug.
30.

Arktisk Filharmoni: Storslått sesongåpning

Arktisk Filharmoni: Storslått sesongåpning - Brahms & Rakhmaninov
Vi innleder bokstavelig talt høstsesongen med et smell, når du kan oppleve Brahms første pianokonsert med Marianna Shirinyan som solist. Pianokonserten åpner nemlig med en stor paukevirvel etterfulgt av et dramatisk og kraftfullt orkesterparti som virkelig setter tonen for denne festkvelden.

Med sin første pianokonsert tok den unge Johannes Brahms opp den musikalske arven etter Beethovens berømte «Keiserkonsert».

Den virtuose solostemmen stiller store krav til solisten, og vi er derfor svært glade for å ha med oss Marianna Shirinyan som solist. Hennes levende og kreative stil har gjort den armensk-fødte artisten til en av Europas mest ettertraktede pianister, både som solist og kammermusiker. Når vi i tillegg får tilbake den unge dirigentstjernen Dmitry Matvienko til å lede orkesteret, ligger alt til rette for lidenskapelige og musikalske tolkninger som passer Arktisk Filharmoni godt.

Etter pause får du høre Rakhmaninovs Symfoni nr. 3, et stykke som har en sørgelig aktualitet i dagnes urolige verdensbilde. Rakhmaninov måtte nemlig forlate Russland etter revolusjonen, og kom aldri tilbake til sitt kjære hjemland. Symfonien er skrevet i eksil i Sveits, og urframført i Philadelphia like etter at Rakhmaninov kom til USA i 1936.

Medvirkende:

Dirigent: Dmitry Matvienko

Solist: Marianna Shirinyan, piano

Symfoniorkester

Program:

Johannes Brahms - Pianokonsert nr. 1 i d-moll, op. 15

- Pause -

Sergej Rakhmaninov - Symfoni nr. 3, op. 44

 

Vis arrangement →
FÅ BILLETTER: Vamp
aug.
21.

FÅ BILLETTER: Vamp

Vamp har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen.

De har eksistert og levert i godt og vel tre tiår. Hundrevis av sanger om det å være menneske. Om kjærlighet og sorg, myter og skrømt, ærlighet og svik, døden og livet. Og havet.

De har oppnådd massevis av heder og ære, bla. 5 Spellemannspriser, Prøysenprisen og Medaasprisen. De har gitt ut 18 album og solgt plater i bøtter og spann. Katalogen er full av kjente og kjære sanger som de øser av på konsertene sine.

Odin Stavelands medvirkning på årets «Hver gang vi møtes» har bare forsterket interessen for dette bandet.

Vamp består av:
Øyvind Staveland: fele, fløyter, vokal, bratsj, trekkspill
Odin Staveland: trommer, vokal, piano, perkusjon, trekkspill
Jan Toft: vokal, gitar
Lars Eirik Støle: orgel, piano, synther, trekkspill, kor
Kjetil Dalland: bass, kor

 

Vis arrangement →
FÅ BILLETTER: Eurovision Young Musicians
aug.
17.

FÅ BILLETTER: Eurovision Young Musicians

Kveldens programledere er Silje Nordnes og Mona Berntsen. Foto: NRK / Javier Auris

Eurovision Young Musicians er den klassiske musikkens versjon av Eurovision Song Contest. Unge klassiske instrumentalister mellom 12 og 21 år kjemper om heder og ære, og en framtidig internasjonal solistkarriere.

Konkurransen regnes som en av verdens viktigste, og har vært arrangert av Den europeiske kringkastingsunion, EBU siden 1982. I år er NRK produsent for finalen, og har valgt å legge den til kulturhovedstaden Bodø. Finalen sendes på NRK1 og på TV i en rekke europeiske land.

Flere av dagens norske stjernemusikere har deltatt og gjort det bra i konkurransen. Blant disse er Leif Ove Andsnes, Vilde Frang, Tine Thing Helseth og Elbjørg Hemsing. I 2012 gikk bratsjisten Eivind Holtsmark Ringstad helt til topps. Vinneren av NRKs Virtuos-konkurranse i april 2024 blir Norges representant i EBU finalen.

Konkurransen har blitt arrangert annethvert år siden 1982. Det er et internasjonalt klassisk musikkarrangement som har som mål å tilby en bredest mulig scene til talentfulle unge klassiske musikere og hjelpe dem med å ta fatt på en internasjonal karriere. Tidligere vinnere av Eurovision Young Musicians-konkurransen har hatt stor suksess på verdensscenen, og inkluderer Julian Rachlin (fiolin), Natalie Clein (cello) og Eivind Holtsmark Ringstad (bratsj).

Den første Eurovision Young Musicians (EYM) ble arrangert i Manchester (Storbritannia) 11. juni 1982. Siden den gang har den blitt arrangert seks ganger i Wien, to ganger i Köln og Sveits (Geneve, Lucerne) og én gang hver i København, Amsterdam, Brussel , Warszawa, Lisboa, Bergen og Berlin.

Disse landene deltar i finalen i Bodø: Armenia, Belgia, Frankrike, Norge, Polen, Serbia, Sverige, Sveits, Tsjekkia, Tyskland og Østerrike.

Les mer om finalistene her.

Praktisk informasjon:

Ordinær: 295
Ledsager: ja
Dørene til sal åpner 18:20
Kom i god tid før forestilling


Vis arrangement →
Musikkfestuka: Festkonsert | Norsk ungdomssymfoniorkester og Landesjugendsorchester Hamburg
aug.
11.

Musikkfestuka: Festkonsert | Norsk ungdomssymfoniorkester og Landesjugendsorchester Hamburg

Festkonsert: Norsk ungdomssymfoniorkester og Landesjugendsorchester Hamburg

Det slås rekorder i Stormen kulturhus når to europeiske ungdomsorkestre forenes til et stort orkester på 135 musikere! Norsk Ungdomssymfoniorkester (NUSO) og Landesjugendorchester Hamburg (LJO) inviterer til felles konsert i anledning at deres respektive forbund har jubileum: De unges orkesterforbund (UNOF) fyller 50 år, mens Den tyske amatørorkesterforeningen blir 100 år.

‍Repertoar:

- Ingebjørg- György

- Ligeti: Lontano

- Ludwig van Beethoven: Fiolinkonsert

- Sergej Prokofjev: Utdrag fra "Romeo og Julie", suite 1 og 2

- Repighi: "Pini di Roma" (Romas pinjer)

Solist:

Alma Kraggerud

‍Dirigent:

Torodd Wigum og Johannes Witt


Vis arrangement →
Bodø Rhythm Group med Thea Meyer - Fyrverket, Tranøy
aug.
9.

Bodø Rhythm Group med Thea Meyer - Fyrverket, Tranøy

Bodø Rhythm Group med Thea Meyer

Sommerturné med Ad Lib Jazzklubb og Stormen Konserthus

Hele turneen:

Onsdag 7. august NYGÅRDSJØEN

Torsdag 8. august SALTSTRAUMEN (Kafé Kjelen) - Billetter kjøpes her

Fredag 9. august TRANØY/HAMARØY (Fyrverket)

Bodø Rhythm Group (BRG) er et rytmisk ensemble, bestående av svært eminente jazzmusikere av internasjonalt kaliber. Trioen består av musikerne Martin Högberg på gitar, Christo Stangness på bass, og Martin Lien på slagverk. Med på laget har de artist og låtskriver Thea Meyer, en av de mest begavede vokalistene i Nord-Norge.

BRG er jazzmusikere med en samlet merittliste som inkluderer samarbeid med store lokale og internasjonale stjerner, som Frode Fjellheim, Bugge Wesseltoft, John Surman, Unni Wilhelmsen, Nora Brockstedt, Kenny Wheeler, Jan Gunnar Hoff, Bjørn Alterhaug, Soetkin Baptist og Terje Nilsen – for å nevne noen få.

Martin Lien, født og oppvokst i Harstad er utdannet ved musikkonservatoriet i Tromsø med bachelor i klassisk slagverk. Martin har spilt mye som frilansmusiker i Nord-Norge, med både pop og rock via viser og jazz til teater og noe klassisk musikk. Har også vært trommeslager i Tromsø Storband og samarbeidet med bl.a. Nils Petter Molvær, Cæcilie Norby, Nils Landgren og Sondre Kleven Quintet. Har også spilt med artister som Sigrun Loe Sparboe, Torgeir Waldemar, Ketil Stokkan, Hallgeir Pedersen og Ståle Storløkken.

Martin Högberg er en svensk gitarist, komponist og musikklærer som nå har gjort nordmann av seg. Martin er en utmerket gitarist og komponist som er mest aktiv innenfor rytmisk musikk som jazz, blues, rock. Foruten sin faste plass i BRG har han også sin egen trio i samarbeid med Aksel Jensen og Håkon Mjåset Johansen.

Christo Stangness er utdannet ved Musikkonservatoriet i Tromsø, er frilans bassist og også opprinnelig fra Harstad.  Christo holder på med mye forskjellig i tillegg til BRG, og lager også egen musikk. Han har spilt og samarbeidet med en rekke andre artister fra hele landet, både synger og spiller selv, og er innom alt fra barneproduksjoner til smale saker som samisk hiphop.

Thea Meyer har et sterkt og politisk samfunnsengasjement. Hun har imponert og markert seg som en av Nord-Norges mest kraftfulle stemmer, med fremførelser og prestasjoner av de sjeldne. Hun har mange ganger blitt omtalt som Bodøs nye stjerneskudd, og er spådd til å bli en av de neste store fra Bodø. Hun blir ofte trukket fram for sin store, melankolske og unike stemme, sitt samfunnsengasjement og sin særegne tilstedeværelse på scenen.

Reisen hennes startet etter en gripende opptreden på Parkenfestivalen i 2018, hvor hun ble“den store snakkisen” under festivalen. Bodø Nu skrev at «hun trollbandt publikum umiddelbart, med en vokalprestasjon av de sjeldne».  Siden den gang har hun gjort seg sterkt bemerket på de største scenene og festivalene i hjembyen, og delt scener og opptrådt med store navn i bransjen som Elsk, Min trio, England Brooks, Sondre Justad, Rsp & Thomax, Magnus Eliassen, Tungtvann, Jaa9 & Onkel P, Spire, Kari Bremnes og Mari Boine for å nevne noen.

Parkenfestivalen  2023 gjorde hun en sensasjonell opptreden med Madrugada under «Torsdag i parken», og i Juni fikk artisten spille for dronningen under Queen Sonja Print Award.

Hennes røtter i og fra Nord er en stor del av artistens kunstneriske identitet, og melodiene hun lager er inspirert av den vakre Nord-Norske naturen. Hver konsert hun gjør blir hun bemerket for rørende, sterke og formidlende fremførelser som setter dype inntrykk.

Turnéen er et samarbeid mellom Bodø Rhythm Group, Stormen konserthus og Ad Lib Jazzklubb. Konsertene er økonomisk støttet av Bodø2024.

Praktisk informasjon:

  • Konserten holdes på Fyrverket - Tranøy/Hammarøy

  • Billettpris 200,-

 

Vis arrangement →
Musikkfestuka: Ingrid fra Barrøy
aug.
9.

Musikkfestuka: Ingrid fra Barrøy

Roy Jacobsens romanserie blir opera - urframføring

Bli med på en uforglemmelig reise til den majestetiske Helgelandskysten gjennom Nordland Musikkfestukes bestillingsverk Ingrid fra Barrøy.

Inspirert av Roy Jacobsens dypt gripende romanunivers tar denne operaforestillingen deg med inn i hjertet av et lite øysamfunn, hvor livet formes av havets lunefulle dans og menneskenes uendelige styrke.

Forfatterens skildring av Ingrids liv, hennes lengsel, styrke og mot blir levendegjort gjennom Gisle Kverndokks musikk og Ivar Tindbergs libretto og regi. Kverndokk/ Tindberg har omfavnet Jacobsens episke fortelling og gjort den til et musikalsk mesterverk som utforsker kjærlighetens kompliserte vev, familiebåndenes urokkelige styrke og det barske landskapets uendelige mystikk.


Ingrid fra Barrøy er et sansefullt dykk ned i sjelen til et samfunn preget av tradisjon og drømmer, håp og savn. La deg fengsle av dramatikken, la deg forføre av musikken og la deg rive med av historien. Musikk-uttrykket er både dramatisk og moderne, men befinner seg også innenfor et romantisk og melodisk tonespråk.

Vær med oss på urfremføringen!

Regi/Libretto Ivar Tindberg

Komponist Gisle Kverndokk

Dirigent Magnus Lodgaard

Solister Mathilde Salmi Marjavara, Mette Bjærang Pedersen, Mikkel Skorpen, Birgitte Christensen

Orkester Arktisk Filharmoni

Produsent Kjetil Falkum




Ingrid fra Barrøy er et bestillingsverk fra Nordland Musikkfestuke, i samarbeid med Arktisk Filharmoni og Bodø 2024.




Vis arrangement →
Bodø Rhythm Group med Thea Meyer - Saltstraumen
aug.
8.

Bodø Rhythm Group med Thea Meyer - Saltstraumen

Bodø Rhythm Group med Thea Meyer

Sommerturné med Ad Lib Jazzklubb og Stormen Konserthus

Hele turneen

Onsdag 7. august NYGÅRDSJØEN

Torsdag 8. august SALTSTRAUMEN (Kafé Kjelen)

Fredag 9. august TRANØY/HAMARØY (Fyrverket) - Billetter kjøpes her

Bodø Rhythm Group (BRG) er et rytmisk ensemble, bestående av svært eminente jazzmusikere av internasjonalt kaliber. Trioen består av musikerne Martin Högberg på gitar, Christo Stangness på bass, og Martin Lien på slagverk. Med på laget har de artist og låtskriver Thea Meyer, en av de mest begavede vokalistene i Nord-Norge.

BRG er jazzmusikere med en samlet merittliste som inkluderer samarbeid med store lokale og internasjonale stjerner, som Frode Fjellheim, Bugge Wesseltoft, John Surman, Unni Wilhelmsen, Nora Brockstedt, Kenny Wheeler, Jan Gunnar Hoff, Bjørn Alterhaug, Soetkin Baptist og Terje Nilsen – for å nevne noen få.

Martin Lien, født og oppvokst i Harstad er utdannet ved musikkonservatoriet i Tromsø med bachelor i klassisk slagverk. Martin har spilt mye som frilansmusiker i Nord-Norge, med både pop og rock via viser og jazz til teater og noe klassisk musikk. Har også vært trommeslager i Tromsø Storband og samarbeidet med bl.a. Nils Petter Molvær, Cæcilie Norby, Nils Landgren og Sondre Kleven Quintet. Har også spilt med artister som Sigrun Loe Sparboe, Torgeir Waldemar, Ketil Stokkan, Hallgeir Pedersen og Ståle Storløkken.

Martin Högberg er en svensk gitarist, komponist og musikklærer som nå har gjort nordmann av seg. Martin er en utmerket gitarist og komponist som er mest aktiv innenfor rytmisk musikk som jazz, blues, rock. Foruten sin faste plass i BRG har han også sin egen trio i samarbeid med Aksel Jensen og Håkon Mjåset Johansen.

Christo Stangness er utdannet ved Musikkonservatoriet i Tromsø, er frilans bassist og også opprinnelig fra Harstad.  Christo holder på med mye forskjellig i tillegg til BRG, og lager også egen musikk. Han har spilt og samarbeidet med en rekke andre artister fra hele landet, både synger og spiller selv, og er innom alt fra barneproduksjoner til smale saker som samisk hiphop.

Thea Meyer har et sterkt og politisk samfunnsengasjement. Hun har imponert og markert seg som en av Nord-Norges mest kraftfulle stemmer, med fremførelser og prestasjoner av de sjeldne. Hun har mange ganger blitt omtalt som Bodøs nye stjerneskudd, og er spådd til å bli en av de neste store fra Bodø. Hun blir ofte trukket fram for sin store, melankolske og unike stemme, sitt samfunnsengasjement og sin særegne tilstedeværelse på scenen.

Reisen hennes startet etter en gripende opptreden på Parkenfestivalen i 2018, hvor hun ble“den store snakkisen” under festivalen. Bodø Nu skrev at «hun trollbandt publikum umiddelbart, med en vokalprestasjon av de sjeldne».  Siden den gang har hun gjort seg sterkt bemerket på de største scenene og festivalene i hjembyen, og delt scener og opptrådt med store navn i bransjen som Elsk, Min trio, England Brooks, Sondre Justad, Rsp & Thomax, Magnus Eliassen, Tungtvann, Jaa9 & Onkel P, Spire, Kari Bremnes og Mari Boine for å nevne noen.

Parkenfestivalen  2023 gjorde hun en sensasjonell opptreden med Madrugada under «Torsdag i parken», og i Juni fikk artisten spille for dronningen under Queen Sonja Print Award.

Hennes røtter i og fra Nord er en stor del av artistens kunstneriske identitet, og melodiene hun lager er inspirert av den vakre Nord-Norske naturen. Hver konsert hun gjør blir hun bemerket for rørende, sterke og formidlende fremførelser som setter dype inntrykk.

Turnéen er et samarbeid mellom Bodø Rhythm Group, Stormen konserthus og Ad Lib Jazzklubb. Konsertene er økonomisk støttet av Bodø2024.

Praktisk informasjon:

  • Konserten holdes på Kjelen Kafé i Saltstraumen

  • Billettpris 200,-

 

Vis arrangement →
Musikkfestuka: Thomas Dybdahl m/band
aug.
5.

Musikkfestuka: Thomas Dybdahl m/band

Teenage Astronauts er Thomas Dybdahls 10. soloalbum siden debuten that great October sound.

Albumet er et samarbeid med Grammyvinnende produsent Larry Klein (Joni Mitchell, Herbie Hancock m.fl), den legendariske arrangøren Vince Mendoza (Björk, Joni Mitchell m.fl) og tekstforfatter Edie Kuhnle Ottestad. Albumet består av sanger for hovedsaklig vokal, akustiske gitarer og strykeorkester. Det er et album Thomas selv sier han har hatt lyst til å lage i årevis, men som han har ventet med til de rette sangene og de rette samarbeidspartnerene var på plass.

Tekstforfatter Edie Kuhnle jobbet Thomas sist med på Oktobertrilogien og publikumsfavoritter fra Dybdahl som Adelaide og Babe er begge skrevet sammen med Edie. Samarbeidet denne gang startet med samtaler om oppvekst og vennskap i Thomas sitt studio i Stavanger.

- Jeg har skrevet min del av låter om brudd og forhold opp igjennom årene, guilty as charged. Det er som regel disse historiene som får i gang min kreative prosess, men når jeg tenkte tilbake på min egen ungdomstid så gikk det opp for meg at min første hjertesorg ikke ble forårsaket av et brudd, men av min beste venn som plutselig fikk seg kjærest lenge før jeg syns den tanken var spesielt spennende selv. Jeg følte jeg skulle dø så knust var jeg når den jeg normalt  tilbrakte alle dagene mine med plutselig hadde mer interessante ting å finne på enn å vøre med meg. Det å tenke tilbake på den tiden forsterket bare tanken om hvor intense disse vennskapene i oppveksten var. De jeg navigerte ungdomstiden sammen med og som jeg delte gledene og sorgene med var jo det viktigste i verden. Vi følte oss som oppdagere, udødelige til tider og snøfnugg til tider. Noen vennskap gikk over, noen endte i tårer og noen har vart til voksen alder. Dette er et album om og til disse»

Albumet ble spilt inn i et lite hus i byen Pioneertown i California, Thomas og produsent Larry tok med seg det de fikk plass til i bilen og satte opp et lite studio hvor de tilbragte de neste ukene og spilte inn basisen for låtene. Stryket ble deretter skrevet av Vince og spilt inn med strykere fra Stavanger Symfoniorkester i Stavanger Konserthus. Miks og ferdigstilling ble gjort i Thomas sitt studio i Stavanger og på en liten øy i Nordfylket.

- Vi gleder oss veldig til å vise frem disse nye sangene og andre fra katalogen, sammen med et fantastisk band og de fabelaktige musikerne i Spire og Arktisk Filharmoni i Bodø. For en kveld det skal bli!

Praktisk informasjon:

  • Dørene åpner 19.00

  • Billettpris 525,-

 

Vis arrangement →
Demenskoret i Bodø - Vænna for livet 
jun.
12.

Demenskoret i Bodø - Vænna for livet 

Demenskoret i Bodø - Vænna for livet

Alle inntekter fra billettsalget går til videre drift av demenskoret i Bodø

Få med deg en følelsesladet kveld når Bodøs demenskor «Vænna for livet» går sammen med Arktisk Filharmoni og og lokale kor om en sommerkonsert.

De talentfulle korsangerne har forberedt en spesiell sommerkonsert for å dele glede og musikk med Bodøs Befolkning. Dette er en sjelden og verdifull mulighet til å oppleve "Vænna førr livet" og få en kveld fylt med følelser og uforglemmelige musikalske opptredener. Med på scenen er Arktisk Filharmoni, Korrækte damer, som er det andre koret til dirigent Berit Pedersen og ikke mist Breivik Sangerlag som er det andre koret til dirigent Charlotte Espejord Jakobsen.

 

Dette må du ikke gå glipp av.


I Bodø gikk startskuddet for oppstart av demenskoret "Vænna førr livet" 21. mars 2023. Hver tirsdag fra 15.00-16.00 er det korøvelse på Bodø kulturskole i lille sal, med påfølgende kaffe for kordeltakere og pårørende. Per i dag er det 15 kordeltakere, i alderen 61 til 85 år som både har og ikke har kor-erfaring fra tidligere. 

Det er et fantastisk team som hver uke sørger for at det kan gjennomføresøvelser og drifte koret. Det består av en uunnværlig gjeng frivillige, korets to flotte dirigenter, Charlotte Espejord Jacobsen og Berit Pedersen, en dyktig pianist fra Bodø kulturskole, Kosta Jevtic og avdelingsleder i Gode Øyeblikk, spesialsykepleier Siv Helskog som har det helsefaglige ansvaret. Kjente fjes, god tilrettelegging og gjør at det kjennes trygt og forutsigbart å komme på korøvelse. 

Driften av "Vænna førr livet" er et spleiselag mellom Gode Øyeblikk, Bodø kulturskole og  sponsormidler fra næringslivet i Bodø. De sponsorene som har gjort det mulig å drifte koret i 2024 er:  EVER Regnskap, LinkPro Bolig, Martin Sivertsens Minnefond, Coop Nordland SA, XL-BYGG Kåre Abelsen, nobl og SpareBank 1 Nord-Norge med Samfunnsløftet.

Korrækte damer;

Fyrrig, firstemt damekor fra Bodø, med 44 medlemmer i alle aldre. De har et sprekt og variert repertoar med hovedvekt på nordnorsk og pop. Korrækte damer fylte 20 år i 2020! 

 

Breivik Sangerlag: 
Breivik Sangerlag er et blandakor med tilholdssted i Breivik i Salten. Koret ble etablert i 1976 og består i dag av ca 22 medlemmer i i alle aldre som hver onsdag møtes for å finslipe samklangen. De synger de fleste sjangere. 

 
 

Vis arrangement →
Viva La Blowshow
jun.
8.

Viva La Blowshow

Viva La Blowshow - Meløy Hornmusikk

Meløy Hornmusikk har siden 2009 kjørt Blowshow-prosjekter, som inkluderer korps, band og vokalister. Til disse oppsettingene har korpset fått arrangert musikk med storband-preg av profesjonelle arrangører som Reid Gilje, Tore Johansen, Erlend Fagertun, Christian Aftret Eriksen med flere.

I juni gjester vi altså Sinus - Stormen konserthus i Bodø med rykende ferske, spesialarrangerte nummer til showet. Forestillingen har vi denne gang kalt «Viva La Blowshow» - fritt etter Coldplay...

Hjertelig velkommen!

Meløy Hornmusikk – ingen reservebenk.

 
 
 

Vis arrangement →
Transjoik featuring Radik and Yuliana
jun.
8.

Transjoik featuring Radik and Yuliana

Transjoik featuring Radik and Yuliana

Transjoik, det kjente norske jazz/verdensbandet med over 20 års erfaring, er vanskelig å beskrive. Det som skjer på scenen når musikerne kommer sammen er alltid nytt og improviserende. Samtidig vet vi på en eller annen måte nøyaktig hva vi har i vente; den spesielle opplevelsen, måten de bruker stemmene på, den samiske joiken og lar dette spille inn i musikken, imponerer oss igjen og igjen. Frode Fjellheim og Snorre Bjerck leder an sammen med makker Torbjørn Hillersøy på bass og selveste Ronni Tekrø på gitar. Musikerne i Transjoik er alltid nysgjerrige på nye stemmer og har hele verden som sitt nedslagsfelt, noe som gir publikum unike opplevelser. Til denne konserten har de strupesanger Radik Tyulyush (Huun Huur Tu) fra Tuva og Yuliyana Krivoshapkina fra Sakha/Yakutsia som gjester.

Transjoik:
Frode Fjellheim yoik and keyboard
Torbjørn Hillersøy bass and vocals
Snorre Bjerck percussion and vocals
Ronni le Tekrø guitar

Gjester:
Radik Tyulyush vocals, igil and shoor
Yuliyana Krivoshapkina vocals and khomus

 
 
 

Vis arrangement →
UTSOLGT: QSPA Prisutdeling
jun.
5.

UTSOLGT: QSPA Prisutdeling

Queen Sonja Print Award er verdens mest betydningsfulle utmerkelse for grafisk kunst. Vi er utrolig stolte over at årets prisutdeling vil finne sted i Stormen Konserthus. Vi inviterer deg til å delta i utdelingen av tre priser til kunstnere som har utmerket seg nasjonalt og internasjonalt innen grafisk kunst.

Vinnerne av Queen Sonja Print Award 2024:

Lifetime Achievement Award: Anselm Kiefer

Dronning Sonja Grafikkpris: Tomas Colbengtson

Inspirational Award: Maria Kayo Mpoyi

Dette blir en fantastisk kveld med kunst og musikk, med opptredener av flere nordnorske artister. Arrangementet er åpent for alle. Artistene som opptrer inkluderer Mari Boine, Kari Bremnes, Thea Meyer, ELSK og Spire. Dronningen vil ønske deltakerne velkommen og presentere prisene til Anselm Kiefer, Tomas Colbengtson og Maria Kayo Mpoyi. Arrangementet vil bli ledet av Lena Kristin Ellingsen fra Saltdal.

Musikkfestuka i Nordland er en samarbeidspartner for konserten.

Arrangementet er gratis, men på grunn av begrenset kapasitet må alle hente ut billett.

Obs: Salsdørene lukkes kl 17.45

 
 
 

Vis arrangement →
Avlyst: Ad Lib & BJO2024 : Jaga Jazzist
feb.
2.

Avlyst: Ad Lib & BJO2024 : Jaga Jazzist

JAGA JAZZIST – 30-ÅRS JUBILEUM

Det eksperimentelle norske musikk-kollektivet Jaga Jazzist, kjent for sine sjangerflyktige komposisjoner og energiske liveopptredener, feirer 30 års-jubileum når de tar turen til Bodø Jazz Open.

 

I samarbeid med Ad Lib Jazzklubb presenteres et kraftsenter i norsk musikk. Fra den spede starten i Tønsberg i 1994, har Jaga Jazzist gjennom fire tiår vokst seg til å bli en bauta i det nordiske musikalske landskapet. Med røttene godt plantet i jazzen og ensembleformatet har Jaga Jazzist, der 5 av 8 medlemmer har vært med siden starten, hatt en kontinuerlig trang til å utforske hva det kan bety å være en stor gjeng eksepsjonelt dyktige musikere der målet er at ingen utgivelse skal være lik den forrige.

I august 2020 kom de med sin niende utgivelse “Pyramid” på Flying Lotus´plateselskap Brainfeeder, og det fikk stående ovasjoner i både norske og internasjonale medier. «Pyramid», som er deres første egenproduserte album, ble spilt inn på bare to uker på ei hytte i et koronafritt Sverige i 2019 og resultatet er et meditativt opprivende sci-fi elektronisk akustisk post-prog-jazz-rockalbum, og har blitt sammenlignet med både Khruangbin, Giorgio Moroder, Thundercat, Neu! og Fela Kuti. Selv oppgir de at albumet gir honnør til et bredt spekter av storheter som strekker seg fra 80-tallets Out To Lunch og synth-pioneren Ståle Storløkken til nåværende artister som Tame Impala, Todd Terje og Jon Hopkins. Er det jazz? Er det rock? Post-rock kanskje? Hvem vet. Det blir iallefall et mylder av akustiske og elektroniske instrumenter på scena, og folk som virkelig kan å spille på de!

Jaga Jazzist har vært et av norsk musikks mest stilmessig særegne band, og er kjent for et kompromissløst fokus på kvalitet både på album og liveshow.

Kom og bli med på en fantastisk konsertopplevelse av de sjeldne!

Oktetten består av:

Marcus Forsgren - Gitar + effekter
Even Ormestad - Bass + keyboard
Andreas Mjøs - Vibrafon, gitar, trommer + elektronikk
Line Horntveth - Tuba - perkusjon
Martin Horntveth - Trommer + trommemaskin
Lars Horntveth - Tenorsaksofon, bassklarinett, gitar + keyboard
Øystein Moen - Keyboard
Erik Johannessen - Trombone + perkusjon.

Konserten presenteres av Bodø Jazz Open og Ad Lib Jazzklubb
Konserten har begrenset med sitteplasser


Mer fra Bodø Jazz Open:


Vis arrangement →
Ad Lib & BJO2024: Nordnorsk Jazzensemble feat. Arve Henriksen
feb.
1.

Ad Lib & BJO2024: Nordnorsk Jazzensemble feat. Arve Henriksen

Gruppebilde av Nordnorsk Jazzensemble

Urfremføring:  

Nordnorsk Jazzensemble med jazztrompetist Arve Henriksen presenterer det nye verket «Kaipu», basert på kvensk musikk og historie.  

Kaipu, lengsel, savn 

Kaipu beskriver dagens situasjon med kvensk kultur. Det finnes et savn til noe som kvener har mistet. Lengsel til egne kulturuttrykk som eksisterte en gang, men som ikke fikk mulighet til å bli overført eller utviklet videre. Dette er gjennomgående i mye av det som mange kvener lever med i dag. Dette prosjektet håper på å gjenspeile noen av erfaringene som kvener har hatt. Og det er Kaipu som står helt sentralt i dette.  

Gjennom små og store lydlandskap får vi oppleve bearbeidede gamle kvenske skillingsviser, salmer, tekster, rim, regler og sanger. Alt i improvisasjonens ånd.  

 
Nordnorsk Jazzensemble består av:  

Arve Henriksen - trompet, elektronikk  
Frida Lydia Hansen - vokal  
Svein Schultz - bass        
Viktor Wilhelmsen - gitarer        
Mariann Torset - orgel      
Aleksander Kostopoulos - trommer, perkusjon 
Adrian Danielsen - keyboard, piano  
Louisa Palmi Danielsson – elektronikk, effekter  

 
Musikken er komponert og arrangert av Viktor Wilhelmsen, Svein Schultz og Mariann Torset. Tekster av Frida Lydia Hansen m.fl.  

  
Nordnorsk Jazzensemble er en stor og etterlengtet nysatsing for jazz og improvisasjonsmusikk i landsdelen. Her samles Nord-Norges fremste musikere innen jazz og improvisert musikk i et stort, profesjonelt ensemble. Med splitter ny musikk skrevet spesielt for ensemblet og musikerne som deltar skal Nordnorsk Jazzensemble vise frem det særpreget og mangfoldet som landsdelen representerer innenfor jazz og beslektet musikk. 

Mer fra Bodø Jazz Open:

 

Vis arrangement →
Ad Lib & BJO2024: Marius Neset Quintet
jan.
31.

Ad Lib & BJO2024: Marius Neset Quintet

Marius Neset kommer til Bodø med sin kritikerroste nye kvintett som er en ny utvikling i Nesets kunstnerskap, med elbass, flygel, trommer og keyboards – og selvfølgelig med Neset selv på saksofon.

«En av de mest spennende artistene innen jazz» og «Diskografien hans vitner om en imponerende teknikk, men også om en formidabel komponist som etterstreber genuin originalitet i musikken», skriver Downbeat magasinet når de kårer Neset til en av 25 musikere som vil forme jazzens fremtid.

Marius Neset kommer til Bodø med sin kritikerroste nye kvintett som er en ny utvikling i Nesets kunstnerskap, med elbass, flygel, trommer og keyboards – og selvfølgelig med Neset selv på saksofon.

Her har han som vanlig håndplukket musikerne ut fra at de skal være både kreative og spennende, men også ha en tekniske og rytmiske ferdigheter som matcher komposisjonene hans. Magnus Hjorth og Anton Eger har spilt med Marius Neset siden midten av 2000-tallet og har selv gitt ut soloalbum. Engelske Elliot Galvins soloplate ble "Album of the Month" i The Guardian, og hans landsmann Conor Chaplin har spilt med størrelser som Billy Cobham, Bobo Stenson og Jacob Collier.

Debutalbumet for denne kvintetten, «HAPPY» ble utgitt i oktober 2022 til strålende omtaler, blant annet terningkast 6 i Nettavisen, hvor journalist Tor Hammerø skriver; - Hans instrumentbeherskelse er faktisk i ferd med å ta saksofonen til nye steder. Vi snakker verdensklasse - og vel så det.

Saksofonisten og komponisten Marius Neset har ifølge Süddeutsche Zeitung «redefinert rollen til saksofonen både som soloinstrument og et ledende instrument sammen med et orkester». Kommentaren kom på bakgrunn av musikk Neset skrev for London Sinfonietta og Bergen Filharmoni.

Neset mottok Spellemannprisen i 2014, han har også mottatt ECHO prisen, som er tyskernes svar på den amerikanske Grammy-prisen.

Med utdannelse fra Berklee College of Music, og med internasjonale prosjekter og samarbeidspartnere som Marcus Miller, Chick Corea, jazzfestivaler og filharmonier verden over så har Neset skapt det meste av sin karriere utenfor Norges grenser. De siste årene har Neset jobbet mye med store besetninger, og har blant annet skrevet bestillingsverk for Bergens Filharmoniske Orkester, KORK, Leif Ove Andsnes, Trondheim Jazz Orchestra, DR Big Band og Bergen Big Band. I september 2022 ble hans verk "Geyser", skrevet for London Sinfonietta, uroppført på BBC Proms i Royal Albert Hall.

Det er med andre ord en saksofonist i verdensklasse som kommer til Bodø Jazz Open.

Line-up:
Marius Neset – saksofon
Elliot Galvin – keyboard
Magnus Hjorth – flygel
Conor Chaplin – el-bass
Anton Eger – trommer

Konserten presenteres av Bodø Jazz Open og Ad Lib Jazzklubb.


Mer fra Bodø Jazz Open:


Vis arrangement →
BJO2024: Jørn Øien Cosmopolitan
jan.
30.

BJO2024: Jørn Øien Cosmopolitan

Foto: Ellen Lande Gossner

Jørn Øien sterke formidlingsevne som komponist og utøver gjenspeiles av en vilje til å ta sjanser og en rytmisk spenstighet han deler med få.

Narvik-mannen har markert seg som en improvisatør og tonekunstner helt i toppsjiktet av det norske jazz- og musikkmiljøet. Hans sterke formidlingsevne som komponist og utøver gjenspeiles av en vilje til å ta sjanser og en rytmisk spenstighet han deler med få. Det er en varhet og nærhet i Øiens nakne melodiske univers og en heftig intensitet i det virtuose hvor han bruker både akustisk piano og synthesizer i sin musikalske utfoldelse.

I mars 2023 slapp han albumet «COSMOPOLITAN». Musikken er en energisk og mektig miks av world music og elektronisk jazz der låtene tar deg med på en reise inspirert av musikkulturer fra Øst- og Sentral-Asia og det afrikanske kontinentet, med elementer fra samisk ur-tradisjon og nordisk ambient, og videre inn i jazz, funk og soul.

Bak Cosmopolitan finner vi et band- og livekonsept der Øien står i spissen for et superlag av norske musikere som alle står klare til å levere forrykende versjoner av låtmaterialet fra den ferske albumutgivelsen!

«Cosmopolitan» består av:

  • Jørn Øien - keyboards

  • Magnus Bakken - saksofoner

  • Rune Arnesen - trommer og perk

  • Sidiki Camara - ngoni, djembe og vokal

  • Audun Erlien – bass

Mer fra Bodø Jazz Open:

 

Vis arrangement →
BJO2024: Silje Nergaard & Jan Gunnar Hoff
jan.
28.

BJO2024: Silje Nergaard & Jan Gunnar Hoff

Foto: Ellen Lande Gossner

Bodø Jazz Open er stolt over endelig å kunne presentere Norges verdenskjente jazzartist Silje Nergaard, i et duosamarbeid med vår egen jazzstjerne Jan Gunnar Hoff

- Stjerneduo på Bodø Jazz Open!   

Silje Nergaard er en banebrytende artist, som etter 30 år på den internasjonale jazzscenen har utviklet sin egen unike stil – både som sanger og komponist. Nergaard har hele 19 utgivelser bak seg siden debutplata «Tell Me Where You're Going» (1990). Tittelsporet, med Pat Metheny på gitar, ble en internasjonal hit. Hun har turnert over hele verden med musikken sin, og samarbeidet med artister som Al Jarreau, John Scofield, Kurt Elling, Toots Thielmans, Morten Harket og Pat Metheny. Siljes album «At First Light» (2001) er fortsatt Norges mestselgende jazzalbum gjennom tidene, solgt i mer enn 140.000 eksemplarer.

I 2008 spilte hun inn albumet «A Thousand True Stories» med Metropole Orchestra i Holland, ledet av den Grammy-vinnnende arrangør og komponist Vince Mendoza. 

Tittelsporet mottok en Grammy-nominasjon i USA.

Jan Gunnar Hoff er en av Bodøs aller fremste musikere, med en betydelig nasjonal og internasjonal karriere. Han har spilt med størrelser som Pat Metheny, Alex Acuna og Mike Stern og gitt ut 23 album som artist og co-leader. Jan Gunnar er en Steinway Artist og han har vært nominert til både Spellemann og US Grammy. Han har mottatt Buddy-prisen, den største utmerkelsen i norsk jazz, og Edvardprisen som komponist. Artister som Alex Acuna, Marianne Kielland, Håvard Gimse og Unni Wilhelmsen har spilt inn Hoff-komposisjoner på egne plateutgivelser. 

Dette er første gang Silje Nergaard opptrer under Bodø Jazz Open og samarbeidet med Hoff har premiere i forbindelse med konserten i Bodø. Duoen vil framføre både egne komposisjoner og kjente klassikere, i en varm og lyrisk innpakning. 

Dette blir en eksklusiv musikalsk reise med to av Norges fremste utøvere!


Mer fra Bodø Jazz Open:

 

Vis arrangement →
BJO2024: (EKSTRA) Silje Nergaard & Jan Gunnar Hoff
jan.
28.

BJO2024: (EKSTRA) Silje Nergaard & Jan Gunnar Hoff

Foto: Ellen Lande Gossner

Bodø Jazz Open er stolt over endelig å kunne presentere Norges verdenskjente jazzartist Silje Nergaard, i et duosamarbeid med vår egen jazzstjerne Jan Gunnar Hoff

- Stjerneduo på Bodø Jazz Open!   

Silje Nergaard er en banebrytende artist, som etter 30 år på den internasjonale jazzscenen har utviklet sin egen unike stil – både som sanger og komponist. Nergaard har hele 19 utgivelser bak seg siden debutplata «Tell Me Where You're Going» (1990). Tittelsporet, med Pat Metheny på gitar, ble en internasjonal hit. Hun har turnert over hele verden med musikken sin, og samarbeidet med artister som Al Jarreau, John Scofield, Kurt Elling, Toots Thielmans, Morten Harket og Pat Metheny. Siljes album «At First Light» (2001) er fortsatt Norges mestselgende jazzalbum gjennom tidene, solgt i mer enn 140.000 eksemplarer.

I 2008 spilte hun inn albumet «A Thousand True Stories» med Metropole Orchestra i Holland, ledet av den Grammy-vinnnende arrangør og komponist Vince Mendoza. 

Tittelsporet mottok en Grammy-nominasjon i USA.

Jan Gunnar Hoff er en av Bodøs aller fremste musikere, med en betydelig nasjonal og internasjonal karriere. Han har spilt med størrelser som Pat Metheny, Alex Acuna og Mike Stern og gitt ut 23 album som artist og co-leader. Jan Gunnar er en Steinway Artist og han har vært nominert til både Spellemann og US Grammy. Han har mottatt Buddy-prisen, den største utmerkelsen i norsk jazz, og Edvardprisen som komponist. Artister som Alex Acuna, Marianne Kielland, Håvard Gimse og Unni Wilhelmsen har spilt inn Hoff-komposisjoner på egne plateutgivelser. 

Dette er første gang Silje Nergaard opptrer under Bodø Jazz Open og samarbeidet med Hoff har premiere i forbindelse med konserten i Bodø. Duoen vil framføre både egne komposisjoner og kjente klassikere, i en varm og lyrisk innpakning. 

Dette blir en eksklusiv musikalsk reise med to av Norges fremste utøvere!


Mer fra Bodø Jazz Open:

 

Vis arrangement →
AVLYST: Bodø Bluesklubb - Tom R. Band
jan.
26.

AVLYST: Bodø Bluesklubb - Tom R. Band

Foto: Jan Helge Almås

Denne konserten er dessverre avlyst. De som har kjøpt billett blir kontaktet og vil få billetten refundert.

TOM R. BAND er et powerbluesband fra Trofors og Mosjøen på Helgeland. Dette er en trio med erfarne musikere som har til sammen 100 års erfaring fra scenen.

Medlemmene har tidligere spilt i en rekke forskjellige band og sammen med flere av landets beste artister. Tom R Band har eksistert med dagens besetning i ca 8 år. Dette er blues og powerblues fra øverste hylle, av artister som bl.a. Joe Bonamassa, Walter Trout, Kenny Wayne Shepherd og mange flere kjente artister.

Bandet består av Tom Roger Markås på gitar og vokal, Jørn Ove Nygård på bass og Roger Svartvatn på trommer. Bandet har vært fast inventar på byfesten i Mosjøen og har spilt der 8 år sammenhengende ved «Barthbryggo» Scene Spilt hos Namsos Bluesklubb (Laviken Rock og Rusleklubb) ved flere anledninger, Tuff Enuff Bluesklubb Mo i Rana, Havna Scene Levanger, Vårt Hjem (Steinkjer) Serbia World Musicfestival, Gornji Milanovac i 2022 og 2023 (April) + utallige andre scener rundt omkring i Nordland og Trøndelag. Bandet høster veldig gode anmeldelser for sin musikalske fremføring!

 

Vis arrangement →
Sinus Lokalt // Veskehund
jan.
20.

Sinus Lokalt // Veskehund

Forrige gang Veskehund entret scenen i Bodøs kulturelle storstue, våren 2020, var de ensomme. Kun flankert av Stormens eminente Crew. Med helsedirektoratets manual, sprit og munnbind veiledet de bandet trygt gjennom en strømmekonsert som gikk ut til de tusen hjem.

Hva er nytt siden sist? Som i mange kulturhus er spriten pakket vekk, og publikum får forlate de tusen hjem og komme på konserten fysisk. I Veskehunduniverset har det også skjedd mye nytt. Bandet har rørt på seg det siste året og det medførte en «familieforøkelse» 4 ble til 5. Ole Johnny Tune forsterker lydbildet med sin Gibson Les Paul. Bandet har også skrevet ny musikk, og flere av disse låtene vil bli spilt lørdag 20.01.24 på Sinus. Men om du er redd for at du ikke får «drekk dæ full aleina» eller blir den «kuleste fyren i verden» vil disse og flere av klassikerne fra Veskehunds musikalske skattekiste bli fremført.

 

Veskehund består av:

Tarjei Nordeng, Gitar
Vegard Leite, Vokal og gitar
Ole- Johnny Tune, Gitar og vokal
Olav Nygaard, Bass og vokal
Per-Arne Karlsen, Trommer og vokal

Bandet gleder seg stort til å igjen få spille på Sinus - Sees

Praktisk informasjon:

Sinus åpner: 20.15
Forestilling starter: 21.15
Billettpris: 200,-
Vergeordning for de under 18 år. Verge må være 25 + og kan ha med seg inntil 2 personer under 18.



Mer fra Sinus Lokalt:

 

Vis arrangement →
Stormen Klassisk // Yegor Shevtsov
jan.
17.

Stormen Klassisk // Yegor Shevtsov

Det er mange grunner til å skrive musikk. Noe av den mest rørende, dypsindige, og personlige musikken har alltid blitt skrevet som et personlig svar på smerte og tragedie. Denne kunstneriske responsen på mørke - fra utsiden så vel som fra innsiden - former kveldens program, og består av mesterverk fra piano-litteraturen fra de siste to århundrene (1787-2023).

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart, Rondo in A minor, K 511 (1787) 

Maxim Kolomiiets, City of Stairs (2023) Urframføring/verdenspremiere

Claude Debussy,
Berceuse heroïque (1915)
Etude pour les degrés chromatiques (1915)
Piece pour Le Vêtement du Blessé (1915)
Des pas sur la neige (1910)
Pour les notes répétées (1915)
Pour les sonorités opposées (1915)
Claire de lune (1905) 

PAUSE

Franz Schubert, Sonata in A Major, D959 (1828)

Praktisk informasjon:

Konserthuset åpner kl. 18.00
Forestillingen starter kl. 19.00
Billettpris:
- Ordinær pris: 350,-
- Student- og ungdomspris: 200,-
- Konsertpakke (billett til alle 4 forestillinger): 950,-

Stormen Klassisk:

Hver sesong byr Stormen Konserthus på en klassisk serie som skal komplementere det som allerede tilbys i dag. Stormen Klassisk har fokus på nære, musikalske opplevelser og markante kunstnere. Selv om det er den klassiske musikken som er i fokus, arbeider flere av kunstnerne vi presenterer i denne serien med musikalske uttrykk som beveger seg inn i andre sjangere. Serien henvender seg derfor ikke alene til den klassiske musikkens publikum, men til musikkelskere fra alle sjangere.

Kjøp konsertpakke til 950,- og få billett til alle fire forestillinger i vårens Stormen Klassisk program!

 

Vis arrangement →